Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Taxa de prima inmatriculare, e cafenea, deci mai permisiv...parerea mea

CGB
post 26 Mar 2007, 17:06
Post #1

CGB

Group: Members
From: behind

cica tariceanu azi...."n-o sa renuntam la taxa de prima inmatriculare. ea este o taxa de protejare a mediului. o sa o numim "taxa ptr o romanie mai curata" sau....-si aici e tare - "taxa ptr pastrarea locului de munca". adica, bietii oameni de la dacia isi pierd locu' de munca daca n-ar fi taxa asta. pai bah k.oaie ori e taxa de mediu ori e metoda de protectie a dacia sa. da-r-ar un citroen peste tine, imbecilule.si tu si toti din preajma ta. daca ti-e grija de aia de la dacia, invata-i bai gigi cum sa devina competitivi pe piata auto.

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
adip
post 26 Mar 2007, 21:43
Post #2

Banned

From: Melbourne, Victoria

Misto, unde-a zis-o pe-asta cu taxa pt. pastrarea locului de munca?

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ramm
post 26 Mar 2007, 22:00
Post #3

Membru autentic

E un idiot Tariceanu cu taxa lui, sa lase dreptul la libera alegere al clientului. Tara asta parca a devenit paradisul strainilor care daca arunca cu cativa euro asteapta in schimb super facilitati fiscale (Renault - Dacia). Eu am vazut ca Loganuri s-au vandut in numere mari si fara taxa de prima inmatriculare aplicata masinilor aduse "de afara". E o aberatie taxa asta, ne baga si mai mult mana in buzunar..

--------------------
Honda Civic 2007
Honda Del Sol Vti
+
CGB
post 27 Mar 2007, 07:38
Post #4

CGB

la tembelizor l-am auzit cand a zis cu "taxa pastrarii locului de munca". l-am vazut si auzit ca altfel nu credeam ca-i asa de idiot.
jos guvernu' !!!
afara afara cu hotii din tara. sa vina japonezii !!!

--------------------
the teacher
post 27 Mar 2007, 07:55
Post #5

Membru incepator

From: p l o i e s t i

ma numar printre 'neferictii'care si-au luat masina acu'2sapt.bineinteles,am platit si taxa... radmasa.gif dak insa peste 2 luni se scoate,ne dau astia banii inapoi?corect asa ar fi!abia astept sa vina alegerile,sa vad cine naiba ii mai voteaza pe liberali!

--------------------
renault symbol - 1,5dci70hp! 2007 expression
+
dil
post 27 Mar 2007, 08:16
Post #6

Membru verde

Group: Moderatori
From: Corbeanca, Ilfov

Taxa nu se va scoate. Eventual se va micsora. Va dati seama ca nu le convine sa dea bani inapoi. Plus ca UE nu e de acord cu valoarea taxei nu cu taxa in sine.

--------------------
- - - - -
Renault Captur 0.9 TCe XMOD (2015)
ex Daewoo Matiz 2004 (2012-2015)
ex Renault Clio Symbol 1.5dci 80CP 2006 Fidji (2006-2011)
+
danmegane
post 27 Mar 2007, 12:37
Post #7

om cu 3 facultati: educatie fizica si sport

dil are dreptate..taxa nu va disparea, doar se va micsora.
Daca pana in 2007 se platea "vama" care includea si accizele si tva, acum tva se plateste separat fata de "taxa speciala".Acum platesti mai mult.

--------------------
renault clio II 2005 1,5 dci-65 c.p.
Megan bicorp 2005 expression 1,5dci
Modus expression 2005 1,5dci

+
CGB
post 1 Apr 2007, 19:07
Post #8

CGB

Nu-l suspectez pe Sebastian Vladescu de prostie. Asemenea defect genetic l-ar fi facut incompatibil cu functia de ministru al finantelor, in care se mentine de atata vreme. In pofida unor poticneli sau abuzuri, cum au fost cele legate de Codul fiscal ori, mai recent, de generozitatea cu care, pe seama Bugetului National, a dat cu buretele peste datoriile de miliarde de euro ale unor companii. Atunci, ce l-o fi determinat sa tina cu dintii de aberanta taxa pentru inmatricularea autoturismelor second hand, aduse din import, mult peste taxele din UE?! Si care, dupa repetate si ferme avertismente, a obligat Comisia Europeana sa deschida procedurile judiciare contra statului roman, care ar putea plati despagubiri si penalitati de zeci de milioane de euro? Doar ratiunile ecologice, grija pentru aerul pur al patriei, afirma ministrul, asa incat sa nu fie tentati romanii sa-si cumpere harburi de 2-3 ani, cand le au acasa pe ale lor, in varsta de 20-30 de ani. Pe care, daca vor, le pot schimba cu masini nou-noute, oferite de Asociatia producatorilor si importatorilor de autovehicule, a carei seriozitate e garantata de presedintia onorifica a lui Calin Popescu Tariceanu.

In smecheria drapata ecologic, liberalul Vladescu e in totala armonie cu pedista Sulfina Barbu, ministresa de la Mediu. Care nu-i preocupata de imputenia de pe lacurile Capitalei, de miile de tone de praf ajuns de pe santiere in plamanii bucurestenilor, de hacuirea parcurilor, de poluarea industriala. Sau de faptul ca, in chiar aceste zile, puhoaiele au aratat ca n-a fost in stare sa decolmateze si sa faca diguri barem pe vreo 20 km de rau Prahova, intre Busteni si Sinaia. Ori ca, previn meteorologii, diluviile din 2007 o vor face sa ridice iar din umeri. Stiind ca apa trece, ministrii raman.

e din ziarul Libertatea.

--------------------
sandman_
post 2 Apr 2007, 09:17
Post #9

software engineer

From: Viena, Austria

Si stim cu totii ce lucruri destepte si credibile publica fituica "Libertatea".
QUOTE(ramm @ 26 Mar 2007, 21:00)
...Tara asta parca a devenit paradisul strainilor care daca arunca cu cativa euro asteapta in schimb super facilitati fiscale (Renault - Dacia)...
*

Si tu vrei sa fie paradisul strainilor care in loc sa arunce un lucru la gunoi il aduc in Romania unde se cumpara orice produs care o data a fost bun, iar acum e ieftin...

--------------------
Renault Megane 2(.1) C-C - GJ-01-SSP Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come...
+
uncle
post 12 Apr 2007, 14:31
Post #10

pole after pole

From: Bucuresti

o sa traga de ea pana nu o sa ne dea astia afara din UE wink.gif iar cu banii inapoi stati linistiti ca nu ii da Tariceanu din buzunarul lui, se va baga la datoria publica, deci tot noi vom plati si acei bani... super afacere, nu?! mad.gif ....pentru Tariceanu & Co.

--------------------
renault megane 1.4 16v / yamaha szr 660 >>> 2005 / 1998
2.1 hatch, Influence > 26.600km la revizia de 30k pe data de 03.01.2007
+
alexc_par
post 12 Apr 2007, 20:54
Post #11

Membru incepator

o sa-mi iau masina din germania si o sa o inmatriculez acolo!!!! sa vedem daca asa poluez mai mult sau mai putin decat daca a-si inscri-o in romania lu tariceanu.si apropo imi voi lua megane!oare polueaza mai mult ca loganu??????

--------------------
renault megane 2 2004/cabrio
+
sandman_
post 12 Apr 2007, 21:35
Post #12

software engineer

"as inscrie-o" wink.gif rolleyes.gif wink.gif

Da, polueaza mai mult decat loganul, iar EU nu ne va da afara, pentru ca majoritatea statelor EU o au, insa o calculeaza altfel wink.gif

--------------------
+
alexc_par
post 13 Apr 2007, 20:30
Post #13

Membru incepator

sandman mersi pt informatia ca meganul polueaza mai mult ca loganul....acum m-am prins de ce a fost instituita aceasta taxa...pt poluare?????? de la 1 ianuarie s-au incasat 28mil. de euro din aceasta taxa!!!te simti cumva mai putin poluat?crezi ca s-a facut ceva impotriva poluarii cu banii astia??? si e adevarat ca toate tarile UE au aceasta taxa dar nu se aplica doar masinilor importate.daca tu imi vinzi mie masina ta ,eu platesc taxa de inmatriculare??? NU? de ce? asa cum ,,prostul,, de neamt e cetatean UE asa esti si tu....deci???? iar de dat afara din UE nu o sa ne dea dar vom plati la amenda zece ani de-acu inainte!!! daca mai am greseli de ortografie ,te rog ,corecteaza-ma!eu sunt mai prost...asa... sad.gif sad.gif

--------------------
+
sandman_
post 15 Apr 2007, 00:24
Post #14

software engineer

Nu-mi spune tu mie ca un motor vechi de 10 ani si 250k km polueaza mai putin decat un motor nou, ca mi-e teama ca se crapa monitorul. Eu nu ma simt mai putin poluat (tu nici atat), insa sigur suntem mai putin poluati decat daca n-ar fi existat taxa si s-ar fi mutat de la nemti la noi parcul de bemveu, mercedes si volzvagän din '90.

Prostul de neamt, daca ar cumpara dacia lu' bunicu' lu' fratele lu' matusa mea de gradul doi din partea tatalui, ar plati o taxa de inmatriculare de l-ar da nevasta afara din casa. Cerceteaza si apoi comenteaza.

Nu se reduce totul la poluare. Un parc vechi nu inseamna numai poluare. Inseamna mai multe aspecte, pe care tie iti face placere sa le ignori wink.gif wink.gif

Inca nu mi-a dat nimeni un exemplu de turism E3 la care taxa e mai mare de 30% din pretul de cumparare al turismului.

--------------------
+
Laurentziu83
post 15 Apr 2007, 12:06
Post #15

Membru autentic

A vazut cineva vreun program de impadurire a tarii cu banii incasati din taxa asta "ecologica"? Macar 30% din fonduri sa fie destinate pentru asa ceva si tot s-ar imbunatati situatia. Dar ma tem ca n-a fost plantat nici macar un pom.
In situatia asta as mai fi cat de cat de acord cu taxa de inmatriculare, dar asa nu pot sa fiu in nici un caz de acord.

--------------------
. . .
+
sandman_
post 15 Apr 2007, 17:08
Post #16

software engineer

tu prin "taxa ecologica" intelegi doar folosirea ei pentru a crea ceva palpabil. (nu spun cine analieaza doar lucrurile palpabile).
Am spus clar cum vad eu partea ecologica a taxei. Daca vrei sa ai in continuare ochelari de cal, nu te impiedica nimeni... wink.gif

--------------------
+
Laurentziu83
post 16 Apr 2007, 08:59
Post #17

Membru autentic

Alo, domnu', vad foarte bine ce e de vazut, nu e nevoie sa apelati la jigniri ca sa inteleg, vad ca nu mai ai voie sa bagi masini poluante in tara, dar, totusi sunt niste bani care se incaseaza pana si de la masinile euro 4, cu banii astia ce se intampla? Ne-au bagat pe gat taxa asta, de nu mai am voie si eu sa-mi iau o masina mica sa-i pun GPl si sa merg cu ea (btw, GPL e ecologic, in alte tari mai spalate beneficiezi de subventii la instalatii si de scaderi la impozite, nu ca la noi) si sa merg cu rablele actuale, dar n-am auzit pe nicaieri "domnle, impadurim x hectare de teren, transformam pasunile in paduri, ecologizam gropile de gunoi, asiguram subventii pt fabrici la montarea de filtre la cosurile de fum, avem versanti de teren care se prabusesc, hai sa-i impadurim, etc". Ori de chestii dintr-astea n-am auzit chiar pe nicaieri, doar VOR BANI, si atat. Si nu vad si eu ce fac cu banii aia, in afara de a acoperi alte zone defectuase ale bugetului, cu care nu sunt de acord.
Asadar, domnu' sandman, cu eliminarea aducerii de masini noi "poluante" nu se face primavara, n-o sa miroasa a roze prin oras, n-o sa scap de praful de 2 degete ce mi se depune in casa, pentru ca eu mi-am luat GPL la dacie, in we o sa merg cu ea (pentru ca la clio nu prea pot sa-i pun), bine, n-o sa poluez ca la benzina, dar tot o sa merg cu aceeasi rabla model 1969 prin tara, multumita celor cu gandirea ca a dvs. Si o sa privesc campurile pline de gunoaie de la marasesti, zidurile negre de la Copsa Mica, fumul care iese de la combinatul siderurgic, mirosul de sulf de la Chiscani, apa marii de la navodari, etc, etc, o sa fiu multumit ca nu se mai aduc masini poluante de afara.

This post has been edited by Laurentziu83: 16 Apr 2007, 09:00

--------------------
. . .
+
CGB
post 16 Apr 2007, 09:30
Post #18

CGB

nu se face nimic ptr mediu din banii proveniti din taxa asta, ptr ca nu este o taxa de mediu. din moment ce tariceanu a zis ca asta-i "taxa ptr pastrarea locului de munca" (referire la dacia), nu mai e nimic de comentat. da' nici macar ptr dacia nu e taxa aia.
scopul taxei este de a aduce bani catre gaurile din buget. au deficit la buget imens si nu stiu cum sa mai acopere gaurile. si tot inventeaza taxe d-astea.

--------------------
alexc_par
post 16 Apr 2007, 17:56
Post #19

Membru incepator

sandman,crede-ma ca m-am interesat!!!! de exemplu in germania(tara al carei cetatean este cumnatul meu)nu plateste asemenea taxa de inmatriculare.e adevarat pt un renault 21 din 1991 cumnatul meu platea 3000 euro la fiecare 3 luni asigurare,dar pt bmw-ul pe care il are acum(euro3) plateste doar vreo 200 euro! nu se poate face si la noi asa ceva?sa ma omoare pe mine cu impozitul si asigurarea la cazanul pe care il am si ma ierte cu taxa de inmatriculare la un euro3.ti se pare putin 1000 euro o taxa pe nimic?mie nu pt ca banii astia ii muncesc 3 luni pt mine, nu sa faca tariceanu,sulfina si vladescu p..a mare!cati ,,pui,, produc acesti 1000 de euro ai mei pusi bine la o banca pana se hotarasc ei ce sa faca cu banii??? iar nu toti avem banii multi ca tine sa dam cu ei de-azvarlita!!!daca eu pt un megane din 2000 am bani p-ala o sa-l iau si cu ala inscris in germania o sa te poluez pe tine care sper sa ai logan si nu masinile pe care zici ca le ai!!!!

--------------------
+
vick20
post 16 Apr 2007, 18:43
Post #20

Membru

sandman....nu vezi deloc bine treaba....sustii un guvern corupt si hot, care ne suge de toti banii pe care ii muncim ......crezi ca daca nu mai importam "volzvagan" din 95 o sa fim mai putin poluati?!...NU...de ce?...fiindca jumate , daca nu mai bine din masinile din RO sunt cazane de dacii, lade, aro, olcit sau mai stiu eu ce rabla din anii 70-80....si sa nu mai vorbesc ca pe langa poluare, sunt si foarte nesigure in vederea traficului din ziua de astazi....
99% din masinile din anii 95-2000, cu euro 2, sunt mult mai bune din toate punctele de vedere decat masinile non euro de la noi....chiar si decat jegu ala de logan (care e un jeg la ce pret se cere pe el)

deja vita aia de Sulfina s-a spalat pe cap ca nu ea a vrut taxa, bou de boureanu a.k.a. CACAlin se kk pe noi cu diverse denumiri ale taxei pe care nici el nu le mai crede , cat despre pwlifriciu de vladescu....un pion jegos de-al premierului tau scump motociclist (apropo....la moto nu se plateste taxa de nici o inmatriculare)

pacat ca UE nu e mai infipta.....sa ne declare procedura de infringement (sau cum naiba i-o zice) si sa ne arda sa ne sara rotile la masini...si eventual sa ne scoata draq din UE ca nu avem ce cauta acolo cu asa conducere....

am spus-o si o mai repet....pacat ca exista inca oameni care sustin aceste javre de conducatori....dar....daca vad eu bine la tine Sandman sub avatar....nici nu mai stai in RO....cred ca e masi usor sa vorbesti de afara!

--------------------
Renault Laguna II 1.9dCi vanduta
+
sandman_
post 17 Apr 2007, 09:07
Post #21

software engineer

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
cata vehementa, dom'le...

Pe voi ce va deranjeaza? Ca nu va puteti lua masina visurilor sau ca nu s-au impadurit cu banii incasati pe taxa imprejurimile oraselor unde locuiti?

alexc_par: Germania este una dintre membrele EU care aplica o taxare repetata si nu una unica (asa cum ai spus tu cu impozitarea/asigurarea ridicata la masinile vechi, taxa de autostrada e inclusa in combustibil, etc...; a propos: cumnatul tau e fericit ca el plateste cea mai scumpa benzina din UE?). Austria, de ex., este unul dintre statele EU care au adoptat taxarea initiala (sau unica, sau cum s-o numi) si percepe o taxa anuala pe autostrada, o taxa de prima inmatriculare, etc... Taxa respectiva e inmatriculare este ceva mai permisiva decat la noi, pentru ca la ei creste si cuantumul asigurarilor si impozitelor la turismele vechi (nu asa agresiv ca in Germania, dar creste).

La noi nu se introduce impozitarea agresiva la autoturismele vechi tocmai pentru a proteja pe cei pe care ii protejati voi: posesorii de masini vechi care nu au acum bani sa-si innoiasca parcul auto (posesorii de dacii din '78, etc...)

Voi vreti sa spuneti ca v-ar parea mai bine sa dati 1000€ taxa (in loc de 3000) pe un E2 din'95 si apoi sa platiti RCA 1000€ si casco inca 1k€ pe an? Tare nu-mi vine a crede ca din al treilea an ati mai plati RCA...

Asa ca nu ma mai luati voi pe mine cu gogosi si veniti cu exemplul ala cu masina normala (motor sub 1900cmc), E3, la care taxa e mai mare de o treime din pretul vehiculului...

--------------------
+
OVIDIUS
post 17 Apr 2007, 09:44
Post #22

bogat în valori simple

From: Orasu' lui Bucur

Si taxa de 20 de milioane pentru o masina noua, euro 4, deci nu se pune problema de poluare, la ce mai foloseste? La cumparat Loganuri si Matiz, ca altfel nu imi explic...

--------------------
Renault Laguna 2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004
Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
+
CGB
post 17 Apr 2007, 09:54
Post #23

CGB

pa mine ma 'nerveaza ca ne prostesc in fata cu taxa aia. ca e ptr mediu, ca bla bla. sa aiba curaj si sa spuna care-i adevaratu' scop al taxei. si anume sa aduca bani la bugetul saracit (tot de ei) al tarii. li se falfaie de mediu si alte balarii d-astea (incep sa cred ca li se rupe chiar si de dacia). ei vor bani la buget si atat. sa recunoasca si gata. sa nu mai umble cu cioara vopsita si sa nu ne creada prosti.

--------------------
Mutzunache
post 17 Apr 2007, 10:04
Post #24

Milk my sheep, bitch!

La 600 de masini cat se vand pe zi, trebuie sa ciupeasca si statul ceva....mama lor....

--------------------
M. Outlander 2019 Honda Civic 2021 Cadillac Eldorado 2002
+
OVIDIUS
post 17 Apr 2007, 10:06
Post #25

bogat în valori simple

QUOTE(cristib @ 17 Apr 2007, 09:54)
li se falfaie de mediu si alte balarii d-astea (incep sa cred ca li se rupe chiar si de dacia). ei vor bani la buget si atat. sa recunoasca si gata.
*

Cat se poate de corect....

--------------------
+
sandman_
post 17 Apr 2007, 12:59
Post #26

software engineer

QUOTE(OVIDIUS @ 17 Apr 2007, 08:44)
Si taxa de 20 de milioane pentru o masina noua, euro 4, deci nu se pune problema de poluare, la ce mai foloseste? La cumparat Loganuri si Matiz, ca altfel nu imi explic...
*

ma indoiesc de faptul ca respectiva e masina noua.
Poate te referi la masini mai tinere de 6 luni, unde taxa este 500€ pentru un motor 1.9 (1899cmc).
Din nou un caz particular: nu prea vad un motiv serios pentru care sa vinzi o masina mai noua de 6 luni (in afara de accident grav).
Dar si in acest caz, pentru un motor de 1599 cmc (motor 1.6), taxa respectiva e vreo 180€, deci revenim la faza incipienta a discutiei: taxa este usturatoare pentru masini poluante (E2 si mai vechi, mai vechi de 7 ani, etc.) si masini de figuri: motoare de la 2L in sus, etc.)

--------------------
+
Mutzunache
post 17 Apr 2007, 13:04
Post #27

Milk my sheep, bitch!

sandman, eu platesc pt 1.9 dci, e4, 1800 RON, mi se pare mult....

--------------------
M. Outlander 2019 Honda Civic 2021 Cadillac Eldorado 2002
+
OVIDIUS
post 17 Apr 2007, 13:25
Post #28

bogat în valori simple

1892.14 RON este taxa pentru Laguna 2.0. noua!
Se poate verifica pe http://www.mfinante.ro/taxa_auto.html

"Daca pana acum, accizele aveau grile de valori diferite la autovehiculele noi si la cele rulate, fapt ce facea ca la acestea din urma acciza sa fie de 2-3 ori mai mare de cat la cele noi, in noul Cod Fiscal exista o singura schema care se aplica tuturor categoriilor de autovehicule, in mod transparent si nediscriminatoriu, indiferent daca acestea sunt noi sau rulate”, se arata in comunicatul APIA. post-336-1110552439.gif

This post has been edited by OVIDIUS: 17 Apr 2007, 13:47

--------------------
+
sandman_
post 17 Apr 2007, 13:46
Post #29

software engineer

Noua?
Deci si pentru citroenurile noi e la fel de mare.

Apropo: 1892 sunt RON, nu EUR

--------------------
+
OVIDIUS
post 17 Apr 2007, 13:48
Post #30

bogat în valori simple

Bineinteles, pentru toate. Ce le pasa lor...
Nu inteleg doar de ce pentru Logan este doar 163 euro, sau ceva de genul asta si pentru un motor de Renault la aceeasi capacitate este vreo 500 euro...Fabricat in Romania, probabil...Dar asta nu spune pe site-ul Ministerului Finantelor...

This post has been edited by OVIDIUS: 17 Apr 2007, 14:12

--------------------
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 09:06
Dacia