Renault 19
![]() ![]() ![]() |
Renault 19
bobix |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 2 March 07 ![]() |
|
||
--------------------
renault 19
renault 19
1996
|
|||
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
1. Mare pacat pe ala care a stricat 16v-ul din '96! Cu mine sa nu se intalneasca
![]() 2. 5,3L Elf 10W30. 3. Cutia aia cu motorul ala nu fac deloc o combinatie reusita. 4. Vitezometrul indica viteza. Turometrul indica turatia. Hotaraste-te!. 5. Masina ta nu are martor luminos pentru bujii incandescente pentru simplul motiv ca nu are bujii incandescente. Fa o poza bordului si spune ce se intampla pe acolo. 6. Ce intelegi tu prin masina incinsa? Daca la temperatura de functionare nu itra in marsaRier, schimba uleiul cu 3,5L Elf TRANSELF TRX 75W-80. Inca o data, mare pacat de masina aia... This post has been edited by R19/16v: 2 Mar 2007, 14:23 |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
bobix |
![]()
|
1. Mare pacat pe ala care a stricat 16v-ul din '96! Cu mine sa nu se intalneasca
Da asha e ash fi vrut sa fi fost 16 v:) dar e bun si asta:D 2. 5,3L Elf 10W30. 3. Cutia aia cu motorul ala nu fac deloc o combinatie reusita. ...Si ce e de facut ce imi recomanzi cu ce sa schimb daca sa o schimb si o sa fac si o poza la motor sa imi zpui de unde e de pe ce mashina eu ash fi zis ca seamana cu cel de pe laguna de 90 d cp acuma nu stiu os a revin cu poze sa ma lamuresti si pe mine 4. Vitezometrul indica viteza. Turometrul indica turatia. Hotaraste-te!....Turometrul la turatzii imi cade acul:) Vitezometrul merge perfect 5. Masina ta nu are martor luminos pentru bujii incandescente pentru simplul motiv ca nu are bujii incandescente....si atunci de ce stau sa se stinga un led ~ de pe bord...si apoi dau la cheie.? Osa revin cu o poza soon. Fa o poza bordului si spune ce se intampla pe acolo. 6. Ce intelegi tu prin masina incinsa? ...Incinsa adik atinge a treia liniutza de la temp de pe bord la ...acuma nu e cazul pt ca este destul de frig si se raceste repede dar daca prind o aglomeratzie in piatza romana atunci incep si problemele cand vreau sa parchez:d se aude cam nasol cand bag in marsarier:). Daca la temperatura de functionare nu itra in marsaRier, schimba uleiul cu 3,5L Elf TRANSELF TRX 75W-80. Si inca o intrebare ce pot sa fac sa ii obtzin un ambreiaj ceva mai moale:) este destul de tare:) daca nu se poate face nimica m-am obosnuit deja:) multumesc pt raspunsuri:) |
--------------------
renault 19
renault 19
1996
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Ambreiajul este probabil cel de 16v, care este intr-adevar mai dur putin, dar nu foarte. Daca vrei, poti sa schimbi cablul. Poate sa ajute sau poate sa nu.
Cu turometrul e putin mai delica. Poate sa fie problema de la modulul de aprindere, din bord, sau de pe traseu. Daca nu te pricepi viziteaza un electrician. Pentru restu' asteptam cu interes poze ![]() |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
bobix |
![]()
|
Am revenit:) si o sa pun poze cu mashina si motoru maine am intarziat ceva vreme:)si mai am o intrebare:D cand iau curba dar ceva mai tare si se inclina masina se aude uun zgomot ca si cand ar freca cauciuc pe cauciuc si e neplacut se poate sa atinga de aripa cauciucurile:) avand in vedere ca sunt 195/65... multzumesc
|
--------------------
renault 19
renault 19
1996
|
|
bobix |
![]()
|
poze
Attached thumbnail(s) Imagine070.jpg ( Size: 320.21k ) Number of downloads: 584 Imagine071.jpg ( Size: 256.67k ) Number of downloads: 531 Imagine072.jpg ( Size: 248.15k ) Number of downloads: 508 Imagine073.jpg ( Size: 276.76k ) Number of downloads: 547 |
--------------------
renault 19
renault 19
1996
|
|
R19/16v |
![]()
|
schimba 195/65-urile alea ca nu e tractor si nici microbuz!
This post has been edited by R19/16v: 6 May 2007, 23:01 |
--------------------
DS
5H
|
bobix |
![]()
|
O recomandare cu ce sa le schimb?merci
|
--------------------
renault 19
renault 19
1996
|
|
R19/16v |
![]()
|
Dacă vrei să păstrezi jantele, 195/50, chiar ĹŸi 195/55, dar ia ĂŽn considerare ca ar trebui să păstrezi diametrul exterior al anvelopei cât mai apropiat de cel al anvelopei trecute ĂŽn talon. 175/60R13 cred.
195/50R15 nu sunt cele mai confortabile anvelope. DiferenĹŁa faĹŁÄƒ de ce ai tu acum va fi mare. P.S. Cum oi fi reuĹŸit tu să bagi anvelopele alea ĹŸi să ĹŸi circuli cu ele? Am fost obligat sa pun pe 19le meu temporar niĹŸte jante cu cauciucuri ca ale tale ĹŸi când am lăsat-o jos de pe cric s-a lăsat direct pe carenajele de plastic ĹŸi nu am putut sa o miĹŸc nici un metru... P.P.S. 19le tău nu e un 16v original. Eu aĹŸa ĂŽnĹŁelesesem din posturile tale anterioare. This post has been edited by R19/16v: 7 May 2007, 11:06 |
--------------------
DS
5H
|
bobix |
![]()
|
merci pt recomandari:)
|
--------------------
renault 19
renault 19
1996
|
|
BiGBearRO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.338 Joined: 19 October 05 From: de unde se da ora exacta ![]() |
Eu am pus 185/60/14 si e f bine, 195/50 sunt criminale simti tot
|
--------------------
Toyota
AURIS
- IF-94-URS
Touring Sport 2015
|
|
dan_mar |
![]()
|
![]() Membru cu portbagaj Group: Members Posts: 348 Joined: 31 August 06 From: HD ![]() |
|
--------------------
RENAULT
19 Chamade
GTR 1990, C1J / JB1 1.4 57CP RENAULT Megane I hatchback 1997 1.6 75CP 199.000 km
|
|
R19/16v |
![]()
|
Cineva trebuia sa ii spuna si francezului acu' 17 ani cand le-a pus la mine standard...
|
--------------------
DS
5H
|
Criyistiyina |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 11 May 07 ![]() |
am si eu o nedumerire, sper ca ma puteti ajuta... cand am luat renaultul 19 d la spalatorie a inceput sa mi clipeasca un bec despre care nu stiu absolut nimic! se aprinde galben, este in sirul d becuri din partea dreapta, primul de sus. simbolul este un cerc cu inca doua semicercuri intrerupte de o parte si de alta. mentionez ca nu am abs, am auzit ca ar avea legatura. lichidul de frana este complet, la fel si cel de servodirectie. poate fi un contact care sa se fi udat si sa se aprinda aiurea?
![]() |
--------------------
Renault
19
1989
|
|
renault19tse |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.318 Joined: 8 April 07 ![]() |
Salut
Este becul care te avertizeaza ca placutele de frana sunt uzate. Daca nu sunt uzate inseamna ca firul are izolatia perforata si atinge caroseria pe undeva sau cand ai spalat masina a intrat apa la senzor. Verifica placutele. Un sfat : Incearca sa fixezi firele de la placuta de frana pe inelul de plastic care se afla monta pe furtunul de la etrier. Asta daca-l mai ai. Succes. |
--------------------
Renault
19&21
19TXE,1916V,19Cabrio16V,21Baccara Colectionar si restaurator de Renault19 si Renault21
|
|
dan_mar |
![]()
|
![]() Membru cu portbagaj Group: Members Posts: 348 Joined: 31 August 06 From: HD ![]() |
Au spalat si motorul cumva? martorul galben cu margini punctate are o legatura cu aprinderea, depinde de motorizare. La mine se aprindea cand foloseam o benzina proasta, cred ca in legatura cu scanteia in delco, sau bujii... in orice caz, masina mergea ca un tractor si am observat si acel martor aprins intermitent, nu constant.
Ai putina rabdare, da-i cu jet de aer, sau eventual asteapta sa se usuce aprinderea si se va stinge. Nu e de la placutele de frana, cum spune r19tse, pentru frana se aprinde cel rosu, (!) (P) care se aprinde si la frana de mana, undeva pe mijloc la majoritatea ceasurilor. Cand se uzeaza placutele face masa si te avertizeaza, la fel si la nivelul lichidului de frana. |
--------------------
RENAULT
19 Chamade
GTR 1990, C1J / JB1 1.4 57CP RENAULT Megane I hatchback 1997 1.6 75CP 199.000 km
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() R19tse are dreptate. dsc05370uy4.jpg Criyistiyina pune degetu' pe becu' care te supara ![]() This post has been edited by R19/16v: 12 May 2007, 23:28 |
--------------------
DS
5H
|
dan_mar |
![]()
|
n-ai specificat 13 ce reprezinta, si nu vad in poza... eu zic ca de ala e vorba
|
--------------------
RENAULT
19 Chamade
|
|
R19/16v |
![]()
|
#13 este martorul pentru placute uzate
![]() ![]() |
--------------------
DS
5H
|
dan_mar |
![]()
|
ok, ma inclin in fata expertilor...
![]() la mine se aprindea din cauzele de mai sus... dar, reiau ideea din alte topic-uri, a mea e mai speciala ... numai bine |
--------------------
RENAULT
19 Chamade
|
|
R19/16v |
![]()
|
La mine #17 se aprindea cand au fost probleme la niste sonde
![]() |
--------------------
DS
5H
|
Criyistiyina |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 11 May 07 ![]() |
va multumesc pt promptitudinea raspunsurilor, n am mai avut posibilitatea sa mai intru pe forum o vreme, becul insa nu s-a stins... intradevar, este cel cu nr 13, insa placutele de frana le-am schimbat cu maxim 100 km inainte de aprinderea becului. ma gandesc ca poate nu a fixat mecanicul firele cum trebuie, poate a contribuit si apa de la spalatorie, desi motorul nu-l spal niciodata, tocmai din acest motiv. chiar sa se uzeze niste placute noi atat de curand nu se poate, nu?...
|
--------------------
Renault
19
1989
|
|
R19/16v |
![]()
|
Nu, dar probabil ca senzorul de uzura a placutelor atinge cumva, pe undeva, caroseria. Cand se intampla asta, ti se aprinde martorul la bord. Du-te la cel care ti-a montat placutele, ca esti inca in garantia lucrarii, sa verifice cablurile.
|
--------------------
DS
5H
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 09:42 |