Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

laguna II, probleme?

gbrlgabi
post 15 Jun 2007, 09:30
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Timisoara

Salut la toata lumea! I-mi cer scuze ca sriu de pe contul unui prieten dar eu nu mi-am facut inca!
Am o laguna II din 2001 versiunea 1.9 dci/120 cp, 174.000 km. Sunt proprietar din februarie si deja am schimbat cate ceva la ea! Masina e f. bine intretinuta, revizii in Franta:-bucse punte spate:600 ron (service);
-electrovana:330 ron (reprezentanta);
-bielete directie:300 ron (service);
-capeti bara:150 ron (service).

Am senzori presiune roti care periodic stau aprinsi (pana rulez 1-2 km) dupa care se sting.
Uneori la oprirea motorului se scutura toata masina (e normal ?)
Ma asteapta revizia la 180.000 cu schimb curele si ma dau de ceasu' cenzurat ce piese sa iau si de unde (sunt din Timisoara). Am vorbit cu un mecanic si mi-a spus ca toate piesele care se gasesc la noi pe piata (indiferent de pret) nu sunt fiabile.
Poate stie cineva sa-mi dea o solutie de unde sa iau piesele de distributie si ce producator( pe piata am gasit o gramada de producatori cu o mare diversitate de preturi). Nu ma joc cu distributia, e vorba de motor.
As vrea sa stiu ce piese sunt recomandate de Renault (nu ma duc la reprezentanta ca m-am certat cu ei timp de 2 luni). Apropo sa nu va apropiati de AUTOEUROPA Timisoara ca va "belesc" baietii. Mie pe revizie mi-au cerut 2300 ron iar la service ma ajunge undeva la 1500-1600 ron.

Va rog mult cine poate sa ma ajute cu sfaturi.
Va multumesc anticipat.

P.S.
O sa ma inscriu si eu pe forumul asta ca e foarte util!

--------------------
renault megane II 1.5dci/63kw - TM30AKY 2003
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tiberiu.anghel
post 15 Jun 2007, 09:51
Post #2

Membru autentic

Salut si bun venit!

1. http://www.reno.ro/index.php?showtopic=524...enzori+presiune
2. Verfica in primul rand tampoanele motorului.
3. Mecanicul cred ca te minte sau vorbeste in necunostinta de cauza.
4. http://www.reno.ro/kit-distributie-t43868.html
5. Bineinteles ca Renault recomanda ca aceste operatii sa se faca in service-urile lor. Dar cum nu esti conditionat in vreun fel sa te duci la dealerul local, cred ca ai putea apela la orice service mai rasarit. Schimbarea distributiei, totusi, nu este o operatie de amploare. Cred ca este posibil sa iesi si mai ieftin de 1500-1600 RON.

--------------------
- - -
+
boozywoozy
post 16 Jun 2007, 23:25
Post #3

Membru autentic

From: galati

In cazul 2 ma gandesc ca asa face dupa un drum mai lung.Explicatia e data undeva pe forum si tine de altceva,nu mai stiu exact,e ceva care se poate adauga la renumita zicala "asa face toate".Nu-i rau sa verifici tampoanele de la motor,sa-ti iei de o grija.

--------------------
ex renault laguna 2 - gl 41 nyk 2002 1.9 dci dynamique
+
alex0875
post 16 Jun 2007, 23:44
Post #4

Membru

From: Bucuresti

Sfatul meu ar fi sa mai vorbesti si cu alti mecanici. In general este bine sa folosesti piese recomandate de Renault. Eu prefer sa rezolv toate problemele in reprezentanta chiar daca masina nu mai este in garantie(si piesele sunt ceva mai scumpe) dar sunt cele recomandate de producator.
Daca vorbim despre fiabilitate putem lua in considerare doar opiniile unui om care a mers 30000 de km cu o piesa produsa de o firma si 30000 de km cu aceeasi piesa produsa de alta firma. Majoritatea opiniilor despre un anumit producator pe care o sa le gasesti pe forum sunt pur subiective.
Eu am senzori presiune roti dar pana acum nu am avut nici o problema . Verifica totusi presiunea sa fie 2.2 la rece si cel mai indicat este sa bagi azot in roti.

This post has been edited by alex0875: 16 Jun 2007, 23:50

--------------------
Renault Laguna 2002/Estate Initiale
Laguna II 1.8 16V Estate Initiale Gri Eclipse 11/2002 Cutie Automata, Full Piele, Full Electric
+
laguna_2_interceptor
post 17 Jun 2007, 06:49
Post #5

createur d'automobile

From: I A S I-capitala Moldovei, RO

- baga 2,4 in roti si nu vei avea probleme... si cel mai important cauta vulcanizare/aer unde sa aiba manometru digital... e singurul precis, cel mecanic de pe pistol e suficienta o singura cazatura si se decalibreaza si ce crezi tu si ala ca e 2,2 poate fi si 1,9, patit ca am display pe care imi arata exact valoarea presiunii... cea mai sigura varianta e sa verifice cu unul digital... in rest cauta mecanici priceputi la mecanica nu la vorba sau la luat bani degeaba...

--------------------
Renault - Laguna II ph.I GT INITIALE - verkauft - - IS 79 MRS 2003
C32 AMG Sportcoupé
+
alex0875
post 17 Jun 2007, 23:05
Post #6

Membru

QUOTE(laguna_2_interceptor @ 17 Jun 2007, 02:49)
- baga 2,4 in roti si nu vei avea probleme... si cel mai important cauta vulcanizare/aer unde sa aiba manometru digital... e singurul precis, cel mecanic de pe pistol e suficienta o singura cazatura si se decalibreaza si ce crezi tu si ala ca e 2,2 poate fi si 1,9, patit ca am display pe care imi arata exact valoarea presiunii... cea mai sigura varianta e sa verifice cu unul digital... in rest cauta mecanici priceputi la mecanica nu la vorba sau la luat bani degeaba...
*

Mi s-a intamplat si mie dar sunt foarte greu de gasit cei care au manometru digital si folosesc azot. Eu le-am cerut sa bage 2.6 in toate rotile si dupa aceea le-am mai dezumflat pana au ajuns toate la 2.3. La una dintre ele nu am fost nevoit sa umblu pentru ca in bord arata 2,3 chiar daca la ei arata 2,6. Pentru cei care au senzori presiune dupa orice interventie la roti numai dupa un rulaj de aproximativ 400 metri senzorii indica presiunea corecta.

This post has been edited by alex0875: 17 Jun 2007, 23:08

--------------------
Laguna II 1.8 16V Estate Initiale Gri Eclipse 11/2002 Cutie Automata, Full Piele, Full Electric
+
laguna_2_interceptor
post 17 Jun 2007, 23:11
Post #7

createur d'automobile

- de asta e bun azotul... nu se dilata prea mult comparativ cu aerul si nu apar diferente mari care sa creeze disconfort la condus... apoi mai e si treaba cu imbatranirea caiciucului si nu in ultimul rand densitatea care nu permite pierderi/scapari specifice cazului in care ai aer...

--------------------
C32 AMG Sportcoupé
+
tiberiu.anghel
post 17 Jun 2007, 23:12
Post #8

Membru autentic

Este o vulcanizare care foloseste manometru digital pe Sos. Fundeni, langa pod. Desgur, gasesti si azot.

--------------------
- - -
+
alex0875
post 17 Jun 2007, 23:22
Post #9

Membru

De acolo am cumparat doua cauciucuri si la montaj au descoperit ca aveam jentile strambe si bineinteles le-au indreptat ei contra sumei de 160 ron si am constatat ca dupa aceea m-am ales cu o trepidatie la 110km/h pe care inainte nu o aveam. Tot ei au echilibrat toate rotile.

--------------------
+
Alex_5
post 18 Jun 2007, 20:22
Post #10

Membru incepator

Salutari. Vreau si eu sa imi iau o Laguna II la second-hand dar multa lume mi-a spus ca nu prea ar merita , ca ar trebui mai bine sa ma orientez catre un golf 4 sau alta masina. Mie insa imi place enorm Laguna blush.gif Ce probleme majore as putea avea? Multumesc mult

--------------------
Reno Clio III 1.5 dCI 2006 Dynamique
+
antifizic2
post 18 Jun 2007, 20:40
Post #11

Membru autentic

From: Bucuresti- Romania

daca gasesti una nu prea ieftina si cu numar acceptabil de kilometri ai sanse f mari sa nu ai cine stie ce probleme.
din experienta personala, primul lucru care trebuie sal iei in considerare ar fi acela al costului pieselor, laguna sta bine daca esti destept si stii de unde sa cumperi, adica de la importatori directi, etc,
eu la prima revizie am facut distributia bieletele schimb ulei motor si filtre, ulei cutie de vteze, si placute de frana undeva la zece milioane dupa mine niui rau pt o masina straina. piese noi nu prostii de cine stie pe unde.

din cate am inteles une au probleme electrice, si multe au probleme la ambreiaj- gen arculete sau mai stiu eu ce.
inainte de masina asta am avut passat care era mai fiabil dar cand se intampla ceva costul pieselor era enorm.
si in plus daca ai probleme cu posibila viitoare laguna, ai oricand acces la acest forum care ajuta mult zic eu, si se si misca destul de repede si eficient in raport cu alte marci

--------------------
renault LAGUNA II / 1.9 DCi - B-57-LXF 2004
17" silverstone custom colour/ 2DIN DVD/ K&N/ EBC - greenstuff/ HID 5000k
+
laguna_2_interceptor
post 18 Jun 2007, 20:55
Post #12

createur d'automobile

@ alex0875 din cate stiu si din cate am vazut si pe alte meleaguri nu se echilibreaza roata proaspat incaltata pe janta... se merge cam 100 km si apoi se face echilibrarea, cauciucul trebuie sa se aseze in conditii de rulare... cat despre indreptat nu are rost sa mai spun nimic...

@ Alex_5 nu cred ca se poate compara golf nici macar V cu laguna II... apoi ia si cauta una buna cu optiuni pe ea si nu o sa iti para rau... normal ca sunt si masini rupte si masini intretinute, in mod cert nu vei gasi masina buna si ieftina...

--------------------
C32 AMG Sportcoupé
+
Alex_5
post 19 Jun 2007, 08:06
Post #13

Membru incepator

Sunt de acord ca nu o sa gasesc o laguna ieftina si buna. As vrea sa merg in Germania sa caut una pana in 100.000 de km cu dotari destul de multe ( pilot automat , climatronic , mp3 , geamuri electrice , ABS , ESP , si ce o mai fi biggrin.gif ). Am vazut ca ei au foarte multe laguna brek. Merita una brek sau una normala?

--------------------
+
laguna_2_interceptor
post 19 Jun 2007, 08:10
Post #14

createur d'automobile

- fara discutie Grand Tour... dar conteaza in primul rand ce iti place tie... sa sti ca in Germania una buna cu km putini si dotari multe nu gasesti chiar ieftin... trebuie sa cauti.

--------------------
C32 AMG Sportcoupé
+
Alex_5
post 19 Jun 2007, 08:19
Post #15

Membru incepator

Imi place Grand Tour , dar nu e cam mare ? Si cum e Bucurestiul in zilele noastre , cu locurile de parcare... De ce spui tu ca merita Grand Tour? Are ceva in plus sau ce? Nu am mers niciodata cu Laguna asa ca nu prea am de unde sa stiu.

--------------------
+
tiberiu.anghel
post 19 Jun 2007, 08:29
Post #16

Membru autentic

Este cu 115 mm mai lunga si cu 42 mm mai inalta.
Ce sa alegi intre Grand Tour si berlina? Ce iti place. Mie, spre exemplu nu imi place cum arata Grand Tour, dar e o chestie de gusturi. Masina este aceeasi. Daca te obisnuiesti cu dimensiunile berlinei, nu vad de ce nu ai reusi sa te descurci cu Grand Tour.

.mp3 nu vei gasi. Asta in cazul in care nu a fost schimbat HU.

Cauta un nivel de echipare superior daca vrei sa ai parte de jucariile de care ziceai. Fie un Dynamique cu optiuni in plus, fie un Privilege. Initiale sau GT sunt rare.

Deasemenea, cauta pe forum, in sectiunea Laguna, probleme comune, ca sa stii la ce sa te uiti cand verifici masina. Incearca sa te orientezi si catre alte tari, nu doar Germania. Ai grija si la norma de poluare a motorizarii pe care o alegi.

Multa bafta!

--------------------
- - -
+
Alex_5
post 19 Jun 2007, 19:43
Post #17

Membru incepator

Care stiti cat costa CASCO la o laguna II 1.9 dci? Multumesc

--------------------
+
laguna_2_interceptor
post 19 Jun 2007, 19:46
Post #18

createur d'automobile

- pai este in functie de valuarea la care vrei sa o asiguri... nu te lua dupa valuarea la care ti-o evalueaza asiguratorii... in caz de dauna totala vei iesi in pierdere 100%... daca ei spun 7500 tu spui ca vrei 11000 si ti se recalculeaza si platesti la valuarea asigurata...

--------------------
C32 AMG Sportcoupé
+
bh07xyk
post 20 Jun 2007, 14:41
Post #19

C

From: Oradea

Oricum o dai si o sucesti, Casco la o Laguna de 3, 4 ani incepe la 3000 RON pe an. Eu am avut cam 3100 RON la valoare asigurata 12.750 Euro. Asta era la Asirom. La totala am primit cam 10500 Euro.

Vreau sa vad eu asiguratorul care subevalueaza la masini second. Ei vor tot timpul sa iti bage pe gat o suma asigurata cat mai mare ca sa creasca prima.

--------------------
Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2003 Progression
ex Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique , 120, 17", 2002
Manuale reparatii Laguna in pagina personala.
+
rmg
post 20 Jun 2007, 15:06
Post #20

Membru autentic

Depinde si de sofer si de sigurator. Eu sunt la al 2-lea an si anul trecut am avut 580E/an in 4 rate anul asta am 480E in 4 rate. Asta pt ca nu am avut eveniment. Adica am avut o oglinda furata dar am cumparat-o eu (1,3mil), n-am mai declarat-o. asta la o valoare a masinii de 10800 parca cu franciza pt dauna totala si 9500 franciza pt furt total. BCR Asigurari.

--------------------
Renault Laguna II 1.9dCI break 2002 Initiale
Ex: Renault Laguna 2002, 1.9dci Dynamique
Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu!
+
bh07xyk
post 20 Jun 2007, 15:45
Post #21

C

rmg, inseamna ca tu ai sucit-o mai bine smile.gif. Eu sub 12700 nu am gasit pe nimeni sa mi-o accepte. Masina avea atunci sub 4 ani, inmatriculata pe firma.

--------------------
+
laguna_2_interceptor
post 20 Jun 2007, 15:48
Post #22

createur d'automobile

- chestia cu franciza e o mare capcana... parerea mea... bh07xyk tu daca te luai tare cu ei iti dadea suma din contract si le lasai lor epava (poate tie ti-a convenit sa iei epava)... eu am obtinut dauna totala pe RCA ul aluia care a intrat in mine si era vinovat, au incercat tot felul de trucuri sa ma pacaleasca inclusiv sa imi bage epava pe gat, nu m-am lasat si le-am luat toti banii inclusiv tot tuningul bagat in masina (si acum imi amintesc ranjetul idiotului de la Asirag, ''daca nu aveti facturi la tuning nu va putem despagubi'' si cand am scos dosarul cu facturi era pamantiu la fata smile.gif) ), ei au scos apoi epava la licitatie in reteaua lor si au recuperat cam 5400 EUR din total de 14900...

--------------------
C32 AMG Sportcoupé
+
bh07xyk
post 20 Jun 2007, 15:54
Post #23

C

De acord ca fransiza e o capcana. Potentiala.

Da, mi-a convenit sa iau epava. wink.gif . N-am iesit rau chiar deloc.

--------------------
+
lucianchiriac
post 20 Jun 2007, 15:58
Post #24

Membru incepator

Alex_5: Daca esti interesat, am eu de vanzare Laguna II dizel din 2003 cu 47.000 KM la bord. Primul proprietar. Mesaje pe PM.

--------------------
Volkswagen Passat 2007, V6 FSI 4Motion, 250CP
Enjoy,
Lucian
+
Alex_5
post 21 Jun 2007, 17:21
Post #25

Membru incepator

Baieti la ce trebuie sa ma uit mai atent cand cumpar o Laguna II? Multumesc

21 Jun 2007, 17:24:
La 500 Euro CASCO mi-as face dar mai mult nu cred. O sa ma aventurez fara (daca ma hotarasc sa imi iau Laguna). Daca nu se supara nimeni as mai intreba ce alte variante as mai avea pe la acelasi nivel de pret?

This post has been edited by Alex_5: 21 Jun 2007, 17:24

--------------------
+
laguna_2_interceptor
post 21 Jun 2007, 18:51
Post #26

createur d'automobile

- daca ai avea cum sa o bagi intr-o reprezentanta cand o iei ar fi perfect, meri cu vanzatorul, faci o diagnoza sa vezi care e treaba (pot aparea multe, airbaguri, centuri pretensionate etc), apoi o ridici pe elevator, verific trenul de rulare, te uiti si pe sub motor dupa eventuale scurgeri de lichide, verifici sa nu ai suntata turbina (a patit o cunostinta) merita si istoria daca ti se da o carte de service si daca nu a fost si aia manarita, e mai putin relevant, ia la ciocanit masina cu mana sa vezi de are chit pe ea, verifica lufturi, inbinari, diferente de nuante (daca a fost lovita superficial si inlocuit elementul e bine, sa nu fie chituit ca...) daca masina la interior este ingrijita si se vede ca nu e trasa de ea, toate functiile sunt functionale (verifici tot ce inseamna butoane) daca mai faci si proba cu ea si esti multumit si ai un interior de la Privilege in sus scoate banu si inchide ochii... ia laguna ca nu vei regreta, numai sa casti bine ochisorii ce iei ca sa nu ai ce regreta...

--------------------
C32 AMG Sportcoupé
+
Alex_5
post 21 Jun 2007, 20:52
Post #27

Membru incepator

Multumesc laguna_2_interceptor. O sa fiu atent la toate sugestiile tale si o sa le pun in aplicare daca ma hotarasc pe laguna II. Mai am o ontrebare totusi. Merita sa o cumpar din Romania sau sa ma duc sa o iau de afara? Stiu ca nu se compara soselele din romania cu cele din strainatate dar am vazut ca diferenta de pret (incluzand taxa de prima inmatriculare) nu este foarte mare. Voi ce imi recomandati?Merita drumul , alergatul etc?

--------------------
+
TreXeL
post 22 Jun 2007, 07:24
Post #28

Am laguna meaaaa, sunt meserias

check this out Alex_5 http://www.autogenial.de/home/carmax.htm
e firma unui prieten de-al meu din DE de unde mai aduc si io masini
daca iti place vreuna rezolvam, fara riscuri, poti merge si tu dupa ea, e aproape (Fulda) si nu ai indoieli in leg cu km dati inapoi sau masini accidentate si reparate cum se poarta la noi.
Sa iei de la o firma din ro care aduce masini second e ffffff riscant in cazul in care nu ii cunosti extrem de bine. Ma ocup cu asa ceva si stiu ce se face si ce masini se aduc pt maxim de profit. Mai ales acum cu taxa e si mai jalnic.
In alta ordine de idei nu iti recomand germania ca si exportator decat daca vrei o masina totusi intretinuta mai bine. Sunt mai ieftine in Franta si Belgia sau Luxemburg (unde e de altfel si feeria taxelor) insa calitatea nu e intotdeauna ok. (desi io mi-am adus Laguna din Franta).
Daca iei de aici iti recomand urmatoarele.
- Masinile vopsite in romania, daca te uiti in soare au "bulinele" (hopuri) de vopsea mai mari.
- Sa te uiti bine pe cantul usii, acolo sigur vei gasi un loc unde se poate vedea cate straturi de vopsea sunt.
- De obicei la Laguna se vede daca au fost desfacute usile pt ca plasticul de pe surubul interior e moale si cum pui surubelnita pe el se zgarie, indoaie.
- vezi alinierea colturilor de la capota motor si distantele laterale in spate, cu portbagajul inchis
- baga nasul in parbriz pe interior si uite-te pe toate marginile dupa urme sau galme de chit
- e bine sa te intersezi de istoria masinii si primul proprietar. pentru o laguna 2 ar fi cel mai bine sa fi fost o masina de firma, masina directorului wink.gif pt ca asa o sa fie cu revizii ok.
- sa te uiti sub ea la etriere. daca masina a fost lovita in lateral si reparata in ro nu se sinchiseste nimeni sa schimbe tot ce trebuie iar daca rotile au fost echilibrate bine s-ar putea sa nu-ti dai seama. asa ca vezi prinderile sa nu fie putin strambe, mai ales cele de la butuc.
Si sfatul cel mai mare: nu te entuziasma pentru nimic. cand iti cumperi masina tre sa te porti ca un mos sclerozat si paranoic si sa te uiti la ea peste tot ore intregi.

Cauta INITIALE!!! O sa fii mai mult decat incantat atunci cand o sa intri intr-un magazin de piese si accesorii si o sa descoperi ca de fapt nu-ti mai trebe nimic pe masina. Iar mp3...ai 6CDuri. Sie u am descoperit ca nu mai am nevoie de mp3...la o adica nu stai toata ziua in masina.

This post has been edited by TreXeL: 22 Jun 2007, 07:29

--------------------
Renault Laguna II - SM-05-MIX 2003 / Initiale /300CP :D as vrea io
+
Alex_5
post 22 Jun 2007, 15:18
Post #29

Membru incepator

Multumesc TreXeL si pentru sfaturi dar si pt site? Nu are si o versiune in engleza?Oricum eu mai pe la toamna as vrea sa imi iau Laguna. Pana atunci ma mai gandesc si mai analizez si alte masini ca nu sunt hotarat inca pe o masina anume. Multumesc inca odata pentru toate sfaturile la toti.

22 Jun 2007, 15:35:
TreXeL scuze de intrebare. Am gasit in romana biggrin.gif

This post has been edited by Alex_5: 22 Jun 2007, 15:35

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th August 2025 - 18:16
Dacia