Trag din greu de volan
![]() ![]() ![]() |
Trag din greu de volan
electronicguest |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 17 April 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
19 GTS
- CT17TIM
1991
|
|||
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
nu, bineinteles ca nu este normal comportamentul.
Uite-te daca in stanga radiatorului (cum te uiti la compartimentul motor) exista un recipient galbui cu un dop negru. Daca il ai, ai servo-directie. Ai luat masina de multa vreme? Invarti greu de cand ai luat-o? Daca da, sepoate ca fostul proprietar sa fi incercat sa reduca jocul din caseta folosind sistemul de reglaj. Daca s-a abuzat de acest sistem, caseta isi pierde jocul, dar tragi de ea ca de un cal mort... Alte zgomote mai ai? Ce dimensiuni au anvelopele pe care le ai? |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
electronicguest |
![]()
|
Nu am masina de mult timp (3 saptamani) si asa de greu a fost cu directia de la inceput. Am remarcat chestia asta si fostul proprietar mi-a zis ca a schimbat caseta de directie (mi-a dat-o chiar ca piesa de schimb). O sa ma uit maine pe lumina daca am sau nu servodirectie. Pneurile sunt diferite spate fata insa toate aproape noi. Am observat ca pe spate sunt mai mari. O sa ma uit si la dimensiunile exacte.
Mai am o intrebare. Cam cat merge in medie, un motor de tipul pe care il am eu F3NL740, injectie benzina monopunct? Stiu ca sunt multi factori inclusi aici, ulei, talpa, filtru, etc.... Eu cand am luat masina avea la bord 191000 Km, dar fostul proprietar a fost sef mecanic de nava, stia foarte bine meseria a intretinut autoturismul foarte bine. Acum fiind in varsta (76 de ani) a instarinat auto ca nu mai putea conduce. Ulei folosit BP (20W50). Am completat uleiul de motor la semn si nu am facut cu ea decat cateva sute de Km intr-un oras superaglomerat (Constanta), asa ca nu pot aprecia starea motorului. Mai mult am asteptat la stopuri decat am mers efectiv ![]() |
--------------------
Renault
19 GTS
- CT17TIM
1991
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Prima oara schimba uleiul cu elf competition 10w40. urgent!
A doua schimba kitul de distributie. A treia - daca caseta are intari pentru tevi, atunci are servo, daca nu - nu. Raman la parerea mea ca s-a abuzat de reglajul casetei. Pune pe toate cele 4 roti anvelopele specificate in talon, ca nu le-o fi dat francezul ala niste dimensiuni exacte degeaba ![]() This post has been edited by R19/16v: 20 Apr 2007, 00:27 |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
electronicguest |
![]()
|
Anvelope: 185/70/14 spate, 185/60/14 fata. Sunt niste poze aici cu partea stanga la radiator ca sa se vada daca am servofrana sau nu.
Cat duce un motor ion medie ?? Pot sa pun si duralube daca schimb uleiul ? Attached thumbnail(s) motor_1.jpg ( Size: 44.09k ) Number of downloads: 280 motor.jpg ( Size: 40.14k ) Number of downloads: 283 |
--------------------
Renault
19 GTS
- CT17TIM
1991
|
|
mihai1677 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.369 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu ai servo, ai aceeasi masina ca si mine, motorul l-am desfacut ca sa schimb garnitura de chiuloasa nu erau uzuri pe camasa, deci daca ai grija de el duce 250.000 300.000km al meu are 170.000km, dimensiunile anvelopelor sunt exagerate, trebuie 165/70 r13 sau maxim 175/70r13 eu am pe ultimile pe loc cam tragi de volan dar in mers merge destul de usor, cred ca cu 165 ar merge mai usor si pe loc,
|
--------------------
Renault 5 Campus,
Hyundai Sonata,
1988 / 2001
|
|
electronicguest |
![]()
|
Multumesc de info. Nu gasesc tipul de ulei recomandat pentru motor. Uleiuri ELF in Constanta nu exista. Mai am o singura incercare, chiar la reprezentanta Renault (e afara din oras si nu e prea la indemana si nu am fost inca ). Altceva cu ce pot inlocui ? Pot pune si DuraLube ? Tot timpul aud numai lucruri bune despre aditivul asta. Merita ?
Am cumparat filtrul de ulei, dar ulei cat are nevoie la un schimb ? 5,3 litri ? Mai am o problema - cilindri de frana pe spate sunt blocati si nu am reusit sa fac nimic cu ei. Terminati. Ce tip sunt si cam cat ar costa daca ai cunostinta ? |
--------------------
Renault
19 GTS
- CT17TIM
1991
|
|
electronicguest |
![]()
|
Am jante pe 14 de magneziu iar in talon sunt trecute 2 tipuri de pneuri : 165/70 R 13 79S sau 175/70 R 13 82S. Care din ele ?
Kitul de transmisie a fost schimbat acum 2.000 Km. Cat are utilizare ? |
--------------------
Renault
19 GTS
- CT17TIM
1991
|
|
R19/16v |
![]()
|
60.000km pt distributie.
165/70R13 este numai bun. |
--------------------
DS
5H
|
electronicguest |
![]()
|
Ce an de fabricatie e autoturismul tau ?
|
--------------------
Renault
19 GTS
- CT17TIM
1991
|
|
R19/16v |
![]()
|
1991
|
--------------------
DS
5H
|
mykytot |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 7 September 07 ![]() |
Eu sunt tot din Constanta dar nu iti recomand sa mergi la reprezentanta Renault sa iei ulei.La motor poti sa bagi si un Valvoline recomandat ptr. Renault.Poti sa adaugi si Duralube in motor cand schimbi uleiul este foarte bun.Eu nu cred ca ai servo deoarece nu ai bidonasul de umplere care trebuia sa fie in partea stanga cand deschizi capota.
|
--------------------
Renault 19
BMW 320
- CT 17 POP
1990/F3N
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 03:47 |