Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

inmatricularea unui autovehicul si ITP-ul

B30KDT
post 20 Nov 2007, 11:31
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: bucuresti

vreau sa inmatriculez pe numele meu o masina dar nu o sa am la dispozitie decat 3 zile de itp valabile,timp in care vreau sa incep sa fac actele si sa le finalizez
problema e ca in momentu de fata stau fara buletin pentru ca la evidenta populatiei le sunt necesare 22 de zile ca sa-mi faca un buletin nou si buletinu va fi disponibil pe data de 9 iar pe data de 12 expira itp-ul
itp-ul vreau eu sa-l fac sa ma duc eu cu masina si sa fie pe numele meu

intocmirea contractului de vz-cump ,scoaterea respectiv luarea in evidenta fiscala de la vechiul la noul proprietar,identificarea rar,finalizarea actelor pe numele meu (pastrez numarul de inmatriculare) se pot face in 3 zile?sau trebuie facut itp nou?
daca trebuie facut itp nou trebuie sa se prezinte proprietarul la statia de itp nu altcineva?

--------------------
DACIA DACIA 2012
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MuciX
post 20 Nov 2007, 11:43
Post #2

sunt un om bun

From: când în când

Nush cum e la voi la capitala, eu sunt din buzau de fel si acolo am facut totul in 2 zile la modul ca a 2-a zi la 13:00 aveam numerele noi la masina (prima mea inmatriculare). Totul este sa gasesti pe cineva binevoitor care sa iti spuna ce sa faci si unde se poate face, sa nu fie nevoie sa alergi degeaba peste tot. Numerele sunt singurele pt care trebuie sa astepti sigur (dar in 2 ore ar trebui sa le primesti).

--------------------
- - -
Un român emigrat este un român salvat.
+
adi_ar
post 20 Nov 2007, 11:53
Post #3

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

" ... itp-ul vreau eu sa-l fac sa ma duc eu cu masina si sa fie pe numele meu ..."

Faza asta n-am inteles-o!
ITP se face pe masina, nu pe persoana !
Fa ITP-ul si apoi inmatricularea, cand vei avea buletinul, acesta se "transfera" in noul talon.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
whitecar
post 20 Nov 2007, 11:56
Post #4

Membru autentic

From: BUCURESTI

ITP il vei face ori cum atita timp cit el va expira
Te sfatuiesc sa mergi la o statie ITP sa intrebi acolo si sigur vei gasi un ajutor
Timpul de 3 zile este mult prea scurt ,numai programarea la RaR poate dura 1 saptamina .
Cea mai buna varianta este sa mergi acum cu masina cu vechiul propietar sa ii faca ITP ,acest ITP facut este valabil 2 ani si va ramine in talon la tine

--------------------
ex Dacia Break 1310 Cli 2000
Logan 1,4 Laureat 2005
""Invata din greselile altora ,caci nu poti intr-o viata sa faci toate greselile""
+
Marius*
post 20 Nov 2007, 12:22
Post #5

Membru

ITP-ul nu conteaza cine il face. Chiar daca il vei face acum, cei de la ghiseul de inmatriculari iti vor transcrie in noul certificat de inatriculare ITP-ul.
Cel mai mult dureaza vizita la RAR. Numerele de inmatriculare si certificatul se elibereaza la orie ghiseu din tara in maxim 2 ore, pt numere la rand si maxim 2 zile, pt cele preferentiale.
Bafta !

--------------------
VW 1J5 ATD 2OO4
+
Smiley
post 20 Nov 2007, 12:46
Post #6

Membru autentic

From: Bucuresti

nu mai e ca pe vremuri, eu am fost programat la rar pentru identificare la 2 zile dupa ce am sunat (aveau liber si in ziua urmatoare, dar n-am putut eu).

ar fi bine totusi sa faci ITP-ul pana sa te apuci sa alergi dupa restul actelor (intr-o perioada la RAR iti cereau pt identificare sa ai ITP valabil inca 3 luni, nu stiu daca acum mai cer asta). pentru ITP iti trebuie CIV-ul, talonul si buletinul tau, prezenta proprietarului nu e necesara.

din ce stiu eu (am inmatriculat recent) cel mai mult dureaza partea cu administratia financiara, dar si asta depinde de sectorul in care esti. la sectorul 5 dureaza cam 2 zile obtinerea certificatului fiscal (la sectorul 3 am inteles ca se elibereaza pe loc). la rar pierzi cam 3-4 ore (dintre care o ora acolo si restul pe drum), la Udriste astepti 24 de ore (inclusiv pentru pastrare numere)

--------------------
+
B30KDT
post 20 Nov 2007, 13:30
Post #7

Membru autentic

From: bucuresti

ok, deci nu este necesar sa se prezinte proprietarul la itp
asta ma interesa in mod special

--------------------
DACIA DACIA 2012
+
Rover
post 25 Nov 2007, 12:30
Post #8

Membru incepator

bun, din cei care au facut mai recent o inamtriculare, poate sa-mi explice cineva care sunt pasii de urmat?
la modul:
1. faci actele cu proprietarul (ce acte? contract de v-c de mana?)
2. te duci acolo...
3. te duci dincolo?

fiindca n-am priceput nimic care ar fi pasii
PS. ITP-ul meu e valabil pana la jumatea anului viitor, deci n-am probleme cu el, vreau doar sa trec masina pe numele meu. masina este cumparata din craiova, iar eu am domiciliu de bucuresti

This post has been edited by Rover: 25 Nov 2007, 12:46

--------------------
Dacia 1310 1997
+
pastrama
post 25 Nov 2007, 14:21
Post #9

scursura umana

From: Ct

Cel mai simplu: faci contract de vanzare-cumparare cu fostul propietar si dupa aia te duci la o firma de acte auto(comision 70 ron) si alearga ei peste tot pentru tine.

--------------------
Tedei - -
+
Smiley
post 25 Nov 2007, 22:41
Post #10

Membru autentic

QUOTE(Rover @ 25 Nov 2007, 13:30)
bun, din cei care au facut mai recent o inamtriculare, poate sa-mi explice cineva care sunt pasii de urmat?
..............
*

vrei sa personalizam pasii pentru tine ( gen "te duci, tu Rover, la Administratia Financiara....") sau e suficient si ce scrie in topicul asta http://www.daciaclub.ro/Inmatriculare-Masi...and-t17378.html ?

--------------------
+
Rover
post 25 Nov 2007, 23:01
Post #11

Membru incepator

este suficient, multumesc frumos smile.gif
o intrebare mai am: contractul de VC este vreun formular anume pe la admin financiara sau pe altundeva sau se face la notar sau pot sa-l fac si eu de mana pe o foaie de hartie?

--------------------
Dacia 1310 1997
+
Smiley
post 26 Nov 2007, 21:22
Post #12

Membru autentic

exista un formular standard, il gasesti la birourile de acte de pe la udriste(bucuresti) sau prin targurile de masini. are 3 foi de culori diferite, care se impart intre vanzator si cumparator (din ce tin eu minte, vanzatorul ramane cu foaia rosie).

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 18:16
Dacia