Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages « < 5 6 7 8 9 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Noutati Megane Sedan

shteffanivlad
post 15 Oct 2007, 07:26
Post #181

Membru cu ESP/ASR

Group: Members
From: Bucuresti

UUFFF, de ce strigi la noi? unsure.gif

Sa stapanesti sanatos masina si sa ai multi km fara probleme! Cat despre faruri si capatul albastru-mov, cred ca are ceva legaturi cu faptul ca are lupa. Aici mai departe iti poate explica cineva care se pricepe la optica...

--------------------
Renault Megane II.2 Sedan Privilege 1.5dCi - B-81-LXV Ianuarie 2008 / LMSE
iGO Primo cu Ioana
Statie CB TTi cu antena pe plafon
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Montparnasse
post 16 Oct 2007, 18:42
Post #182

Membru incepator

Farurile intr-adevar au o nuanta albastruie si e legat ceva de faza cu dublu optic(imi exprim si eu parerea). Am observat ca la alte marci fara xenon nu exista efectul asta.
Mi-a venit si mie masina. 1,5 105cai, privilege, sedan, bej poivre. E buna, imi place la nebunie. Schimbari fata de ceea ce am avut pana acum, doar la afisajul pentru cd. Inca incerc sa ma obisnuiesc cu 6 trepte,pt ca trebuie sa schimb ceva mai repede. De vineri si pana astazi am facut deja 230 de km in bucuresti- nu am apucat s-o scot afara. Ceea ce ma deranjeaza un pic este zgomotul pe care il face motorul in relanti, ma gandesc ca e la inceput asa, pana se mai lasa . Si inca ceva, mi-au dat niste covorase proaste, mai ales pentru sofer, care, daca nu sunt trase destul de mult in spate, agata pedala de ambreaj si blocheaza pedala de acceleratie. Daca stiti cumva de unde pot sa-mi procur niste covorase bune si de la ce marca, va rog, spuneti-mi. In rest, toate bune si frumoase. Voi posta ceva poze dupa ce fac rodajul:)

--------------------
Renault Megane Sedan 1,5 dci 105 cp 2007
+
collinro2
post 17 Oct 2007, 11:25
Post #183

Membru autentic

From: Iasi

Ma mir ca spui de zgomotul motorului la relanti. Dar cred ca depinde de ureche... dci-urile de la renault, mai ales astea de 1,5, sunt mai silentioase decit ale concurentei.

In materie de covorase, asta e problema generala la renault megane. Nu ai ce ii face. Alte masini au in mocheta gauri speciale pentru ancorarea covoraselor. La megane nu sunt. Iti vei crea un reflex conditionat cu trasul de sub pedale... Parerea mea e sa nu dai bani pe alte covoare, ca indiferent cit de multi tepi au pe fata ce sta pe mocheta, tot aluneca.

--------------------
renault megane 2.2 - IS-05-GP? 2006 1,5dCi 80CP
We are what we repeatedly do; al naibii de adevarat...
+
aaddrryyss
post 17 Oct 2007, 12:37
Post #184

Membru autentic

corect, covorasele aluneca, n-ai ce le face.
Nasol cand se duce aproape tot sub pedala de frana.
Mi s-a intamplat sa le trag si de 3 ori pe parcursul unui drum regulat de 400 km.

--------------------
Dacia 1410 2001 / Renault Megane 1.5 dci 85CP Privilege 2007
+
AlexC
post 17 Oct 2007, 12:49
Post #185

Vrum Vruuum

Luati covorase originale Renault si nu mai aluneca. Pana saptamana trecuta am avut si eu aceeasi problema, acum sunt fixe pe mocheta smile.gif

--------------------
Renault Laguna III Privilege 2.0dci CVA 150CP
Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
+
ghertzoi
post 17 Oct 2007, 13:26
Post #186

Membru autentic

From: varza a la cluj

eu am luat originale de la ei cu masina si initial mi se parea ca nu aluneca dar aluneca si astea. Prin alunecat inteleg can 3-4 cm dupa cateva saptamani (la atata le mai asez eu la loc smile.gif ) adica pt mine este f. ok. Nu stiu la alea neoriginale ce se intelege prin alunecare!

--------------------
Renault Megane 2.2 2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
+
Montparnasse
post 17 Oct 2007, 19:31
Post #187

Membru incepator

Cu zgomotul motorului nu cred ca e problema, doar ca e o idee mai zgomotos decat estate-ul E3 de 100 cai. Dar in nici un caz nu suna asa tare ca cele de 1.6 sau 1.9 de la concurenti. Ma rog, nu pot fi toate la fel. Astazi mi s-a parut ca e mult mai ok. Doar dimineata, mai ales pe racoarea asta se aude ciudat, dar isi revine.Ziua , cand e rece, nu-l mai aud asa zgomotos. Intr-adevar, poate urechea imi joaca feste. De unde pot procura niste covorase originale renault si cam cat costa?

--------------------
Renault Megane Sedan 1,5 dci 105 cp 2007
+
Christu
post 17 Oct 2007, 20:12
Post #188

Membru autentic

Cauta la sectiunea bursa face hellcat comenzi de covorase de cauciuc la 150 ron (new business ptr hellcat biggrin.gif ) si eu le astept cu interes saptamana viitoare ca ma dispera astea vechi.

In ceea ce priveste lupa si nuanta care o capata - e normal ca unghiul lupei sa descompuna raza de lumina. La Legane exista o mica distanta intre marginea lupei (unde probabil se descompune raza de lumina) si corpul farului, la alte masini lupele vin perfect in acea gaura deci iata explicatia.

Sa le stapaniti sanatosi amandoi!

Si in ceea ce priveste zgomotul motorului depinde ff mult si de benzina/motorina. a mea urla zilele trecute de ma speriasem.

--------------------
Alfa Romeo 159
ex: Renault Megane Sedan 2007
+
RADU__
post 18 Oct 2007, 22:49
Post #189

Membru autentic

From: Brasov

Salut Forumul.
Sunt nou venit pe forum si doresc sa fac comanda (probabil saptamana viitoare) pentru un MEgane sedan Privilege 1,6 16V cu CV automatica si urmatoarele obtionale:
AB lateral torace spate 32€
Supraveghere press 132€
Trapa actiune electrica 526€
Radioa cd cu MP3 92€
culoare beige sendre 224€
--------------------------------------
total 18748€
din care discount 1700€ fara tva ajung la un
total de plata de 16250€
plus un GPS garatis nu stiu ce model.

Si acum vine intrebarea:

Daca este o alegere buna avand in vedere ca doresc OBLIGATORIU cv automaica .
Va rog sa ma ajutati sa-mi fac o idee si despre oportunitatea obtionalelor, cu pareri pro si contra.
Cat despre motorizare...nu este cam putin pentru gabaritul caroseriei? Are o dinamica "decenta" pe sosea sau autostrada??
Va rog sa ma scuzati daca am postat intrebari deja "fumate" dar timpul este scurt si nu cred ca pot sa parcurg toate posturile pana luni. Probabil ca luni voi "bate palma" aici la Brasov reprezentanta locala.

This post has been edited by RADU__: 18 Oct 2007, 22:50

--------------------
Renault Megane IV - BV 22 ROC Sedan TCE140 2022
tel.0742044570
Invata repede si aplica... tot repede!
+
j.d
post 19 Oct 2007, 01:02
Post #190

...internationally known

RADU__, bine ai venit pe forum. smile.gif

Pare o masina echipa foarte frumos...mai ales cutia automata si trapa...rolleyes.gif Ca sa fie totul complet eu as adauga si faruri cu xenon. wink.gif Iar daca intr-adevar vrei sa ai o masina full options (fara navigatie care din pacate la noi nu este disponibila...) si senzori de parcare.
Referitor la "dinamica" masinii, pot spune ca cea manuala pe benzina se misca chiar bine...doar ca in regim extraurban am inteles ca ar sta destul de turata la viteze peste 110km/h...poate iti detaliaza cei care au 1.6 16V. Daca nu, cu siguranta gasesti pe forum toate parerile despre toate motoarele disponibile pe Megane. wink.gif

Inca o data, frumoasa configuratia.

--------------------
powered by TFSI
Ex-owner 2007 Megane Sedan...un pic mai altfel
+
A l e x
post 19 Oct 2007, 01:46
Post #191

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Bine ai venit.

Ti-as recomanda in loc de trapa sa pui ESP, tine de siguranta deci e mult mai important decat orice alta optionala... Asta daca ai banii limitati... Daca nu, pune si ESP.

In rest, daca te uiti pe forum aici la sectiunea Megane gasesti discutii despre orice vrei tu.. consum.. performanta.. probleme... etc...

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
RADU__
post 19 Oct 2007, 07:41
Post #192

Membru autentic

Am propus si ESP-ul dar reprezentantul de vanzari a spus ca nu este nevoie de esp, ba chiar nu este recomandat in varianta cu drumuri grele, la care am vrut sa renunt si au spus ca nu se poate renunta pe motiv de garantie.
Stiu foarte bine ce inseamna ESP. Se poate sa nu aiba relevanta avand in vedere ca garda la sol este mai inalta si suspensia "intarita" .
Dar interesant a fost faptul ca chiar "vanzatorul" a spus ca ESP nu este indicat.
Eu ce sa mai cred?? wacko.gif

This post has been edited by RADU__: 19 Oct 2007, 07:42

--------------------
tel.0742044570
+
georgeax
post 19 Oct 2007, 08:02
Post #193

...putin derutat

off mor de ciuda ca m-am luat dupa sotie si am renuntat la trapa si xenoane cand mi-am luat masina. Si ca nu am discutat cu dealerul despre ce cadou as putea primi daca iau masina de la el. Asa ca eu ... nu am primit nici un cadou.
Dar cand am dat comanda nu eram inscris pe forum si habar nu aveam cate informatii cu adevarat folositoare poti sa obtii fara sa te chinui prea mult, de aici.
RADU_ parearea mea este ca ar trebui sa tii cont de sugestiile pe care ti le dau colegii de forum.

E extraordinar atunci cand gasesti raspunsuri la aproape toate intrebarile sau macar primesti niste sfaturi care iti restrang aria de cautare si castigi timp.

As dori sa ii felicit pe aceasta cale pe toti cei care trateaza cu seriozitate problemel survenite la unii useri ceva mai "ghinionisti" cu masinile.

Imi cer scuze ca am fost "putin" off topic.

--------------------
renault megane sedan noiembrie 2007 lux privilege/1,5 dCI 105 CP
+
Meganer
post 19 Oct 2007, 08:07
Post #194

Membru autentic

@RADU_ despre esp la m2.2 citeste topicul asta.
Eu zic ca merita esp-ul, nu se stie cand te scoate din necaz.

Mai sunt topicuri despre esp, chiar cu exemplificari ale functionarii: aici de exemplu tot o dilema similara. Daca mai cauti, mai gasesti.

Succes.

This post has been edited by Meganer: 19 Oct 2007, 08:10

--------------------
renault megane 2005 estate
Megane Estate 2.1 2005 Confort Privilege 1.9 dCi
+
Solon
post 19 Oct 2007, 08:21
Post #195

Membru autentic

QUOTE(georgeax @ 19 Oct 2007, 09:02)
off mor de ciuda ca m-am luat dupa sotie si am renuntat la trapa si xenoane cand mi-am luat masina. Si ca nu am discutat cu dealerul despre ce cadou as putea primi daca iau masina de la el. Asa ca eu ... nu am primit nici un cadou.
Dar cand am dat comanda nu eram inscris pe forum si habar nu aveam cate informatii cu adevarat folositoare poti sa obtii fara sa te chinui prea mult, de aici.
RADU_ parearea mea este ca ar trebui sa tii cont de sugestiile pe care ti le dau colegii de forum.

E extraordinar atunci cand gasesti raspunsuri la aproape toate intrebarile sau macar primesti niste sfaturi care iti restrang aria de cautare si castigi timp.

As dori sa ii felicit pe aceasta cale pe toti cei care trateaza cu seriozitate problemel survenite la unii useri ceva mai "ghinionisti" cu masinile.

Imi cer scuze ca am fost "putin" off topic.
*

Nu-i asa ca ne simtim mai bine azi dupa cele scrise de georgeax?
Multumim de aprecieri!

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
georgeax
post 19 Oct 2007, 08:49
Post #196

...putin derutat

Nu aveti pentru ce.
Chiar le meritati.

--------------------
renault megane sedan noiembrie 2007 lux privilege/1,5 dCI 105 CP
+
padre
post 19 Oct 2007, 08:52
Post #197

Il padrino

QUOTE(RADU__ @ 19 Oct 2007, 08:41)
Am propus si ESP-ul dar reprezentantul de vanzari a spus ca nu este nevoie de esp, ba  chiar nu este recomandat in varianta cu drumuri grele, la care am vrut sa renunt si au spus ca nu se poate renunta pe motiv de garantie.
Stiu foarte bine ce inseamna ESP. Se poate sa nu aiba relevanta avand in vedere ca garda la sol este mai inalta si suspensia "intarita" .
Dar interesant a fost faptul ca chiar "vanzatorul" a spus ca ESP nu este indicat.
Eu ce sa mai cred??  wacko.gif
*

........ inseamna ca atat Renault Romania, cat si dealerul cu care ai discutat sunt niste idioti incompetenti. De ce? Renault Romania nu este in stare sa ofere ceea ce solicita clientii, si aici as mentiona posibilitatea de a achizitiona modele din gama lor fara pachetul de drumuri grele, imposibilitatea de a-ti comanda ESP pe Megane Bicorp si Estate (coroborata cu posibilitatea de a comanda ESP pe Megane Sedan, unii spun ca dintr-o "eroare" a programului fabricii din Turcia... wacko.gif ), imposibilitatea de a alege alte optionale care sunt disponibile in alte tari, lipsa unei varietati de echipari la motorizarea 1.9 dCi, etc...
Dealerul este asa cum am spus pentru ca atata timp cat ESP este montat in fabrica, masina este testata, omologata, deci sistemul functioneaza si daca ai pachetul de drumuri grele. Recomandarea lui de a nu comanda ESP pe motiv ca nu e indicat, ca e garda la sol mai ridicata si suspensia mai intarita vine pur si simplu din prostia incomensurabila a celor de la Renault Romania. Iar el e prost ca nu gandeste si singur, sau nu se documenteaza mai mult. Am intrebat, candva, in scris, de ce nu se poate comanda ESP pentru Megane Estate. Renault Romania mi-a dat exact acest raspuns, ca nu se poate comanda din cauza pachetului de drumuri grele, omitand ca le-am solicitat de la inceput sa nu-mi ofere acest raspuns, avand in vedere ca se poate comanda pe Sedan echipat cu PDG.
Apropo, alte marci (de ex. VW, Skoda) unde lucreaza oameni mai competenti si mai orientati catre clienti ofera pachetul de drumuri grele ca optional si posibilitatea de a monta ESP cu sau fara pachet de drumuri grele. Adica normalitate.

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
aaddrryyss
post 19 Oct 2007, 09:09
Post #198

Membru autentic

QUOTE(RADU__ @ 19 Oct 2007, 07:41)
Am propus si ESP-ul dar reprezentantul de vanzari a spus ca nu este nevoie de esp, ba  chiar nu este recomandat in varianta cu drumuri grele

La un asa raspuns spuneam "buna ziua" si mergeam degraba la un alt dealer.

Serios acum, e de o imbecilitate incomensurabila comentariul vanzatorului.

--------------------
Dacia 1410 2001 / Renault Megane 1.5 dci 85CP Privilege 2007
+
ssilviu
post 19 Oct 2007, 09:11
Post #199

F1 Man

From: Nicaieri

QUOTE(aaddrryyss @ 19 Oct 2007, 10:09)
imbecilitate incomensurabila
*

Cred ca e criteriul cel mai important la majoritatea angajarilor in reteaua reno icon_mrgreen.gif

ESP-ul e ca airbagul. E suficient sa ai nevoie de el o singura data ca sa te scoata din rahat.

This post has been edited by ssilviu: 19 Oct 2007, 09:11

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
poseidon06
post 19 Oct 2007, 12:35
Post #200

Membru autentic

Nu mai vorbim ca iarna te ajuta cel mai mult smile.gif

--------------------
Opel Astra J 2.0 CDTI Cosmo 2012, AFL+Flexride
Megane II Sedan 1.6 16V 2004, Authentique
Ex Renault Megane II Hatch 1.9 Dci 2003, Expression, ESP;
+
ghertzoi
post 19 Oct 2007, 12:51
Post #201

Membru autentic

From: varza a la cluj

lasa ca eu stiind ca nu e disponibil esp am intrebat si mi s-a spus ca este disponibil dar ii spune ebd....muhahaha m-am abtinut sa nu ii comentez....

--------------------
Renault Megane 2.2 2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
+
RADU__
post 19 Oct 2007, 14:33
Post #202

Membru autentic

Am vrut sa merg astazi sa dau avansul si sa comand masina. Bine ca am dat telefon inainte. Amm primit un raspuns ca nu se poate comanda astazi ca este stricat tot sistemulin toata tara si se va putea face comanda numai luni

--------------------
tel.0742044570
+
A l e x
post 19 Oct 2007, 14:37
Post #203

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

RADU__ : Sunt foarte multi consilieri de vanzari care habar n-au pe ce lume traiesc. Nu zic doar la Renault, ci in general. Oameni prost instruiti care in loc sa-ti explice despre masina, iti recita o poezie invatata mecanic...

Am patit de multe ori sa ma duc in showroom si sa-mi dau seama ca defapt stiu mai mult despre modele decat unii consilieri, si asta dupa o studiere rapida a site-ului oficial.

Daca tot vorbim de Renault, eram o data la un showroom din provincie si imi explica mie o consiliera cum Symbolul are 5 stele la siguranta si cum toate Renourile din showroom (inclusiv Symbol, Megane Sedan, etc..) sunt facute in Franta... Apoi am fost la vecinii de la Nissan si mi-a prezentat un tip noul Tiida, mai avea putin si spunea ca e un fel de R8, desi acea masina e cam la pamant...

Sfatul meu e sa studiezi singur problema si sa stii exact ce masina vrei si apoi sa nu apelezi la consilier decat sa se ocupe de hartii... E cel mai bine asa... Exista si exceptii, nu vreau sa generalizez, dar cel mai bine e sa stii tu ce vrei din start.

Deci unde vroiam sa ajung ? Ah da, consilierul ala de ti-a spus ca nu e bun ESP-ul e un idiot. In loc el sa vina la tine sa iti explice cat de important e si sa iti spuna sa renunti la ceva in favoarea lui, el il desfiinteaza... Ma rog... Parerea mea, ESP-ul sa fie prima optionala pusa, si apoi de restul banilor, in functie de buget, figuri gen xenon, trapa, etc... Si eu spuneam intr-un timp ca de banii de ESP mai bine pun altceva, dar e foarte gresit, "safety first" cum spun americanii -- desi culmea ironiei, fac cele mai proaste masini din acest punct de vedere biggrin.gif

Bafta.

This post has been edited by A l e x: 19 Oct 2007, 16:32

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
j.d
post 19 Oct 2007, 14:38
Post #204

...internationally known

QUOTE(RADU__ @ 19 Oct 2007, 07:41)
Am propus si ESP-ul dar reprezentantul de vanzari a spus ca nu este nevoie de esp, ba  chiar nu este recomandat in varianta cu drumuri grele, la care am vrut sa renunt si au spus ca nu se poate renunta pe motiv de garantie.
Eu ce sa mai cred??  wacko.gif
*

Nicodata sa nu crezi ce spune un consiler comercial Renault Romania...rolleyes.gif e foarte probabil sa nu aibe habar despre ce vorbeste. wink.gif

--------------------