Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Costuri Megane2

aliennt
post 7 Aug 2007, 08:47
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Buna ziua.

Tocmai am cumparat un Renault Megane 2 (cel cu luneta taiata parca din topor smile.gif) Am luat-o SH si are 96000 km. As dori sa stiu cam ce ar trebui sa schimb acum la ea (dpdv al consumabilelor) si, daca se poate, costurile aproximative pentru aceste piese. Imi recomandati sa merg la reprezentanta pentru aceste schimbari, sau e ok sa merg si la un alt mecanic (foarte cunoscut si apreciat in zona - are tester si tot ce trebuie).

De asemenea am o problema cu aerul conditionat (e automat). Nu raceste. Din cate am inspectat eu pe acolo nu are freon deloc in instalatie. M-ar interesa costurile si pentru aceasta chestiune.

Va multumesc mult si sper ca nu am cerut prea multe...

Cu stima,
Lucian Ilea

--------------------
Renault Megane 1.5DCI 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C a t a l i n
post 7 Aug 2007, 08:59
Post #2

Ce motor?

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
CGB
post 7 Aug 2007, 09:19
Post #3

CGB

From: behind

e diesel sau benzina?
poti sa bagi mana-n foc pentru aia 96.000 km pe care-i are?
ai idee cand a avut masina ultima revizie si ce s-a schimbat la ea?

in serviceuri reno te rupe la buzunar. daca iei piese de la ei. poti sa mergi insa pentru o verificare la service reno (macar acu' la inceput). un test pe calculator, o verificare vizuala a placutelor de frana, o verificare a amortizoarelor, bucsi si alte dracii pe la trenul de rulare. chiar si o geomterie si-o echilibrare poti s-o faci tot la ei. ca-s cam aceleasi preturi ca si-n alta parte (cam 1,2-1,5 mil).
daca-ti spun ca tre' schimbate mai multe te duci in alta parte (sau cel putin piesele ia-le din alta parte).

completarea freonului e bine s-o faci tot la ei (service reno). nu cred ca te duce mai mult de 1 mil.

dar sa nu iei de la ei ulei, filtre, curele, placute frana si alte consumabile d-astea ca te rupe.

si afla cand s-a schimbat ultima oara distributia. daca nu ai cum, mai bine schimb-o.

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
catalin_jianu
post 7 Aug 2007, 10:19
Post #4

Megane Rider

From: Craiova

O f buna idee postu asta....
Si eu vreau sa imi iau un megane acum si m-ar interesa cam cat cost consumabilele si distributia...orientativ, oricum nu o sa le schimb la reporezentanta...stiu ca aia te rezolva detot tongue.gif....

This post has been edited by catalin_jianu: 7 Aug 2007, 10:19

--------------------
Renault Megane II 2005
Renault Megane 2.1 1.5dci 74kW Sedan
+
aliennt
post 7 Aug 2007, 12:03
Post #5

Membru incepator

Motorul este 1.5 dci 90 cp.

Nu stiu daca aia sunt km reali sau nu, iar alte date despre cand si ce s-a schimbat nu am si nici vanzatorul nu are. Am cartile de service dar nu am vazut nimic despre asa ceva in ele.

Multumesc mult pentru sfaturile date. Cat despre celelalte piese (cele pentru distributie, placutele de frana etc) sa le iau din alta parte si sa ii las pe astia de la Renault sa mi le schimbe sau si manopera este uriasa...?

Multumesc inca o data.

--------------------
Renault Megane 1.5DCI 2004
+
M i h a i
post 7 Aug 2007, 12:07
Post #6

aliennt>> Motoare 1.5 sunt de : 80 cp,85cp,100cp,105cp...Cred ca esti dus in eroare cand ai spus ca e de 90...Daca in cartea de service nu scrie nimic inseamna ca nu a facut revizia la reprezentanta..si chiar daca scrie poate fi o carte service ''la misto'' ...

This post has been edited by MHY: 7 Aug 2007, 12:09

--------------------
------ ------ ------
+
C a t a l i n
post 7 Aug 2007, 12:11
Post #7

Deci kilometrii nu sunt reali...

Schimbă distribuția, toate filtrele, uleiul...placuțele de frână trebuie măcar verificate vizual, verificat instalația de climatizare...

Mai multe informații găsești pe forum, dacă ai răbdare să cauți.

E bine să cauți piesele la mai multe magazine înainte de a cumpăra, vei vedea că sunt prețuri foarte diferite pentru aceleași piese de obicei.
Despre service, cel mai bine cauți un service bun, preferabil nu din rețeaua Renault, și vei ieși mai bine cu prețurile.

De obicei service-urile "agreate" Renault nu acceptă să iei piesele din altă parte, iar ei au prețuri enorme la ele.

Priceperea sau nepriceperea mecanicilor e cam aceeași peste tot...

This post has been edited by Catalin Marinarul: 7 Aug 2007, 12:21

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
padre
post 7 Aug 2007, 12:16
Post #8

Il padrino

From: Bucuresti

Eu as schimba toate consumabilele, daca nu stii exact cand si cu ce au fost schimbate... Adica ulei motor, lichid racire, filtre (motorina, aer motor, aer conditionat, etc.), placute frana, etc..
In total nu cred sa coste mai mult de 1000 RON, piesele le poti lua de la magazine specializate gen Augsburg, Meteor, Al Padrino.
Eu am schimbat bieletele de directie la Augsburg si au lucrat bine. La fel, poti merge la orice service mai rasarit si autorizat RAR, astfel beneficiezi si de garantia pieselor.
Daca cumperi piese de la Augsburg si le montezi la ei, garantia e mai mare.

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 16:47
Dacia