Lampa frana spate, lumina prea slaba.
![]() ![]() ![]() |
Lampa frana spate, lumina prea slaba.
tothrobert |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 5 June 09 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane II.
2008
|
|||
j.d |
![]()
|
![]() ...internationally known Group: Members Posts: 2.002 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(skorpio_bog @ 24 Oct 2010, 20:33) Dupa cum spuneam acum ceva vreme, e un proiect la care am lucrat ceva timp. Am inlocuit stopul cu bec clasic cu unul cu leduri. Am folosit 23 de leduri piranha rosii cu 4 cipuri, 23 de colimatoare pt leduri high power, o placa de textolit pregaurita pe care am decupat-o pe forma stopului si mult plexiglas transparent din care am decupat o bucata de forma semilunei stopului original si am facut si o cutie tot din acelasi pexiglas cu dimensiuni potrivite sa incapa in carcasa stopului orginal. La cutie i-am facut o adaptare in care intra mufa originala a stopului, astfel incat am pastrat regula mea de a nu modifica instalatia masinii, asta inseamna ca in orice moment pot reveni la stopul original cu bec. De asemenea am facut totul demontabil si am atasat o mufa in interiorul cutiei care se conecteaza si alimenteaza placuta cu leduri. Astfel am posibilitatea ca in cazul in care se arde vreun led sa scot placuta din cutia stopului pentru a inlocui ledul prin simpla deconectare a mufei din cutie. Oricum acesta cu leduri nici nu se compara cu stopul clasic cu bec care abia se vedea prin folie. Si asa este diminuata ceva lumina de folie. Se poate vedea diferenta de luminozitate intre el montat pe masina si stopul liber (vezi pozele de pe bancul de probe si cele cu el pe masina). Cateva poze din timpul realizarii mai jos. Foarte fain arata! De departe cea mai importanta piesa dupa parerea mea o reprezinta piesa de mai jos...poti sa imi spui de unde ai luat-o? Attached thumbnail(s) PIC101024005.jpg ( Size: 205.37k ) Number of downloads: 1144 |
--------------------
powered
by
TFSI Ex-owner 2007 Megane Sedan...un pic mai altfel
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
piesa respectiva e facuta de mine dintr-un plexiglas decupat si din acele lupe (colimatoare) lipite unul langa celalalt cu prenadez (chestia aia galbena de pe margini) ca sa fie mai solida structura. Colimatoarele le-am comandat de la TME si nu sunt tocmai ieftine.
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
RadulescuRomulus |
![]()
|
![]() Sunt cu ochii pe voi! Group: Members Posts: 1.780 Joined: 7 December 10 From: naufragiat ![]() |
este vreun forumist bun la suflet, prin bucuresti, [sper ca n-o fi asta vreun pleonasm ceva
![]() Mi-am rupt un deget sa desfac nenorocitu' ala de surub de prindere [din alea 2 prime, din plasticul negru] si nu am reusit. |
--------------------
VW Passat berlina
2.0 Tdi CR + DSG
- B 69 COI
04.2009 - diesel, 140cp EX: megane 2.1, 1.5dci, 101 magari - B 314 ZDA
|
|
oana2009 |
![]()
|
![]() Zambeste, maine va fi mai rau! Group: Members Posts: 465 Joined: 27 February 10 From: Brasov ![]() |
Buna seara, am si eu o problema, mi s-a ars lama frana spate la masina din semnatura, din ce am citit pe aici marea majoritate ati avut probleme cu sedanurile...eu am bicorp si vroiam sa va intreb ce becuri trebuie sa cumpar...sau poate sa fie intrerupt firu?pana acuma nu am avut nici o problema cu el...
|
--------------------
Renault
Megane Influence II HATCHBACK 1,6 16v 110 cp
2005&2007 When a man opens a car door for his wife, it’s either a new car or a new wife.
|
|
sonkyR19 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 111 Joined: 17 February 07 From: Baia Mare ![]() |
Buna ,
De curand sunt si eu un proud owner al unui Megane 2.1 Grandtour 1.9 dci. Stopul de frana suplimentar e ars. Pe mufa am tensine, am inteles ca ledurile sunt legate in serie, daca unul e ars nu functioneza deloc. Intrebarea mea este daca se potriveste stopul de pe megane hatchback. Doar modelul asta l-am gasit la dezmembrari. |
--------------------
Renault
19 / Renault Megane Grandtour 2.1
1.7 injectie monopunct / 1.9DCI 120Hp
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
@oana2009: La bicorp parca sunt led-uri in stopul ala...sa nu cumva sa fie intrerup vreun fir in burduful acela de cauciuc ce face legatura intre caroserie si haion.
This post has been edited by Hack: 27 Oct 2011, 06:39 |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
oana2009 |
![]()
|
![]() Zambeste, maine va fi mai rau! Group: Members Posts: 465 Joined: 27 February 10 From: Brasov ![]() |
Hack mersi, am aflat si eu ca sunt leduri...o sa merg sa se uite cineva la el, se gasesc de cumparat pe undeva leduri asa? Asta in caz ca este ars....
This post has been edited by oana2009: 27 Oct 2011, 15:24 |
--------------------
Renault
2005&2007 When a man opens a car door for his wife, it’s either a new car or a new wife.
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Ar trebui sa gasesti led-uri la toate magazinele care vand componente electronice.
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
igl1 |
![]()
|
posesor multumit de megane Group: Members Posts: 228 Joined: 20 February 10 From: bucuresti ![]() |
un sfat pana sa dati banii pe stop
ledurile se ard fffff greu mai bine demontati stopul si curatati mufa-dati cu spray de contacte - ca de la apa se oxideaza la mine asta a fost se pare ca nu se muleaza perfect pe haion si mai intra apa acolo merita incercat |
--------------------
renault
megane 2
- b55wks
2003 bicorp
|
|
oana2009 |
![]()
|
Am fost azi la 2 persoane care s-au uitat la ea, lampa se aprinde dar nu mai lumineaza destul, se poate sa fie un led ars sau ceva de genu? leduri cica nu gasesc trebuie sa schimb lampa...ciudat...
|
--------------------
Renault
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Poti sa ii pui o banda de SMD-uri si iesi mai ieftin. Vezi ca si-au pus cativa in stopuri, pe post de pozitii. Vezi ca a explicat skorpio_bog exact ce si cum, gasesti si la rcosmin niste poze.
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
2012 Privilege 1.5 dCI Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
Kraven |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 5 September 07 ![]() |
Salut,
Stie cineva ce Torx trebuie pentru demontare ''rozeta'' de fixare lampa stop ? Se pare ca cel de jos,de la obturator, nu vrea sa se desfaca. L L E Am aflat TORX 50 This post has been edited by Kraven: 7 Dec 2011, 09:01 |
--------------------
Renault
Megane 2 1,6 16V
2003
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.251 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
am observat ca nu se mai aprind stopurile spate stanga dreapta, dar cel central este ok, sa se fi ars in acelasi timp cam greu de crezut, ceva pareri?
siguranta e una singura, nu? adica ar fi buna, ca si contactorul de la pedala, ca stopul central se aprinde |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
sageata1976 |
![]()
|
![]() :-) Group: Members Posts: 337 Joined: 29 September 06 ![]() |
cred ca au reusit becurile un sincron de deces,siguranta e una si butonul dadea eroare in bord si nici nu aprindea stopul central
|
--------------------
renault
megane
- B-83-BCF
estate 1.9 130cp.
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.251 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
m-am uitat la filamente si sunt in regula, o sa iau totusi un bec nou sa vad daca sunt arse intr-adevar
|
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
|
|
aqua |
![]()
|
dap, ambele becuri erau arse, cumparat 2 becuri de la dedeman, osram, 6 lei setul
|
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
|
|
bhadorya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 1 March 11 From: constanta ![]() |
stie cineva cum desfac al trei-lea stop ala de pe haion la un M2 estate?
are siguranta separat? multumesc! |
--------------------
renault
megane 2 estate
2007 1.5 dci chel
|
|
Frantuzoaica |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 13 October 12 From: Oradea ![]() |
QUOTE(bhadorya @ 5 Jul 2013, 10:06) stie cineva cum desfac al trei-lea stop ala de pe haion la un M2 estate? are siguranta separat? multumesc! Saptamana trecuta am observat si eu ca nu functiona a III-a lampa(Break). Trebuie sa desfaci spoiler-ul. La mine erau oxidate contactele.Din pacate am observat asta doar dupa ce l-am desfacut. Problema e ca odata desfacut trebuie lipit. |
--------------------
Renault
Megane
- SJ
dec 2008/ Hatchback 1.5 dCI, 86 cai PUTERE
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.385 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
bhadorya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 1 March 11 From: constanta ![]() |
se referea la eleron. si eu am dat jos eleronul si degeaba! problema la mine era de la fire rupte in burduful care leaga haionul de caroserie (trec firele prin acel burduf)
|
--------------------
renault
megane 2 estate
2007 1.5 dci chel
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.334 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
Mai frati renaultisti.
Vad ca toti va plangeti pe aici ca in portbagaj, becul va ramane aprins, ma rog dupa ce inchideti portbagajul sau cam asa ceva. Ei bine, la mine este pe dos, adica deschid portbagajul si nici nu am timp sa scot bagajul sau ce mai am pe acolo si.. se stinge becul. Va dati seama ce rau este mai ales seara cand ai nevoie de lumina in portbagaj. Si.... culmea. Trebuie sa las intredeschisa o portiera ca sa tina lumina din porbagaj mai mult timp aprinsa. Am schimbat becul din portbagaj, cu altul nou, degeaba. Face la fel, adica se stinge incet si repede. Exclus asadar becul fiindca 2 becuri noi Osram am incercat si face la fel. Ce ma sfatuiti sa fac ? 27 Nov 2013, 22:32: Scuze daca nu am postat la topicul care trebuie, dar cu search nu am gasit ceva adecvat cu problema mea de la lumina portbagajului. This post has been edited by cosmin_69: 27 Nov 2013, 22:32 |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
pheephee_11 |
![]()
|
![]() pe aici si eu Group: Members Posts: 509 Joined: 25 August 10 From: bucuresti ![]() |
la mine e aprins tot timpul, am avut o gaura in portbagaj in urma unui accident si am observat asta...
ia-ti curent din alta parte si monteaza o banda led sau ceva... mi se pare cel mai lejer. (de la luminile din usi, plafoniere) |
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.6 16V
2004 Ford Mondeo mk4 2.0tdci 2008
unde vedeti ma atata ceata?! |
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.334 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
Inteleg ce zici,dar eu nu veau asa ci sa functioneze ca inainte cu becul lui din potbagaj acolo unde este amplasat din fabricatie.
Pote fi de la vreo siguranta arsa ? Unde sa caut ? Vreun releu pe duca ? Care releu si unde ? |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
mike12 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 789 Joined: 3 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Ai broasca defecta sau fire rupte (intrerupte ) in burduful de cauciuc si nu iti vede switch-ul din broasca daia se stinge repede becul.
|
--------------------
renault
megane
sedan 2006 expresion, clima, 1.6 16 V
|
|
RoBerT_04 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 15 April 12 ![]() |
cine careva cum dau stopul de frana de pe eleron jos de la un estate din 2005 ? din ce am vazut eu trebuie desfacut eleronul.... si cate becuri tip T15 sunt acolo ...
|
--------------------
Renault
Megane II
2005 1.6 16v 115 cp. estate
|
|
alintosu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 9 September 11 From: Cluj-Napoca ![]() |
Salut! Intr-adevar trebuie dat jos eleronul ca sa ai acces la stop si nu are becuri T15 ci leduri care aproape 100% NU sunt arse.Problema e de la niste contacte oxidate in interiorul stopului.Acesta se poate desface desi este lipit si a fost gandit sa fie schimbat cand nu mai functioneaza(multumim renault!
![]() |
--------------------
Renault
Megane II Grandtour, 1.5 dCI, 74kW
2004 126cp, 260Nm
|
|
RoBerT_04 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 15 April 12 ![]() |
eu vreau sa trec la leduri si pe pozitie/frana si pe ala de la eleron!!!
|
--------------------
Renault
Megane II
2005 1.6 16v 115 cp. estate
|
|
alintosu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 9 September 11 From: Cluj-Napoca ![]() |
La Estate la stopul de la eleron sunt leduri dar arata asa deoarece au in fata un plastic transparent, striat care disperseaza lumina.Deci daca functioneaza lasa-l asa ca e ok...
|
--------------------
Renault
Megane II Grandtour, 1.5 dCI, 74kW
2004 126cp, 260Nm
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
QUOTE(mike12 @ 28 Nov 2013, 21:59) Ai broasca defecta sau fire rupte (intrerupte ) in burduful de cauciuc si nu iti vede switch-ul din broasca daia se stinge repede becul. Nu este nici un fir intrerupt. Iata de ce : Deschid portbagajul si apoi daca las deschisa orice portiera de la masina, becul din portbagaj RAMANE aprins.Nu se mai stinge. Asa ca sant nevoit sa tin o portiera deschisa cat umblu in portbagaj. Deci exclus fir intrerupt in burduf, altfel nu ar fi primit curent deloc. Rationament corect ? Asa ca ramane de verificat incuietoarea portbagajului. Cu toate ca nu stiu ce sa verific la ea si cum ? De incuiat se incuie si se descuie si separat de restul portierelor. |
--------------------
renault
Megane IV
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 02:49 |