Daca ati avea 16.000e ati lua un megane 2.2?
![]() ![]() ![]() |
Daca ati avea 16.000e ati lua un megane 2.2?
hellcat |
![]()
|
||
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
|
||
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|||
cata70 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 537 Joined: 1 September 05 ![]() |
panic, lasand deoparte faptul ca fiind pe forumul cu detinatori de renault este de asteptat sa ti se recomande aceasta marca, eu as merge tot pe un megane...Crede-ma ca atunci cand eu cautam sa iau altceva(avand atunci un clio si chiar vroiam alta marca) nu am gasit ceva mai potrivit avand in vedere raportul pret/dotari! De exemplu,toata lumea lauda skoda octavia,chiar ma tenta ideea, insa insemna o suma in plus pentru niste dotari de bun simt,nu mofturi , suma destul de mare si nu se merita...Cu dotarile ce le-ai precizat(esp etc) cred ca iesi sub 16 000 eu.
Cred ca la toate masinile este si ceva ce tine de noroc.Si aici sunt destui care nu au avut nici o problema serioasa cu masina(majoritatea cred avand in vedere numarul membrilor) insa sunt si unii care au adunat necazuri cat alte zeci la un loc.Arunca o privire si pe forumurile altor marci si ai sa vezi destule probleme la masini ce costa mult mai mult ca megane. Oricum este alegerea ta iar eu iti doresc sa fie una reusita! This post has been edited by cata70: 8 Aug 2007, 18:55 |
--------------------
Toyota
Avensis
2013
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
NU
daca vrei neaparat masina din grupul renault, mai bine-ti iei un logan si cu restu' de bani faci altceva. daca vrei distractie ia un suzuki swift gti. e sub 16.000 si are tot ce vrei. This post has been edited by cristib: 8 Aug 2007, 19:12 |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Lancer 2.0 SND 135 CP.....sau Megane...altceva la 16000 E nu stiu ce sa recomand..poate un sh..acu depinde..Bafta la achizitie..sa faci alegerea care sa nu te dezamageasca...
![]() |
--------------------
------
------
------
|
|
dadu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 495 Joined: 10 June 05 ![]() |
NU!
masina are 2 ani si 35.000 km (de aproape un an e trasa pe bara) si cade si cand sta. daca alegi o alta marca/model nu inseamna ca nu o sa ai parte de un mic iad dar nu pleci din start cu premisa asta si sansele sunt mult mai mari sa nu ai atat de multe probleme, fie ele si marunte. ce as cumpara in momentul asta in banii aia plus ce ai mai putea lua pe celalta? astra h face-lift (2007), octavia 2, peugeot 308 (din toamna), corolla si in cele din urma focus. |
-------------------- Megane2.1 Sedan
1.5 dci 100cp, Lux Privilege Peugot 207 1.6 hdi 90cp, Sport |
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Da, si eu iti recomand Megane 2.2, dar nu Sedan. Imi pare rau, am mai spus-o, dar fabrica aia din Turcia nu imi inspira incredere si apoi multe din defecte au aparut pe Sedan (ce-i drept, este si cel mai vandut model la noi).
Eu iti recomand Megane Estate, la banii astia te incadrezi foarte bine. Cu numai 1500 euro in plus iei o Laguna Dynamique, 1.9 dCi 120CP, EURO 3. Nu este de neglijat nici Skoda Octavia, eu tocmai am petrecut 1 saptamana si 2500 km in compania unei Octavia Tour 1.9 TDi 101 CP si vreau sa-ti spun ca este o placere sa o conduci la drum lung, depasirile sunt o joaca foarte placuta. Atat doar ca este urata ca naiba in interior si FOARTE zgomotoasa. Mie mi-ar placea o Octavia 2 Combi 2.0 TDi 140 CP dar asta are un pret cam prea mare... Apropo de cei care spun ca este scumpa intretinerea unui Renault si ca piesele sunt scumpe... Ora de manopera la Renault este in jur de 40-50 RON... La Skoda este 110 RON (la service autorizat specializat pe marca, ambele). Gresesc? |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.263 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
la ce service RENAULT ai vazut 50ron/ora?
Si mai ales cu s au fara TVA! Eu nu stiu de mai putin de 65 cu TVA! A... si sa nu uit! Vezi la KIA! Sau Toyota! This post has been edited by miki: 8 Aug 2007, 19:33 |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE/Santa Fe
- XX-B-XXX
2004 / 2019/2008 #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Eh, si tu acum, ai pretentia sa distrugi cu cifre clare intretinerea aia zdrobitor de mare de la Renault. Folclorul TREBUIE respectat!
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
La Mach 1. Nu mai stiu daca era cu sau fara TVA dar ce mai conteaza? Daca era fara TVA, atunci cu TVA inseamna 48-59 RON, tot pe la jumate fata de Skoda (la Porsche Romania).
A, si am uitat: daca piesele de la reprezentanta vi se par scumpe, mai exista Augsburg, Al Padrino, Meteor, si altii - magazine de piese auto. Si exista si alte service-uri decat cele specializate Renault, care pot fi mai ieftine, etc. In orice caz, Renault este o marca ieftina, asta nu poate nega nimeni. Sau macar mai ieftina decat altele din aceeasi "liga". Poate nu au cele mai bune masini de pe piata, cu siguranta cei de la Renault Romania sunt niste incompetenti de cea mai proasta speta, dar cel mai bun raport calitate-pret este sigur al masinilor Renault. This post has been edited by padre: 8 Aug 2007, 19:43 |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
QUOTE(padre @ 8 Aug 2007, 20:42) Imi pare rău că trebuie să o spun, dar este ieftină și la propriu și la figurat... Și este trist pentru că nu a fost așa dintotdeauna... Materialele "ecologice" și lipsa de pregătire a celor din service contribuie din plin la asta... This post has been edited by Catalin Marinarul: 8 Aug 2007, 19:50 |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
CGB |
![]()
|
referitor la manopera. ptr o revizie de 60.000 la un clio dci s-a taxat cu 7,7 mil lei vechi numai manopera. ptr cateva ore. ceea ce reprezinta o treime din pretul final al reviziei. mai multe aici . postul nr. 385.
faza cu pretul de 450 mii ora de manopera e valabila doar in teorie. intr-adevar si la mavexim tgv e afisat mare "manopera renault = 450 mii ora cu tot cu tva". dar in practica altfel sta treaba. pa mine m-au taxat ptr un sfert de ora cu 550 mii lei mai acu' cateva luni ptr o simpla verificare ochiometrica a placutelor si a tamburilor. au dat jos rotile, au bagat ochiu' la placute si tamburi, au zis ca-i totu' ok si pac....550 mii. nu stiu ce-au considerat ei manopera. probabil datu' rotilor jos. noroc ca exista alternative la serviceurile reno. |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Știi de ce? Ei au niște norme. Exemplu fictiv:
-durată verificat placuțe la o roată: 15 min. Verifică 4 roți, deci 1 oră. Atât te vor taxa, indiferent că mecanicului i-a luat această operațiune 15 minute sau 2 ore... This post has been edited by Catalin Marinarul: 8 Aug 2007, 20:22 |
--------------------
-
-
|
|
CGB |
![]()
|
stiu asta. de fapt am aflat-o pe pielea mea acu 2 ani. dar unii nu stiu. si se minuneaza ca dupa juma de ora de stat in service, in loc sa plateasca 300 mii cum au facut ei socoteala, se trezesc cu o factura de 700 mii (de ex). asa ca 450 mii ora de manopera e fix-pix. trebuie afisat timpul alocat fiecarei operatiuni. ca sa poti sa-ti calculezi cat de cat, cam cat te-ar duce manopera ptr o anume operatie.
multi vin in service si intreaba: cat dureaza revizia de n km. si aia ii zic: pai 3 ore. omu face repede socoteala cam cat il duce manopera: 3x450mii si e multumit. si dupa 3 ore se uita lung la factura cand vede o suma de cateva ori mai mare ptr manopera. This post has been edited by cristib: 8 Aug 2007, 20:41 |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Asa si? Numai la Reno se intampla asta?
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
CGB |
![]()
|
a zis cineva ca numai la reno e valabila treaba asta?
|
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Clar nu.
Eu nu contest prețurile din service pentru piese sau manoperă. Piese ieftine se găsesc dacă știi să cauți, la fel și service-uri cu prețuri decente. "Masinile franțuzești au piese scumpe" este o prostie... Prețuri mari sunt în orice rețea de service-uri "oficiale", la orice marcă. Problema e cât de des ai sau nu nevoie de piese și de service... |
--------------------
-
-
|
|
ssilviu |
![]()
|
QUOTE(semit @ 8 Aug 2007, 17:43) - Tren de rulare neadaptat drumurilor din Romania Din contra, pachet de drumuri grele. Se merge mult mai confortabil decat cu multe ale masini. Este chiar cel mai bine adaptat pentru drumurile de la noiQUOTE(semit @ 8 Aug 2007, 17:43) - Incompetenta crasa a importatorului Orice importator roman este plin de incompetenta. Pentru ca acolo lucreaza niste maimute, ce din intamplare au nationalitatea romana...QUOTE(semit @ 8 Aug 2007, 17:43) - Servicii in perioada garantiei = 0 Deci precum ziceam mai susQUOTE(semit @ 8 Aug 2007, 17:43) - calitate indoielnica a plasticelor din bord Foarte subiectiva, eu am vazut masini de clasa compacta care imi lasau impresia de mai ieftin decat Meganu. QUOTE(semit @ 8 Aug 2007, 17:43) - calitate indoielnica a vopselei Nu e vina producatorul ca tu iti cureti la timp rahatii de pasare. Atentionarea asta exista in orice manual al oricarui producator de masini.QUOTE(semit @ 8 Aug 2007, 17:43) - calitate indoielnica a pieselor componente ale motorului- vezi fulia defazoare, sistem injectie Delphi dCi Esti baiat destept, citesti pe forum si nu iti mai cumperi benzina de 1,6. Probleme la delphi dci la Megane sunt extrem de putine. Nu cred ca e ceva de care sa te feresti sau mai rau sa ajungi sa delirezi ca maine poate ti se blocheaza injectoarele...QUOTE(semit @ 8 Aug 2007, 17:43) - pret derizoriu revanzare Comparativ cu pretul dat la achizitionare pierzi mai putin decat la alte marci, datorita dotarilor semnificativ mai mici la cele din urma. QUOTE(semit @ 8 Aug 2007, 17:43) - preturi imense piese schimb Iar folclor. Daca stii de unde sa cumperi piesele diferentele intre marci nu sunt mari. Mai ales ca pe piata europeana sunt foarte putini producatori de subansamble care produc pentru toti fabricantii de masini. QUOTE(semit @ 8 Aug 2007, 17:43) - revizii scumpe Aiurea. Reviziile sunt cam la fel peste tot. La fel, exista dealeri unde poti fi rupt. Asta e la orice marca. Dar fraier e ala care da, nu ala care cere. QUOTE(semit @ 8 Aug 2007, 17:43) - GREIERASIIIIIIIIIIIIII Aici am ajuns la capitolul meu preferat. In zona asta de pret, masini fara greierasi nu prea o sa gasesti. Nici chiar la marci gen skoda, vw sau toyota.This post has been edited by ssilviu: 8 Aug 2007, 21:06 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Ma asta cu Renault marca ieftina e la noi, totusi sa nu uitam ca in alte tari (de ex, Germania) Renault-ul si Peugeot-ul sunt la acelasi pret cu VW-ul... La noi, Peugeot-ul e considerat mult peste Renault, ca e putin mai scump... Daca ar fi invers, ar fi invers si imaginea..
In Romania, ce e scump atrage romanul, pentru ca multi isi cumpara lucruri sa moara vecinul de ciuda. Stiu pe cineva cu o Mazda 3, n-are nici macar casetofon, e 1.6 benzina si a dat 19.000 pe ea (sau ceva de genul). Dar cand se urca in masina aia parca e cel mai smecher, nu mai conteaza ca exista Loganuri mai dotate ca a lui... La fel si cu imobiliarele si orice alt domeniu, romanul are tendinta sa cumpere ce-i mai scump. Si probabil cand dau 15.000 pe un Megane se simt "saraci", ca altii la 15.000 au Audi sau BMW luat din Germania ![]() Si nu pot sa nu rad la ce a scris cristib pe aici ![]() |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(panic @ 8 Aug 2007, 17:01) Sunt in cautarea unei noi masini. Dispun de 16.000e si imi doresc un megane 2.2 expression. Credeti ca fac o afacere buna? NU! Renault sta extrem de prost la revanzare, deci clar ca nu faci o afacere pe partea de revanzare. Poate sa ai impresia ca vei face stiu eu ce afacere la achizitie. Dar tine cont ca la megane facelift sunt inca probleme de fiabilitate GRAVE nerezolvate (v. ambreiajul pe care nu ti-l schimba pe garantie decat cu mare greutate)QUOTE(panic @ 8 Aug 2007, 17:01) P.S. Eu am un megane1 din 2000 si sunt foarte multumit de el(sa fie asta o varianta mai buna?) Fiindca esti multumit de el l-ai putea tine pana ai mai dispune de inca 2-3000 pentru a-ti lua o japoneza. In 19000ddp poti uita de jafurile europene stilate, pline de sarm, de vino'ncoace si de buguri.This post has been edited by adip: 8 Aug 2007, 21:13 |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
ssilviu |
![]()
|
QUOTE(adip @ 8 Aug 2007, 22:13) NU! Renault sta extrem de prost la revanzare, deci clar ca nu faci o afacere pe partea de revanzare. Poate sa ai impresia ca vei face stiu eu ce afacere la achizitie. Pentru ca Renault sa stea extrem de prost la revanzare trebuie ca peste 3-4-5 ani cand vrei sa o vinzi diferenta de pret existenta acum intre ea si o Octavia sa zicem, cu dotari echivalente, care este de vreo 4000 de euro, nu numai ca trebuie sa se pastreze, ba chiar mai mult...sa se mareasca. Si sa se mareasca bine. Sa acopere si dobanda mai mare la contractul de leasing si casco-ul substantial din cazul masinii mai scumpe. Ma indoiesc... Este adevarat ca procentual Renault este intr-un usor dezavantaj, dar datorita pretului scazut de achizitie per total cred ca iese in avantaj. This post has been edited by ssilviu: 8 Aug 2007, 21:21 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Nu ma ssilviu ca e scumpa la revizii
![]() |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
bear_mc |
![]()
|
![]() Half-Life 2 Fan Group: Members Posts: 678 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
http://vwforum.vwforum.ro/index.php?showtopic=3312
http://vwforum.vwforum.ro/index.php?showtopic=18851 http://vwforum.vwforum.ro/index.php?showtopic=23687 http://vwforum.vwforum.ro/index.php?showtopic=31609 http://vwforum.vwforum.ro/index.php?showtopic=3001 http://vwforum.vwforum.ro/index.php?showtopic=26813 http://vwforum.vwforum.ro/index.php?showtopic=13101 http://vwforum.vwforum.ro/index.php?showtopic=27008 Cam asta am gasit la prima vedere... |
--------------------
Renault
Megane II
- B-43-ZHY (sau 42)
2005 Confort Expression+clima+jante+vopsea metalizata
(masina lu'tata) for( int i=0, i<68730, i++) |
|
dack |
![]()
|
![]() Membru cu atitudine Group: Members Posts: 607 Joined: 1 September 06 From: Bucuresti ![]() |
tare Bear!
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.5dCI 126CP Privilege, martie
2007 Fiat Stilo Dynamic, 1.9 MJT 148CP, 2006
Riding on the wind. |
|
FireChief |
![]()
|
![]() Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit Group: Members Posts: 683 Joined: 3 September 06 From: Bucuresti ![]() |
eu nici nu am avut 16 000 si mi-am luat 2.2
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan
1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
|
|
cata70 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 537 Joined: 1 September 05 ![]() |
Astea nu se pun!
![]() ![]() |
--------------------
Toyota
Avensis
2013
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Dar despre RENAULT și ESP în RO ce părere aveți? Pentru mine atitudinea lor, atât a francezilor cât și a românilor, în acest caz și imposibilitatea de a lua ESP ar fi decisive în orientarea spre altceva...
Mă refer la Megane, dar nu neapărat la sedan, unde se poate comanda "dintr-o eroare"...sună penibil... Și nu accept explicații de genul "eu nu am nevoie", pentru că, de ESP, ca și de airbag, este SUFICIENT SĂ AI NEVOIE O SINGURĂ DATĂ... This post has been edited by Catalin Marinarul: 8 Aug 2007, 21:48 |
--------------------
-
-
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Cu cat mai multe masini pe piata cu atat mai multe probleme.
Piata masinilor noi e dominata de Renault, precum cea a masinilor SH de VW. E normal ca forumurile sa fie pline de probleme ale acestor marci. This post has been edited by $$ilvviu: 8 Aug 2007, 21:48 |
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
Initiale 2002 Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
angus |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 7 August 07 ![]() |
cu toate ca am citit destul de mult pe forumul asta , pe 14 o sa-mi vina noul Megane Prima 1.5dci 85CP
- desi am acum si o Octavia Tour 1.9TDI cu 50.000 la bord - cu toate ca am vazut problemele de greierasi , caseta directie , fulie defazoare , injectoare, amortizoare si multe altele de pe aici - la pretul de 11.000 CIP zic ca merita ...nu pierd foarte mult la revanzare - platesc 768 Euro extensia de garantie la 4 ani ( sunt acoperit pana o vand de toate problemele si costurile mai importante la piesele care se defecteaza ) - daca va zic ca unui prieten de al meu (Octavia Elegence 1.9TDI - 70.000 km) i s-a bulit turbina si a scos din buzunar vreo 55.000.000 LEI ce mai ziceti ? Sincer cred ca conteaza ff mult modul in care este intretinuta (reviziile) masina , dar si modul in care este condusa (evitare gropi , experienta la volan , etc...) ....si de ce sa nu mentionez si norocul ca ultim argument |
--------------------
Skoda
Octavia
2003 [FONT=Arial][SIZE=1]Skoda Octavia Classic (Tour) 1.9 TDI , Renault Megane Sedan Prima 1.5DCI 85CP
|
|
ssilviu |
![]()
|
Norocul este cel mai important factor in aparitia problemelor la masina.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
octav99 |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 209 Joined: 13 November 06 From: Romania ![]() |
mai baieti terminati cu prostiile c-classe sau cu nemtesti care nu au nici cb la17000-vezi passat ; la dotarile si calitatea pe care le are este masina cu pret imbatabil in ro.
probleme sunt la c-classe si e-classe gramada de la electrica pana la motor si tren de rulare si aceeasi problema si la bmw (unde se cojesc manerele de la usi ca la privilege) , si la passat care la 17000 e mai mult decat cheala si a.m.d toti producatorii tind la minimalizarea costului de productie si atunci fac concesii la tapiterii,butoane si alte maruntisuri ,dar mai deloc la motor si cv. un bun amic are vw polo clasic de 6 ani , acum 1,5 ani a cumparat un golf 5 plus, este complet dezamagit de golf in comparatie cu polo, de la calitatea finisarilor pana la motor, cutie si restul varul meu are hyundai accent (asta nou) e VARZA la 6000km bate totul la el ,pana si espamentul i-l auzi cum troncane pe dedesubt octaviaII = o incercare nereusita de a duce mai departe succesul octavieiI(si o spun mecanicii de la brady) nici o masina nu se mai face ca odinioara si nici nu se va mai face ; singuri care fac oarecum exceptie sunt japonezii asa ca.................. ![]() |
--------------------
-
-
- -
- Megane2.2
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 00:27 |