scos ulei..
![]() ![]() ![]() |
scos ulei..
pepene |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 129 Joined: 9 January 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
II Coupe 1.6 16v: clima, EBV+AFU, ploaie+lumina
- B 32 ZOM [URL=http://www.pistolfarapermis.ro]Pistol fara permis[/URL]- legal, nou, cu factura
[URL=http://www.pzl.ro]Realizare site web[/URL]- ieftin si profi |
|||
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Nu saritul peste tot e problema ta, ci stricaciunile pe care le va face cantitatea prea mare de ulei in motor.
Dpdv meu cel mai simplu e sa il dai jos pe tot si sa pui exact cat trebuie, nici mai mult, nici mai putin. |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
pepene |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 129 Joined: 9 January 08 From: Bucuresti ![]() |
mentionez ca ma intereseaza metode pe care pot sa le fac intr-o parcare obisnuita.
|
--------------------
Renault
Megane
- B 32 ZOM [URL=http://www.pistolfarapermis.ro]Pistol fara permis[/URL]- legal, nou, cu factura
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Foloseste o para de cauciuc cu un furtun subtire bagat pe joja.
|
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
pepene |
![]()
|
merge si cu metoda veche de scos benzina din dacie cu trasu pe gura si lasat furtun in jos?
|
--------------------
Renault
Megane
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
NU ca este mult prea subtire locasul....dar oricum a fost buna...
![]() ![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
pepene |
![]()
|
pai doar nu bagi gura direct in rezervor.. ma refeream sa pui un furtunas si sa tragi pe gura pana creezi vacuumu..
|
--------------------
Renault
Megane
|
shteffanivlad |
![]()
|
![]() Membru cu ESP/ASR Group: Members Posts: 691 Joined: 2 July 07 From: Bucuresti ![]() |
In loc de propria gura+furtunel, propun sa utilizezi o seringa de plastic, o pompita de cauciuc, sau orice iti ofera un vacum controlat + furtunel.
Cu gura poti sa si bei 50g si nici nu stii cat scoti. Asa, tragi cu seringa, verifici, mai tragi odata, iar verifici si tot asa pana ajungi la niveul pe care il doresti. ![]() Succes This post has been edited by shteffanivlad: 19 Aug 2008, 13:31 |
--------------------
Renault
Megane II.2 Sedan Privilege 1.5dCi
Ianuarie 2008 / LMSE
- B-81-LXV iGO Primo cu Ioana
Statie CB TTi cu antena pe plafon |
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
De scos uleiul in exces din motor este foarte de usor !
- Se procura un furtunel de plastic ~1,5 m si ~7-8 mm diametru, care sa intre in gaura pentru joja. - Se procura o seringa cat mai mare sau se intercaleaza pe furtun un pet de 250 ml, etansat cu banda sau adeziv, astfel incat furtunul sa fie "balonat". Nota: Pentru cei care au fost intr-o crama stiu cum se scoate vinul cu "balonasul" ![]() - Se marcheaza pe tub lungimea jojei, se vara tubul (partea lunga) in locul jojei, pana la semn; - Se "trage" cu gura o cantitate convenabila. Undeva prin pivnita am un asemnea "agregat". Am sa-i fac o fotografie cu proxima ocazie. Intrebarea este ce cantitate "peste" dauneaza motorului ? Pentru "parca este cu 1 mm peste nivelul maxim al jojei" nu cred ca are rost sa va bateti capul ! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
AcerMate |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 30 October 07 ![]() |
Te duci in Rahova pe strada Toporasi si e un service roti care schimba si ulei. Dai 10 RON si iti scot aia cu o scula speciala gradata.
|
--------------------
Renault
Megane
2007 ver.2.2, 1.6 16v
|
|
dl_io |
![]()
|
membru marcant Group: Members Posts: 409 Joined: 17 December 07 From: IASI ![]() |
Salut ,
Eu i-am mai completat 500 ml in 10 mii de km . Poate sunt eu , dar de atunci mi se pare ca scoate mult mai mult fum negru . Poate fi de la ulei ? E mult 500 ml ? sa mai scot ? Am 150.000 km . Mersi |
--------------------
renault
megane
2004 1.5 dci
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Ca ai completat 500 ml nu inseamna nimic !
Care este nivelul pe joja? |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
pepene |
![]()
|
megane II in cartea tehnica zice ca normal trebuie sa ai 4.9 L in motor.
|
--------------------
Renault
Megane
|
Thanatos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 301 Joined: 22 July 08 ![]() |
Un furtun de perfuzie si o seringa de plastic de 10-20ml este cea mai simpla metoda.
Uleiul prea mult in motor paradeste in primul rand garniturile si semeringurile. |
--------------------
Renault
Scenic RXE 1.6 16V
2001
|
|
adi_ar |
![]()
|
Poti sa detaliezi putin, te rog, partea cu garniturile !?
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
mister |
![]()
|
![]() Nu cumpara masini frantuzesti si parfumuri nemtesti, ci invers. Group: Members Posts: 474 Joined: 13 July 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(pepene @ 19 Aug 2008, 13:33) Asta e bestiala ![]() De ce nu intelegi ca suntem in anul 2008, mileniul 3, Calea Lactee, etc. Maine poimaine ne intalnim cu extraterestrii si noi tot cu metode empirice reparam masinile. Daca n-am cunostinte in mecanica auto, platesc. Sigur suma este mult mai mica decat o eventuala boacana rezultata. |
--------------------
Renault Megane Sedan
Lux Privilege
2006
- 1,5 dci 100 CP Orice, oriunde, oricand, dar nu oricum.
|
|
segcm |
![]()
|
![]() ... Entertainer Group: Members Posts: 642 Joined: 7 December 04 From: UE ![]() |
Cel mai simplu!
Iei si suspenzi masina, dai drumu la ulei intr-un vas f curat pe la busonul de scurgere, pui busonul la loc, il strangi bine, apoi uleiul il torni "cu masura" inapoi pe sus. Ai grija sa nu "contaminezi " uleiul cu impuritati sau murdarie etc. Numai bine! |
--------------------
Renault
Grand ESPACE - 2.0 dci Automat
2012 Initiale Paris
- ** *1 *** Fara semnatura
|
|
mihai_dorin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Mai are rost sa continuam?
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
2007 Privilege + Mio C720b “Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
|
|
RoboCoop |
![]()
|
![]() ren` Group: Members Posts: 1.165 Joined: 3 September 04 From: Deva ![]() |
poti sa slabesti busonul de golire si sa scoti doar cat ai nevoie sa nu ii dai drumu la tot
orcum nu te inteleg de ce nu vrei sa mergi la service si termini toata treaba elegant |
--------------------
Ex. Renault
Megane 2 1.6 16V 113 CP
2003 , Privilege
- HD 09 PCM Peugeot 307 SW 1.6 HDI
It's nice to be important But is more important to be nice |
|
Thanatos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 301 Joined: 22 July 08 ![]() |
De obicei cand slabesti busonul de scurgere te manjesti pe maini plus ca iti trebuie scula necesara desfacerii busonului.
Solutia este atat de simpla si totusi voi cautati solutii complicate. Treaba asta imi aduce aminte de bancul de mai jos. Enjoy. QUOTE INTREBARE LA UN EXAMEN DE FIZICA LA UNIVERSITATEA DIN COPENHAGA: CUM SE POATE MASURA INALTIMEA UNEI CLADIRI CU UN BAROMETRU? Raspuns student: Se masoara lungimea barometrului, se leaga barometrul cu o sfoara si se coboara de pe acoperisul cladirii; inaltimea cladirii = lungimea barometrului + lungimea sforii. Studentul a fost dat afara de la examen. Studentul a facut contestatie, care a fost acceptata pentru ca s-a considerat ca intrebarea nu impunea o anumita solutie. Dar cum raspunsul sau nu putea edifica examinatorul asupra cunostintelor de fizica dobandite la cursul respectiv, o noua examinare a avut loc. Raspuns student: Se arunca barometrul de pe cladire si se masoara timpul pana la impactul cu solul. Inaltimea cladirii = (g*t2)/2. Examinatorul solicita o alta solutie. Raspuns student: Daca este o zi insorita, se aseaza barometru pe cladire si se masoara umbra de pe sol. Cunoscand lungimea barometrului si a umbrei, totul se reduce la o simpla problema de asemanare.Examinatorul solicita o alta solutie. Raspuns student: Se leaga barometrul cu o sfoara si este lasat sa oscileze liber la sol si pe cladire. Cum perioada de oscilatie depinde de acceleratia gravitationala (g), se poate masura inaltimea cladirii in functie de variatia "g". Examinatorul solicita o alta solutie si atrage atentia studentului ca este ultima sa sansa. Raspuns student: Solutia pe care o asteptati de la mine banuiesc ca este masurarea presiunii la sol si pe cladire - presiune care variaza cu inaltimea - si determinarea inaltimii cladirii in functie de variatia de presiune. Dar aceasta este o solutie de-a dreptul plicticoasa, de aceea va mai propun una: Se poate propune administratorului cladirii un targ avantajos: Imi puteti spune in schimbul acestui frumos barometru care aste inaltimea cladirii...? Studentul acesta a fost Nils Bohr, singurul absolvent al universitatii din Copenhaga laureat al premiului Nobel pentru fizica. This post has been edited by Thanatos: 19 Aug 2008, 21:29 |
--------------------
Renault
Scenic RXE 1.6 16V
2001
|
|
rino |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 838 Joined: 9 December 07 ![]() |
Intr-o situatie similara am folosit "furtunul" rezultat din scoaterea firelor dintr-un cablu de retea de calculatoare (cu 8 fire) + siringa. (prin joja)
This post has been edited by rino: 20 Aug 2008, 00:34 |
--------------------
Renault
Megane
2005, 2009 DIY / open source fan.
|
|
kanoknuaL |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 27 November 07 ![]() |
'na ziua!
Daca tot a fost deschis acest topic....indraznesc si eu o intrebare ... am facut revizia de 10000km ptr motorul de 1.5 diesel....din ce'am citit in cartea tehnica, ar trebuii 4.5l ulei. Acum am remarcat ca baiatul de la service mi'a lasat cam 250ml in bidonul mic, dar nu sunt sigur daca a golit complet bidonul de 4l...am verificat la joja...parca este un pic deasupra nivelului maxim... Intrebarea este daca 200-300ml in plus fata de cantitatea recomandata este ingrijorator sau este acceptabil? Multumesc |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Extreme
1.5dci - 105cp / 2007.11
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Diferanta dintre minim si maxim pe joja este de 1litru...iti spun asta ca sa iti dai seama cam cat ulei ai in plus... daca sunt cativa mm peste maxim nu este motiv de ingrijorare...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
yanyu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 138 Joined: 29 April 08 From: Galati ![]() |
cativa mm. c-am cati? 1 - 10mm? cartea spune clar : sa nu depasim max. da asa spune asa facem, nu?
|
--------------------
renault
megane 2
2007 1.6-16v
- xx.xx.xxx Invata de la toate ca totu-i trecator.
|
|
cj98czh |
![]()
|
za zicem 3 mm nu este nici o problema...gandeste-te ca joja ta este din plastic si se poate sa stea mai indoita si sa nu ajunga cum trebuie...
Si apropo se scri cam nu c-am... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
yanyu |
![]()
|
vezi ca nu vb aceasi limba? la dci-ul tau joja s-ar putea sa stea "indoita''
probabil ca asa scrie si in cartea tehnica de la modelul tau. in schimb esti bun la gramatica,fiecare are un talent! |
--------------------
renault
megane 2
2007 1.6-16v
|
|
cj98czh |
![]()
|
Si la tine nu? sau la tine scrie chestia asta...
![]() ![]() ![]() This post has been edited by cj98czh: 20 Aug 2008, 19:39 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Ca sa nu va mai certati, am sa incerc sa impart eu dreptatea intre voi:
cj98czh: yanyu are dreptate, la 1,6/16v joja e foarte scurta si rigida fata de dCi, daca o bagi in blocul motor pana la capat, n-ai cum sa ai vre-o eroare de pozitionare. yanyu: si cj98czh are dreptate, intre minim si maxim e cam un litru si sunt 2 cm pe joja, 3 mm peste nu e o problema. Proiectantul nu a pus semnul la limita pericolului, a lasat si el o marja de eroare, ca doar nu masori uleiul cu pipeta cand il pui. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
yanyu |
![]()
|
19vik - eu cand am luat masina la cateva zile am ridicat capota sa vad si eu ce e pe acolo.nu m-am putut abtine si am scos joja.surpriza! ulei mai mult cu vreo 5mm. masina pe loc drept,schimbat pozitia masinii,verificat din nou,la fel.nu puteam sa cred!in fine,dupa o saptamana m-am dus la service.m-au ascultat, au verificat,au luat masina si au pus uleiul la semn, max. fara nici un comentariu.singurul lucru care mi l-au spus a fost ca,pana atunci puneau mai putin si veneau oamenii si reclamau,dupa sesizarile lor(a celor de la service).....au inceput sa puna mai mult. vrajeala!! daca era bine asa cu mai mult o lasau asa,nu? da scrie clar in carte si ai lipit si pe caroserie, sa nu se depaseasca nivelul max.i-ti dai seama ca nu intram in polemici degeaba. acum,sper ca nu am suparat din nou pe nimeni si nu sunt taxat iar la reputatie!
o seara buna! |
--------------------
renault
megane 2
2007 1.6-16v
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Citeste topicul asta, incepand cu postul #8 e vorba de Megane 2.
Si eu am avut ulei peste maxim cand am luat masina, ca mai toata lumea si cam 1 cm nu 5 mm. La reviziile 1 si 2, Serus si AMG, mi-au pus tot peste maxim, explicatiile lor: nu arata bine joja, asa e la toate, nu-i nici-o problema, bla, bla, bla... Dupa a 2-a revizie, am scos cu o seringa de plastic si un tub perfuzor cam 0,5 l sa-l aduc la maxim. Ulterior, am schimbat doar uleiul, am intrebat cat trebuie ca sa nu mai depaseasca de maxim, un sef de service, mi-a spus ca 4,5 l si atat mi-au pus. Nici-o data n-am avut alt mesaj in bord, decat "OIL OK" si 6 patratele, iar nivelul nu s-a miscat de la un schimb la altul. In manual, am vazut diferite valori: 4,7 l fara filtru, 4,8 l cu filtru, 4,9 l, nu stiu ce sa mai cred. This post has been edited by 19vik: 21 Aug 2008, 06:38 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 09:25 |