Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

preturi piese

Johnny78
post 14 Nov 2008, 00:17
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti, Jud. Bacau

sa o luam cu recapitularea
ce se intampla dacva nu schimbi:
filtrul de benzina - o sa ai dinozauri in motor si o sa te intrebi de ce ti s-au infundat injectoarele si de ce te lasa balta in mijlocul depasirii...

filtrul de polen - o sa te intrebi de ce racesti mai des si de ce ai cel putin o bronsita pe luna, cumulat cu faptul ca "ale naibii geamuri ca nu se mai dezaburesc; cred ca pentru ca sunt electrice"... Ala retine bacteriile si umezeala in afara habitaclului...

filtrul de aer - ai sa te intrebi de ce consuma ca o vaca si nu ai performante...

filtrul de ulei - ai sa te intrebi de ce iti mananca ulei si ai span in baia de ulei

Cam asta se intampla daca nu schimbi filtrele...
In rest, totul e roz...

--------------------
Renault Laguna 2.0 - BC 99 AEB 1994/Business
De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ricochet2
post 14 Nov 2008, 00:46
Post #32

Membru autentic

From: Timisoara

Filtrul de ulei il schimb (odata cu uleiul) si filtrul de aer. Filtrul de benzina sa mai astepte. Filtrul de polen tot nu am inteles ce face. Cred ca imi e la fel de util ca si airbag-ul.

This post has been edited by ricochet2: 14 Nov 2008, 00:51

--------------------
Renault Laguna Concorde 1.6 16V 1999
+
Mar|Us
post 14 Nov 2008, 01:03
Post #33

Membru autentic

ricochet2: eu iti recomand sa citesti cu atentie ce am scris eu mai devreme si ceea ce a scris Johnny in ultimul post. Daca nici atunci nu intelegi ce face filtrul de polen, e groasa treaba.

Hai sa-l citez pe Johnny: " Ala retine bacteriile si umezeala in afara habitaclului..."

Ala = Filtru de polen!!!

--------------------
Renault Laguna 2 2003 / 2.2 dCi
+
coco bm
post 14 Nov 2008, 01:24
Post #34

Membru incepator

vreau sa zic ca dupa ce am cumparat masina acum doua luni am mers la un mecanic si am schimbat toate filtrele,inclusiv si cel de polen.
asa filtru jegos n-am vazut in viata mea.plus ca ma intrebam inainte de ce oare merge asa slab ventilatia pe maxim si i-am spus mecanicului.dupa ce a schimbat filtrul de polen mi-a zis sa dau drumul la clima cu ventilatia pe maxim.a inceput sa sufle vantul prin masina.rolul asta nu stiam ca-l are

--------------------
renault Captur 2018 1.2 Tce
+
ricochet2
post 14 Nov 2008, 02:35
Post #35

Membru autentic

La mine merge ventilatia puternic. Si nu vreau sa starnesc polemici cu nimeni, dar ma pot lipsi bine merci de filtrul de polen.

--------------------
+
Mar|Us
post 14 Nov 2008, 09:40
Post #36

Membru autentic

QUOTE(ricochet2 @ 14 Nov 2008, 02:35)
La mine merge ventilatia puternic. Si nu vreau sa starnesc polemici cu nimeni, dar ma pot lipsi bine merci de filtrul de polen.
*

Treaba ta, costa doar vreo 30-40 ron un filtru de polen. Banii astia nu-ti ajung sa iesi cu o fata in oras intr-o seara pe la voi prin timisoara da tu te incapatanezi sa nu schimbi si filtru ala de polen..

Daca costa vreo 300 ron atunci poate as intelege de unde vine incapatanarea asta a ta.

In fine, pana la urma fiecare facem cum crede de cuvinta.

--------------------
+
aditzah
post 14 Nov 2008, 14:52
Post #37

Lagunist adevarat

From: Brasov

*

Macar curata-l din cand in cand in spatele blocului cu batatorul de covoare radmasa.gif

Chiar azi am cumparat cu 25 ron si l-am schimbat singur in 5 minute. Mai bine fii zgarcit cu pedala dar schimba consumabilele la timp.

--------------------
Renault Laguna 2.0 RTX 1997
+
Mar|Us
post 14 Nov 2008, 15:13
Post #38

Membru autentic

*

Poate ca is un pic off-topic acuma da fraza asta imi aduce aminte de un f bun prieten de-al meu, dar care e cam aiurit ( sa nu zic inconstient )..si nu ma feresc sa recunosc nici de fata cu el.

Sa incep povestioara...

Masina lui e un opel astra iar de ceva vreme ( vreo 4-5 luni ) franele au inceput sa-l lase.. se cerea, obligatoriu, schimb placute de frana. Cand am vorbit cu el despre treaba asta, raspunsul lui a fost ceva de genu: pai dupa ce se le schimb, cat timp inca pot opri masina.. nu-i nevoie.

Intamplarea a facut sa aiba un accident prin oras, un accident in care nu el a fost de vina, insa daca avea frane bune il putea evita. Masina acum necesita reparatii de 4500 euro ( suma acoperita de asigurare )..

--------------------
+
ricochet2
post 14 Nov 2008, 16:39
Post #39

Membru autentic

Oameni buni, acuma ce faceti voi iar nu-i frumos. Dati cu parul si faceti misto de mine. O sa schimb si filtrul de polen, sa va fac pe plac.

This post has been edited by ricochet2: 14 Nov 2008, 16:40

--------------------
+
insane_laguna
post 14 Nov 2008, 16:59
Post #40

Membru incepator

am un prieten cu o laguna din 98,ma interesa pretul bucsilor pt cadru motor, am vz la ph-25-bet 120 sau 240lei, care ar fi dintre ele??? s cate bucsi din acestea sunt p cadru?
multumesc cool.gif

--------------------
renault laguna 1 - ah001fm 1995
+
Mar|Us
post 14 Nov 2008, 17:50
Post #41

Membru autentic

QUOTE(ricochet2 @ 14 Nov 2008, 16:39)
Oameni buni, acuma ce faceti voi iar nu-i frumos. Dati cu parul si faceti misto de mine. O sa schimb si filtrul de polen, sa va fac pe plac.
*

Nu trebuie sa-l schimbi sa ne faci noua pe plac. Pe mine nu ma incalzeste cu nimic faptul ca il schimbi sau nu, alegerea ta. Eu vroiam doar sa subliniez faptul ca e necesar si nu e lipsit de importanta, asa cum crezi tu.

--------------------
+
vali1971ro
post 14 Nov 2008, 19:30
Post #42

---------------------

@ricochet2 -- filtru imbacsit , debit de aer clima mic (ioc ventilatie deci) , ventilator clima merge fortat deci in timp se distruge , rezulta costuri mari reparatie . mergi fara filtru , intra impuritati , praf , chiar si niscaiva frunzulite ,se depun pe paletii turbinei , praful intra la lagarele trubinei , voletii se gripeaza , racitorul climei si radiatorul se "infunda" deci , din nou costuri mari !
eu nu dau cu paru' si nici nu fac misto de tine smile.gif , doar ti-am explicat pe scurt ce se intampla daca faci "economie" de 70 ron.
P.S. -- am uitat ...mai e si sanatateata la mijloc !

This post has been edited by vali1971ro: 15 Nov 2008, 15:07

--------------------
. . .
"diferenta dintre un critic si un creator este ca cea dintre bou si taur" Teophile Gautier
+
ph 25 BET
post 14 Nov 2008, 21:39
Post #43

Membru autentic

From: Ploiesti

QUOTE(insane_laguna @ 14 Nov 2008, 16:59)
am un prieten cu o laguna din 98,ma interesa pretul bucsilor pt cadru motor, am vz la ph-25-bet 120 sau 240lei, care ar fi dintre ele??? s cate bucsi din acestea sunt p cadru?
multumesc cool.gif
*

nu se gasesc nicaieri bucsi pt cadrul motor
eu am cautat de am innebunit
preturile alea mi le daduse un idiot de la un magazin care nu a priceput ca acel cadru se afla in fata masinii si mi-a adus bucsi pt puntea spate wacko.gif
cadrul se schimba cu totul si costa in jur de 30 de milioane sad.gif
sau la dezmembrari....

This post has been edited by ph 25 BET: 14 Nov 2008, 21:41

--------------------
renault Laguna 3 - ph 78 DDI 1,5 Dci
+
Johnny78
post 15 Nov 2008, 02:20
Post #44

Membru autentic

@ ricochet

Eu zic sa nu mai schimbi filtrul de polen.
dar dupa aia sa nu vii sa ne intrebi de ce costa motorasul de la climatizare 1800 de ron.

Daca niste oameni iti zic sa faci o treaba, macar zii ca ei si fa ca tine nu o mai tine sus si tare cu o chestie doar din spirit de "gica contra".

--------------------
+
ricochet2
post 15 Nov 2008, 03:39
Post #45

Membru autentic

Din cate se poate lesne observa nu eu sint gica contra (mi-ai lasat o alta impresie pe YM). Eu am postat impresia personala si am fost atacat (si nu foarte elegant).

Eu am postat ieri la ora 17:39 si am decis sa o las moarta. Dar de atunci am mai fost atacat de Marius, Johhny si Vali. Dupa cum spuneam, nu e frumos. Nu doresc sa duc o polemica cu nimeni, mi-am sustinut un punct de vedere, am facut-o zic eu civilizat, nu vad de ce trebuie sa fiu luat peste picior, cu replici de genul "medicamentele sint compensate", "ajungi in sant", etc.

Johnny, uita-te la propria semnatura.

--------------------
+
vali1971ro
post 15 Nov 2008, 15:07
Post #46

---------------------

ricochet , chiar nu am vrut sa te atac , am spus-o in gluma! Imi cer scuze daca te-am ofensat si voi edita si postul respectiv , sa stii insa ca tot ce am scris acolo se poate adeveri , chiar si ultima parte . Daca nu stiai ,in instalatia de climatizare (nu numai la masina , este valabil si pentru cele de acasa) se formeaza o bacterie care nu este prea gingasa cu aparatul respirator . Pentru asta sunt anumite solutii pentru dezinfectat , insa asta este cu totul alta problema care a fost deja dezbatuta pe forum.
Inca o data , scuze !
Mult noroc!

--------------------
. . .
"diferenta dintre un critic si un creator este ca cea dintre bou si taur" Teophile Gautier
+
ricochet2
post 15 Nov 2008, 19:12
Post #47

Membru autentic

Nu trebuie sa-ti ceri scuze. Si hai sa terminam odata cu offtopicul. Dar cred ca respectiva bacterie e mult prea bagata in seama, pentru ca producatorii sa poata trambita filtre (mai ales la AC de casa) pe la produsele lor, filtre care au mai mult efect placebo.

Eu nu am AC pe masina, instalatia de climatizare nu am folosit-o pana acum, dar cum spuneam, o sa schimb si filtrul ala. Poate ca a fost schimbat recent, dar il mai schimb odata.

--------------------
+
Mar|Us
post 15 Nov 2008, 21:58
Post #48

Membru autentic

QUOTE(ricochet2 @ 15 Nov 2008, 19:12)
Nu trebuie sa-ti ceri scuze. Si hai sa terminam odata cu offtopicul. Dar cred ca respectiva bacterie e mult prea bagata in seama, pentru ca producatorii sa poata trambita filtre (mai ales la AC de casa) pe la produsele lor, filtre care au mai mult efect placebo.

Eu nu am AC pe masina, instalatia de climatizare nu am folosit-o pana acum, dar cum spuneam, o sa schimb si filtrul ala. Poate ca a fost schimbat recent, dar il mai schimb odata.
*

Nu e vorba de o singura bacterie, e vorba de mai multe si in principal e vorba de SANATATEA TA!

Gata, eu nu mai postez aici. Fa ce te taie capu..daca am ajuns sa tinem teoria chibritului pentru un amarat de filtru ( pacat ca altii vad tot felu de teorii de-astea conspirationiste in schimbarea unui filtru ) .. e grava treaba.

--------------------
+
cosmin-daniel
post 17 Dec 2008, 12:44
Post #49

CRIVAT

From: jilava

pt piese UITATI-VA AICI si nu o sa va para rau;sunt de calitate si ai de unde alege.
Bafta

--------------------
RENAULT Renault Laguna 1 16.16v - IF-81-TEO 1999 hatchback
[B][COLOR=red]CRIVAT DIN SUD
+
Johnny78
post 21 Dec 2008, 22:19
Post #50

Membru autentic

QUOTE(ricochet2 @ 15 Nov 2008, 04:39)
Din cate se poate lesne observa nu eu sint gica contra (mi-ai lasat o alta impresie pe YM). Eu am postat impresia personala si am fost atacat (si nu foarte elegant).

Johnny, uita-te la propria semnatura.
*

In spiritul sarbatorilor am decis sa imi cer scuze desi nu vad care ar fi vina mea.
Pe YM si pe forum sunt acelasi. Cealalta personalitate o las de obicei in dulap la servici tongue.gif .
Daca cineva ma contrazice fara sa aiba un motiv cu adevarat serios si imi mai si baga pe gat o motivatie de genul celor date de tine, primeste exact reactia care ai primit-o si tu. Nu pot obliga pe nimeni sa faca ceea ce spun eu si, sincer sa fiu, nici nu vreau. Dar persoana respectiva sa nu se astepte sa aprob sau sa raman impasibil vazand cum isi bate singura cuie in talpa. Cel mai bun instrument mi se pare ironia si nu injuratura (m-am uitat la propria semnatura, ca doar eu am pus-o acolo).
Sper ca intre timp problema sa se fi rezolvat si sa nu mai fie nevoie de tot circul asta...

"pt piese UITATI-VA AICI si nu o sa va para rau;sunt de calitate si ai de unde alege"

Multumim cosmin-daniel pentru sfat. Stiam de site dar ATENTIE, piesele sunt facute sub licenta deci exista riscul sa nu se potriveasca...

--------------------
+
ricochet2
post 21 Dec 2008, 23:11
Post #51

Membru autentic

Cine dezgroapa acum securea razboiului, Johnny ? A trecut mai bine de o luna de la reply-ul meu.

--------------------
+
Johnny78
post 21 Dec 2008, 23:18
Post #52

Membru autentic

QUOTE(Johnny78 @ 21 Dec 2008, 23:19)
Sper ca intre timp problema sa se fi rezolvat si sa nu mai fie nevoie de tot circul asta...
*

Ce secure?

--------------------
+
ricochet2
post 21 Dec 2008, 23:29
Post #53

Membru autentic

Faptul ca la mai bine de o luna de la micul nostru diferend, timp in care apele s-au linistit, ai decis sa dai o noua replica si sa ma mai ataci putin. Cu toate ca eu am lasat-o moarta, intelegand ca fiecare din noi are prioritatile si punctele de vedere propri. In postul #50 ai dat un quote la o replica de a mea mai veche de o luna.

--------------------
+
aditzah
post 22 Dec 2008, 15:57
Post #54

Lagunist adevarat

From: Brasov

Cred ca johnny vrea sa faca 2000 de post-uri pana pe 1 ianuarie 2009 si cum discutii noi nu mai sunt, a decis sa raspunda la cele putin mai vechi tongue.gif .
Intelege-l si tu.. poate are de castigat vreun pariu radmasa.gif

--------------------
Renault Laguna 2.0 RTX 1997
+
CiPPtm
post 22 Dec 2008, 19:10
Post #55

>>>>>>>> <<<<<<<<

From: TiMisoara/Wien.

Salutare baieti...
Ce "frumos" va certati voi p-aci, ca la un autentic reality show. doh.gif Bravooo!!!

Ce era cu topic-ul asta?... intrebare.gif Aaaa...da,PRETURI PIESE.
Si acuma sa va scriu de fapt pentru ce am intrat, pretul pentru distributie la masina din semnatura:
Role intinzatoare INA ----- 192 lei
Rola ghidaj INA ----------- 155 lei
Curea distributie GATES --86 lei
Pompa apa HEPU ----------152 lei
TOTAL -------------------- 585 lei ....si am intrebat de manopera pentru montaj, 250 lei.
Pareri?
Scump dom'le,scump? Eftin?

--------------------
X(fostä)Laguna 1ph2/1.6/16v/107cp/'98/Liftback/RXT. (Actuala) - KO 920 DU' Laguna1ph2/1.9dti/98cp/`00/Liftback/Expression.
"Prietenie înseamnă să fii alături de prieteni nu când au dreptate, ci când greșesc."
+
coco bm
post 22 Dec 2008, 20:45
Post #56

Membru incepator

nu sunt scumpe.tot atat m-a costat si pe mine.aceste preturi sunt din variantele de mijloc,nici cele mai scumpe,dar nici cele mai ieftine.cat despre manopera aceeasi suma am platit-o si eu la service.

--------------------
renault Captur 2018 1.2 Tce
+
B o g d a n
post 27 Dec 2008, 17:00
Post #57

Membru

Va salut.
Scuzati-mi nepriceperea, poate vi se va parea ceva banal nedumerirea mea.
Cum se numeste softul folosit de reprezentantele renault in service, cel in care sunt stocate part-number-ele pieselor, etc.
Multumesc anticipat pt raspuns si in cazul in care nu am postat unde trebuie imi cer scuze si rog moderatorii sa fie ingaduitori cu mine pt ca sunt la inceput.
Multumesc frumos.

This post has been edited by B o g d a n: 27 Dec 2008, 17:00

--------------------
Renault Laguna 2 1,9-2001-120 cp
+
Johnny78
post 27 Dec 2008, 17:15
Post #58

Membru autentic

Soft-ul se numeste Dialogys
In el sunt stocate imaginile pieselor, numerele de referinta, precum si timpii de manopera cu codurile acestora...

--------------------
+
B o g d a n
post 27 Dec 2008, 17:39
Post #59

Membru

Multumesc mult.

--------------------
Renault Laguna 2 1,9-2001-120 cp
+
lorandboth
post 3 Jan 2009, 17:37
Post #60

Membru incepator

salutare sunt nou pe forum am si eu o laguna 1 ph2 break 1.6 16v. mi se pare cam scump filtru de benzina pe la voi. pe la noi ii 20 ron am schimbat acum 2 sapt

--------------------
renault laguna1 ph2 1.6 16v break 1998.11 break
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 23:57
Dacia