Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

APA in masina, cand ploua, pe la ventilatie, Aici sa trebuiasca pus si filtru de polen?

contforall
post 15 Mar 2009, 22:22
Post #1

Membru

Group: Members

Am observat ca imi intra apa, in masina, la pasager dreapta, cand ploua, pe la ventilatie.
M am uitat la un alt twingo si nu am vazut nicio diferenta intre cupele de la masina mea cu cealalata, are cineva o idee?
Oare nu tot acolo ar trebui pus si un filtru de polen?
Ma poate ajuta cineva? Daca e nevoie revin si cu o poza.

This post has been edited by contforall: 15 Mar 2009, 22:24

--------------------
Renault Clio 2 2004 1.2 16v D4F
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bubu782001
post 16 Mar 2009, 16:05
Post #2

Membru autentic

Mi se pare ciudat...pe acolo nu prea are cum sa intre apa. In coltul acelei chestii sa ii zic asa - exista o gaura. Eee gaura aia este canalul de scurgere a apei ce se strange in cutia aia. Ia vezi nu este infundata/obturata cu ceva gaura aia? Sincer nu prea stiu pe unde comunica..este posibil sa trebuiasca sa dai aripa jos sa vezi cum vine acel canal poate o fi infundat.
Cred ca este primul Twingo pe care l-am auzit c problema asta. Cupele alea se prind pe caroserie cu un surub situat in centru insa se scot dupa ce ai dat jos bordul, prin spatele bordului. Daca nu ma insel intre tabla si plasticul ala de la cupe ar trebui sa existe o garnitura de cauciuc.
Daca nu mai este acea garnitura sau este praf cea originala, atunci e posibil sa intre apa. Garnitura se poate reface din cauciuc sau din silicon.
Oricum sunt destul de sus situate gaurile alea asa ca probabilitatea sa intre apa pe acolo este foarte mica doar daca ploua f f f tare si sa se ridice nivelul de apa din caseta aia - aici tot gaura de scurgere are probleme (infundata).
Uite si o schita - daca te uiti cu atentie o sa observi acea garnitura deja pusa pe plasticul ala.
PS asta poate sa-ti fie de ajutor in cazul in care vrei sa si demontezi smecheria.

This post has been edited by bubu782001: 16 Mar 2009, 16:20

Attached thumbnail(s)
aer.jpg ( Size: 83.19k ) Number of downloads: 336

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
contforall
post 16 Mar 2009, 16:42
Post #3

Membru

gaura de scurgere a apei nu este infundata. Am pus furtun cu apa si am lasat sa curga vreo 15 minute si nu a intrat apa. Ceva la cupele alea cred ca totusi lipseste, nu ar trebuie sa am acolo si filtru de polen? Si multumesc de ajutor.

--------------------
+
bubu782001
post 16 Mar 2009, 17:24
Post #4

Membru autentic

Nu este obligatoriu sa ai..de fapt..doar o singura serie de Twingo a avut filtrul de polen si anume Twingo Alizé cu Clim Pack.
In rest nici un Twingo nu a avut din fabrica. Oricum filtrul de polen nu te apara de asa ceva...este din carton..nici macar carton nu e, e o chestie prin care va intra apa cfu siguranta asa ca in cazul in care intra apa pe acolo si cu filtru tot va intra. Verifica in ce conditii intra - ma refer daca la un anumit nivel de apa sau daca bate in anumit unghi, asta poti sa o faci la o spalatorie auto, vorbeste cu cineva de acolo sa te ajute ii explici problema si sa stropeasca acoloin zona aia - vezi pe unde intra apoi rezolvi problema. Eu zic ca putin silicon rezolva problema.
Oricum tot nu vad cum ar putea intra apa acolo. Parerea mea.

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
twingo_buc
post 16 Mar 2009, 22:36
Post #5

fost twingar

aceeasi problema cu apa am avut`o si eu si am crezut ca imi intra pe unde spui tu dar ghici ce, imi intra pe la baza parbrizului care fusese montat prost verifica chederul parbrizului si vezi in ce stare este.

--------------------
mitsubishi colt CZ3 - B8x8BBB 1.1 75CP 2008 MOTION
fost twingar si fost TDI-st
+
twingooo
post 25 Mar 2009, 21:05
Post #6

Membru de partid din Republica Ceha

From: Ceska Republika, Praha 4

contforall cum a ramas?ai rezolvat problema?

--------------------
Renault Espace 2.0 dci 2007, Privilege
mens sana in corpore barosano!
+
contforall
post 25 Mar 2009, 22:11
Post #7

Membru

Am dat cu silicon pe langa cupe si inca nu m a prins o ploaie mai zdravana ca sa pot sa mi fac idee. Cand sunt sigur ca e ok, las un mesaj aici. Am mai pus si un filtru de polen, mai bine zis am adapatat...

--------------------
+
MIHAELY
post 25 Mar 2009, 22:51
Post #8

membru asociatiarenault

From: BC.

Salut...
interesant ce spui poate vii si cu ceva poze in legatura cu filtrul habitat ..

--------------------
renault twingo/megane II nov. 2001 initiale paris/2003dinamyque 2.0 16v
+
goransplit
post 26 Mar 2009, 13:16
Post #9

Membru

@twingo_buc
Cum ai rezolvat parbrizu prost montat?si mie mi-a curs un pic acu 2 zile pe sus,langa oglinda...numa asa,un firicel neînsemnat,da tot ar fi bine sa vad mai exact,mersi,pa

--------------------
renault twingo 1999,metropolis easy
we've got the jazz
+
twingo_buc
post 26 Mar 2009, 15:30
Post #10

fost twingar

mers la C&I, demontat parbriz curatat tot si pus la loc super bine (daca esti din bucuresti service`ul c&i este la iesirea pe DN3 langa reprezentata renault) pretul a fost 250 ron cu tot cu spaga. O sa te intrebi de ce a fost asa mult- pentru ca nici un service de parbrize nu garanteaza scoaterea parbrizului intreg si in acesti bani intra si acoperirea in caz de paguba. ma rog factura a fost 200 de lei. zic ca am dat mult dar a meritat. pentru problema ta asa mica incearca pt moment silicon sanitar (cel transparent izoleaza destul de bine)

--------------------
mitsubishi colt CZ3 - B8x8BBB 1.1 75CP 2008 MOTION
fost twingar si fost TDI-st
+
goransplit
post 26 Mar 2009, 16:38
Post #11

Membru

mersi mult...sigur o sa incerc varianta cu silicon...a curs un firicel de apa doar!

--------------------
renault twingo 1999,metropolis easy
we've got the jazz
+
contforall
post 4 May 2009, 18:39
Post #12

Membru

Nu am rezolvat problema, nu am mai prins ploaie mai abundenta sau ma rog nu m a prins ea pe mine, dar am vazut ca imi intra apa cand spal masina, deci consider problema nerezolvata. Ideea de mai sus cu parbrizul curatat este buna dar nu cred ca la mine la hunedoara am unde sa ma duc pentru asa ceva sad.gif

4 May 2009, 18:58:
mai oameni buni, eu am ce am cu apa, pus masina pe tester si imi ajunge apa, cu motor la relanti la 98 grade. Cred ca nu e bine stie cineva cum ar trebui sa fie normal? Motorul meu D7F-F7-02

This post has been edited by contforall: 4 May 2009, 18:58

--------------------
+
renotgo
post 5 May 2009, 11:55
Post #13

Membru autentic

From: Onesti

Lichidul de racire ajunge la "98 grade" datorita urmatoarelor cauze :

Termostat defect ,termocupla defecta ,electroventilator defect sau contact imperfect in mufa de comanda a acestuia ,garnitura de chiulasa "ciupita" ,radiatorul de racire infundat ,circuitul de racire colmatat ,pompa de apa uzata -defecta . up.gif

--------------------
Laguna 3 Inițiale Paris 2.0 DCI . 2008
+
contforall
post 23 Jun 2009, 15:18
Post #14

Membru

Nu am rezolvat problema cu apa care imi 8intra in masina. Apa intra chiar si cand masina sta pe loc si am observat ca intra doar daca masina e inclinata pe dreapta. in final cred ca singura solutie ar fi sa remontez parbrizul.
Apropo am un far spart de unde iau un far ieftin???

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 12:45
Dacia