Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Am nevoie de amortizoare

twinbubu
post 18 Oct 2010, 12:00
Post #1

Membru

Group: Members

Salutare tuturor,am un Twingo model 2002,la care am un amortiyor fata stanga curs.Am inteles ca ar trebui schimbate ambele de pe fata daca unul e curs.Am cochetat cu ideea de a pune de amortizor de Logan ca era 100 de lei bucata dar difera putin in sensul ca amortizorul de twingo are in plus o ureche pe care se prinde bieleta antiruliu.A incercat cineva sa sudeze pe amortizor si cu ce se poate realiza ca autogenul nu cred ca e bun.Sau daca aveti idee de ceva mai convenabil ca eu din ce am gasit e minim 230 lei bucata.

--------------------
Renaut twingo - IS 06 TIK 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dany_ing3r
post 18 Oct 2010, 15:31
Post #2

Membru incepator

se poate suda in argon (daca bine tin minte).
si eu mi-am schimbat un amortizor cu unul din dezmembrari ce era de twingo model mai vechi si nu avea urechiusele respective.
de 2 ani de zile rezista fara probleme.

--------------------
Renault Twingo 2001 1.2 16V 75CP
+
twinbubu
post 18 Oct 2010, 18:32
Post #3

Membru

Ar fi superfain Dany,spune mi te rog urechiusele alea le ai recuperat de pe vechile amortizoare sau ai facut altele?.Daca se pot suda ma duc si iau de Logan.

--------------------
+
sckhreech
post 18 Oct 2010, 21:13
Post #4

TWINGAR

From: Bucuresti

Daca esti din Bucuresti exista un mosulica in comuna Rosu(Militari)care reface amortizoare si le face "beton" omul si ieftin , 80 de lei fata / bucata si 70 spatele ...cel putin atat costa anul trecut. Eu mi-am facut la toate masinile la care au trbuit schimbate si am fost super multumit . Daca te intereseaza iti dau nr. de tel.

--------------------
Twingo C064 - DE BUCURESTI 1995
Renault Twingo 1.2 16v Expression 2003
+
gedan
post 19 Oct 2010, 08:38
Post #5

Membru autentic

From: Dr. Taberei

am facut si eu la mesterul din rosu si a fost ok. el sudeaza cu convertizor si electrozi subtiri, merge bine.

--------------------
renault twingo 1996
+
sckhreech
post 19 Oct 2010, 09:19
Post #6

TWINGAR

Parerea mea este ca nu e nevoie de sudura , doar sa le refaca pe cele care sunt deja pe masina .

--------------------
+
dany_ing3r
post 19 Oct 2010, 10:23
Post #7

Membru incepator

urechiusele erau de la vechiul amortizor.

--------------------
+
twinbubu
post 19 Oct 2010, 11:10
Post #8

Membru

Din pacate stau destul de departe de Bucuresti,taman in ,, dulcele targ al Iesilor,,dar daca colegul Dany a facut sudura pe amortizor as incerca si eu sa sudez acele urechiuse la amortizorul de logan.Un astfel de amortizor ma costa doar 97 ron si cred ca nu ma costa mai mult de 50 ron sudura si 100 manopera,deci cu 350 sper sa scap.Cat lapte praf as lua la junior de banii astia....
Multumesc tuturor colegilor ce mi au trimis raspuns si daca mai sunt pareri le astept cu interes.

--------------------
+
bubu782001
post 19 Oct 2010, 11:28
Post #9

Membru autentic

De recomandat sa faci sudura in argon, MIG, TIG chestii din astea - mai profi (nu de alta insa carnea la teava de la amortizor este destul de subtire si sa nu o gaureasca, in plus si urechiusa este foarte mica si finuta).

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
sckhreech
post 19 Oct 2010, 13:38
Post #10

TWINGAR

Sincer eu nu m-as baga la sudatul amrtizoarelor , mai ales ca acolo o sa fie un punct de torsiune destul de fortat si peretele tubului de la amortizor este foarte subtire , si mai ales ca este incarcat cu ulei , deci riscul de a deteliora supapele , oringurile si simeringurile din amortizor din cauza caldurii va fi foarte mare. Sfatul meu este sa cauti si in Iasi reconditnari de amortizoare. Risti sa dai banii pe amortizoarele de logan si sa ramai cu buza umflata . "Just my2 cents" wink.gif

--------------------
+
bubu782001
post 19 Oct 2010, 14:12
Post #11

Membru autentic

Exact la asta ma gandeam cand am spus despre sudura...peretele amortizorului respectiv uleiul din interior (care inevitabil va fierbe cand se sudeaza pe amortizor - consecintele nu le stiu). In orice caz nu am auzit niciodata de sudura pe sau la amortizor.

De ce nu cauti la dezmembrari 2 amortizoare de Twingo respectiv sa incerci sa le reconditionezi pe cele originale?

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
dany_ing3r
post 19 Oct 2010, 16:14
Post #12

Membru incepator

daca nu esti sigur pe cel care iti face sudura mai bine cauti un amortizor original.
eu aveam deja amortizorul luat cand am vazut ca nu are urechiusele.
apropo, daca te uiti pe amortizorul de acum ar trebui sa observi ca si renault(sau cine le face) le sudeaza, nu sunt turnate.

--------------------
+
sckhreech
post 19 Oct 2010, 17:35
Post #13

TWINGAR

le sudeaza , dar le sudeaza inainte sa fie umplute wink.gif

--------------------
+
bubu782001
post 19 Oct 2010, 18:04
Post #14

Membru autentic

Exact. Tuburile sunt gata pregatite (ba chiar si vopsite) inainte de a se pune uleiul ulterior capsularea lor in partea superioara.

This post has been edited by bubu782001: 19 Oct 2010, 21:37

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
twinbubu
post 20 Oct 2010, 16:36
Post #15

Membru

Sincer si eu aveam temeri cu privire la incalzirea uleiului sau deteriorarea garniturilor din interior de aceea am cerut pareri la cei care au mai facut.Cat priveste reconditionarea ar fi doua probleme,prima ca eu as face lucrarea la un amic intr un service si nu pot sa mi permit sa i blochez elevatorul omului pana sunt gata amortizoarele iar a doua problema e ca toti cei ce reconditionau,din cei pe care ii cunosteam au lasat balta aceasta indeletnicire din cauza procentajului mare de esecuri inregistrate.Ma gandeam la varianta cu sudatul ca la una ieftina dar din ce imi spuneti voi e si riscanta si banuiam si eu ca nu e suta la suta in regula.Varianta second e mai riscanta din punctul meu de vedere pentru ca le pot lua la fel de uzate ca si ale mele,de exemplu am 3 amortizoare pe masina necurse dar asta nu inseamna ca daca le fac un test vor iesi ca si noi,sunt ca niste babe la 80 de ani care inca nu s moarte da nici mult nu mai au.Cred ca ar fi varianta cu luat luna asta unul nou original si luna urmatoare sau cand am sa mai am bani inca unul.
Mii de multumiri tuturor colegilor ce mi au dat un raspuns.

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 09:31
Dacia