Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

distributie

Grigore Mihai
post 30 Mar 2009, 14:16
Post #1

Membru incepator

Group: Members

imi poate spune si mie cineva, daca este greu de schimbat cureaua de distributie la Laguna 2, 1.8 benzina? am luat masina de la cineva cunoscut, iar in cartea de service scrie ca a fost schimbata la 60000 km, iar acum am 81000, dar cureaua pare cam uzata. si cum se schimba?

--------------------
Renault Laguna2 2002, 1.8
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tibirk
post 30 Mar 2009, 15:01
Post #2

Membru autentic

Group: Members

QUOTE(Grigore Mihai @ 30 Mar 2009, 15:16)
iar acum am 81000, dar cureaua pare cam uzata
*

Cum vine asta? dupa ce ti-ai dat seama ca e uzata?

Schimbatul curelei de distributie la motorul pe benzina cu 4 supape pe cilindru este o operatiune destul de complexa si necesita cam 4 ore de manopera si cateva unelte adecvate cu care se blocheaza pozitia celor doi arbori cu came in momentul in care se desprinde cureaua. Eu banuiesc ca atunci cand ai spus ca e cam uzata, in nestiinta de cauza te-ai uitat la cureaua de accesorii care probabil n-a fost schimbata (manopera de service romanesc). Cureaua de distributie nu se vede la suprafata.
Iti povestesc in mare in ce consta operatiunea:
- iti scoate scutul motor, aparatorile si roata din dreapta;
- iti indeparteaza capacul de plastic de pe motor
- iti dezasambleaza kitul de accesorii (iti scoate acea curea pe care ai vazut-o tu, impreuna cu rola ei intinzatoare);
- iti scoate din blocul motor un capac metalic care acopera pompa de apa.
- scoate doua capacele de plastic din capatul din dreapta al arborilor cu came
- blocheaza arborii cu came, insemneaza volantul
- slabeste cureaua de distributie cu rola ei, se scot afara, scoate si pompa de apa
Urmeaza operatiunea inversa de montaj

Trebuiesc inlocuite urmatoarele:
pompa de apa, cureaua de distriburie, rola intinzatoare, rola ghidaj, cureaua de accesorii, rola intinzatoare accesorii, rola ghidaj accesorii, cele doua capacele din capul arborilor cu came, lichidul de racire.

Nu e chiar dificil dar iti recomand sa faci treaba asta la cineva care a mai schimbat curele de distributie la Renault pe benzina. Altfel o sa injure destul de mult datorita faptului ca accesul la demontare/remontare se face destul de greu.

Indiferent de ceea ce spun service-urile din Romania, eu fac operatia asta odata la 120.000 Km.

This post has been edited by tibirk: 30 Mar 2009, 15:03

--------------------
- - -
Renault Laguna II, 1.6, 16v, 2001, K4M710
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th August 2025 - 06:07
Dacia