85 cp sau 105 cp?, Megan dci
![]() ![]() ![]() |
85 cp sau 105 cp?, Megan dci
AlexC |
![]()
|
||
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|||
dack |
![]()
|
![]() Membru cu atitudine Group: Members Posts: 607 Joined: 1 September 06 From: Bucuresti ![]() |
@Soke - din ce am vazut eu pana acum, 98.34% din oamenii care au postat ti-au recomandat motorul de 105CP. Din ultimile tale afirmatii reiese ca inclini catre cel de 85CP. ..
Deci, este 6 august 2007, ora 16.30 - tine minte - va veni o vreme cand o sa iti spui " cat de fraier am putut sa fiu incat am dat 14.000E(sau 15 sau cat o fi) pe o masina si nu am mai dat 600 ca iau un motor mai puternic". Chiar daca vei iesi doar 20% din oras, o sa ai nevoie de caii aia lipsa exact atunci cand te va durea mai tare - la un munte, la un drum spre mare, etc. Dar in schimb, te vei putea bucura de cotiera, perdelute sau alt gadget minunat! Bafta orice ai alege. This post has been edited by dack: 6 Aug 2007, 15:47 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.5dCI 126CP Privilege, martie
2007 Fiat Stilo Dynamic, 1.9 MJT 148CP, 2006
Riding on the wind. |
|
krusher |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 27 April 07 ![]() |
dack acu nu te lua de cotiera ca mie imi place super mult, pacat ca nu e reglabila...
![]() |
--------------------
Renault
Kadjar
2016 / Full Zen 1.6dci 4x4
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Eu aș sta mai confortabil cu butonul ESP în bord...
![]() This post has been edited by Catalin Marinarul: 6 Aug 2007, 17:24 |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
ted78 |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 6 August 07 ![]() |
Ce pot sa-ti spun, si eu ca nou forumist am un dc1 de 100cp varianta estate, cred ac merita motorul asta cel putin daca nu cel de 105 si 6 viteze, chiar conteza o viteza imi plus, eu mi-am luat masina in decembrie cu reduceri, a ajuns pe la 16000 cu tempomat mp3player si 8 airbaguri, si bineinteles estate, e facuta in spania si nu in turcia, de masina sunt foarte multumit si iti recomand sa negociezi cu ei, eu am obtinut pe langa discountul de iarna covorasele, alarma si prima revizie deci ce te costa.
ca sa fiu scurt motor de 105 si 6 trepte, prin taxa de prima inmatriculare-euro3/euro4 tot mai castigi cena si ai si ceva mai multa putere |
--------------------
renault
megane
- b93ted
break 15.dci 2007
|
|
soke |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 4 August 07 ![]() |
Sincer, mi-am schimbat opinia de vreo cateva ori pana acum.
Dar fiabile sunt? |
--------------------
Renault Clio 3 2006
Renault Megane Sedan
2007 Privilege 1,5 dci 105 cp
|
|
gicanu |
![]()
|
![]() Membru Rasturnat Group: Members Posts: 151 Joined: 10 July 07 ![]() |
Pentru linistea ta sufleteasca iti recomand motoru de 1,5 105 cp 6 trepte euro 4 apoi petru ca are mai multa putere,mai pleci pe undeva afara mergi cu a 6-a e altceva,e motor aparut anu asta eco 2, are euro 4 167 euro taxa inmatriculare.Si optionalele sunt foarte importante,eu la inceput vroiam sa imi iau un manager de 1,6 benzina si am ajuns la 1,5 105cp lux privilege(m-am imprumutat diferenta) tocmai pentru a nu ajunge in situatia sa imi para rau ca nu am nu stiu ce.Eu nu iti zic sa iei dinasta ca asa mi-am luat eu da e cel mai bun raport pret/putere/comfort.la 15500 euro cu toate taxele ddp (+jante tuxedo 36 euro ca cele stoc nu imi plac+mp3 player 112 euro ca era asa din fabrica si tvroiam sa o iau intr-o zi+vopsea metalizata negru 250 euro +pachet legislativ 40 euro---aproximativ) in total pe mine m-a dus 16097 euro.Daca vrei sa iei masina intr-o zi si sa nu astepti ca la serus si ipso cate 1 luna incearca la meridian vest ca au multe masini pe stoc .
Oricum ideea e ca ia acum ce e mai bun sa nu regreti pe urma cum am facut eu acu 2 ani cand mi-am luat logan 1,4 ambiance(coaja) ca nu am aveam decat vreo 7000 euro 6240 masina +casco 250 +cass si boxe 250...puteam sa ma imprumut 1000 si sa fi luat laureate...si crede-ma ca regret si acum |
--------------------
Renault
Megane
- B-67-KKD
2007 Sedan Privilege Megane Sedane 1,5DCI 105cp euro 4 Lux Privilege
|
|
soke |
![]()
|
Sfatul e bun, sa vad daca pot face rost de diferenta (ca defapt asta e problema).
Oricum am inteles ca nu prea mai au pe stoc de 105 cp, si acum fabrica ia o pauza. De Meridian am citit pe net ca au service de cacao, nu mai stiu exact: daca o cumpar de la ei sunt obligat sa fac reviziile acolo? Sau ce e pe garantie? Gicanu: Sa inteleg ca esti multumit de masina? This post has been edited by soke: 7 Aug 2007, 13:36 |
--------------------
Renault Clio 3 2006
Renault Megane Sedan
|
|
ianni |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 6 May 06 ![]() |
Motorul de 105 cp e fantastic.si mai ales dupa ce se lasa;)
|
--------------------
Renault
Megane
2007/privile Je/mp3 si multe altele...
|
|
Fuzz |
![]()
|
![]() gHIdusul Group: Members Posts: 1.013 Joined: 21 October 06 From: RFG ![]() |
Nu esti obligat sa faci reviziile de unde iei masina, esti obligat sa le faci la un service autorizat Renault pentru a nu pierde garantia, atata tot.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp
- B-XX-FUZ
Decembrie 2006
|
|
dominic |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 115 Joined: 5 June 04 From: Ramnicu Valcea ![]() |
1,5 dci 85 cp euro 4 manager, foarte multumit, motorul nu este deloc puturos, raport pret/calitate/consum foarte bun - 13800 euro. fiecare hotaraste in functie de ce vrea, mie personal nu imi trebuie motorul de 105 cp insa nu pot spune ca al meu e mai bun
|
--------------------
renault megane
manager 1.5 dci 85 cp RNA bleu extreme
2007
|
|
angus |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 7 August 07 ![]() |
In prezent am o Octavia Classic (varianta inainte sa apara Tour) 1.9TDI cu 50.000km si sunt supermultumit de ea (nu are greierasi , motor , cutie , amortizoare, bucsi, pivoti....impecabile - nu am schimbat nimic decat ulei si filtre si este versiunea nu foarte dotata - are doar aer conditionat) , si de curand am comandat pentru sotia mea un Megane Sedan Prima 1.5dci 85CP (costa 11.000 CIP si 13.000 DDP ) are dotari suficiente pentru o utilizare uzuala cotidiana, preponderenta in oras (85% in oras si 15% in afara orasului) .Iti recomand sa-ti pastrezi banii care vrei sa-i dai pe dotarile suplimentare pentru altceva ....nu merita ... Cauta sa te rezumi doar la ce este absolut necesar ca functionalitate a masinii (aer conditionat , ABS , geamuri electrice fata ) fiindca vei vedea in timp ca dotarile in plus nu le folosesti mai mult de 10% din timp iar pe unele nu vei ajunge sa le folosesti niciodata. Este doar o strategie de marketing care din pacate pentru noi ca si clienti functioneaza foarte bine si care genereaza pentru Renault un plus semnificativ de profit ( costurile de productie sunt aceleasi si sunt calculate pt varianta full , deci tzeapa este destul de mare
![]() Iata ce contine varianta Sedan PRIMA pe care deja am comandat-o ...trebuie sa soseasca in tara pe data de 11.08.2007 ....apropo recomand Meridian (sunt extrem de seriosi ....cel putin pana acum) ....service-ul insa nu o sa-l fac la ei ci la Serus Pachet "Drumuri dificile A.B.S. cu repartitor electronic de franare E.B.V.+ A.F.U. (Asistenta la Franarea de Urgenta) Aprinderea automata a luminilor de avarie in cazul unei franari de urgenta Airbag-uri frontale adaptabile pentru sofer si pasager Centuri fata in 3 puncte, cu reglare pe inaltime si limitator de efort Centuri spate in 3 puncte si cu limitator de efort Tetiere fata reglabile pe inaltime Imobilizator electronic codat C.A.R. (Inchiderea automata a usilor, portbagajului si a trapei pentru carburant la demaraj) Directie asistata electric variabila Volan reglabil pe inaltime si in profunzime Computer de bord cu 6 functii: distanta parcursa, viteza medie, autonomia de carburant, consum total/mediu/instantaneu Semnal sonor pentru uitarea stingerii farurilor, centurii de siguranta, nivelul minim de carburant, alerte rosii Faruri dublu optice reglabile pe inaltime cu ajutorul comenzii plasate pe tabloul de bord Stergatoare parbriz cu 2 viteze si cadenta variabila Functia "Follow me home Inchidere centralizata si demaraj cu card Radio 4X15W cu afisaj separat si satelit de comanda pe volan Geamuri electrice fata Geamuri si parbriz cu tenta Parasolar pentru sofer si pasager cu oglinda pentru machiaj Accesorii fumatori Trapa pentru carburant cu deschidere integrata Bancheta spate rabatabila 1/1 Bare de protectie, bandouri, manere si oglinzi exterioare de culoare neagra Trape sub locurile din fata Spatiu de depozitare deschis in partea centrala din fata Aer conditionat manual Torpedou (17 litri) iluminat si cu refrigerare |
--------------------
Skoda
Octavia
2003 [FONT=Arial][SIZE=1]Skoda Octavia Classic (Tour) 1.9 TDI , Renault Megane Sedan Prima 1.5DCI 85CP
|
|
mihaiyak |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 125 Joined: 31 January 07 ![]() |
INTRE MOTOARE EXISTA CLAR DIFERENTE.cel de 85 cp cu siguranta urneste masina destul de lejer dar la accelerari si viteza se observa diferenta celui de 105 cp , nu numai de putere ci si de cuplu.eu unul recomand 105 cp, si este destul de fiabil.am 38000 cu ea si inca nu s-a stricat nimic la motor
|
--------------------
renault
laguna 2.2
confort dinamique 1.9 dci 120 cp , 2006
|
|
soke |
![]()
|
Dar la altceva ai avut probleme?
|
--------------------
Renault Clio 3 2006
Renault Megane Sedan
|
|
kodrix |
![]()
|
![]() Membru tanar Group: Members Posts: 220 Joined: 20 July 05 ![]() |
Sunt pus in situatia de a alege intre un manager de 85 CP si unul de 105 CP si de aceea intreb daca a condus cineva ambele versiuni astfel incat sa expuna o parere cat de cat obiectiva. De asemenea as fi curios care consuma mai mult si care este mai fiabil. Am inteles ca cel de 105 CP are injectoare piezo si de asta am cateva reticiente(cunoscand problemele de la vag cu motorul de 2.0 170 CP).
|
--------------------
-
-
- Skoda Fabia 1.2TSI 2010
Logan 1.4MPI Laureate 2005 de la 0 km la peste 180.000 km Logan 1.4MPI 2009 E0 Logan 1.4MPI 2009 Ambiance |
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Nu e mai simplu să le conduci personal, la un testdrive, că tu vei alege...?
Eu spun că așa e cel mai bine, doar tu dai banii, și banuiesc că nu îți iei o mașină în fiecare lună, deci... ![]() Despre consum poți citi pe forum, sunt topice dedicate... Oricum variază mult în funcție de stilul de condus... Diferența de consum nu e mare între cele 2 motoare, cel de 105 cai având cutie cu 6 rapoarte. This post has been edited by Catalin Marinarul: 8 Aug 2007, 15:39 |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
mihaiyak |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 125 Joined: 31 January 07 ![]() |
am avut la suspensie, am schimbat flapsurile de la amortizoare si placutele de frana la 12000 si senzorul de temperatura din oglida in rest numai de bine
8 Aug 2007, 15:40: manager nu am condus , am codus un megane confort expression de 80 cp si un privilege,al meu, de 100 cp si sincer recomand pe cel de 100 cp , ca tehnologii sunt la fel de fiabile, diferentele existand la intercooler, turbina si vagi schimbari la injectie This post has been edited by mihaiyak: 8 Aug 2007, 15:40 |
--------------------
renault
laguna 2.2
confort dinamique 1.9 dci 120 cp , 2006
|
|
dack |
![]()
|
![]() Membru cu atitudine Group: Members Posts: 607 Joined: 1 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Kodrix - cum am putea sa iti spunem care este mai fiabil, avand in vedere ca motorul de 85 CP se importa de cateva luni, iar cel de 105 si mai de curand?
Cel de 105 este mai puternic cu 40 Nm (o valoare importanta) si asa cum spunea si Catalin, consuma aproximativ la fel cu cel de 86CP. Ca putere de tractiune, diferenta este semnificativa. Iar diferenta de pret este suficient de mica incat sa merite efortul financiar suplimentar. |
--------------------
Renault
Riding on the wind. |
|
aaddrryyss |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 227 Joined: 26 June 07 ![]() |
in contextul a 105 cai...
QUOTE(mihaiyak @ 7 Aug 2007, 23:37) am 38000 cu ea da' pe loc ai mai apucat sa stai ? tare ai mai alergat-o.... |
--------------------
Dacia
1410
2001 / Renault Megane 1.5 dci 85CP Privilege 2007
|
|
kodrix |
![]()
|
![]() Membru tanar Group: Members Posts: 220 Joined: 20 July 05 ![]() |
Mai eu am condus sedan la drive test cu motorul de 80 CP, insa nu am gasit cu motorul de 85 CP sau 105 CP. Daca stiti vreun dealer din nordul moldovei sau de la Constanta care sa aiba la drive test cele 2 motoare v-as fi f. recunoscator.
Sincer as lua ESP in locul motorului de 105 CP, dar daca nu se poate ma gandeam sa imi iau un motor mai puternic. Apropo se simte diferenta intre cel 80 CP si cel de 85 CP? Motorul de 100 CP are tot injectoare piezo? PS: multumesc pentru raspunsurile prompte This post has been edited by kodrix: 8 Aug 2007, 16:13 |
--------------------
-
-
- Skoda Fabia 1.2TSI 2010
Logan 1.4MPI Laureate 2005 de la 0 km la peste 180.000 km Logan 1.4MPI 2009 E0 Logan 1.4MPI 2009 Ambiance |
|
dack |
![]()
|
Nu stiu daca mai gasesti motorul de 100 Cp...doar pe vreun stoc, ramas pe undeva. Oricum, nu are sens - motorul de 85CP are acelasi cuplu cu cel de 100 CP (trag la fel). La asta se adauga taxa de prima inmatriculare in jur de 500 E (parca), pentru ca motorul de 100 este euro 3.
Motorul de 105 trage mult mai bine ca amandoua (85/100). Are 2 secunde in minus la 0-100km/h, ceea ce este foarte mult. |
--------------------
Renault
Riding on the wind. |
|
M A G |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 8 August 07 ![]() |
SALUT, ACEEASI PB O AM SI EU, INTREBAREA MEA AR FI : DIFERENTA DE 800 DE EUR O POTI FOLOSI IN DOTARI ( CLIMA, OGLINZI ELECTRICE,COTIERA..ETC ), MENTIONEZ CA NU AM DAT INCA COMANDA DE MASINA , DECI AS PUTEA SA LE COMAND ?! INTREB DEOARECE IN BROSURA PE CARE O AM NU SUNT INCLUSE CA SI OBTIONALE ! MERCI !
|
--------------------
RENAULT
MEGANE SEDAN
2007/1.5Dci 85 cp [COLOR=blue][SIZE=7][FONT=Geneva][I]
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Scrie fara CAPS si cauta sa fii mai explicit. La orice model poti adauga optionale, deci atata timp cat ai bani disponibili poti lua ce vrei.
|
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
In brosura ta nu ai "obtionale" pentru ca acest cuvant nu exista... Dar daca vrei optionale le poti comanda, bineinteles. Intra pe site-ul Renault sau la Serus si vezi prin configurator ce si cum.
Si te rog scrie fara CAPS ca e obositor.. |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
brandy_tdi |
![]()
|
![]() Aerial Member Group: Members Posts: 749 Joined: 22 October 05 From: Bucuresti ![]() |
Ar fi mai indicat 105CP dci decat 85 ca din ce-am vazut diferenta de bani nu e prea mare. Si ai un cuplu mai mare si ceva cai care eu cred ca ii simti bine.
|
--------------------
Renault
Megane
2
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
brandy_tdi>>diferenta mare este la cutia de viteze si cred ca face banii..mai putin la cuplu si cai...Si eu aleg 105 cai si treapta 6...eu cred ca merita din plin 800 E in plus..
|
--------------------
------
------
------
|
|
gicanu |
![]()
|
MAG mai bine vezi ce megan-uri au concesionarii pe stoc si alegi de acolo...ca pentru optionale sa mai stai 2 luni parca nu se merita...mai bine iei un model superior care e pe stoc si are si optionalele pe care tu le-ai vrea..doar ca iei amsina intr-o zi doua maxim
|
--------------------
Renault
Megane
- B-67-KKD
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Eu nu zic, una e sa iei masina de pe stock si s-o iei in mai putin de o saptamana si alta e sa stai 2-3 luni dupa ea cand o lansezi in productie, dar sa nu uitam ca totusi masina e o investitie la care te arunci pentru macar 3 ani, deci ar fi bine sa ti-o iei exact cum o vrei sa nu regreti dupa.
Stiu pe multi care-si doreau alte culori sau alte motorizari dar din lipsa de rabdare au luat ce era si apoi au regretat... N-are rost, decat daca intr-adevar ai nevoie de masina si n-ai de ales. |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
lucien |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 29 May 07 ![]() |
Parerea mea :
Cand vreti sa luati orice masina ( noua ) este sa v - o luati cu optionalele pe care le vreti ( sa fie cat mai multe ) , cu motorizare cat mai generoasa ( putere mai mare la aceeasi cilindree ), dar ( ca in majoritatea cazurilor ), de obicei o sa primeze pretul de achizitie si nu eventualele costuri ulterioare asa ca mai bine cumparati ,, cu inima " sa nu va para rau mai tarziu. Bafta la achizitii ! P.S. Si mai bine asteptati un pic pentru dotarile pe care le doriti decat sa luati de pe stoc si sa regretati alegerea facuta mai tarziu. |
--------------------
Renault
Megane sedan
- PH -- xxx
an 2007 ; 1,5 dci ; 124 hp ; model privilege
|
|
gicanu |
![]()
|
au la meridian vest megane toate motorizarile si variantele: prima manager expresion privilege si pentru fiecare varianta cateva culori cu diferite optionale in plus fata de varianta normala.de exemplyu pentru 1,5dci 105cp privilege va arat mailu trimis mie de la meridian:
Buna ziua, va trimit lista cu culorile disponibile cu livrare imediata pentru varianta Megane Sedan Privilege 1.5 105 CP: - Optionale: - radio CD cu Mp3 - Gri-Beige, Negru, Beige-Poivre, Gri Eclipse, Vert Cuivre, Gri Platine - 16.066 euro - radio CD cu Mp3 + Jante Tuxedo - Gri Acier, Negru, Beige Poivre - 16.097 euro - radio CD cu Mp3 + ASR,ESP - Negru - 16.626 euro Pentru oricare informatie nu ezitati sa ma contactati. Cu stima, Cosmin POPA 0751.098.628 deci exact 10 masini(daca are doar cate una la culoare) pentru ce vroiam eu asa cadaca vrei masina repede cu optioanle (da mai bien iei varianta de top ca are cam de toate) meridian e cel ami potrivit... din care ultima are abs si esp de la ipso nici macar nu am mai primit mail cu masinile de pe stoc si de la serus 1 masina Buna ziua Am pe stoc masina dorita 1.5 105cp culoare 266 gri acier . Mentionez ca masina se poate livra in max.2 zile. Pentru alte informatii va stau la dipozitie. Cu consideratie. Razvan NISTORESCU |
--------------------
Renault
Megane
- B-67-KKD
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 20:57 |