e bun uleiul sunoco 5w30 pentru laguna 1?
![]() ![]() ![]() |
e bun uleiul sunoco 5w30 pentru laguna 1?
AlexanderCarstoc |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.281 Joined: 22 September 08 From: B u c u r e s t i ![]() |
|
||
--------------------
>> Renault-uri
11 (1985 1.6D) 19 (1995 1.8 RT) Clio (1994 1.4)<<
Giant Escape M8
|
|||
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.387 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
De acord cu tine...numai ca singurul motor renault care se gaseste acuma pe volvo este pe S40....1,9 dCi 120 de cai...si eu nu vad nici un S40 in brosura aia...
![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
AlexanderCarstoc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.281 Joined: 22 September 08 From: B u c u r e s t i ![]() |
|
--------------------
>> Renault-uri
Giant Escape M8
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.387 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Asa...este...dar ia vezi in dreptul lui S40 2004 Model Year ce scrie...la motorizare...Ford....ee???
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
nu ma refeream la postul tau...
![]() Repet, are cineva o explicatie stiintifica ? This post has been edited by andu911: 19 Nov 2008, 14:14 |
--------------------
-
-
-
|
|
AlexanderCarstoc |
![]()
|
De ex, motorul meu.
Renault Recomanda ELF, Volvo recomanda CASTROL. Motorul este identic. Este trecut in tabel, pe ultima linie, coloana din dreapta. Uleiul cel mai bun este uleiul care respecta indicatiile producatorului, nu marca recomandata de producator. Parca toti producatorii ar fii niste BASESTI, "Recomand cumpararea de produse romanesti."....acelasi lucru "Recomand uleiul X". Banuiesc ca ati auzit de Dacia Oil, uleiul recomandat de Dacia pentru motorul de Renault de 1.4 MPI, de pe Solenza. |
--------------------
>> Renault-uri
Giant Escape M8
|
|
cj98czh |
![]()
|
Dacia Oil este Elf...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
Zau ca devine ridicol...
ma uit cum ne chinuim sa ne dam seama ce ulei sa punem in masinile noastre si zau ca ma ia cu dureri de cap parerea mea e clara si e arhicunoscuta Renault recomanda una, Volvo alta...bun pana aici. unii sustin ca motoarele sunt la fel. nu ma indoiesc de asta....dar regimurile de functionare si setarile calculatorului de injectie? sunt ele aceleasi? |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
QUOTE(Johnny78 @ 19 Nov 2008, 20:04) ..dar regimurile de functionare si setarile calculatorului de injectie? sunt ele aceleasi? ![]() asta ai zis'o la caterinca, nu? ![]() |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
AlexanderCarstoc |
![]()
|
cj98czh Posted Today, 20:09
Dacia Oil este Elf... Ne arati si noua unde scrie? Eu stiu altceva...numai ELF nu este. Nu cred ca a fost la caterinca... Eu m-am convis, fac asa cum stiu eu mai bine, atat timp cat respect indicatiile... O zi buna si dezbatere placuta... This post has been edited by AlexanderCarstoc: 19 Nov 2008, 21:53 |
--------------------
>> Renault-uri
Giant Escape M8
|
|
ph 25 BET |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 899 Joined: 13 October 07 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE(AlexanderCarstoc @ 19 Nov 2008, 13:28) Subscriu pentru andu911 cj98czh, exista o lunga colaborare intre Renaul si Volvo, nu? Motoare identice pe multe masini, nu? http://www.volvoclub.org.uk/pdf/VolvoOilChart2007UKv5.pdf Volvo recomanda altceva.... Nu conteaza cine face uleiul, conteza ce proprietati are si cum folosesti masina. ![]() deci eu care am laguna cu motor de volvo ce ulei sa pun? o solutie ar fi jumate elf si jumate castrol..... ![]() eu unul merg pe castrol 10w40 si chiar sint multumit fiecare cu parerea lui...... |
--------------------
renault
Laguna 3
- ph 78 DDI
1,5 Dci
|
|
cj98czh |
![]()
|
Stai linistit...Volvo a pus motoare Renault si nu invers...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
Laguna 2.0 16V a avut motor Volvo cu cilindreea de 1948cmc (are tata pe Volvo V40) pana la un moment dat.
I'am pus in Volvo Elf 5w-40. ![]() Copii, stati linistiti, important este sa folositi vascozitatea recomandata de producatorul masinii, nu o anumita marca neaparat. De asemenea, API sa fie minim SL daca nu SM. In rest, e can-can. ![]() |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
martynel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 27 September 06 ![]() |
recomand aral 5w30
|
--------------------
renault
laguna 1
2000 phase 2
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
strumfuadi |
![]()
|
Ce are managementul cu marca uleiului?
![]() ECU este uns tot de ulei? Sa fim seriosi: Acelasi motor, aceleasi piese, aceleasi materiale, aceleasi tolerante intre piese, aceleasi canale de curgere a uleiului prin motor => necesara o anumita vascozitate a uleiului, EVENTUAL o anumita marca cu un anumit model de ulei creat special pentru acel tip de motor. Nu se schimba uleiul cu alt management, ce naiba. Cu atat mai mult cu cat diferentele de management nu sunt radicale, diferentele sunt de cativa Nm in sus sau in jos si/sau cativa CP. Nu sunt diferente radicale de solicitari mecanice, ele sunt minore. Ma uitam in cartea de Laguna. Uleiurile acceptate sunt de la 0w-40 la 15w-40, in functie de temperaturi. ![]() Recomandarea mea e sa mergeti cu un 5w-40 full synth, pentru a preveni depunerile inerente ale unui ulei mineral sau semi. |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
Johnny78 |
![]()
|
a zis cineva ceva de ECU?
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
strumfuadi |
![]()
|
ok. cine face managementul motorului?
![]() |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
CiPPtm |
![]()
|
![]() >>>>>>>> <<<<<<<< Group: Members Posts: 226 Joined: 20 April 08 From: TiMisoara/Wien. ![]() |
![]() Stiam ca forumul este pentru discutii,sfaturi,pareri, nu certuri. Ala il ataca pe ala ca nu isi incoarda neuronii si ca nu vine cu tabele si grafice stiintifice... ala p-alalat ca nu vb corect gramatical... si una,doua gata-i cortu' ! Da' ma consolez, ca imi aduc aminte ca suntem romani... in Romania. Sincer imi pare rau. Si baietii care intreaba ce ulei sa foloseasca, tot nu stiu ce sa foloseasca saracii. Ca vad ca va certati pe tema asta. This post has been edited by CiPPtm: 22 Nov 2008, 18:06 |
--------------------
X(fostä)Laguna
1ph2/1.6/16v/107cp/'98/Liftback/RXT. (Actuala)
- KO 920 DU'
Laguna1ph2/1.9dti/98cp/`00/Liftback/Expression. "Prietenie înseamnă să fii alături de prieteni nu când au dreptate, ci când greșesc."
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Ai dreptate, dar cand X are un ulei acasa si intreaba daca e bun pentru masina sa, si vine Y care spune ca nu e bun, desi e bun...
De ce sa dea omul asta inca 150 lei pe alt ulei, cand ce are el este destul de bun ? |
--------------------
-
-
-
|
|
Johnny78 |
![]()
|
QUOTE(andu911 @ 22 Nov 2008, 19:08) Ai dreptate, dar cand X are un ulei acasa si intreaba daca e bun pentru masina sa, si vine Y care spune ca nu e bun, desi e bun... De ce sa dea omul asta inca 150 lei pe alt ulei, cand ce are el este destul de bun ? tu ti-ai pune un ulei "destul de bun" in motor? eu nu... e adevarat ca discutia a deviat pe campii. Eu recomand un ELF cel putin 10W40 daca nu mai mic. 5 sau chiar 0. atentie sa nu-l manance, totusi. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
andu911 |
![]()
|
Eu folosesc Castrol de zeci de mii de km.
|
--------------------
-
-
-
|
|
Johnny78 |
![]()
|
nu mai vreau sa polemizez pe tema uleiului. am citit volume intregi despre uleiuri, regimuri de motor si alte alea
fiecare sa puna ce vrea in motor, orice il multumeste si il face fericit.... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
MatzuJr |
![]()
|
![]() Matzu Group: Members Posts: 333 Joined: 13 February 08 From: Hunedoara,Calan ![]() |
Alegerea corecta a uleiului este importanta pentru performanta si durata de viata a motorului dumneavoastra.
Consumul dumneavoastra de ulei depinde de : Tipul de vehicul Stilul de condus Conditia tehnica a motorului Daca consumul dumneavoastra de ulei este mai mare de 1 litru la 1000 km, contactati-va pretenul mecanic,daca nu e bun oricare doar sa respecte conditiile producatorului de masina.Deci inainte sa schimbi uleiul gandeste-te si la varsta motorului,conditia lui tehnica si la stilul tau de mers.Eu unu am talpa mare (43) si sub 130 nu o las de obicei si bag elf 10W40 de 2 ani. |
--------------------
Renault
Laguna 3 grandtour 4 control
- Hd
2.0 dci m9r 12.2009
|
|
Johnny78 |
![]()
|
si eu cu 45-ul meu. tot 10w 40
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
adiemperor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 104 Joined: 2 June 09 ![]() |
QUOTE(cj98czh @ 19 Nov 2008, 22:25) Renault e parte componenta a concernului Volvo oricum nu mai conteaza eu bag ELF Turbo Diesel 10W40 imi intra 7 litri si ma costa cam 180 lei asta o data pe an sau daca e cazul mai repede, totusi nu mai mult de 10000Km. pe langa asta mai schimb odata cu uleiul= filtru de ulei, filtru de aer, filtru de motorina si filtru de habitaclu cu carbon activ, e o investitie serioasa dar merita |
--------------------
renault
laguna anade 2,2 dt 12v
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
Din pacate, trebuie sa te contrazic.
Renault nu a facut niciodata parte din grupul Volvo Volvo apartine in prezent grupului Ford Renault a intentionat la un moment dat sa achizitioneze Volvo dar Ford i-a luat-o inainte |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
adiemperor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 104 Joined: 2 June 09 ![]() |
@Johnny78
nu te contrazic. ia uite aici nu stiu care mai e situatia in momentul de fata dar mai demult asa era This post has been edited by adiemperor: 26 Jun 2009, 09:51 |
--------------------
renault
laguna anade 2,2 dt 12v
1999
|
|
bogdan_bok |
![]()
|
![]() Nu stiu pe ce as da laguna.Ba stiu.Nu as da-o! Group: Members Posts: 573 Joined: 24 April 09 From: Deva HD, Jud Sibiu ![]() |
concret: de pe iu reno 21 "87 se potrivesc absolut toate piesele ( motor, pompe,etc
), pe un vlv 440. si totusi de ce nu au acelasi consum? uleiul este important sa se respecte recomandarea producatorului nu neaparat marca cat proprietatiile acestuia. desi multe motoare de pe reno sunt si pe volvo, dar functioneaza la parametrii diferiti, asta si din cauza climatului diferit dintre cele doua mari uzine. bine ca nu se filmeaza ca emisiunile de scandal au cea mai mare audienta. |
--------------------
REnauLT
LAguNA
- HD 08 AIK, SB 11 VGI
1.9 dCi B56, 1.9 dCi K56, ex 1.6 16v, 1.8 16v
|
|
overburn_x |
![]()
|
![]() VLAD Group: Members Posts: 180 Joined: 28 January 09 From: Zalau ![]() |
pfff...e praf topicul:)) imi pare bine ca nu sunteti intr-un salon toti sa va nenorociti in dicutiile astea, mai degraba am putea sa dam sfaturi de genul- eu mobil1 10w40 cat traiesc nu mai pun (in cazul meu ), m-am zgarcit la 15 lei cand am cumparat si mi l-a turnat mecanicul pe gat ca e foarte bun, ei defapt aveau un stoc imens de ulei mobil 1 si normal ca era cel mai bun ca sa scape de el, la fel va fi si castrol, si elf si etc etc.....cum ziceau niste baieti mai sus conteaza sa indeplineasca niste conditii ca eticheta e din hartie
![]() PS . sa incerc sa pun elf 5w40? in loc de elf 10w40? am 180.000 km va fi mai bun sau sa nu ma scarpin ca nu ma mananca. Multumesc anticipat |
--------------------
renault
laguna 1 1.6 l , 16 v
- SJ64VLD
1999 / 12 model - habar n-am-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 19:39 |