Dauna APROAPE totala, negociere dauna totala si valoare despagubire
![]() ![]() ![]() |
Dauna APROAPE totala, negociere dauna totala si valoare despagubire
livoasca |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 30 April 05 ![]() |
|
||
--------------------
Logan
Ambition
- B32YXX
|
|||
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Mergi la seful departamentului de daune si propunei 75% din SA in loc de 83% reparatia si sa ramai cu epava. Daca nu gasesti intelegere, esti indreptatit sa ceri acest lucru catre Directorul Sucursalei BCR Asig unde ai incheiat polita. Daca iti pastrezi calmul si iti prezinti rezonabil cererea (nu vorbesc de spaga), eu cred ca ai toate sansele sa obtii ceea ce iti doresti, mai cu seama ca si asiguratorul are de castigat din asta.
Poate ne ajuta sosoenduristul cu un sfat, ca am vazut cu bucurie ca si-a facut reaparitia. |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
livoasca |
![]()
|
Multumesc mult de raspuns !
Am "demarat" o noua incercare (telefonica) mi s-a promis o restudiere si un raspuns azi. Omul zicea ca se pune la punt un sistem de valorificare "transparenta" a epavelor pentru o mai buna rezolvare a acestor cazuri. Tudor, o intrebare: mai sus ziceai ca sunt "indreptatit" sa cer asta. Totusi, daca ei sunt scartzari, imi pot da in cap cu cei 90% dauna totala conform contractului. Sau exista niste prevederi mai generale vis a vis de asigurari de care ma pot eventual lega ? Adica cum as putea argumenta dpdv legal ? |
--------------------
Logan
Ambition
- B32YXX
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Contractual, decizia de a da dauna totala le apartine, nu ai cum sa te razboiesti cu ei.
Poate am folosit un pic fortat "indreptatit", vroiam sa spun ca Directorul de sucursala are drept de decizie peste capul sefului de la daune, iar in conditiile in care seful de la daune refuza o propunere care avantajeaza ambele parti, eu consider ca e rezonabil sa ajungi sa discuti cu directorul si consider ca si el (directorul) va gandi acelasi lucru. |
--------------------
Renault
Clio III
|
|
livoasca |
![]()
|
Multumesc, voiam sa stiu "pe ce ma bazez", vorba Morometilor.
|
--------------------
Logan
Ambition
- B32YXX
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Ai putea eventual sa vezi ce zice si asiguratorul unde are RCA vinovatul.
Si deasemenea, vezi ca nu numai pretul reparatiei conteaza, ci asiguratorul e obligat prin lege ca masina sa fie adusa in parametrii pe care i-a avut initial. Inteleg ca lovitura a fost destul de puternica si a afectat structura de rezistenta a masinii. Cere-le celor de la service sa-ti dea in scris ca masina va fi adusa in parametrii prevazuti de Dacia (siguranta, tinuta de drum etc.). Bafta! |
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
livoasca |
![]()
|
Salut
Din cate am inteles este mai greu sa te intelegi cu RCA-ul vinovatului decat cu propriul tau CASCO. Banuiesc ca daca as face asta ar trebui sa o iau de la inceput cu deviz in service, etc., pentru ca, din cate stiu, RCA-ul isi alege el service-ul, caz in care poate sa aleaga unu ieftin si prost in care devizul sa fie mult mai mic. Cu privire la reparatii: da, stiu ca masina trebuie adusa in parametri, dar service-ul m-a asigurat in repetate randuri ca acest lucru este posibil si ca pentru ei este de la sine inteles ca reparatia se va face corespunzator, deci nu pot sa ma folosesc de asta. Deocamdata mi-am expus punctul de vedere telefonic la seful de la daune si astept un raspuns, in principiu azi. |
--------------------
Logan
Ambition
- B32YXX
|
|
livoasca |
![]()
|
Gata, se rezolva, imi dau dauna totala !!!!
Dupa jde telefoane (e greu sa penetrezi prin sistemul de centrale, redirectari, competente samd), s-a decis conform logicii afacerilor, la un nivel mai inalt. Dificultatea a fost sa gasesc pe cineva care sa ma asculte, domnul de la daune BCR la care am ajuns in final fiind intr-adevar un DOMN. Jos palaria. A propos, cred ca am avut bafta ca am sunat, din intamplare, mai intai la sediul central BCR Asig, ca la filiala locala nu stiu daca s-ar fi rezolvat. MII DE MULTUMIRI lui Tudor, pe care trebuie sa il intalnesc sa ii dau o bere dupa ce se termina tarasenia ! Fara indicatiile lui (si a celor care au mai postat) o lasam balta. Acum trebuie sa ma ocup de valorificat epava, daca aveti ceva sfaturi in legatura cu acest lucru, nu va sfiiti ![]() This post has been edited by livoasca: 4 May 2007, 15:36 |
--------------------
Logan
Ambition
- B32YXX
|
|
cataline |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 332 Joined: 9 February 06 From: Bucuresti ![]() |
Bravo, e mult mai bine asa. Cand dai anuntul cu piesele pe care le vinzi sa dai un mesaj si aici
![]() |
--------------------
Logan
Ambition 1.6
2005
- B-xx-XXX Logan 1.6 Ambition, dec 2005
|
|
Tudor |
![]()
|
Ma bucur ca am putut ajuta si ca problema ta se rezolva.
Despre valorificare epava: - daca ai curte si timp disponibil: poti incerca sa dezmembrezi masina si sa vinzi piesa cu piesa tot ce e bun pe ea; pui anunt pe net si aici pe forum: asta o sa-ti aduca bani mai multi, dar in timp - daca nu ai spatiu si/sau timp: vezi ca exista site-uri de dezmembrari, pune anunturi ca o vinzi in starea in care se gaseste, pune un pret care sa-ti convina si sa-ti lase si loc de negociere; mergi cu poze pe la cateva dezmembrari auto, vei reusi sa o dai. |
--------------------
Renault
Clio III
|
|
livoasca |
![]()
|
Merci din nou de sfaturi, dar cu epava chiar nu a fost o problema: nefiind foarte "epava" si cu motorul intact, am vandut-o chiar unui angajat din service. Nici vorba de dezmembrare, omul o va repara - se pare ca merita, deoarece o repara el singurel. Acum astept sa vina si banii de la asigurare si .. intre timp ma uit sa vad ce masina imi iau. Vreau multe airbaguri
![]() |
--------------------
Logan
Ambition
- B32YXX
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
QUOTE(livoasca @ 15 May 2007, 18:10) Merci din nou de sfaturi, dar cu epava chiar nu a fost o problema: nefiind foarte "epava" si cu motorul intact, am vandut-o chiar unui angajat din service. Nici vorba de dezmembrare, omul o va repara - se pare ca merita, deoarece o repara el singurel. Acum astept sa vina si banii de la asigurare si .. intre timp ma uit sa vad ce masina imi iau. Vreau multe airbaguri ![]() oare cate piese "aproape" bune vor ajunge de pe masina ta, pe masina unui nefericit? ![]() am si eu o intrebare: cine e autorizat in romania (in speta .. judetul maramures, bistrita etc) si poate sa-si dea cu parerea autorizat (adica sa aiba habar) daca structura de rezistenta a unei masini e k? asta pentru a vedea daca se poate circula in siguranta cu masina respectiva dupa ce reparatia a fost facuta.. Cat ar costa asa ceva? This post has been edited by aphophis: 27 May 2007, 09:59 |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai cred ca cei de la RAR sunt autorizati sa faca asa ceva. Daca mai tin eu bine minte legislatia, dupa reparatii la structura de rezistenta masina trebuie sa treaca de ITP , ma insel?
This post has been edited by einstein1984: 27 May 2007, 11:54 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
guliver |
![]()
|
No title Group: Members Posts: 545 Joined: 26 December 05 ![]() |
Putin off: cu cat ai dat epava?
|
--------------------
fosta dacie
fosta solenza
1900 dar nu toamna "Fericirea e o minge de fotbal, cînd e aproape o lovești, cînd este departe alergi după ea!"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 22:09 |