schimbare bec faza scurta, - unire de topicuri identice -
![]() ![]() ![]() |
schimbare bec faza scurta, - unire de topicuri identice -
chitsro |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.194 Joined: 4 August 07 ![]() |
|
||
--------------------
BMW
320D
Steptronic
|
|||
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Verifica contactele de la pedala de frana, probabil s-a dereglat ceva acolo.
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
blink09 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 2 June 09 ![]() |
chitsro - salutare, cum ai reusit sa schimbi becul de pozitie fata? la mine s-a ars cel de pe stanga (e un megane 1.5dci). pe cele de faza scurta le-am schimbat de mai multe ori fara probleme, insa cu asta nu ma descurc sub nici o forma. am tras, invartit etc. si ..nimic, nu vrea sa iasa. multam
|
--------------------
Renault
Megane 2
2005 1.5dci
|
|
Buiacka |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 67 Joined: 3 September 07 ![]() |
Dupa ce desfaci capacul, ca sa ai acces la becul de faza lunga si cel de pozitie, vezi ca soclul becului de pozitie are o prelungire de care poti prinde. Eu am prins de acea prelungire si am miscat usor stanga-dreapta sau sus-jos (nu conteaza), dar cu atentie ca este din plastic si sa nu se rupa. Cred ca soclul este fixat in far prin presare, eu n-am vazut nici un fel de filet sau ceva asemanator.
Dupa cateva miscari s-a slabit, l-am scos si am schimbat becul. La montare l-am presat in locas pana am vazut ca sta fix si nu se misca. Asta e tot. Eu le-am schimbat in 15 min. pe amandoua. Succes |
--------------------
Renault
Megane Bicorp
2006/1.4 16V
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Voi face si eu "botezul schimbarii prin locasul special" dupa ce mi s-a ars un bec. Acum, inainte de a-l schimba, am o intrebare: pe piata exista tot felul de becuri, de la cele normale la tot soiul de Xenon "style", Philips cu nu stiu ce supliment de randament samd.
Intrebarea mea: sunt cu adevarat superioare (ma gandesc la un set de Philips Extrem care sustin ei ca au 80% in plus), sau sunt doar de fite si in realitate nu se simte o diferenta semnificativa? |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
Christu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.094 Joined: 9 June 07 From: Bucuresti ![]() |
ia gandeste altfel - decat sa dai 120-130 ron pe un set de philliips ultragigasuper power care ti se ard destul de repede (si la inlocuire tre sa cumperi tot set ca nu gasesti cate 1 i se pare) mai bine dai 300 ron pe un kit xenon aftermarket care e de 3 ori mai bun.
|
--------------------
Alfa
Romeo
159 ex: Renault Megane Sedan 2007
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Kitul ala de xenon after market nu e tocmai 100% legal din cate stiu eu.
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Modificarea neomologata a sistemului de lumini sau montarea unor becuri de alta putere este ilegala.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Christu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.094 Joined: 9 June 07 From: Bucuresti ![]() |
nu am sustinut niciodata ca ar fi legal.
![]() dar ziceam asa ca eficienta. oricum, revenind, nu am avut dar sunt sigur ca acele blue light-uri chiar ele si de la phillips au o viata scurta si nu mai punem si pretul lor. Eu am schimbat phillips-urile de fabrica unu pe la 9000 si altul pe la 12 mii parca. De atunci "functionez" doar cu osram-uri (o pereche la jumatea pretului unui phillips pe vremea cand se mai gaseau prin benzinarii) si ultimul schimbat asta iarna a fost un autolamp luat tot din benzinarie. Pot spune din experienta (nu sting niciodata faza scurta, nici ziua nici in oras, never) ca desi par "no name"-uri pe langa phillips-uri au o durata de viata cel putin egala si un pret de 2 ori mai mic iar diferente de culoare sau intensitate nu am observat. |
--------------------
Alfa
Romeo
159 ex: Renault Megane Sedan 2007
|
|
gabriel72 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 23 March 09 From: timisoara ![]() |
nu am avut de lucru si am schimbat becul pozitie la reprezentanta. aprox 60 ron. procedeul a durat 3 minute. ma intreb daca schimbam si celelalte cit era?
|
--------------------
renault
megane2
- TM72DAV
2008,1.5 dci renault laguna 2.0T 2006
|
|
mafia_ooops |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 23 September 07 ![]() |
Cine doreste becuri Osram puteti cumpara din magazinele Dedeman:
H1=8Ron, H4=11Ron, H7=22Ron. Eu am vazut intr-o oferta la ei si aveau si in magazin. http://www.dedeman.ro/ro/accesorii-auto/C-...3-/produse.html |
--------------------
Reno
Megane 2.1
2005 Megane Sedan 2005, 1.6 16V Benzina
|
|
clr |
![]()
|
Aha. Merci pentru pont, o sa dau o fuga pana acolo. Stii cumva daca sunt anti UV? Ca am cutreierat prin toate benzinariile + Cora, Carefour, Real, aveau dar nu specifica nimic pe ele de anti UV.
Ok, dau tot eu raspunsul: l-am rugat pe un amic sa treaca sa se uite ca tot sta in zona: 22 RON bec H7 Osram cu filtru UV. This post has been edited by clr: 27 Jul 2009, 17:20 |
--------------------
Ex Renault
Megane
|
|
straja |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 11 July 09 From: Timisoara ![]() |
scuze de off topic....am si eu o intrebare vreau sa imi schimb becurile din semnalizatoare...mi-am luat altele mai bengoase din alea colorate cu albastru-verzui....dar nush cum se schimba.daca a mai facut cineva vreo operatie de schimbat becuri din semnalizari pls helpme
|
--------------------
renault
megane 1,5 dci
2008 prima
|
|
dyngo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 114 Joined: 7 August 09 From: Bucuresti ![]() |
[B]salutare . asta este pt meghitzanu. vad ca esti din bucuresti, si eu la fel. am si eu un renault megane sedane din 2005 si am faza scurta pe dreapta arsa. daca ma poti ajuta...dau o bere:) uite un id de mess sa vb..dyngo_21
|
--------------------
renault
megane sedan
- CL 85 GFO
2005 1.6 16v bucuresti. renault megane sedane 1.6 16v , 2005
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Daca vii vineri la intalnire te pot ajuta si eu..daca ai 2.1..oricum foarte amuzant mesajul tau '''asta este pt meghitzanu'''
![]() |
--------------------
------
------
------
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
deci, ori te rezolva colegu' MHY vineri ori vii si ti-l schimb eu (platforma Pipera, orele 10-17, id mess: dan.carare)
nu trebuie sa dai nimic ca ai fost simpatic - ti s-a pus pata taman pe mine ![]() |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
DSG 2008 Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Am schimbat si eu becul pe dreapta, M2.1, roata virata maxim stanga, pe la capacul de vizitare din contraaripa, fara sa demontez nimic altceva, durata cam 2 minute. Chestia e ca in Tg Jiu la 2 benzinarii si un magazin de piese n-am gasit decat Philips Blue Vision (care cica dau cu 50% mai multa lumina) la 70 de lei si Lampa la 12 lei... l-am preferat pe ala mai ieftin.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
dan22y |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.516 Joined: 7 June 06 From: B ![]() |
Schimbat si eu bec faza scurta pe stanga la M 2.2, circa 5 minute. Cand l-am probat mi-am dat seama ca fascicolul de lumina nu e tocmai ok, asa ca am preferat sa ridic masina pe cric si sa dau roata stanga fata jos, sa vad ce am gresit. Intradevar nu l-am pozitionat bine in soclu, s-a rezolvat cu o singura miscare. Cu ocazia asta am vazut si eu cu ochii mei ce e pe acolo.
App. 20.500 km. Ma astept sa cada si cel de pe dreapta. Am vazut ca e la moda ![]() This post has been edited by dan22y: 24 Aug 2009, 11:28 |
--------------------
R
M
- B
8
|
|
dyngo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 114 Joined: 7 August 09 From: Bucuresti ![]() |
aha..am reusit sa-l schimb..am gasit pe okazii 2 becuri h7 si 2 h4 la oferta. 100 lei toate 4. si sunt philips blue vision, sigilate. asa k le-am schimbat pe toate 4 sa fie la fel. cele vechi erau osram. deci am de vanzare 2 h4 osram si 1 h7 tot osram. 2 beri si le dau, sunt bune
![]() |
--------------------
renault
megane sedan
- CL 85 GFO
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Daca va vine sa credeti, pe criza asta, astia de la Serus sunt fenomenali de nesimtiti. Am facut saptamana trecuta revizia de 40K, moment in care au constatat ca este ars un bec de pozitie la masina din semnatura. Eu am solicitat evident sa mi le schimbe pe ambele, in vederea de a nu avea surprize(si tocmai ca am avut). Becurile de faza scurta mi le-am schimbat singur, tocmai ca stiam ca sunt idioti si cer o gramada de bani, dar la astea de pozitie costul a fost 11 RON/bucata, iar manopera a fost de nici mai mult nici mai putin de 60 RON/bucata.
![]() ![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dyngo @ 24 Aug 2009, 13:12) ..am gasit pe okazii 2 becuri h7 si 2 h4 la oferta. 100 lei toate 4. si sunt philips blue vision, sigilate. asa k le-am schimbat pe toate 4 sa fie la fel. cele vechi erau osram. deci am de vanzare 2 h4 osram si 1 h7 tot osram. 2 beri si le dau, sunt bune La M2.1 sunt asa: faza scurta - H7 faza lunga - H1 proiectoare ceata - H11 Unde ai avut si unde ai pus becurile H4? |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
dan22y |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.516 Joined: 7 June 06 From: B ![]() |
O fi vrut sa spuna H1 in loc de H4. Ca doar n-are dublu filament pe faza lunga
![]() @solidconvert: la un amic la logan ph2 ia cerut tot 60 ron pe bec H4 pe stanga, cum ca tre data bateria jos etc etc...si a zis sa vina mai tarziu ca nu e electricianul acolo...si i l-am schimbat eu in 3 min fara nici o baterie data jos. E criza si tarifele sunt standard... ![]() |
--------------------
R
M
- B
8
|
|
dyngo |
![]()
|
da..scz, acum am vaz ce am scris...h1, nu h4,,scz incaodata dar eram dus de val:))) laser frate:)))
...aa si inca ceva...se apropie si la mine revizia de 60 mii km. ..un service bun stie cineva,, ma refer la preturi.. This post has been edited by dyngo: 24 Aug 2009, 19:50 |
--------------------
renault
megane sedan
- CL 85 GFO
|
|
andreimc |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 20 January 09 ![]() |
Norocosilor
![]() Eu la 24000 km am schimbat de 3 ori becurile. Ultima data(acum 1 luna jumate) eram super ofticat ca s-au ars si lam luat pe electricianu de la service la intrebari si zice ca din cauza gropilor....ete na...ce sa zica...partea buna e ca nu miau luat manopera si am platit doar becurile. "Domnu va pun niste becuri de calitate"..."No pai daca mi-aduc bine aminte si astea care mi le-ai pus erau erau de fff buna calitate", zic io ![]() Weeku trecut am avut cv treaba cu un electronist si din vorba in vorba ma intreaba asta de becuri...bad move.. ca mam aprins asa tare...la care asta imi zice ca, cablajul e fff prost dimensionat la megane. Ce ziceti? ati auzit de asa ceva? App: iar mi s-a ars unu de pe dreapta...si nam prea luat gropi ![]() |
--------------------
renault
megane
- tm...
2008
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
In 40k mi s-au ars pana acum doar 2 becuri, unu de faza scurta, pe la 30K(anu' trecut) si le-am schimbat pe ambele si unu de pozitie anu' asta si tot la fel, le-am schimbat pe ambele.
This post has been edited by solidconvert: 25 Aug 2009, 09:11 |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
Rimio de Vassur |
![]()
|
Group: Members Posts: 849 Joined: 12 August 07 ![]() |
Buna ziua colegi de suferinta.
Am ramas iar fara faza scurta (dreapta), pe autostrada, noaptea. O fericire, sa merg doar cu proiectoarele si farul dn stinga. Faza lunga nu se putea folosi datorita traficului intens din fata si lipsei panourilor anti-orbire. Am oprit in toate benzinariile si nu am gasit becuri cu filtru UV. Unele nici macar becuri ordinare H7 nu aveau. Doar la un OMV am gasit un set Philips blue vision la aproape 2 milioane !?! De becurile Osram originale m-am saturat. La fix 12.000km se ard. Acum va cer un sfat: am ajuns la Oradea si nu cunosc locurile (adica magazine de piese). Unde as putea gasi in oras becuri cu lumina alba (Xenon-view, Xenon-like etc.)? Multumesc. |
--------------------
.
.
.
|
|
lunyz |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 27 February 08 ![]() |
Salutare forumistilor,
Vreau sa aduc si eu un omagiu Constructorului de automobile, in 49000 de km si 2,2 ani am reusit sa schimb 5 becuri faza scurta. Am avut din fabrica pe masina philips pe faza scurta si osram pe lunga. Le-am schimbat cu Philips Exterme Power, Osram, No name.... Cele philips nu merita banii chiar daca se simte o mica diferenta in caliatatea luminii pt ca au o durata de viata scurta. Aveti grija cand cumparati becuri H7. Unii producatori au produse diferite adica pentru faruri cu lupa si faruri fara lupa. Daca montati pe Megane 2.2 care are faruri cu lupa becuri H7 ce au fost facute pentru faruri fara lupa veti constata ca fasciculul de lumina este proiectat aiurea. Am vazut ca la noul Megane trebuie demontat farul pentru a fi schimbat becul. Poate la Megane 4 vom demonta jumatate de masina pentru a schimba un bec. |
--------------------
Renault
Megane
- B xx HUJ
2007 manager
|
|
19vik |
![]()
|
Am gasit becuri Osram Cool Blue 4000K, anti UV, 36 lei/buc in hipermarket, cele normale erau 29. Le-am schimbat pe amandoua, pe intuneric, in nici 10 minute. Dau o lumina o idee mai alba decat cele normale. Si acum am si 2 becuri de rezerva
![]() Si daca tot majoritatea va plangeti, hai sa ma laud si eu: in 51000 km mi s-au ars doar 2 becuri, cele originale Osram, pe stanga acum vre-o 2 ani si pe dreapta acum cateva zile. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
"De becurile Osram originale m-am saturat. La fix 12.000km se ard."
am 30.000km si nu am schimbat decat un bec Osram pe faza scurta dreapta tot cu un Osram ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
mihai_dorin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Masina avea Philips din fabrica...tot Philips am schimbat, si nu s-au ars pana acum.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
2007 Privilege + Mio C720b “Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th August 2025 - 08:28 |