Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Interviuri pentru soferii din Bucuresti

Gabriel_Ion
post 24 Jul 2007, 15:16
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Sper ca se potriveste acestei sectiuni topicul, ma adresez in general proprietarilor de Renault dar si celorlalti:

Numele meu este Gabriel Ion si lucrez la Gfk Romania, cea mai mare companie de cercetare de piata de la noi. In prezent avem un proiect de cercetare despre piata auto din Romania si facem interviuri pentru aflarea opiniei soferilor despre marcile si modele prezente pe piata romaneasca. Sondajul este comandat de o companie auto foarte prezenta pe piata Ro insa nu pot divulga numele.

Postez aici in speranta ca voi gasi cateva persoane dornice sa imi raspunda la cateva intrebari (interviul dureaza maxim 15-20 de minute). Sunt intrebari punctuale si inchise, respondentul acorda note pentru caracteristicile unei marci de ex (consum redus, performante, design etc).

Din fericire romanii sunt maestrii la datul cu parerea insa nu multi sunt dispusi sa o faca intrun mod organizat Sper sa gasesc cativa interesati, interviurile se pot realiza oriunde va este mai confortabil, afara, pe scara blocului, in parcare etc.

Una din conditiile necesare este ca masina sa fie mai noua de 2003, respondentul sa fie primul proprietar, sa nu lucreze in domeniile cercetarii de piata, marketing, publicitate, sau industria de automobile si sa fie persoana care a decis asupra marcii atunci cand a fost c umparat automobilul

Dacia Solenza
Chevrolet Kalos, Aveo
Peugeot
Renault Megane, Clio
Nissan
Toyota
Seat

Pe langa acestea mai caut si persoane care conduc marci ceva mai rare la noi sau mai exclusiviste: Alfa Romeo, Bmw, Mercedes, Kia, Honda si o serie foarte lunga...

Astept mesajele pe PM sau daca mai doriti informatii va raspund aici pe topic. Sper sa gasesc macar pentru Renault.

--------------------
Dacia Logan 2007 Easy
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
semit
post 24 Jul 2007, 15:29
Post #2

Private Spice

Group: Moderatori
From: Bucuresti

si noua ce ne iese?

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
ramm
post 24 Jul 2007, 15:32
Post #3

Membru autentic

Profitorule! smile.gif

--------------------
Honda Civic 2007
Honda Del Sol Vti
+
Gabriel_Ion
post 24 Jul 2007, 15:36
Post #4

Membru incepator

Imi pare rau sa te anunt ca nu se dau bani biggrin.gif (gandeste-te logic, daca eu v-as oferi bani v-as modifica comportamentul in privinta chestionarului)... de aceea fac un apel public pentru ca sunt foarte putini oameni dezinteresati care nu au timp sa vorbeasca 10-20 de minute si am ceva dificultati.

Daca se dadeau bani pentru sondaj era mult mai usor pentru mine dar devenea nefolositor proiectul in sine pentru nu aflai pareri uniform, aflai doar parerile celor care vor sa primeasca bani pentru orice serviciu pe care il fac tongue.gif

Sper ca nu te superi, eu nu te condamn ca vrei sa-ti iasa ceva, e timpul tau, e normal

--------------------
Dacia Logan 2007 Easy
+
M i h a i
post 24 Jul 2007, 15:37
Post #5

QUOTE(semit @ 24 Jul 2007, 16:29)
si noua ce ne iese?
*

Corect ! Time is money. wink.gif

--------------------
------ ------ ------
+
b76bgaarh
post 24 Jul 2007, 15:38
Post #6

Membru autentic

ti se pare tie ca mercedes si bmw sunt marci mai putin prezente pe piata romaneasca??????
io ma bag......
dami un mesaj cu propuneri

ps sunt din bucuresti

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
Gabriel_Ion
post 24 Jul 2007, 15:42
Post #7

Membru incepator

@ b76bgaarh gandeste-te din prisma vanzarilor: cate bmw-uri se vand intrun an fata de cate renault-uri, cred ca e extrem de mare diferenta la asta ma refer.
In plus la marcile omniprezente avem si separate pe modele, avem un x target pt Renault Clio un y target pentru Renault Megane etc.

ps ti-am trimis pm

--------------------
Dacia Logan 2007 Easy
+
semit
post 24 Jul 2007, 15:46
Post #8

Private Spice

Succes.. eu am mai participat la interviuri la care se oferea carburant sau cash.. nu am intrebat aiurea, si cu toate acestea am fost obiectiv... bafta

--------------------
+
Gabriel_Ion
post 24 Jul 2007, 15:52
Post #9

Membru incepator

Ce pot sa zic acum, studiul asta este pentru oamenii care n-au nevoie de bani pentru a-si spune parerea. E la alegerea fiecaruia acum... e un studiu cu cateva sute de intervievati in Bucuresti si probabil pe la o mie in toata tara

--------------------
Dacia Logan 2007 Easy
+
Laurentziu83
post 24 Jul 2007, 16:49
Post #10

Membru autentic

Ce profitori sunteti...pe daewooclub era bataie pe interviu.

--------------------
. . .
+
R19/16v
post 24 Jul 2007, 16:54
Post #11

Oldschool Member

From: Ploiesti

N-ar fi extrem de usor sa faci un chestionar si sa-l pui pe un site?

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
ramm
post 24 Jul 2007, 16:59
Post #12

Membru autentic

Din cate am inteles este un chestionar direct si in aceste cazuri beneficiarul nu accepta alte metode de cercetare.

--------------------
Honda Civic 2007
Honda Del Sol Vti
+
neumann
post 24 Jul 2007, 17:02
Post #13

Membru autentic

From: Spermezeu

Cu alte cuvinte, dragilor, sponsorizati Gfk romania pe timpul vostru. Sunt de acord sa particip la un proiect de-asta care presupune COMUNICAREA PE GRATIS A REZULTATELOR SI A INTERPRETARII LOR.
Dar, rezultatele prelucrate, se vor comunica doar clientului, confidential. Care client ar putea fi, sa zicem, Reno romania (sau alta marca), care va mulge de bani la service. Si pe care jeefka il mulge de bani. Singurii fraieri din toata afacerea sunt... Ma rog, pe mine nu m-ar deranja daca rezultatele sondajului ar fi ca "nu exista persoane care sa raspunda pe gratis unui astfel de sondaj, sau exista, dar n-au deocamdata bani de masina". Si daca nu exista, atunci politica de sondare s-ar ajusta, deoarece firma de automobile oricum ar fi interesata de sondaj, singurii beneficiari fiind respondentii care vor primi ceva pentru timpul lor. Asa ca, sfatul meu e sa va abtineti. Una e o campanie de sondare cu rezultate publice, alta e o sondare facuta de institutul national de statistica in baza unei legi, si alta un sondaj privat platit de o firma de automobile cu rezultatul final secret si care isi propune sa avantajeze firma respectiva in fata concurentei prin cunoasterea mai buna a pietei. Deci, in primul rand, pe care dintre firmele auto le vom avantaja raspunzand la sondaj? La reno nimic nu-i pe gratis, nici macar "inspectia vizuala a masinii". Deci, cum spunea semit, cash sau bonuri de benzina.

LE: SI inca o chestie interesanta... Cum influenteaza raspunsurile faptul ca platesti sau nu respondentul, atata vreme cat ii comunici ca banii vin de la geefk, care dupa cate stiu eu nu produce si comercializeaza automobile... In plus, asta sigur nu e un criteriu adevarat de segmentare a pietei, cum cu atat bunavointa suntem mintiti mai sus de cel care a venit la cersit aici.

This post has been edited by cristianco2002: 24 Jul 2007, 17:19

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
Gabriel_Ion
post 24 Jul 2007, 22:35
Post #14

Membru incepator

In primul rand nu am venit la cersit, ca nu-ti cer bani, iti cer doar sa vorbesti. Nu am spamat pe nimeni cu mesaje private sau e-mail nedorite ... puteam sa ma uit in user list si sa trimit tuturor care aveau un clio sau un megane mesaje private sa-i intreb daca vor sa participe. Am preferat sa fac un topic unde fiecare sa intrebe si sa isi dea cu parerea. Tot ce spun aici spun sunt informatiile care se ofera tuturor potentialilor respondenti.

In al doilea rand nu ai inteles despre ce este vorba dar daca tot iti place domeniul cercetarii de piata am sa clarific lucrurile un pic: acest studiu este Cantitativ, dureaza foarte putin si in mod obisnuit procedura pentru sondare este door-2-door.

Pentru acest studiu in particular am primit ok-ul sa il facem si persoanelor interesate sa isi exprime opinia, daca se incadreaza in conditiile acestea. Motivul este ca ar fi fost nevoie de foarte multa munca de teren pentru a realiza chestionarele din cauza ca avem nevoie de opinii diverse... si aceasta uniformizare e greu de realizat decat daca facem proportional interviuri cu numarul de masini vandute in romania (noi-noute)

Studiile de care vorbesti tu se numesc studii Calitative si e necesar mult mai mult efort din partea respondentului (ma gandesc si la deplasarea la sediul firmei noastre si la faptul ca te tine 1-2 ore la interviu si ai de raspuns la multe intrebari). E ok daca tu asta iti doresti, insa iti garantez ca nici acolo nu o sa afli cine a comandat studiul, pentru ca e 100 % confidential. Normal ca poti sa iti dai seama singur din anumite aspecte ale interviului daca te duce capul dar nu o sa iti spuna nimeni:
Baiete sti ce ... azi te intrebam ce parere ai de Opel Astra

Cum influenteaza banii pe respondent? ii schimba comportamentul...

- Domnu vreti sa raspundenti la niste intrebari despre Noul Sampon cu extract de floare de lotus si 57 de vitamine adaugate ?
- Ce ma intrebi pe mine de sampoane, nu ma vezi sunt om serios nu pierd vremea pe prostii
- Daca raspundeti la chestionar primiti un cadou din partea firmei noastre
- Bine, daca e pe cadouri ma bag

Am exagerat un pic dar lucrul asta l-am intalnit de multe ori pe teren cu exact atitudinea asta... Problema e nu ca omul primeste ceva in schimbul efortului, ceea ce mi se pare absolut just, si eu am salariu ca ma duc sa fac interviurile dar daca stai sa te gandesti logic omul respectiv nu are nicio parere despre sampoane... nu are ce sa iti zica despre ele, iar prin "incentive-ul" pe care il oferi obtii niste informatii nefolositoare, nu are nicio parere dar totusi raspunde...

Inca odata zic: nu am zis niciodata ca respondentii trebuie sa raspunda moca, insa acest studiu nu este platit. Cine vrea sa raspunda poate sa o faca, cine nu iarasi bine. Am facut un apel la forumul auto pentru ca aici se aduna multi soferi, evident potentiali respondenti. Trebuie sa va multumesc pentru intrebarile puse deoarece ii ajuta pe ceilalti sa isi dea seama mai bine daca vor sau nu sa raspunda.

Mai mentionez ca nu am luat nicio acuza in nume personal. Asta e meseria mea, trebuie sami fac treaba ca sa pot sa mananc si eu o paine la sfarsit de luna. Am intalnit si oameni agresivi, unii chiar violenti... Regret ca trebuie sa spun, dar noi ca natiune stam prost cu comunicarea

--------------------
Dacia Logan 2007 Easy
+
the teacher
post 24 Jul 2007, 23:36
Post #15

Membru incepator

From: p l o i e s t i

in zilele noastre, nu mai munceste nimeni "in folosul comunitatii"!pentru ce sa ne pierdem timpul?vreo cauza nobila, ceva???sau in folosul tau? de ce sa-ti faci tu treaba si sa incasezi banutii pe timpul nostru?

--------------------
renault symbol - 1,5dci70hp! 2007 expression
+
adip
post 24 Jul 2007, 23:42
Post #16

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(Gabriel_Ion @ 24 Jul 2007, 23:35)
Regret ca trebuie sa spun, dar noi ca natiune stam prost cu comunicarea
Ok, hai atunci sa incerci sa usurezi comunicarea printr-un site cu chestionarul, dupa cum s-a sugerat mai sus. Un procent dintre cei spamati de topicul asta (ca si de cel similar de pe daciaclub, daewooclub & such) ar intra pe site, ar vedea si intrebarile si ar fi in masura sa decida daca se inscrie la sondaj. Asta, cu un grad mai mare sau mai mic de anonimitate, in functie de ce doresti tu ca reprezentant al Xyz romania.
Ah, dar stai, am uitat, un asemenea site costa bani, nu?

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
Laurentziu83
post 24 Jul 2007, 23:45
Post #17

Membru autentic

Bai nene da ce greturi au soferii de reno in ei... Repede, "ce ne iese", "cat e scoru", de parca va scoate cineva vorbele de pe gura cu patentul. Omul a intrebat daca se ofera cineva sa-l ajute cu un chestionar, daca voiati sa-l ajutati, puteati sa-i spuneti sa vina la intalnire, si cine voia, ii raspundea. Daca nu, taceati naibii din gura si nu va faceati de cacao.

Si sa n-ajung naibii prin Bucuresti, si sa nimeresc pe unul din voi sa-l intreb cat e ceasul, si sa-mi raspunda: "da zece mii si-ti spun".
Si apoi veniti sa aratati ce "nocive" sunt sondajele de opinie. Omul doar isi face meseria pe care a invatat-o si atat, nu da la nimeni in cap.

Eu zic sa va revizuiti comportamentul sau, daca nu vreti, macar nu mai scoateti porumbelul din gura, ca va faceti de ras, zau.

@Gabriel_Ion: daca nu gasesti pe cineva sa te ajute cu chestionarul tau, scrie si tu profilul utilizatorului de reno, exact cum e dezvaluit aici, plin de greturi si in goana dupa bani.
La noi la daewooclub, chit ca sunt masini de taximetristi, samsari, bulibasa si baroni locali, macar la acest topic s-a raspuns in mod civilizat, s-au oferit destui, nu corespundeau profilului, dar NIMENI n-a intrebat: "CE NE IESE LA FAZA ASTA?"

This post has been edited by Laurentziu83: 25 Jul 2007, 00:52

--------------------
. . .
+
adip
post 25 Jul 2007, 00:33
Post #18

Banned

From: Melbourne, Victoria

Laurentiu, eu nu inteleg ce e rau in a pune un site online cu chestionarul si a publica doar url-ul catre el, si gata? Nu-s eu genul care se bucura la niste bistari pt. un chestionar, dar e o pb. de principii aici: omul e platit pentru asta deci ar trebui sa se astepte sa primeasca solicitari de plata pentru timpul consumat de altii cu completarea chestionarului.
Un site ar rezolva problema asta cu plata fiindca doar cei cu adevarat interesati in sondaj si dezinteresati de partea materiala l-ar completa, ce-o mai lungim atat?

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
Laurentziu83
post 25 Jul 2007, 00:39
Post #19

Membru autentic

Poate e un chestionar mai complex, ce trebuie facut face-to-face.
Omul a intrebat daca poate fi ajutat, si cu asta basta. Nu e nimeni obligat.

--------------------
. . .
+
Gabriel_Ion
post 25 Jul 2007, 07:37
Post #20

Membru incepator

QUOTE(the teacher @ 24 Jul 2007, 23:36)
in zilele noastre, nu mai munceste nimeni "in folosul comunitatii"!pentru ce sa ne pierdem timpul?vreo cauza nobila, ceva???sau in folosul tau? de ce sa-ti faci tu treaba si sa incasezi banutii pe timpul nostru?
*

Eu nu inteleg de ce te revolti, eu am cerut ajutorul celor au si placerea sa raspunda la cateva intrebari legate de masini... atat tot

Topicul asta nu e spam, ai intrat pentru ca ai vazut titlul si ai vrut sa citesti... nu te-a obligat nimeni si nici nu era un topic cu titlu gen "CASTIGA UN MILION DE LEI ACUM !!!" acum ca sa zici ca te-am pacalit.

Chestionarul nu se poate face online deoarece eu am obligatia sa il fac fata in fata dintr-un simplu motiv, sa imi vad interlocutorul. De unde stiu eu ca oamenii care ar raspunde online sunt soferi si nu niste copii de 15 ani care se distreaza pe internet

@ the_teacher nu iti cere nimeni sa muncesti, nici macar sa raspunzi. Sincer ma asteptam sa gasesc 1-2 persoane care sa raspunda pe topic ca ar vrea sa vada despre ce e vorba si cam atat. Chiar n-am inteles de ce va revoltati asa de rau, parca incercam sa insuflu o doctrina stalinista si voi ca aparatori ai democratiei ati luat atitudine

Sectorul cercetarii de piata e inca nedezvoltat in romania, oamenii nu au informatii despre ce inseamna cercetarea. Pe viitor sa speram ca o sa se mai imbunanateasca situatia.

--------------------
Dacia Logan 2007 Easy
+
ramm
post 25 Jul 2007, 08:30
Post #21

Membru autentic

Eu deja m-am inscris sa raspund fara bani. Nu mi se pare mare branza sa raspund la niste intrebari timp de 20 minute; nu sunt chiar atat de ocupat si nici voi astia care vreti bani nu cred ca sunteti daca tot 'ardeti gazul' pe forum. Asta e atitudinea romanului care se crede european. Daca cineva ar zice: am o fundatie prin care ajutam copiii care provin din famili fara posibilitati si am nevoie de voluntari, voi gata sariti cu faze: si mie ce imi iese?
Recunosc ca sunt cam dezamagit de atitudinea asta comunista din voi. Mai iesiti si voi la 'aer' si vedeti cum se face prin tarile cu apa calda, unde exista o groaza de fundatii formate din VOLUNTARI.
Omu' nu a obligat pe nimeni sa-i raspunda, nu mai sariti ca sacalii comunisti cu mana intinsa. Nu cred ca moare nimeni de foame pe aici si nici nu cred ca sunt directori care sunt ocupati full time.

--------------------
Honda Civic 2007
Honda Del Sol Vti
+
Costexus
post 25 Jul 2007, 09:45
Post #22

Membru incepator

Personal nu am mai auzit sa te cheme la sediu, sa iti puna intrebari, iar tot acest proces sa fie pe gratis. Macar sa iti deconteze benzina, nu mai vorbim de timpul "pierdut".
Si nu prea e vorba de voluntariat, ca voluntariatul e cand ajuti pe cineva. In cazul asta, GFK ia o gramada de bani pe studiile astea. Daca nu ar fi primit nici un ban, si noi i-am fi ajutat, atunci ar fi fost vorba de voluntariat. Asta e profit pe spatele sarmanilor posesori de Reno. smile.gif
Dar pana la urma, nu e vinovat cel care cere, mai degraba cel care da.

--------------------
Renault Clio Bicorp 2004
+
catalin_tm81mis
post 25 Jul 2007, 11:38
Post #23

sofer de paie

From: Timisoara

si uite cum ia foc un topic de la o simpla rugaminte a unui user
omu nu v-a chemat la sediu deci nu are ce va deconta
accepta ca variante discutii in parcari, afara sau pe scara blocului
mai mult voi subliniati ca GFK ia o gramada de bani deci nu saracu om care isi face meseria si ia salar poate mai mic decat majoritatea de aici
am lucrat si eu la sondaje si studii de piata din poarta in poarta cat eram in liceu si nimic nu e mai antrenant decat sa te alerge lumea pe strada, sa te injure ca le suni la usa sau ca le umplii cutia cu reclame
am castigat putin a fost nasol dar asa era posibilitate de ceva bani la vremea aia
desi sunt timisorean si nu ma incadrez in topic daca ai nevoie de o vorba gratis da pm si stau la taclale cat tine interviul ala.

--------------------
renault megane 2.2 2007 - confort expression
megane sedan confort expression 2007+clima automata+rouge du feu
+
Freeymind
post 25 Jul 2007, 13:07
Post #24

Membru incepator

From: Cluj Napoca

Domnu' cu sondaju',

Iti vand o idee: decat sa astepti sa primesti raspunsuri de aici... du-te prin benzinariile Bucurestiului si propune-le acolo celor care alimenteaza... sa-ti raspunda la intrebari: cu siguranta 50% din soferi se opresc sa mai bea o cafea, un suc, sa manance ceva... cred ca te vei adresa direct 'sursei'.

Succes!

--------------------
Renault Megane II 1.6 16V Bicorp 2006
+
bear_mc
post 25 Jul 2007, 14:45
Post #25

Half-Life 2 Fan

Sunt profund dezamagit de atitudinea asta.
Cu acceasi fraza m-am intalnit le-am propus unor prieteni sa-si faca pensii private la mine. Credeam ca sunt oameni mai dezghetati pe aici. wink.gif

--------------------
Renault Megane II - B-43-ZHY (sau 42) 2005
Confort Expression+clima+jante+vopsea metalizata
(masina lu'tata) for( int i=0, i<68730, i++)
+
CGB
post 25 Jul 2007, 16:11
Post #26

CGB

From: behind

ma bag si io. dar nu-s din bucuresti. daca pot sa te ajut da-mi pm.
abia astept sa raspund la intrebarile despre reno 243.gif

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
semit
post 25 Jul 2007, 16:38
Post #27

Private Spice

Stimate coleg, dumneata nu poti fi obiectiv, deci esti exclus din start...

--------------------
+
CGB
post 25 Jul 2007, 16:48
Post #28

CGB

From: behind

si ce anume din comportamentul meu te face sa crezi ca nu pot fi obiectiv, stimate moderator?
eu voi incerca sa fiu cat se poate de obiectiv, fir-ar a dracu de mizerie cu roti numita renault. scuze....o mica scapare. in rest, e ok renault smile.gif

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
O.A.N.A.
post 25 Jul 2007, 21:58
Post #29

$,"!!@#^%R$##@....parerea mea...

GFK -super firma frate !

cumpara mobilier office de la mine de 2 ori pe luna biggrin.gif

--------------------
fara masina ! ....
+
RamsesII
post 25 Jul 2007, 22:00
Post #30

Membru autentic

OT: Nimeni nu poate fi obiectiv atunci cand e vorba de masini si marci. Daca exista unul singur obiectiv, sondajul se putea face doar cu acel om smile.gif

Altfel... depinde cum pui intrebarile si mai ales ce sugereaza acestea. S-ar putea sa te trezesti ca desi un posesor de Renault injura marca in viata de zi cu zi, s-ar putea sa raspunda laudativ doar pentru ca intrebarea sugereaza deja ca Renault ar fi, de exemplu, cea mai proasta marca de pe piata, sau prin comparatii directe cu alte marci care ar sugera acest lucru. De-aia sondajul se face pe un esantion cat mai mare de respondenti.

--------------------
Renault Megane / Skoda Octavia II
Estate 1.5 Dci 80CP / 1.9 TDI 105 CP
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th August 2025 - 14:56
Dacia