Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Articol din Capital, Ce surprize poți avea la întreținerea mașinii

Rentz
post 11 Jul 2007, 13:29
Post #1

Addicted to diesel

Group: Members

Citez :
"...
Prețuri diferite pentru aceeași piesă

Una dintre situațiile cel puțin interesante întâlnite în rețeaua cea mai largă de service-uri din România, cea destinată modelelor Dacia, este legată de diferențele importante de preț pentru aceeași piesă de schimb. Am încercat să trecem peste reticența reprezentanților atelierelor de reparații și să aflăm costurile unor componente care trebuiau schimbate în urma unui presupus accident. Modelul pentru care am testat piața este Logan Prestige, cu motor de 1,6 litri și 16 valve. Ei bine, în București, la service-ul IPSO de pe DN1, prețul unei planetare dreapta este de 927,7 lei, al unui amortizor, 148,2 lei, iar al unei aripi, 230 de lei.

Aceleași componente costă la Constanța, în atelierul companiei Rent Car Service, cu câteva zeci de lei mai mult: amortizorul, 260,8 lei, aripa, 167,5 lei, iar în ceea ce privește planetara, răspunsul a fost sec: „Nu vă pot răspunde acum. Nu știu. Reveniți mai târziu.“ Într-o altă zonă a țării, la Iași, service-ul Caremil Impex ne-a prezentat cu totul alte prețuri: amortizorul costă 283,79 lei, aripa, 178,43 lei, iar planetara, aproximativ 1.000 de lei. Maramureșenii par a fi mai cumpătați decât colegii lor din Moldova, Dobrogea și chiar București. La Auto Becoro, din Baia Mare, aceleași piese costă 198,08 lei, 122,47 lei și, respectiv, 891,83 lei. Întrebarea care apare în mod logic ar fi de unde provine această diferență?
.... ""

Articolul complet la : http://www.capital.ro/articole/ce-surprize...-masinii/102726

--------------------
RENAULT CLIO SYMBOL 1.5 dCI 65cp - B 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DnI
post 11 Jul 2007, 16:07
Post #2

Membru

From: bucuresti DR.TABEREI

si mai mult ca sigur se gasesc aceste piese cu mult mai ieftin decat preturile prezentate mai sus smile.gif

--------------------
. . .
Megane 2 1.5 dCi
ex. Opel Astra Bertone TURBO
ex. Clio 2 bicorp 1.5 dCi
ex. Reno 5 GT TURBO
ex. Opel Calibra C20XE
+
dobro_c
post 11 Jul 2007, 23:44
Post #3

Membru

From: Baia Mare

concluzia este foarte simpla:
1. in cazul service-urilor stati langa baieti sa vedeti ce si cum fac si intrebati de la bun inceput de preturi si ce se va schimba
2. in caz de accident nu va intereseaza ca oricum casco plateste sau asigurarea celuilalt
3. in cazul problemelor mecanice exista doua variante: daca masina e in garantie nu sunt probleme, iar daca problemele (gen planetara; mie mi s-a intamplat si s-a schimbat in garantie) apar post-garantie mergeti la magazinele de profil si cautati sau in alte parti gen matusa din italia sau mai stiu eu...

teoretic este normal ca preturile sa difere deoarece reprezentantele sunt independente, adica diecare isi pune adaosul cat vrea el, cu toate ca piesele cumparate de ei (de la producator) au acelasi pret...

--------------------
Renault Megane 2005 1.6
+
Duyu
post 15 Jul 2007, 14:46
Post #4

Membru dependent de forum

From: B u c u r e ș t i

QUOTE(dobro_c @ 12 Jul 2007, 00:44)
teoretic este normal ca preturile sa difere deoarece reprezentantele sunt independente, adica diecare isi pune adaosul cat vrea el, cu toate ca piesele cumparate de ei (de la producator) au acelasi pret...

Ai dreptate, dar comisioanele practicate de service-uri sunt extrem de nesimtite. sad.gif

--------------------
Renault Clio Symbol 1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3

An Fabricație: 2006

Kilometraj: ~95.000 km
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 19:04
Dacia