Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Pocnituri in volan

prOZac
post 4 May 2008, 14:23
Post #31

Membru

Group: Members
From: Timisoara

problema asta s-a mai discutat pe undeva. flansele astea "nu tine".....eu le-am schimbat la ultima revizie si nu am ajuns la urmatoarea si deja-s praf. si acum ca sa nu va mai puneti intrebari va raspund eu la cam toate ce ar fi(nu de alta da le-am schimbat deja de 3 sau de 4 ori):
la miscarea volanului stanga-dreapta(cu masina pe loc) se aude o pocnitura, sau mai pe intelesul tuturor, un "clanc"
se aude si din masina si de afara
nu afecteaza cu nici un fel tinuta de drum si nu este considerat de catre service reno "element de siguranta"(deci se poate merge pana pica)
cand simti in volan ca parca il tine cineva cand misti de el stanga-dreapta(din punctul 0), chiar daca nu se aude vestitul "clanc", trebuie sa te astepti ca-s pe duca
e bine de stiut ca piesa are garantie 20.000km. daca apare vreuna din simptome(asta in cazul in care le-ati schimbat deja) prezentati-va la service

sper ca am raspuns la intrebarile voastre.

--------------------
Renault Clio III - B-81-PRZ april 2006,pack authentique
Renault Megane Sedan april 07 Luxe privilege B-35-DPS
(nu mai)urmeaza Laguna(dezgustat de servicii)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dj22sib
post 8 May 2008, 19:55
Post #32

Membru autentic

Nu tinea nimic, doar clanc, si doar 1 smile.gif

--------------------
Renault Megane 1.6 16V Expression Sedane, - DJ Clio III 1.4 16V Exception
+
prOZac
post 8 May 2008, 20:42
Post #33

Membru

From: Timisoara

e destul si unu scurt...sigur e o flansa

--------------------
Renault Clio III - B-81-PRZ april 2006,pack authentique
Renault Megane Sedan april 07 Luxe privilege B-35-DPS
(nu mai)urmeaza Laguna(dezgustat de servicii)
+
dj22sib
post 16 Jul 2008, 16:39
Post #34

Membru autentic

Nici de data asta le-au schimbat. Au zis ca sunt bune numai ca au nevoie de repozitionare biggrin.gif. Sa ma duc peste 2 saptamani daca mai fac asa. Initial mi-au zis ca le schimba, si au trecut asta pe fisa de constatare dupa care atunci cand am fost sa le schimbe au zis ca le "repozitioneaza " pe arcuri biggrin.gif. Face in continuare la fel. Cred ca e a 5-a oara cand reclam problema asta si nimic. smile.gif

This post has been edited by dj22sib: 16 Jul 2008, 16:39

--------------------
+
alc2
post 16 Jul 2008, 19:10
Post #35

Membru autentic

From: Bucuresti

Din pacate , confirm si eu problema , la un rulaj de numai 3800 km...
Apare la miscari de volan cu masina pe loc. In mers volanul nu trepideaza si nici nu se mai simt pocniturile , asa cum au spus si antevorbitorii .

@dj22sib , cati km aveai cand ai sesizat prima data ?

--------------------
Renault Kadjar Intens - Flame red_K9K-648
Ex :Renault Clio III 2007/1.4 16v/98 CP/Privilege/ Beige Poivre
+
dj22sib
post 17 Jul 2008, 09:34
Post #36

Membru autentic

0 Km smile.gif. Asa am luat masina. A avut o problema mai ciudata, care s-a rezolvat, dar a ramas chestia asta.

--------------------
+
Hack
post 18 Jul 2008, 12:58
Post #37

Megan' ti-ai luat?!

From: The Moon

Eu am Megane si am problema asta de cand au fost la revizia de un an, pe atunci aveam aproape 15.000 km iar acum am 17.000 km. Pana nu am fost la revizie nu am simtit nimic in volan, dar acum simt ceva, ca o pocnitura dar nu se aude nimic doar se simte. Nu stiu ce dracu fac astia in service la revizie dar se pare ca strica masinile in loc sa le repare 022.gif .

--------------------
Reno Megan' Sedan 2.2 2007 Expression 1.6l/16V/110CP
+
Gincks
post 21 Jul 2008, 22:27
Post #38

Membru incepator

Salut!Si eu am un Clio si face asa ceva de la o km.Am fost la service si mi-au zis ca este ok mad.gif !Nu am de ce sa-mi fac griji deloc.... blink.gif Au confirmat faptul ca se aude ,,pocnitura-zgomot '',au verificat flanse,bucsi,pivoti, caseta directie,au facut si probe (pina la ploiesti cred!!!) si totusi nu au o explicatie pentru pocnituri...Am sa merg la revizie peste 4000 km si sa vedem ce o fii atunci...

--------------------
RENAULT CLIO 3 RS - xx RRS 2007 FULL...
+
traxhill
post 24 Jul 2008, 14:11
Post #39

Membru incepator

La mine a aparut zgomotul respectiv dupa revizia de 10000km...nu am sesizat cand, doar ca la un moment dat cand faceam parcari laterale mi s-a parut ca este precum un "joc" in volan (obisnuit cu vechea Dacie).

Am fost in service si nu si-au dat seama de la ce este (IPSO Ploiesti), mi-au strans doar putin coloana de directie.

Dupa revizia de 20000km, problema a ramas nerezolvata si m-au sunat ulterior sa ma intrebe daca s-a accentuat acel zgomot...in caz afirmativ sa ma prezint la ei cat de curand pentru diagnoza si eventuala remediere. Deocamdata nu s-a accentuat zgomotul (am 23000km), asa ca nu i-am mai acordat atentie. Oricum mi-au spus (si scrie in cartea service) ca am garantie la trenul de rulare 50000km (mai sus, scria cineva de 20000km), asa ca nu trebuie sa-mi fac griji.

In mers, precum a spus toata lumea, nu sesizez diferente...raspunde bine la miscari ale volanului, fara sa apara vreun "joc".

Ca idee generala, in cazul in care chiar este o problema ce nu poate fi diagnosticata de cei din service (si dupa aparente nu este cunoscuta din de cei de la centru), se formeaza o echipa pentru diagnoza la fata locului din cadrul Renault smile.gif (cel putin asa umbla vorba). De asemenea, daca cei de la service schimba pe garantie ceva foarte scump (se scria mai sus despre asta) fara sa aiba o acoperire serioasa, ei vor achita totul, nu Renault smile.gif
In concluzie nu au nici cel mai mic interes sa schimbe vreo piesa pe garantie.

--------------------
Renault Clio III Dynamique
+
dj22sib
post 29 Jan 2010, 20:01
Post #40

Membru autentic

A mai avut cineva problema asta? Sau a fost doar la lotul din 2007? Mie mi s-a schimbat caseta de directie pana la urma.

--------------------
+
danelu
post 7 Jul 2010, 10:07
Post #41

Membru incepator

Ieri am schimbat flansele, pocnitul in volan este in continuare. La mine apare acest pocnit la plecarea de pe loc cu volanul virat. Un singur pocnet. Mecanicul spune ca este din caseta dar ce nici el nu stie. Daca are cineva idee de ce ar putea fi , va rag sa ne impartasiti, nu ma lasa buzunaru sa dau 1000 E pe o caseta noua care in 20000 Km va face la fel. Deci rog pareri . O zi buna impreuna cu Renault Romania

--------------------
Renault Clio III 2007
+
Batrânul
post 7 Jul 2010, 11:05
Post #42

Membru autentic

From: Bucuresti

Lamuriti-ma si pe mine, va rog. Aceste flanse cu bucluc sunt ale casetei de directie ? Ca cineva imi spunea ca ar fi vorba de flansa de sus a amortizorului !?!

--------------------
Renault Clio IV 2015 / Life 1.2 16V
Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte...
+
99AIM
post 7 Jul 2010, 11:32
Post #43

Membru autentic

QUOTE(danelu @ 7 Jul 2010, 10:07)
Ieri am  schimbat flansele, pocnitul in volan este in continuare. La mine apare acest pocnit la plecarea de pe loc cu volanul virat. Un singur pocnet. Mecanicul spune ca este din caseta dar ce nici el nu stie. Daca are cineva idee de ce ar putea fi , va rag sa ne impartasiti, nu ma lasa buzunaru sa dau 1000 E pe o caseta noua care in 20000 Km va face la fel. Deci rog pareri . O zi buna impreuna cu Renault Romania
*

Schimba bielete de directie si capete de bara.

--------------------
Clio III ph 1 Renault Fluence ph 2 - CT 99 xxx 1.6 dci
Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
+
danelu
post 7 Jul 2010, 13:58
Post #44

Membru incepator

Pentru Batranul : flansa este de fapt un rulment aflat intre arcul masinii si contraaripa. Toata greutatea caroseriei este sustinuta de arc prin intermediul acestei flanse.

Bieletele si bucsele au fost verificate de mecanic si spune ca nu au uzura. Oricum prefer sa le schimb pe astea decat caseta. Masina are 50000 Km si nu a fost folosita pe drumuri cu gropi. Recomanda cineva un producator bun de bielete si ce mai trebuie? Adica sa pun de origine sau exista altele mai calitative. Multumesc anticipat

--------------------
Renault Clio III 2007
+
dj22sib
post 16 Jul 2010, 23:32
Post #45

Membru autentic

Cam cat sunt bieletele astea? Sunt si eu interesat de marca ...

--------------------
+
andreicristi11
post 26 Jul 2010, 14:49
Post #46

Membru incepator

mie mi se aude un vajait cand virez pe loc! sa fie flansele? directia? s a auzit de dimineata prima data cand am luat o curba la dreapta! am miscat de volan facea ca naiba, am mers un pic apoi n a mai facut! acum iar face! ce sa fie?

--------------------
renault megane - dj 82 cri 2008 dci
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th August 2025 - 08:44
Dacia