Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Cu firma de turism la drum..., ...sau mai bine pe cont propriu ?

aaddrryyss
post 6 Jun 2008, 12:48
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Stiti cum e...cand trebuie sa faci ceva nou si intr-un timp foarte scurt, te apuca repede durerea de cap si ramai debusolat...

Pe scurt: as vrea sa plec in concediu in vara asta in Grecia. Ar fi primul concediu de acest fel (in afara tarii adica), si nu stiu exact ce varianta sa adopt pentru aranjamentele de rigoare (transport, cazare, transferuri...).

Ar fi varianta "pe cont propriu"...ma duc frumos si cumpar biletele de avion, fac rezervare la hotel pe internet, ma hotarasc la fata locului incotro ma duc, ce vizitez, si cu ce activitati sa imi omor timpul.

...sau pot sa ma duc la o agentie turistica, ce in mod sigur are o paleta larga de propuneri pentru toate aspectele pe care le-am enumerat, insa au si o anumita rigiditate (mergi acolo unde spunem noi, cu mijlocul de transport pe care-l desemnam noi, la ora spusa de noi...)

In principiu mie mi-ar surade ideea "pe cont propriu" datorita libertatii pe care mi-o ofera. In afara de asta, nu as fi total neajutorat, intrucat am mai fost o data in Atena (in interes de servici, totul aranjat de firma), deci am apucat sa trec peste shocul tzaranului scos pentru prima data afara din satul lui.

Cunoscutii insa, ma bombardeaza cu descurajari privitoare la complexitatea logistica cu care e posibil sa ma confrunt, si imi recomanda cu tarie sa merg la o agentie (unde spun ei ca ies si mai ieftin). Tot ce se poate, nici asta n-am mai incercat vreodata.

Problema e ca planul meu nu se prea pliaza pe planul propus de ei. Cand am fost la o agentie mi s-a propus (de exemplu) un zbor cu avionul pana in Rhodos, cazare la hotel acolo, sa stau la plaja si sa vizitez insula pana ma coc bine de soarele mediteranean, si apoi intoarcerea cu avionul inapoi la Bucuresti.
Eu as vrea ceva mai complicat, sa merg cu avionul pana in Atena, sa stau acolo 2-3 zile, apoi sa merg cu un feribot pana intr-o insula (ok, fie Rhodos, ca are si aeroport), si dupa ce stau ce stau acolo sa ma intorc cu avionul de pe aeroportul local, inapoi in Bucuresti. Cand i-am intrebat daca se poate in felul asta au ramas usor descumpaniti. Ce-i drept, trebuiesc rezervari la 2 hoteluri, biletul de avion nu prea se mai cheama el dus-intors, si mai e si complicaciunea cu vaporasul...

Iata-ma deci in postura de a cere sfatul celor ce ati calatorit mai mult: are sens sa incerc abordarea solo sau imi stric vacanta cu posibilele neintelegeri ?

This post has been edited by aaddrryyss: 6 Jun 2008, 13:22

--------------------
Dacia 1410 2001 / Renault Megane 1.5 dci 85CP Privilege 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adi_ar
post 6 Jun 2008, 12:58
Post #2

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Vei gasi mai greu o agentie de turism care sa-ti "modeleze" un sejur. Nu este convenabil pentru ei, presupune mai multa cautare si bataie de cap.
In final vei fi nemultumit de ceea ce iti ofera ei, in special datorita pretului.
"Pachetele prefabricate" oferite sunt preluate de la operatori si au detaliile mai "unse".

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
19vik
post 6 Jun 2008, 13:03
Post #3

Membru

From: Bucuresti

Eu am fost anul trecut in GR, cu bilet de la o agentie de la noi, fara transport (cu masina proprie) si pot sa-ti spun ca la fata locului, tarifele afisate la cazare, erau mai mari decat la agentie. Plus de asta, e posibil ca in sezon, sa nu gasesti loc de cazare oriunde, poate la bungalouri de alea de 2*, pe care ei le considera de 3.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
+
adi_ar
post 6 Jun 2008, 13:11
Post #4

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Incercand sa-mi organizez prin agentie un concediu itinerant am primit oferte de cazare de genul 1 noapte/3 persoane = 150Euro blink.gif , asa ca mi-am cautat singur pentru noptile de tranzit si am luat "pachet" prin agentie pentru 3-7 zile.
Depinde cum ti-e norocul.
Intr-adevar, la acelasi hotel, preturile afisate erau muuult mai mari decat cele platite la agentie dar sa nu uiti ca la greci se poate negocia aproape orice.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
Avani
post 6 Jun 2008, 13:47
Post #5

Membru autentic

From: Capitala gri

Confirm si eu, am fost in Halkidiki cu totul cumparat de la o agentie de turism. Mult mai convenabil asa. De ce ? Nu a trebuit sa-mi fac probleme ca vor exista costuri suplimentare (ce am platit aia am primit, daca vroiam altceva.. plateam mai mult). Acolo ajuns (8 zile am stat) vreo 4 zile am calatorit, de vreo 3 ori cu vaporul si 1 data in Salonic. Aceste agentii de turism, au niste tur-operatori in Grecia, care contra cost la fata locului, iti pot oferi o gramada de "excursii" care sunt la preturi foarte acceptabile.

Daca pleci dotat cu gps si faci si un studiu de caz asupra locului, ok, du-te, dar recomand la fel cum iti recomand si prietenii tai (care cred ca au fost afara pe mana unei agentii) sa te duci cu o agentie de turism.

Concediu placut !

PS: acum nu stiu sigur daca mai gasesti locuri in sezon, nici macar la agentiile noastre de aici.

--------------------
. . .
Think forward !
+
aaddrryyss
post 10 Jun 2008, 07:57
Post #6

Membru autentic

A mai fost careva plecat cu masina iar masina sa nu fie a lui ?

Ce acte trebuie in cazul asta ?

Masina e practic a firmei tatalui meu, si e luata in leasing.
Aici in tara, fata in fata cu situatia "actele la control", cata vreme am avut certificatul de inmatriculare asupra mea, nu a fost nici o problema (mai ales ca firma se numeste S.C. Numele_nostru_de_familie S.R.L.), dar banuiesc ca la vama argumentul asta nu tine, si trebuie sa dovedesc cumva ca masina e "a mea".

--------------------
+
19vik
post 10 Jun 2008, 08:09
Post #7

Membru

From: Bucuresti

Eu am fost cu masina in leasing. Daca masina e in leasing, nu e inmatriculata pe numele firmei de leasing?
Iti trebuie o imputernicire de la firma de leasing (pe care o obtii pe loc, daca nu ai rate restante) si bineinteles, cartea verde, care acum e inclusa in RCA.
Acum, nu stiu daca utilizatorul e o alta firma (in cazul meu eram eu ca persoana fizica), probabil ca-ti trebuie si o imputernicire de la acea firma, chiar daca iti poarta numele si tu esti patronul.

LE: De asemenea, daca masina nu e il leasing, dar e pe firma, iti trebuie imputernicire de la firma detinatoare.

This post has been edited by 19vik: 10 Jun 2008, 08:12

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
+
aaddrryyss
post 10 Jun 2008, 08:44
Post #8

Membru autentic

merci 19vik.
Oricum, am vazut (dupa postare) ca e un subiect foarte discutat, si mi-am facut o idee.

--------------------
+
mafone
post 11 Jun 2008, 07:51
Post #9

Membru

In zonele Turcia, Grecia merita de mers prin agentie, la fata locului nu o sa prea gasesti cazare, sau daca da, gasesti mai scump si cu mai putine facilitati (UAI, AI). In cealalta parte, Spania, Franta, merita sa mergi pe cont propriu, deoarece gasesti pe internet oferte mult mai bune la agentii din afara. In tari ca Grecia si Turcia, e bine sa iei de la o agentie din tara, tocmai pentru a avea pe cine sa tragi la raspundere in cazul in care ceva nu merge bine. Si crede-ma, in ambele tari este posibil sa fie incurcaturi cu rezervarile, si daca mergi cu o agentie, marea majoritate, au un plan de rezerva.

--------------------
Renault Scenic Conquest 1.9 130cp Orange Cayenne 2008 4 iulie
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th August 2025 - 23:27
Dacia