Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Sfaturi punte spate r11

cpv
post 23 Nov 2006, 10:31
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut, pt cine a umblat vreodata la puntea spate de reno (11 sau ceva similar) si ma poate sfatui, am urmatoarele 2 probleme:
1) scartaie puntea la denivelari
2) se lasa la incarcaturi foarte mici
problema 2 cred ca se poate rezolva prin schimbarea barilor (am gasit separat) si se pot scoate.
probelam 1 toata lumea imi zice ca ar fi de la nu stiu ce bucsi...care nu stiu nici unnde se afla shi nici ce rol au.
As vrea sa rezolv problema cat mai eftin datorita preturilor mari pe care le cer cei cu dezmembrari (de la 4.5 la 6 mil) o punte cu totul.
Sfaturi...poze... orice parere e de folos.

--------------------
renault 11 - b82cpv b23csy b13ccp hatch 86 1.6d
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
yknot
post 27 Nov 2006, 01:41
Post #2

just turbo

From: Braila

mai bine iei de la dezmembrari puntea intreaga, pentru ca o bucsa, care vine cu tot cu brat este 8 mil noua.... asta inseamna 16 mil ambele busci si brate spate pt r5,9,11....

--------------------
volvo 480 turbo 1990
ex. owner r5 GTT
+
ssilviu
post 27 Nov 2006, 19:15
Post #3

F1 Man

From: Nicaieri

Eu am avut aceleasi probleme la un reno 9. Puntea spate s-a stricat si am cumparat una de la sh. Tot la fel scartaie si se lasa de asemenea. Am dus masina la mecanic si nu stiu ce i-a facut, ca a ridicat-o de fund destul de sus si acum in sarcina sta numai bine.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
cpv
post 27 Nov 2006, 20:36
Post #4

Membru incepator

si acum dupa ce a ridicat-o mai scartaie sau s-a rezolvat si asta?

--------------------
+
reno 11
post 31 Jan 2007, 20:44
Post #5

SALUTARE LA TOATA LUMEA

From: Bucuresti

salut
am eu punte de reno 11
tel 0721445492
ieftina

--------------------
renault 11 - b 63 pel 1984 11
[SIZE=7] ADITU
+
eisenhaim
post 14 Mar 2007, 15:05
Post #6

Membru incepator

asa mi-a ridicat si mie masina
sta ridicata de spate
oricum nu se mai lasa asa usor
cu incarcatura sta perfect dreapta

--------------------
renault 9 renault 9 - nt 01 xvb 1986/1721 benzina
+
cpv
post 20 Mar 2007, 14:40
Post #7

Membru incepator

dar in ce masura sta ridicata pt ca am vazut unele imense ridicate parca mergeau sa care gogosari? iar tinuta de drum cum a fost afectata???are tendinta sa derapeze mai usor?

--------------------
+
edy105
post 21 Mar 2007, 11:03
Post #8

Membru incepator

puntea spate la r11 este alcatuita din doua bucati st+dr care au intre ele la interior un manson pe care se face rotatia, din teflon. Cand acest teflon se uzeaza apare scartaitul acela enervant. Daca nu vrei sa schimbi puntea cu totul atunci pati sa o gresezi pe acc. dar tr desfacuta complet de pe masina.
in ceea ce priveste tinuta de drum si torsionarea barilor la greutate aceasta se poate remedia prin scoaterea celor doua bari de torsiune si mutarea lor din pozitia initiala cu doua nuturi mai sus dar nu mai mult deoarece se afecteaza tinuta de drum in curbe.(din experienta)

--------------------
renault 19 1989 txe
+
cpv
post 21 Mar 2007, 13:02
Post #9

Membru incepator

deja am facut operatia du mutarea de 2 dinti mai sus....a stat cam 4-5 luni mai sus dar la primul drum pe care l-am facut cu 2 persoane + bagaj in spate a revenit in poz initiala si acum e din ce in ce mai rau, cand o incarc nu mai revine si e din ce in ce mai slaba rezistenta pe care o opune la apasare. se poate sa fie de la decalirea(detensionarea barelor)...cred ca singurul lucru care merge facut este inlocuirea (cel mai comod)....daca stie cineva pe undeva un renault 11 turbo care se dezmembreaza ma intereseaza (cea de r11 turbo este mai ferma fata de modelul standard dar doar dupa '86)

--------------------
+
sandurenault
post 29 Mar 2007, 21:09
Post #10

Membru incepator

Sunt doua tipuri de punti:2 bare de torsine sau 4 bare.Cea cu 2 este perfect rotunda,cu 4 este putin ovala si mai are 2 bari exterioare . La ambele se schimba bucsile silens de pe capete costa aprox 65 ron/buc,nu milioane.La cea cu 2 bare mai exista un chit de reparatie punte de pe mijloc unde se unesc stg cu dreaptaPuntile se pot ridica si cobori din bare, dar este putin complicat,ca si scimbarea bucsilor,etc Pt aceste operatii cel mai bine se da puntea jos de pe masina si baroase,flexuri,autogen etc

--------------------
renault scenic - SB10REN 2001
+
cpv
post 4 Apr 2007, 11:36
Post #11

Membru incepator

pana la urma o sa imi pun una sh...de preferinta voi cauta una de r11 turbo ...mai rigida sau una normala si sa vad daca se vor putea modifica amortizoarele ca sa pun pe ele niste bucsi sau niste talere si niste arcuri (coaxial cu amortizorul) ca sa suplinesc elasticitatea barilor care nu dau nici un fel de stabiitate....confort da dar stabilitate nema...

--------------------
+
corneliubaciu
post 9 Mar 2008, 15:15
Post #12

Membru incepator

Am un renault 9 si mi sa lasat de partea drapta de spate jos pina la refuz. Zic uni ca ar fi bara de torsiune rupta . As vrea sa stiu daca sar putea repara cumva sau trebuie sa iau punte noua

--------------------
renault 9 renault 9 1984
+
ssilviu
post 9 Mar 2008, 22:32
Post #13

F1 Man

From: Nicaieri

A mea era rupta. Din cate am vazut eu cand a fost desfacuta, nu prea mai aveai ce sa ii faci. Alta noua. Sau de la dezmembrari.

This post has been edited by ssilviu: 9 Mar 2008, 22:32

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
cpv
post 9 Mar 2008, 22:52
Post #14

Membru incepator

asa e ...alta, sau daca ai noroc sa gasesti o pereche de bare de torsiune la dezmembrari de pe o punte care a avut bucsa de teflon stricata....pretz estimativ....100€ dca gasesti mai jos nu ezita

--------------------
+
R25_GTS
post 10 Mar 2008, 22:51
Post #15

Membru autentic

Inca se mai gasesc la Reno piese originale pt R9/11. Astea-s codurile originale, va pot spune si preturile din Franta. Oricum daca stiti pe cineva care merge in Turcia des poate sa va aduca de acolo piese. La ei s-a fabricat pana in 97 si e un model foarte popular, piese se gasesc peste tot.

Attached File(s)
Attached File  Punte_spate.pdf ( 41.23k ) Number of downloads: 433

--------------------
Old Romb Fan
+
nnelu2002
post 1 Jun 2008, 23:12
Post #16

Membru incepator

daca stiti careva biggrin.gife la ce marca auto se potrivesc telescoapele fata -spate,pls am mare nevoie de un raspuns ferm.

--------------------
renault 11 coupe - 3csgwo 1985
+
cpv
post 12 Jun 2008, 07:50
Post #17

Membru incepator

fata se potrivesc de nova/super nova, spate renault...nu sunt la fel ca la dacie...dar nu e mare dif de pret intre piesele de dacia si cele de nova....cauta pe original cel mai bine

--------------------
+
Aleks
post 12 Jun 2008, 08:30
Post #18

membru corespondent

From: Iasi

Pt puntea față sunt nova/supernova : flanșe + amortizoare. Pt puntea spate sunt nova/supernova, cu o precizare importantă : se taie cu flexul cca 1 cm din suportul șurubului din partea inferioară, care este prea lat și nu încape. Operație simplă, durează cca 1 min pt ambele amortizoare.

Și se merită de nova/supernova, sunt bilstein pe gaz, ieftine și bune, dar mai ales tari - și pt cei cu bare de torsiune "obosite" sunt ideale.

La capitolul "piese de Reno 9/11", în general, mergeți, vă rog frumos, la Chișinău, de unde puteți comanda piese din Turcia la superprețuri. De altfel, șmecherii cu magazine de piese auto din România le aduc tot de acolo, pretinzînd însă că le cumpără din Franța, pt a cere de 2-3 ori mai mult pe ele ...

Baftă tuturor ! Și vă rog să nu renunțați la ele, da ? (adică la mașinuțe smile.gif )

LE: Ca un exemplu de superprețuri: v-ar conveni planetară nouă cu 100 USD ? Și se mai poate negocia, în funcție de cantitate și reper. Evident, nimeni nu face acte de caritate, trebuie să le iasă și lor ceva, de aceea o deplasare în Turcia "se merită" sau nu, din punctul de vedere al comerciantului. Au tot felul de aranjamente cu găgăuzii, minoritate foarte susținută de Turcia (scutiri de taxe și impozite etc.). Noroc celor curajoși !

This post has been edited by Aleks: 12 Jun 2008, 08:33

--------------------
Renault 11 - 126.000 km 86/GTX/F3NB718/1709/55/GPL BRC/AT90/STAG100
Am întrebat, n-am dat cu parul.
+
cpv
post 16 Jun 2008, 11:00
Post #19

Membru incepator

nasol e ca la turkey nu au facut dieseel...doar benzine 1.7....si e posibi sa mai schimbat ceva pe ici colo la piese....gen cum au facut romanii cu daciile...ca la 2 luni mai schimbau cate ceva...cel putin asa zicea un turc.

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th August 2025 - 00:39
Dacia