Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Scartzait scaun sofer

gruita2005
post 1 Feb 2009, 17:32
Post #31

Membru de la Baia Mare

Group: Members
From: Baia Mare

Eu nu am folosit nici o rampa sa desfac suruburile dinspre mijlocul masinii. Am ridicat cu cricul partea care m-a interesat si m-am bagat sub ea cu un clichet si o tubulara si am desfacut suruburile. Cele 2 suruburi dinspre exterior le-am desfacut usor de langa masina. Grija la mufa de la airbaguri care sare cand iei scaunu jos. Bafta la demontat scaunul!

--------------------
Ford Mondeo II 1997, 1.6 16V, 90CP - MM 05 PMD
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dumitru23
post 12 Feb 2009, 18:27
Post #32

Membru autentic

Multumim pt explicatii!

--------------------
renault laguna 2 2002
+
uiop
post 21 May 2009, 10:37
Post #33

Membru

From: iasi

salut
am si eu de cateva zile, un mic joc la scaunul de la sofer! adica in momentul cand ma asez se misca un pic si ma enerveaza la greu! stie cineva ce ar putea fi? de scartait nu scartaie, dar exista acest joc! imi poate da cineva vreun sfat? ar putea fi suruburile? odata asezat, nu se mai misca deloc, deci jocul apare doar cand ma asez!
astept niste sfaturi sau pareri!

--------------------
renault laguna II 1,9 dCi 2003
+
ricochet2
post 21 May 2009, 10:57
Post #34

Membru autentic

From: Timisoara

Scuze, eu am Laguna I, dar am problema similara. Am cumparat o masina second in noiembrie si totul era OK, dar peste numai 500 km a inceput sa scartaie scaunul, foarte enervant. Intre timp, am vandut acea masina si am luat alta, tot Laguna I, mai dotata, mai noua, cu mai putini km la bord. Liniste cand am cumparat-o, la doar 500 km din nou a inceput sa scarataie scaunul si usa soferului. Sint eu gras, dar orisicat. Sa fie doar de la mine ? Am 105 kg, nu sint chiar luptator de sumo.

--------------------
Renault Laguna Concorde 1.6 16V 1999
+
s-ervin
post 21 May 2009, 11:10
Post #35

Membru autentic

From: Harghita

salut
am si eu de cateva zile, un mic joc la scaunul de la sofer! adica in momentul cand ma asez se misca un pic si ma enerveaza la greu! stie cineva ce ar putea fi? de scartait nu scartaie, dar exista acest joc! imi poate da cineva vreun sfat? ar putea fi suruburile? odata asezat, nu se mai misca deloc, deci jocul apare doar cand ma asez!
astept niste sfaturi sau pareri

e sarit manerul cu care reglezi inaltimea scaunului,e nituit la scaun,poti sa pui surub in loc de nit.

--------------------
Renault Megane 2013 1.6 dci Bose Edition - HR-10-xxx
+
stoli
post 26 May 2009, 16:52
Post #36

Membru incepator

PENTRU TOTI CEI CE LE SCARTIE SPATARUL SA STITI CA PROBLEMA E INTERIOR, EU L`AM DESFACUT PE AL MEU SI GHICI!
SUFA CARE UNFLA SCAUNUL ERA RUPTA PE JUMATATE SI SE RUPEA DIN CE IN CE MAI MULT SI ASTA PROVOCA SCARTAITUL.

[B]ACOLO UNDE SUNT FURTUNASELE ACELEA NEGRE, ERAU SUFELE, ERAU CA SI LA BICICLETA, NUMAI CA ERAU MAI GROASE

Attached thumbnail(s)
26052009228.jpg ( Size: 333.51k ) Number of downloads: 680
26052009229.jpg ( Size: 326.98k ) Number of downloads: 799

--------------------
RENAULT LAGUNA 2 2002 - TL 02 WLE
+
renodood
post 26 May 2009, 17:22
Post #37

Sofer dement

From: Bucuresti

Si le`ai uns sau ai inlocuit bucatile problematice?

--------------------
Renault Laguna 2 Grandtour 2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
+
cdadan
post 10 Apr 2010, 21:45
Post #38

fara turbo viata e pustiu

From: Cluj Napoca

In ultimile 2-3 luni m-a chinuit groaznic un scartait la scaunul soferului, in partea stanga. Prima jumatate de ora din orice drum mai lung era un calvar, scartz la fiecare infima denivelare, la fiecare respiratie ... pe urma se plictisea si ma lasa.
Sunetul poate fi comparat cu o bucata de polistiren pe sticla, dar si cu scartaitul de piele. Au fost mai multe sesiuni de cautare si masuri disperate:
- tratat pielea cu solutie de intretinere (o face mai moale) fara rezultat
- desfacut aproape jumatate de scaun, fara rezultat
- indesat carpe (mai exact servetele umede de curatare a tapiteriei de piele) pe sub si printre imbinarile tapiteriei, fara rezultat
Am zis ca asta e, o sa-mi tai o vena, scartaie sau pielea, sau spuma poliuretanica de sub tapiterie, in contact cu cadrul metalic al scaunului.
Intr-un moment de disperare, am inceput sa misc centura in partea inferioara si ... nu mai scartaie? Am mers cateva drumuri de oras fara centura, in liniste, clar ca de acolo vine zgomotul.
Mai exact: in apropierea de prinderea inferioara, centura are o piesa care face legatura intre cablul de fixare si centura propriu zisa, partea textila. Chestia se loveste de acoperitorul lateral, din plastic, al scaunului. Francezii s-au gandit la zona de atingere, si au pus o bucata de banda, un fel de scotch cu partea exterioara plushata, aspect de textila scamosata. Acel plush s-a cam ros si la frecarea cu plasticul ... greiere imens.
Am acoperit zona de contact, exact partea cu uzura, cu dublu-adeziva, nedezlipita pe exterior. Victorie!

--------------------
pegas de dame 1986
+
audiofilu'
post 10 Apr 2010, 22:29
Post #39

Membru autentic

Solutia asta a fost expusa de mine acum vreo 3-4 ani dar e bine ca ai gasit si tu rezolvarea,eu am decupat si lipit un patrat de 2x2cm din furtun izolant,din acela care se pune la instalatiile termice prin perete ca protectie mecanica sau termica...referitor la scaunul soferului eu am rezolvat cu spray (WD-40) in partea inferioara a scaunului unde spuma care s-a "batut" atingea arcurile de sustinere de la sezut;n-am demontat nimic si de 3 ani nu am probleme.

This post has been edited by audiofilu': 10 Apr 2010, 22:31

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
cdadan
post 11 Apr 2010, 10:20
Post #40

De cand am Laguna asta, am sapat pe forum prin toate topicurile cu scartaieli si vibratii. Daca gaseam mai repede solutia ta, eram scutit de nervi suplimentari.
Tot respectul pentru grija ta fata de masina si atentia cu care descoperi si rezolvi orice problema. Am sa "te vanez" in continuare cu mare atentie. Astfel, scutesc o gramada de nervi si timp pierdut.
Scaunul soferului e acum linistit, insa cel din dreapta face un pic de galagie, cand e ocupat. Urmeaza spray pe arcuri.

--------------------
pegas de dame 1986
+
audiofilu'
post 11 Apr 2010, 12:18
Post #41

Membru autentic

De ce nu citesti topicul dedicat 2.0t?Vei gasi acolo rezolvarea majoritatilor problemelor intimpinate de posesori...

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
cdadan
post 11 Apr 2010, 17:42
Post #42

Saru'mana. wink.gif
Am citit topicul, dar in urma cu mai mult timp si nu am insistat pe "probleme". Ma pun sa-l lecturez din nou.

--------------------
pegas de dame 1986
+
gymy
post 28 May 2010, 11:00
Post #43

Membru incepator

From: Spania

cei WD-40? SI UNDE SE GASESTE.

--------------------
Renault Laguna 2002 - 6589-BVK
+
ady_vasiloiu
post 17 Jul 2012, 16:48
Post #44

Membru autentic

From: Ploiesti

De ceva timp simt ca scaunul sofer are un joc sus-jos mai ales cand iau limitatoare de viteza,simt ca ma arunca de pe scaun si apare si un zgomot enervant.Intrebarea este..vi s-a intamplat sa aveti suruburi desfacute la scaun?unde gasesc aceste suruburi?sper sa nu se fi rupt ceva.

--------------------
RENAULT CLIO 3 1.5dci dynamique
+
fazer
post 12 Aug 2012, 20:13
Post #45

Rider and Driver!

From: TIMISOARA

QUOTE(gymy @ 28 May 2010, 11:00)
cei WD-40? SI UNDE SE GASESTE.
*

laugh.gif Wd40 este un OZN mai in miniatura...glumesc sper sa nu te superi...doar ca am ras nu gluma...il gasesti peste tot e chiar invazie de acest wd40...la real,metro...in Romania,magazine de piese auto din toata lumea...uite cam asta e treaba cu neica asta http://en.wikipedia.org/wiki/WD-40

This post has been edited by fazer: 12 Aug 2012, 20:15

--------------------
Renault Megane III 1.5 dci 110 cp Grandtour 2012, K9K 636, Bose, Honda VFR 800 Fi - De ...TM.
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th May 2025 - 17:54
Dacia