Masina germana: Cat mit? Cata realitate?, Discutii libere pe subiect :P
![]() ![]() ![]() |
Masina germana: Cat mit? Cata realitate?, Discutii libere pe subiect :P
Madriann |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|||
corvinarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 684 Joined: 24 November 06 ![]() |
nu este de vis... dar arata bine... si pana la urma, cine vrea laguna 3 o sa cumpere... cine este fan wv - ca este masina nemteasca - ramane tot la mentalitatea suburbana (scuze cei care se simt jigniti) dar a cumpara o masina doar pentru ca este nemteasca si nu pentru ca ea te satisface si ca te regasesti in ea mi se pare cea mai mare prostie... hai sa terminam cu diferentele de conceptie... ca acum diferentele de pret sunt acceptabile pentru cei care vor sa cumpere masini din aceasta clasa...
|
--------------------
mercedes
C 220 CDI
2008
|
|
BogdanX |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 14 September 06 From: Deva ![]() |
Laguna 3.0 V6
Putere: 210/6000 Cuplu: 280/3750 0-100 8sec, cutie automata E mai bine asa? N-am bagat V6-le in comparatie tocmai ca e automata si nici asa nu era corect. Era vorba ca exista laguna care sa bata un ST. Nu stiu de ce pe unii ii intereseaza ca pana la 235 sunt in spate cu un ST si dupa aia o iau incet incet in fata, in conditiile de limitare a lagunei. Iar V6 pe laguna exista din timpul St-ului iar daca era manuala poate statea in fata lui. Off topic cat incape ca asa vrea lumea, sincer, parca nu ati sti ca exista modelele astea de laguna si ma sicanati aiurea. Si ca sa termin off topicul cu brio, viteza maxima a lui mondeo inseamna exact 0. Are 226 de cai si un raport cp/kg bun, ce conteaza ca e in 5 trepte? This post has been edited by BogdanX: 6 Jun 2007, 13:59 |
--------------------
Renault
Laguna II.2 2.0T
2006
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
Nu te sicaneaza nimeni omule
![]() |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Madrianne, si aici dau de tine ?
![]() "Dupa ce va deveni o masina comuna pe strazile patriei, va ajunge prin tot soiul de versus-uri unde...ghici?...va pica in fata Mondeo-ului, Accord-ului, Passat-ului, etc. Se aude Renault Romania?" Cam adevarat din pacate, dar argumentele aduse unei masini prin prisma pietei romanesti e cam aiurea, pentru ca Romania e una din tarile cele mai inculte dpdv auto, si asta se datoreaza in primul rand dorintei romanului de rand de a se sparge in figuri cu ce n-are... Si adaugand ideile preconcepute ca tot ce e nemtesc e sfant, si restul 'e rahat', clasa medie este clar dominata de "Passat 1.9 TDI mancati-assssss !!!!" De obicei Passat bej, variant, si cu D-ul si I-ul vopsite si un 4motion jos, din vitan. E greu sa concurezi cu taranul roman care vede in Passat singura masina super tare... Eu n-am nimic cu VW-ul, sau Passatul, am avut in familie un VW in 2001 de care am fost destul de atasat, dar se exagereaza. Chiar sunt convins ca exista concurenti seriosi, din alte tari, gen Accord, 407, Laguna, etc.. care nu merita ignorate. Ca dovada, in germania, Laguna e foarte aproape de pret de Passat si 407 si restul... Ei, ne fiind tarani ca noi, stiu ca masinile sunt relativ la acelasi nivel si alegerea finala vine dupa gusturi probabil, ca diferentele de pret sunt f. mici (Madrianne, nu incepe iar sa nu ma crezi, du-te si configureaza masini pe siteurile .de) Deci, intrebarea e, cum se va descurca Laguna 3 in celelalte tari... In Romania e cam clar ca va doar "o masina de plastic" pentru capsunarii cu masini second care au fost taxi-uri pe undeva ![]() |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
Madriann |
![]()
|
Alex, Alex....eu petrec mai mult timp in Germania decat tine...cam o saptamana in fiecare luna. Nu e cazul sa-mi pierd timpul configurand site-uri cu .de. Stiu ce am vazut acolo.
|
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Deci sa inteleg ca site-ul renault.de are preturi umflate ?
![]() |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
Madriann |
![]()
|
Nu....sa intelegi ca predomina VW, BMW, Audi, Mercedes, Opel, Skoda si Porsche...de la cele mai vechi modele pana la cele mai noi. Renault, Peugeot, Citroen (asta destul de rar) sunt preferate in general de imigranti.
Un neamt, indiferent de banii de care dispune, va alege in marea majoritate a cazurilor, o masina germana. Sigur...am vazut destule Laguna, Megane, 307, precum si japoneze. 407 destul de putine pentru ca, si citez din nou un coleg neamt, "daca am bani pentru un 407, atunci am bani si de un VW". Iti place sau nu, asta e perceptia generala, chiar daca tu, jucandu-te pe site-uri .de, ajungi la concluzia ca nu sunt diferente mari de pret. |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
bau33 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 118 Joined: 15 November 06 ![]() |
"Renault, Peugeot, Citroen (asta destul de rar) sunt preferate in general de imigranti." (preferabil ilegali) - de asta n-am mai auzit...
![]() "Un neamt, indiferent de banii de care dispune, va alege in marea majoritate a cazurilor, o masina germana." - sunt curios cum un neamt care dispune de 20000 EUR isi va lua un BMW de 50000 EUR. Daca-mi explici si mie poate imi voi lua si eu Asa m-am saturat de mituri urbane.... (si prostie) Cind ii privesc pe unii cum se umfla pipota in ei cind zic "masini nemtzesti" (cu accentul cit mai pronuntat pe tz).... Cind auzi de aberatii de genul asta ai impresia ca masinile frantuzesti sau japoneze sau oricare in afara de acele nemtesti sunt de fapt o eroare catastrofala si doar vreo mina de oameni din lume le cumpara... In schimb cind te uiti la cifra vinzarilor...stupoare...se vind cel putin la fel de bine ca cele "nemtzesti". Iar acum corelind cu ce s-a afirmat tragem concluzia ca is mai multi imigranti decit bastinasi in Europa, ca producatori non"nemtzesti" incurajeaza imigratia ilegala...de fapt ei sunt cel mai mare rau abatut asupra omenirii... ![]() Deunazi am carat un fan al "masini nemtzesti" cu "submasina" mea si i-a picat falca...cum, nu face asa mult zgomot ca um VW sau Audi? cum se poate sa fie mai confortabila? cum se poate sa nu vibreze ca un tractoras? Sigur nu-i masina mea o masina nemteasca deghizata? Ca el stia ca o masina franceza ii ceva de genul unei carute carosate din care pica piese in timp ce mergi...asta-i cultura auto din RO (tara minunata de altfel, pacat ca-i locuita) PS: in schimb am constatat ca aprope toti emigrantii romani (si nu altii) din DE conduc masini nemtesti in schimb la nemtii bastinasi procentul ii pe la 50% PS2: sunt un fost posesor de "masina nemtzeasca" din 2002 pe care am dat-o cu deosebita placere, si am mai pus si o caruta de bani sa-mi iau "submasina" - ca ma exaspera "feelingul masinii nemtzesti" - zgomotul, vibratiile, ergonomia de kkt, etc This post has been edited by bau33: 7 Jun 2007, 08:54 |
--------------------
Nissan
Qashqai
- TMXXXXX
2017
|
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
![]() createur d'automobile Group: Members Posts: 1.416 Joined: 17 May 06 From: I A S I-capitala Moldovei, RO ![]() |
- nu pot fi de acord cu faza ca masinile frantuzesti sunt conduse de imigranti... ori nu petreci timpul pe care il spui ori il petreci dar ai o imagine gresita... in Germania Laguna 2 de cand a aparut si pana acum la final de serie este vazuta foarte bine si nu (numai) de emigranti... probabil un doctor care sta pe 200mii pe an isi va lua PORSCHE sau alte superbitati dar omul de rand, cetateanul german fie el emigrant sau arian de origine nu pune nici pe departe problema asa cum spui tu, acolo imaginea vinde cel mai bine... calitatea si performantele sunt lasate pe planul doi, un alt factor care vinde o masina in Germania este siguranta activa (cele 5 stele pe care Laguna le-a avut prima, nu Passat nu A6 etc), oamenii acolo fac si sute de km in fioecare zi sa ajunga la servici, sunt interesati sa nu moara pe o autostrada intr-un accident (realitate ce face parte din viata de zi cu zi acolo), sa aibe confort (francezii au oferit tot timpul), masina sa fie cat mai versatila fata de nevoile lui... nicicum ce spui tu... vorba unui proprietar de autohaus din Nurnberg... '' Ce aveti voi romanii astia cu Passatu, numai asta cumparati, credeti ca e masina?
![]() ![]() This post has been edited by laguna_2_interceptor: 7 Jun 2007, 11:15 |
--------------------
Renault -
Laguna II ph.I GT INITIALE - verkauft -
- IS 79 MRS
2003 C32 AMG Sportcoupé
|
|
cri123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.620 Joined: 16 April 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Asta ca sa nu mai spunem ca foarte multe firme in Germania cumpara Laguna pentru flote. Si oamenii sunt foarte multumiti cu ce se ofera la banii aia.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2006 2.0T dopat cu 30 ponei Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001 |
|
Madriann |
![]()
|
Am facut topicul pentru a nu polua inutil topicurile destinate Lagunei cu posturi off, generate de anumite frustrari ale unor anumiti posesori de Renault. Mi-am exprimat parerea despre Laguna3 dar, din pacate, aceiasi si vesnic aceiasi "cafegii" gasesc, pana si intr-o virgula, motiv de polemica.
Cu bunavointa unui moderator, se pot muta aici posturile off-topic de pe sectiunile mentionate. Sa va raspund, deci, Bau si Laguna_interceptor: QUOTE(bau33 @ 7 Jun 2007, 08:34) Ai facut un sondaj sa ajungi la concluzia asta? - sunt curios cum un neamt care dispune de 20000 EUR isi va lua un BMW de 50000 EUR. Daca-mi explici si mie poate imi voi lua si eu. asa ca este nedrept sa spui ca neamtu ia crema si imigrantii RENAULT ![]() 1. Nu am facut nici un sondaj, e parerea mea, dupa destul de multe discutii cu colegii mei si mai ales dupa ce am vazut pe strazi. Pe 18 plec din nou, si o sa postez cateva poze din Munchen - intersectii in special, pentru a nu fi dubii. Masinile lor:majoritatea BMW seria 3, Golf V, Polo, Passat. Am si un coleg cu un 206 second hand, o schimba insa curand. 2. E usor de explicat: Un neamt care dispune de 20.000 EUR isi va cumpara, cred eu in 90% din cazuri, o masina GERMANA de 20.000 de EUR. Cand isi va permite una GERMANA de 50k EUR, o va cumpara pe aceea. Sistemul de credite, leasing, buy-back, autohaus-uri e foarte bine pus la punct, iar achizitionarea unui Audi A3, A4 sau a unui Seria 3 nu e o problema atat de dificila. Sigur...si salariile sunt altele. Restul afirmatiilor voastre sunt fabulatii, frustrari sau interpretari gresite a spuselor mele. Nu e vorba ca neamtul ia crema, iar imigrantii Renault, e vorba ca neamtul e mai conservator, poate mai nationalist, in vreme ce imigrantii (si ma refer nu la romanii care lucreaza la negru pe acolo, ci la cetatenii turci, arabi, stabiliti poate de 20-30 de ani acolo) au o alta perspectiva asupra pietei auto. Ma crezi sau nu, indiferent de venitul realizat, e foarte greu sa convingi un neamt sa-si ia altceva in afara de marcile nemtesti. Despre Renault....cred ca te vei simti prost daca iti voi impartasi parerea lor si mistourile referitoare la "creatour du automobile" ![]() Cat despre NCAP...sa fim seriosi. Cred ei in stele cum cred eu in calitatea service-ului Renault. Marketing...crezi ca masinile lor nu sunt sigure? |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
Madriann |
![]()
|
Am facut un topic separat la Diverse.. Scuze pentru posturile Off-topic.
Le: S-a inchis, pentru ca un oarecare domn moderator a decis asa. Si pentru ca alti doi cafegii au cerut-o. Good going ![]() Domnu' moderator anonim....poate imi dai un msg, cu explicatii. This post has been edited by Madriann: 7 Jun 2007, 11:00 |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Ce vrei ma sa vezi? Oricum lumea nu are ce vorbi cu tine. Ca nu are sens.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
clooosseee ittt!!
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
![]() createur d'automobile Group: Members Posts: 1.416 Joined: 17 May 06 From: I A S I-capitala Moldovei, RO ![]() |
- mai ales ca Logan-ul de acolo parca nu e Logan-ul de aici
![]() QUOTE(cri123 @ 7 Jun 2007, 10:08) Asta ca sa nu mai spunem ca foarte multe firme in Germania cumpara Laguna pentru flote. Si oamenii sunt foarte multumiti cu ce se ofera la banii aia. @Madriann... ti-am vazut postul mutat de moderatori... ce sa zic... din ce in ce mai mult imi dau seama ca tu ori traiesti o alta realitate ori nu ai fost deloc in Germania... poate nu stii ca acolo majoritatea persoanelor active (care lucra) sau firme isi achizitioneaza masini in sistem leasing (adevaratul sistem, nu cel din RO la finalul caruia ramai cu masina!!!) prin care plateste masina pe perioada folosintei, perioada stabilita printr-un contract in care plata lunara se face in functie de km parcursi anual cu a cea masina, daca depasesti se platesc taxe suplimentare etc... la finalul leasing-ului masina este returnata la dealer sau autohaus pentru a fi revalorificata ori data intr-un alt leasing... in rest ce sa mai zic... ia-ti masina nemteasca si sa te tina macar cat una fratuzeasca ![]() This post has been edited by laguna_2_interceptor: 7 Jun 2007, 11:27 |
--------------------
Renault -
Laguna II ph.I GT INITIALE - verkauft -
- IS 79 MRS
2003 C32 AMG Sportcoupé
|
|
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
QUOTE Renault, Peugeot, Citroen (asta destul de rar) sunt preferate in general de imigranti Madrianne, tie iti place tare sa ne spui basmele astea despre ce prefera nemtii? ![]() As fi curios si eu sa stiu prin ce zone din Germania ti-ai facut "sondajele de piata" de ai dat cu concluziile astea in noi? Vezi ca Germania asta ii mare, compusa din mai multe landuri, cu istorii destul de diferite... nu poti extinde la nivel national ce ai fi vazut tu prin inima Bayernului sau Baden-Württembergului... LE: tocmai am citit splitul de la Diverse si mi-am vazut confirmata banuiala: in Bayern ai vazut tu ce ai vazut! ![]() Nationalismul lor economic exista si in ceea ce priveste in ceea ce priveste VW: foarte multi din observatorii competenti ai pietei auto nu inceteaza sa se mire de ce nemtii continua sa cumpere VW ca roboteii cu creiere spalate, in ciuda faptului ca masina e mai scumpa (si nu mai buna, ca sa nu fiu prea dur) decat concurentii ei directi; pur si simplu refuza sa se uite la altceva... Dar nici tendinta asta nu cred ca va mai dura mult, incep sa se destepte, mai ales ca VW continua sa isi dea cu stangu in dreptu in stil mare: am vazut o schita a viitorului Golf VI care a fost UNANIM criticata pentru lipsa de imaginatie (ce-i pe aici cu L3 e parfum)... Repet, e vorba cel mult de nationalism si nu de faptul ca masinile lor li se par decisiv mai bune... chiar ar trebui sa ii auzi comentandu-le... This post has been edited by Vio: 7 Jun 2007, 12:11 |
--------------------
Renault
Megane II
2003 1,4 16V 98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
Madriann |
![]()
|
Se poate, m-am plimbat in jurul Munchen-ului. Cu o mica excursie la Insbruck...aceeasi poveste.
Ce nu inteleg eu e de ce sariti ca muscati de viespe cand va spun parerea mea. Daca tu ai vazut in zona unde esti numai Lagune, foarte bine....o sa verific daca am drum pe acolo si o sa vad daca ai dreptate sau nu. Dar pe unde am fost si cu cine am discutat, asta a fost parerea generala A CELOR CU CARE AM DISCUTAT si asta este CE AM VAZUT! Cand o sa vad peste tot Renault si ici-colo cate un VW amarat, o sa va aduc la cunostinta ![]() Si mai terminati cu tampeniile astea....e perfect normal ca in Germania sa se cumpere in general VW, Audi, BMW si Mercedes, in Franta Peugeot, Renault si Citroen, in Spania Seat sau mai stiu eu ce si in Romania Logan ![]() |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 07:18 |