Patriciu vinde 75% din rompetrol, unei firme din kazahstan
![]() ![]() ![]() |
Patriciu vinde 75% din rompetrol, unei firme din kazahstan
Garett |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
|
||
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|||
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Imi place ca in topicul asta fiecare isi da cu parerea, cand f putini stiu date si lucruri reale. E f usor si caracteristic romanului sa critice. Mai ales cand vine vorba de politicieni si oameni bogati, ii injuram cat ne tine gura.
Patriciu cand a cumparat Petromidia Navodari a cumparat-o la un pret f mare (50 mil usd), fiind cea mai scumpa rafinarie din europa de est care a fost tranzactionata pana la acel moment. Putini stiu ca in acelasi an reactorul principal de la Petromidia a explodat, provocand o gaura destul de mare in bugetul lui Patriciu. Cu toate astea el a putut trece, peste, si a reusit sa faca din Rompetrol o super-mare-companie. Iar amu, aceasta tranzactie cu KazMunaiGaz posibil sa fie benefica pt romania fiindca petrol din Kazahstan va ajunge in romania pt rafinare. Iar de aici, produsele finite vor fi atat exportate cat si vandute pe piata proprie. Cum zicea Patriciu, mai bine 25% dintr-un pepene, decat 100% dintr-un mar, eu zic ca e bine ce a facut el, sa promoveze in continuare dezvoltarea RomPetrol. Eu va doresc in continuare sa barbiti pe aceasta tema, si sa faceti prezumtii bazate pe necunostinta, fiindca asa ne place noua... sa ne vaitam si sa gasim motive pt ceea ce nu merge bine in tara. |
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Momentan petrolul kazac nu poate veni decat pe la rusi, pe unde exista conducta. Adica... pe la rusi, daca nu era clar.
Pentru a veni direct din kazahstan, ar trebui sa fie o conducta pe sub marea caspica pana la marea neagra. Care sa treaca prin zona de extrema "stabilitate" Azerbaijan - Georgia, sau Iran-Turcia. Deci din cate bag seama, momentan petrolul kazac tot de la rusi vine... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
@diesel_power: Corect, a cumparat-o cu 50 mil folosind cei 80 mil. creanta a Libiei catre statul raman, creanta gestionata de catre Rompetrol pe care o cumparase mai inainte cu 6 mil. q.e.d!
P.S. BTW valoarea total a investitiilor facute de statul roman la Petromidia inainte de vanzarea rafinariei depasea 1mld deci... This post has been edited by Garett: 29 Aug 2007, 09:51 |
--------------------
No
Reno
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Exista conducta intre Kazahstan si Georgia, care are iesire la Marea Neagra. Iar Marea Neagra e strabatuta pana in romania de vaporase cu motorase
![]() |
--------------------
Renault
2005, Fidji
|
|
Garett |
![]()
|
@diesel_power: Prin Osetia sau prin Abhazia ?
![]() |
--------------------
No
Reno
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Exista conducta intre marea caspica si marea neagra prin Georgia (pentru petrolul din Azerbaidjan). Nu exista aia dintre Kazakhstan si Georgia (de fapt Azerbaidjan) prin Marea Caspica, e in stadiul de proiect.
Momentan conductele din kazakhstan duc fie in Rusia fie in China. Attached thumbnail(s) oilmap01.gif ( Size: 125.75k ) Number of downloads: 53 |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
diesel_power |
![]()
|
Conducta este pe sub marea caspica.
LE:Cred ca stie klaus mai bine ![]() This post has been edited by diesel_power: 29 Aug 2007, 11:44 |
--------------------
Renault
2005, Fidji
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Garett @ 29 Aug 2007, 09:49) @diesel_power: Corect, a cumparat-o cu 50 mil folosind cei 80 mil. creanta a Libiei catre statul raman, creanta gestionata de catre Rompetrol pe care o cumparase mai inainte cu 6 mil. q.e.d! P.S. BTW valoarea total a investitiilor facute de statul roman la Petromidia inainte de vanzarea rafinariei depasea 1mld deci... La fel si investitia statului roman la RAFO sau la SIDEX, insa conteaza valoarea activelor, nu a investitiilor. CUm se stie cat de eficient a fost si este statul in materie de investitii, s anu mire pe nimeni ca investitii de 1 mld $ s-au transformat in active de 600 milioane si intr-o valoare de piata de 100 milioane. Patriciu s-a folosit de informatii si de gauri in legislatie, pe care le-a exploatat in interesul lui. Sa fim seriosi, s-a mai si spus mai devreme, oricare dintre noi am fi facut la fel. Chestia cu diminuarea pretului benzinei este o bula de sapun, nu cred sa vedem noi benzina mai ieftina, poate asa doar cu 3%, de imagine. |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
|
--------------------
Honda
CRV
2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 20:59 |