Scartzait scaun sofer
![]() ![]() ![]() |
Scartzait scaun sofer
gruita2005 |
![]()
|
||
![]() Membru de la Baia Mare Group: Members Posts: 1.220 Joined: 22 February 08 From: Baia Mare ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Mondeo II
1997, 1.6 16V, 90CP
- MM 05 PMD
|
|||
dumitru23 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 452 Joined: 9 January 09 ![]() |
Multumim pt explicatii!
|
--------------------
renault
laguna 2
2002
|
|
uiop |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 116 Joined: 10 December 07 From: iasi ![]() |
salut
am si eu de cateva zile, un mic joc la scaunul de la sofer! adica in momentul cand ma asez se misca un pic si ma enerveaza la greu! stie cineva ce ar putea fi? de scartait nu scartaie, dar exista acest joc! imi poate da cineva vreun sfat? ar putea fi suruburile? odata asezat, nu se mai misca deloc, deci jocul apare doar cand ma asez! astept niste sfaturi sau pareri! |
--------------------
renault
laguna II 1,9 dCi
2003
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Scuze, eu am Laguna I, dar am problema similara. Am cumparat o masina second in noiembrie si totul era OK, dar peste numai 500 km a inceput sa scartaie scaunul, foarte enervant. Intre timp, am vandut acea masina si am luat alta, tot Laguna I, mai dotata, mai noua, cu mai putini km la bord. Liniste cand am cumparat-o, la doar 500 km din nou a inceput sa scarataie scaunul si usa soferului. Sint eu gras, dar orisicat. Sa fie doar de la mine ? Am 105 kg, nu sint chiar luptator de sumo.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
s-ervin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 415 Joined: 1 April 08 From: Harghita ![]() |
salut
am si eu de cateva zile, un mic joc la scaunul de la sofer! adica in momentul cand ma asez se misca un pic si ma enerveaza la greu! stie cineva ce ar putea fi? de scartait nu scartaie, dar exista acest joc! imi poate da cineva vreun sfat? ar putea fi suruburile? odata asezat, nu se mai misca deloc, deci jocul apare doar cand ma asez! astept niste sfaturi sau pareri e sarit manerul cu care reglezi inaltimea scaunului,e nituit la scaun,poti sa pui surub in loc de nit. |
--------------------
Renault
Megane
2013 1.6 dci Bose Edition
- HR-10-xxx
|
|
stoli |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 6 November 08 ![]() |
PENTRU TOTI CEI CE LE SCARTIE SPATARUL SA STITI CA PROBLEMA E INTERIOR, EU L`AM DESFACUT PE AL MEU SI GHICI!
SUFA CARE UNFLA SCAUNUL ERA RUPTA PE JUMATATE SI SE RUPEA DIN CE IN CE MAI MULT SI ASTA PROVOCA SCARTAITUL. [B]ACOLO UNDE SUNT FURTUNASELE ACELEA NEGRE, ERAU SUFELE, ERAU CA SI LA BICICLETA, NUMAI CA ERAU MAI GROASE Attached thumbnail(s) 26052009228.jpg ( Size: 333.51k ) Number of downloads: 680 26052009229.jpg ( Size: 326.98k ) Number of downloads: 799 |
--------------------
RENAULT
LAGUNA 2
2002
- TL 02 WLE
|
|
renodood |
![]()
|
![]() Sofer dement Group: Members Posts: 1.988 Joined: 23 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Si le`ai uns sau ai inlocuit bucatile problematice?
|
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
In ultimile 2-3 luni m-a chinuit groaznic un scartait la scaunul soferului, in partea stanga. Prima jumatate de ora din orice drum mai lung era un calvar, scartz la fiecare infima denivelare, la fiecare respiratie ... pe urma se plictisea si ma lasa.
Sunetul poate fi comparat cu o bucata de polistiren pe sticla, dar si cu scartaitul de piele. Au fost mai multe sesiuni de cautare si masuri disperate: - tratat pielea cu solutie de intretinere (o face mai moale) fara rezultat - desfacut aproape jumatate de scaun, fara rezultat - indesat carpe (mai exact servetele umede de curatare a tapiteriei de piele) pe sub si printre imbinarile tapiteriei, fara rezultat Am zis ca asta e, o sa-mi tai o vena, scartaie sau pielea, sau spuma poliuretanica de sub tapiterie, in contact cu cadrul metalic al scaunului. Intr-un moment de disperare, am inceput sa misc centura in partea inferioara si ... nu mai scartaie? Am mers cateva drumuri de oras fara centura, in liniste, clar ca de acolo vine zgomotul. Mai exact: in apropierea de prinderea inferioara, centura are o piesa care face legatura intre cablul de fixare si centura propriu zisa, partea textila. Chestia se loveste de acoperitorul lateral, din plastic, al scaunului. Francezii s-au gandit la zona de atingere, si au pus o bucata de banda, un fel de scotch cu partea exterioara plushata, aspect de textila scamosata. Acel plush s-a cam ros si la frecarea cu plasticul ... greiere imens. Am acoperit zona de contact, exact partea cu uzura, cu dublu-adeziva, nedezlipita pe exterior. Victorie! |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.886 Joined: 4 February 09 ![]() |
Solutia asta a fost expusa de mine acum vreo 3-4 ani dar e bine ca ai gasit si tu rezolvarea,eu am decupat si lipit un patrat de 2x2cm din furtun izolant,din acela care se pune la instalatiile termice prin perete ca protectie mecanica sau termica...referitor la scaunul soferului eu am rezolvat cu spray (WD-40) in partea inferioara a scaunului unde spuma care s-a "batut" atingea arcurile de sustinere de la sezut;n-am demontat nimic si de 3 ani nu am probleme.
This post has been edited by audiofilu': 10 Apr 2010, 22:31 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
De cand am Laguna asta, am sapat pe forum prin toate topicurile cu scartaieli si vibratii. Daca gaseam mai repede solutia ta, eram scutit de nervi suplimentari.
Tot respectul pentru grija ta fata de masina si atentia cu care descoperi si rezolvi orice problema. Am sa "te vanez" in continuare cu mare atentie. Astfel, scutesc o gramada de nervi si timp pierdut. Scaunul soferului e acum linistit, insa cel din dreapta face un pic de galagie, cand e ocupat. Urmeaza spray pe arcuri. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.886 Joined: 4 February 09 ![]() |
De ce nu citesti topicul dedicat 2.0t?Vei gasi acolo rezolvarea majoritatilor problemelor intimpinate de posesori...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
cdadan |
![]()
|
Saru'mana.
![]() Am citit topicul, dar in urma cu mai mult timp si nu am insistat pe "probleme". Ma pun sa-l lecturez din nou. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
gymy |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 20 May 10 From: Spania ![]() |
cei WD-40? SI UNDE SE GASESTE.
|
--------------------
Renault
Laguna
2002
- 6589-BVK
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 12 March 12 From: Ploiesti ![]() |
De ceva timp simt ca scaunul sofer are un joc sus-jos mai ales cand iau limitatoare de viteza,simt ca ma arunca de pe scaun si apare si un zgomot enervant.Intrebarea este..vi s-a intamplat sa aveti suruburi desfacute la scaun?unde gasesc aceste suruburi?sper sa nu se fi rupt ceva.
|
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
fazer |
![]()
|
![]() Rider and Driver! Group: Members Posts: 429 Joined: 1 November 09 From: TIMISOARA ![]() |
QUOTE(gymy @ 28 May 2010, 11:00) ![]() This post has been edited by fazer: 12 Aug 2012, 20:15 |
--------------------
Renault Megane
III 1.5 dci 110 cp Grandtour
2012, K9K 636, Bose, Honda VFR 800 Fi
- De ...TM.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 17:54 |