Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Detector radar+parbriz atermic Megane 1, Compatibilitate detector radar cu parbrizul atermi

75LLP
post 28 Apr 2007, 14:56
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare! Deschid acest topic pentru ca nu am mai gasit pe acest forum vreo discutie despre compatibilitatea unui detector de radar cu parbrizul atermic de pe Megane 1.
Folosesc de vreo 2 luni un detector de radar Whistler 1743(imprumutat de la un prieten). In acest interval am facut 3 drumuri pe ruta Bucuresti-Bacau. Cine foloseste acest drum stie ca sunt multe localitati si multe masini de politie, dar nu toate cu radar. In 2 din cele 3 drumuri am mers cu masina personala care are geam atermic, iar al 3-lea drum l-am facut cu un Mondeo. In toate cazurile am pus detectorul de radar pe bordul masinii( evident la Megane trebuia sa ma chinui sa ii gasesc o pozitie in care sa stea fara sa cada in curbe; la Mondeo deoarece are partea de deasupra bordului plana a fost mult mai simplu). Problema pe care am observat-o este ca pe bordul Fordului detectorul vede radarele de la distante relativ mari in comparatie cu pozitionarea pe Megane. In general pe Mondeo vedea radarele in linie dreapta de la dist de aprox 1 km, iar pe Megane de la doar 100-200m, max 300-400m, dar foarte rar de la dist asta( distanta mult prea mica pentru a le evita in opinia mea).
Intrebarea mea este urmatoarea: geamul atermic influenteaza in vreun fel receptionarea undelor electromagnetice emise de radar?( din cunostintele mele de electromagnetica, imi vine f greu sa inteleg cum ar putea ca un geam atermic sa absoarba sau sa reflecte o lungime de unda folosita de un radar; mi se pare improbabil din cunostintele pe care le am). Sau pur si simplu pozitionarea prea joasa pe bordul meganului 1 si ecranarea lentilelor detectorului de catre capota si stergatoarele de parbriz duc la scaderea drastica a performantelor? Sau exista vreo alta explicatie?
Vreau sa achizitionez un detector de radar( m-am oprit la modelul Whistler Pro58 - pot sa il iau f ieftin si e si bunisor din ce am citit), dar in momentul asta nu stiu sincer ce sa fac. Oricum, stiu ca va trebui sa folosesc sistemul de montare pe parbriz pentru performante mai bune, dar vreau sa aflu si parerile altor posesori de renault cu geam atermic care folosesc detectoare de radar( aveti succes in depistarea radarelor prin parbrizul atermic, ori ba?). Multumesc anticipat!

--------------------
Renault Megane I Classic 1.6 16v
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cipman
post 28 Apr 2007, 17:29
Post #2

Membru autentic

Group: Moderatori

Influenta parbrizului atermic e aceeasi indiferent de masina, toate se comporta cam la fel.
Vezi:
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=50524
si cateva topicuri din sectiunea Alte discutii > In Car Entertainment > Detectoare Radar
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=56085
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=42328

--------------------
Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM
+
75LLP
post 28 Apr 2007, 18:28
Post #3

Membru incepator

Mersi! Voi incerca sa il pun in dreptul zonei hasurate de langa oglinda... sper sa mearga mai bine asa. Daca nu... imi schimb masina! smile.gif

--------------------
Renault Megane I Classic 1.6 16v
+
SANDRINO
post 30 Apr 2007, 07:16
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti

nu cred ca parbrizul atermic afecteaza in vre-un fel performanta detectorului. personal am un whistler daytona racing si de exemplu pe A2 mi-a detectat si de la 2.5 km. Nu a fost incercat numai pe masina mea ci si pe alte masini cu parbriz atermic, deci exclud vre-o eroare de fabricatie a masinii mele........sau......e detectorul prea smecher ( desi ma indoiesc ) radmasa.gif icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif

--------------------
RENAULT Kadjar Intens 1.3 140 EDC GPF - 2019 - B
+
dcsiki
post 1 May 2007, 06:45
Post #5

Membru autentic

From: Brasov

Eu am detectorul de cca. 4 ani , cand nu era legal il aveam pus langa ceasuri cand ieseam din localitate ..... sau in tetierea din dreapta.
Acum cand ies din localitate il tin cu ventuze pe parbriz , presat intre bord si parbriz.
Atentie politai au si detectoare laser asa ca trebuie pus cat mai sus cu vedere directa , cele pe unde radio (banda k/ka) le prinde si daca il am cutia de acte.....

BATFA

--------------------
VW Bora 2002 Break
older : Renault Megane 1 Classic 1,9 dTi ,Renault Megane 1 break 1,6/16v , Renault Estate 1.5 dCi 80cp
serv new : Ford Focus 1.6 tdci
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th May 2025 - 10:51
Dacia