Dilema:Renault Clio Symbol sau Chevrolet Aveo
![]() ![]() ![]() |
Dilema:Renault Clio Symbol sau Chevrolet Aveo
diesel_power |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|||
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
@balanel: eu nu inteleg cum pe gmclub iti consuma 7-8% si acum ti-a crescut brusc consumul la 13%/
|
--------------------
.
.
.
|
|
balanel |
![]()
|
![]() Transmisie automata - confort si siguranta. Group: Members Posts: 1.219 Joined: 29 September 06 ![]() |
Foarte simplu: consumul de 7-8% era in primul rand consum MEDIU, obtinut intr-o perioada (octombrie) in care nu era necesar A/C, si la un mers subturat, mers pe care nu il am de obicei, ci facusem o proba sa vad ce si cum.
Consumul de 11% de care am zis (nu 13 cum ai citit ![]() |
--------------------
chevrolet aveo sedan
t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013
(in curand alta masina, cu transmisie automata) *********
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale. Fan Mircea Badea. |
|
giovanny2007 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 23 August 07 ![]() |
Nu cred k ve-ti avea toti aceeasi parere cu mine dar eu nu mi-as cumpara o masina pe benzina care consuma peste 9% si sa nu mai vb de un consum de 10-13% decat daca pot sa merg cu 230km/h lejer, eu am un symbol din 2006 si mai sus de 5,5 nu sare in oras cu tot cu A/C si pe caldurile astea de 40 de grade
![]() |
--------------------
Renault
Symbol 80 CP dCi
- ct-01-xxw
2006-fidji
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Daca te uiti pe topicul de consum Clio 1.4 16V (cu care se poate compara Aveo) ai sa vezi ca sunt destui care raporteaza consum de 10-11 sau mai mari in Bucuresti, asa ca nu mi se mai pare asa gurmand Aveo-ul, pana la urma are un motor tot de 1.4, multi scot din maneca niste consumuri de 13-14, sincer, nu stiu de unde le scot, e o diferenta enorma.
A, si cred ca vrei virgina cu experienta, sub 9% in Bucuresti nu prea mai scoti cu nici o masina pe benzina, cel mult cu Matize sau cu alte masini cu motoare sub 1 litru. This post has been edited by Laurentziu83: 24 Aug 2007, 09:37 |
--------------------
.
.
.
|
|
dcsiki |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 428 Joined: 15 February 05 From: Brasov ![]() |
Omul intreba ce sa cumpere si sfaturi ......
![]() Sfatul meu este Clio .... de ce ? Am un coleg care si-a luat Kalos si sunt niste preturi la piese de schimb ..... s-a produs putin timp si mari producatori de piese nu s-a obosit sa faca piese echivalente. Al doile lucru este siguranta si dotariile care incep sa-si faca utilitatea cand conduci ( acum cca. 7-8 ani nimeni nu se uita la AC si acum ....) Mergi si un drive test cu ambele si vezi care o sa iti placa ...... la cat faci pe an garantia este degeaba , din contra o sa te coste obligatia de a face revizia anuala. |
--------------------
VW
Bora
2002 Break older : Renault Megane 1 Classic 1,9 dTi ,Renault Megane 1 break 1,6/16v , Renault Estate 1.5 dCi 80cp
serv new : Ford Focus 1.6 tdci |
|
bogdan25 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 10 November 09 ![]() |
Dragii mei prieteni... nu stiu de ce o intrebat x pe un forum renault !!! ce masina sa cumpere...e penal..adica cum ..cum ar fii sa scriu o scrisoare la Adidas ce pantofi sa cumpar Adidas sau Nike sau poate Clujana
![]() Toti expertii in Crash Test cautati cate stele are Symbol..???? ah nu ati gasit...normal ..nu a fost testat fratior!!!! O sa zica unii ca a fost testat clio2 care seamana cu Symbol... Vedeti Kalos ( predecesor la Aveo ) a primit 3 stele si Aveo 1.5 deci nu se poate generaliza, compara etc... |
--------------------
nu conteaza
nu conteaza
1950-2009
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Si d-asta te-ai inregistrat tu la noi?
![]() |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
bogdan25 |
![]()
|
Din pacate citesc pe tot felu de forumuri tot felu de aberatii....si sunt ff multi "experti"..se vede pe tara asta care e rezultatul cu toti expertii....
![]() ...topicul a sarit in ochi cautand altceva....s ![]() Scuze daca am incercat sa fiu prea obiectiv..... ![]() |
--------------------
nu conteaza
nu conteaza
1950-2009
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.564 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Bogdan 25: gresesti !
Mai ia netul la cautat si ai sa vezi ca Symbolul nu a fost testat de EURONCAP ci de cateva firme patriculare, iar rezultatele au fost similare cu Clio 2 Bicorp. De asteptat, intrucat modele nu doar seamana, ci sunt si pe aceeasi platforma. Din toate astea se deduce ca si Symbolul are tot 4*. Si 3* daca avea tot era dublu fata de cele 1.5 ale lui Aveo. Nu mai gasesc acum link-ul dar promit sa-l postez imediat ce-l gasesc. Pe de alta parte era de asteptat sa obtina numai comentarii pozitive pt. Symbol, dar nu doar pentru ca e pe un forum de Renault, ci pentru ca Symbolul este indiscutabil peste Aveo. Zicea cineva bine, Chevrolet-ul suna bine la "urechi" necunoscatoare, este insa doar un Daewoo cu ambalaj mai comercial. Si chiar daca scria pe el Daewoo , tot pe Clio as fi mers, desi am avut si Cielo si Espero si am fost destul de multumit de ele. This post has been edited by vallixx: 10 Nov 2009, 20:18 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
bogdan25 |
![]()
|
Nu vreau sa incep o lista interminabila de discutii fara rost:
Nu contest ca Aveo are 1.5 stele la EURONCAP dar sustin ca Clio Symbol nu a fost testat la EURONCAP si daca vrem sa fim obiectivi daca nu testau nici Aveo ramaneam cu testele facute de americani la care teste aveo are rezultate satisfacatoare 3 din 4, respectiv 4 din 5. Diferenta nu e data "cum zic unii" de faptul ca la americani testul e mai "usor" de luat, ci din faptul ca se realizeaza altfel : gasiti bibliografie pe net cat cuprinde. Am o experienta de 5 in domeniul auto ( am lucrat in vanzari si in servici la diferite marci ) si cunosc de aproape ambele marci. Pe mine ma deranjeaza "expertii" din tara asta care habar nu au despre ce e vorba si sutin cu tarie niste chestii de care au aflat de la x sau de la y. Nu exista diferente semnificative intre cele doua modele ( parere pe carte daca doriti o pot argumenta cu ce vreti voi ) In industria auto actuala cam cati bani dai cam atat si primesti. Nu exista la 7000-8000 de euro masina care sa satisfaca pe toata lumea la orice capitol ( design, clitatea executiei, materiale folosite, siguranta....etc ). Unii vor la banii astia calitate de Mercedes si performante de BMW. Din pacate nu e asa..restul sunt numai amagiri..ca masina x e mai buna decat y..( poate la unele capitole dar per total ??? ).. |
--------------------
nu conteaza
nu conteaza
1950-2009
|
|
bardu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 602 Joined: 21 March 08 ![]() |
Colega despre symbol se zice ca este o masina corecta nu ideala sau ca ar satisface pe toata lumea.
Deci sa inteleg ca dumneata expertu vi sa ne faci noua morala ca nu am cumparat o masina satisfacatoare la 7000-8000 Euro. Ei bine eu am dat 9250 pe ea si nu cred ca ti-am cerut imprumut sa-mi tii morala! De cand porti dumneata grija banilor din buzunarul altora? Te-a intrebat pe dumneata cineva cate stele sau daca te satisface BMW ala al dumnitale din 2001 ? |
--------------------
Renault
Symbol
- MS-08-?MS
Fidji Intrebare: Cum se pune la loc dopul la o sampanie?
Raspuns: Intrebati-l pe Geoana. 1,4L, 8V @ 75Cp | aprilie 2008 @ 6,8Km! |
|
biducu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 25 May 09 ![]() |
SYMBOL-consum mic, calitate foarte buna- dupa 23000km totul merge ok
|
--------------------
renault
symbol/ 1,5dc i/64cp
2008
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.385 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(bardu @ 11 Nov 2009, 13:20) 4 stelute ale BMW-ul.... mai slabut decat batranul megane 1 care il detin... dar are BMW pe capota ![]() BMW 25 puncte la Adult Occupant iar Meganul 30 ![]() http://www.euroncap.com/tests/bmw_3_series_2001/98.aspx http://www.euroncap.com/tests/renault_megane_1999/41.aspx |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
bardu |
![]()
|
Colega cj98czh i-ai stricat ziua expertului in finante, comparatii auto si satisfactia consumatorului
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
- MS-08-?MS
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.564 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Bogdan 24, ia argumenteaza-ne un pic de ce nu exista diferente semnificative intre modelela Aveo si Symbol, pentru ca eu cred ca sunt diferente si inca marisoare.
Nu mai bate moneda ca Symbolul nu s-a testat. S-a testat oficial Bicorpul si neoficial Symbolul, ambele au 4 *. De dragul discutiei, "cedez" inca o stea si pot accepta un Symbol de 3*, dar doar de dragul discutiei. Cu 3* tot este dublu de Aveo. Testele americane ma lasa rece, nu ma intereseaza catusi de putin. Ca multe lucruri pe care le fac ei si aceste teste se fac in mare parte " la misto", sau ma rog ei le-or face intr-un mod profesionist, dar eu am dreptul sa am parerea mea, nu ? Iar nu sunt de acord cu ideea ca la o suma fixa de bani, sa zicem 10 mii de euro, primesti cam acelasi lucru indiferent de producator. Sunt de acord ca-s multi asa zisi " experti" care habar nu am cum ii cheama. Insa pentru ceea ce zic eu mai sus nici nu trebuie sa fii expert auto. E o chestie de logica . |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
bogdan25 |
![]()
|
Am zis eu ca sunt fff multi experti....si normal ca daca suntem pe un forum Renault nu speram sa zica cineva ca intre aveo si symbol nu exista diferenta semnificativa.
Cel mai corect ar fii daca am gasii 3-4 oameni care au condus sau au avut in posesie ambele modele si au condus macar un an de zile sa vedem si comparatie intre fiabilitate. Nu e corect sa judeci orice ( masina, om, teste de siguranta etc. ) numai din simplul fapt ca nu il cunosti. Mai e o chestie. Diferenta intre teste si realitate. Daca gaseste cineva o statistica al accidentelor rutiere din Romania si sa vada comparativ intre diferitele masini implicate in accidente grave, procentul cate decese, raniti grav au existat ( la 100 de aveo x morti, la 100 de symol x morti sau Logan sau ce vreti voi ) Poate gasiti cineva de la politia rutiera care are acces la informatii statistice. Ar fii interesant. Ce ziceti ? |
--------------------
nu conteaza
nu conteaza
1950-2009
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.493 Joined: 14 January 06 ![]() |
nici un accident nu seamana unul cu altu. Poate ala cu kaveo doar sterge oglinda retrovizore a unui matiz. In timp ce unul cu clio intra sub un tir (din vina lui sau nu). Ia zi, poti trage ceva concluzii despre masini in asemenea cazuri?
|
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
balanel |
![]()
|
![]() Transmisie automata - confort si siguranta. Group: Members Posts: 1.219 Joined: 29 September 06 ![]() |
Fata de tot ce am scris anterior despre Aveo, si nu creau sa repet, mai adaug:
- tinuta de drum -> ar fi o idee buna ca dotare la Aveo; - directia -> total necomunicativa, artificiala, senzatie de cauciuc; - rularea pe ploaie -> apare imediat acvaplanarea, datorita cauciucurilor prea late (presiunea pe cm2 prea mica); - rularea pe zapada -> absolut incontrolabila (distributia maselor!!!). Cu cauciucuri de vara ce-i drept. Masina condusa un an si jumatate. Acum am un Symbol, de aproape 2 ani, caruia nu-i pot reprosa decat ca are probleme la coborarea bordurilor. Si acolo unde parchez eu, e cam singura masina care are problema asta, de la Swift la Logan. Nu se pune problema ca nu stiu sa cobor eu bordura. Bine ca are scut. Da' chiar: mai adaug la Aveo: - scut -> nu are decat optional, aftermarket. Intr-o tara ca Romania, nu pot spune decat RUSINE pentru cei care nu isi echipeaza masinile de serie, sau macar optional DE FABRICA, nu aftermarket, cu scut la motor. |
--------------------
chevrolet aveo sedan
t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013
(in curand alta masina, cu transmisie automata) *********
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale. Fan Mircea Badea. |
|
bardu |
![]()
|
Bogdanele, cel mai corect ar fi sa citim tot ce am scris fiecare, sa vedem daca cu adevarat am pus punctul pe "i" sau doar am folosit mai multi de "i" unde nu trebuia si daca se poate intelege ceva din bolboroselile dumnitale.
Daca ai lipsit la orele de gramatica inseamna ca ai chiulit nu ca esti mare expert in diferente de nuanta intre automobile. Gaseste un alt mod de a-i multumi la taticu pentru ca ti-a cumparat BMW decat laudandu-i chevroletu` aveo. |
--------------------
Renault
Symbol
- MS-08-?MS
|
bogdan25 |
![]()
|
Eu am condus ca masina de servici aveo dar nici dupa 10000 km nu a aparut acvaplanarea si am condus si iarna si nu am fost campion la drifting. Colegul care a replicat cu statistica "dorita" de mine...am scris clar...accidente cu urmari grave..nu oglinzi si vopsele zgariate.
Gramatica nu a fost si nici nu va fii punctul meu forte..si taticu are dracie 1310 si un slogan pickup la servici ... si am ajuns la BMW trecand prin 5-6 masinute si nu sunt cocalar sau manelist. Din pacate 90% dintre posesorii de BMW din tara asta intra in categoriile sus mentionate iar 50% din posesorii de Mertan sunt cetateni mai inchisi la culoare cu dublu rr. Sincer parca era mai bine daca nu scriam ce masina conduc..puteam sa scriu si aveo si reno sau chiar dacia ori vw, audi, suzuki, skoda din toate am condus exemplare si nu un testdrive de 10 km. Eu cred ca pe forum ( nu numai pe reno ) sunt o gramada de indivizi carea au schimbat coaja de dacie comunista cu prima masina de generatie mai nou si considera ca al lor e cea mai tare masinuta. Daca conduci zeci de masinute, diferite marci, clase etc. poti sa ai o parere cat de cat obiectiva. Daca vreti pun eu punctul pe i pentru ca sunt sigur ca nu o sa reusim o discutie obiectiva... |
--------------------
nu conteaza
nu conteaza
1950-2009
|
|
Miria |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 144 Joined: 1 September 08 ![]() |
Asa este Symbolul 2009 este o masina mult mai ,,proasta'' decat o chinezarie (Aveo) care la o urmatoare revanzare iei ciuciu pe ea.Bmw din 2001 nemtesc ce a fost condus probabil de o maicuta in drumul ei spre manastire (cam asa se povesteste cand iti iei o rabla din Germania) este o masina mult mai buna.Nu contest Symbolul precum tehnologie este mai invechita decat un Bmw din 2005,dar sa ponegrim o masina cu mult mai scumpa decat a noastra e total aiurea ,atata timp cat conducem un cazan din 2001.Bai daca erai cu sange in vene aveai Bmw 2009 atunci sa iti dai cu parerea despre o masina.Pana atunci ramai cu cazanul tau de 8 ani.Poate sa fie si avion eu nu mi-as lua ce arunca altul doar sa scrie Bemveu.Hai salut!
|
--------------------
Renault /Range Rover
xxx
2006/2011 http://medicaldiecast.weebly.com/index.html
|
|
ReiMNs |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 322 Joined: 7 December 08 From: Bucuresti / Adjud ![]() |
a avut un prieten AVEO se aprindea f des becul de chek engine..
decat sa iti cumperi symbol , mai bine cumperi un VW POLo e mult mai bun, dar are porpagaju mic, dar de cate ori transporti marfa ![]() eu l-as da pe un polo ![]() |
--------------------
Renault
Symbol
- VN--BWE
ian-2008 Music Edition 1.4 8V Priveste cerul!
dec 2007 - 5km 2013 - 125000 km |
|
bogdan25 |
![]()
|
Eu nu inteleg de ce se leaga lumea de BMW-ul care o am in posesie de nu ff mult timp si poate o vand in curand. cine stie. Nu conteaza ce masina conduc acum, nu sunt fan infocat BMW nici Chevy nici Reno. Apreciezi masinile corecte raport / calitate pret. O sa schimb datele de contact ...nu o sa am masina. Eu vorbesc de branza ( aveo vs clio symbol) si toti se leaga de mamaliga ( de BMW pe care o conduc momentan )
|
--------------------
nu conteaza
nu conteaza
1950-2009
|
|
Miria |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 144 Joined: 1 September 08 ![]() |
Nu ,noi nu ne legam pentru ca ai un cazan de masina si iti dai aere de mare cunoscator.Eu nu consider masina ceea ce ai tu ,poate doar un cazan,harb cum vrei sa ii spui.Nu iti mai da cu parerea despre o masina pe care nu o ai,mai ales sa o vorbesti de rau.Stii cum se zice daca taceai filozof ramaneai.Bafta!
|
--------------------
Renault /Range Rover
xxx
2006/2011 http://medicaldiecast.weebly.com/index.html
|
|
blacklitmouse |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 3 November 08 From: baia mare ![]() |
prietene nu vreau sa fiu off topic dar e foarte urat din partea ta cum ii raspunzi colegului bogdan,320 din 2001 parca am vazut ca detine sincer parerea mea este ca acel cazan cum tu il numesti va fi peste symbolul tau si peste 10 ani,adica bmw 320 2001 si al tau symbol care nici nu are importanta ce an e si ce dotari ai la el,chiar daca si eu am clio recunosc ca sunt 'cazane' te citez din nou chiar din 90' care atat la design,dotari,siguranta si orice categorie vrei tu sunt peste symbolul tau magnific.
|
--------------------
renault
clio
- MM88LTI
2002 expression,1.5 dci
|
|
vallixx |
![]()
|
Bai sa mor io, nu stiu cum s-a transformat topicul asta din Symbol sau Aveo in Symbol vs. Aveo sau mai nou in Symbol vs. BMW.
Nu mai spun ca din Symbol sau Aveo, s-a ajuns sa i se recomande KIA, POLO, etc. Nu are nicio legatura cu ce s-a dorit initial din acesto topic. In alta ordine de idei mai spun ca este o prostie sa compari Symbol cu BMW chiar si din '90. Pai cat costa Symbolul si cat costa BMW-ul acela in '90 cand era nou ( nu dupa 10 ani cand ajunge la 1000 de euro )???? E normal totusi sa fie peste Symbol la multe aspecte. Ce naiba comparati mere cu pere si ambele cu prune..... |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
blacklitmouse |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 3 November 08 From: baia mare ![]() |
poi asta va zice si bogdan in capul caruia ati sarit toti ca are bmw,el isi exprima parerea in legatura cu symbol si aveo iar voi toti l ati blamat care bmw,vezi ce scrie mai sus,am prezentat scuzele pentru off topic fiindca asta a fost mai devreme cand ii explicam colegului miria si pana la urma toti au dreptul la o parere fie ea buna sau proasta iar acum sa revenim la symbol si aveo cine stie poate facem si un topic seria 3- symbol
![]() |
--------------------
renault
clio
- MM88LTI
2002 expression,1.5 dci
|
|
bilstan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 176 Joined: 10 July 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(blacklitmouse @ 17 Nov 2009, 17:53) prietene nu vreau sa fiu off topic dar e foarte urat din partea ta cum ii raspunzi colegului bogdan,320 din 2001 parca am vazut ca detine sincer parerea mea este ca acel cazan cum tu il numesti va fi peste symbolul tau si peste 10 ani,adica bmw 320 2001 si al tau symbol care nici nu are importanta ce an e si ce dotari ai la el,chiar daca si eu am clio recunosc ca sunt 'cazane' te citez din nou chiar din 90' care atat la design,dotari,siguranta si orice categorie vrei tu sunt peste symbolul tau magnific. PAI vinde clio si ia-ti 3-4 bmw |
--------------------
Renault
clio
- b-93-KMJ
1.4 16v-oct 2008
|
|
blacklitmouse |
![]()
|
am unul de 3 luni!
|
--------------------
renault
clio
- MM88LTI
2002 expression,1.5 dci
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 07:11 |