Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Set motor

slashguitar
post 20 Jul 2010, 12:09
Post #1

Membru incepator

Group: Members

buna,
as vrea sa imi cumpar si io un twingo biggrin.gif si dupa multe cautari am gasit unu care imi place. Este din '99 dar are 200k KM. Cata viata credeti ca mai are motorasul asta in el?
Este cineva care a schimbat setul motor?daca da va rog sa imi spuneti la cati km si cat a costat.
multumesc

--------------------
- - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bubu782001
post 20 Jul 2010, 13:06
Post #2

Membru autentic

200 de mii km este foarte MULT !!!
Sfat. Nu cumpara masina cu mai mult de 70 de mii km. Nu se merita.
O cumperi ca sa ce? Sa bag bani in ea?

Pe de alta parte preturile sunt mari la un set motor - nu este ieftin deloc D7F la acest capitol (si cred ca nici un motor nu are preturile mici la acest capitol).
Mai ieftin al fi alt motor direct.
Masinuta are 11 ani - deci destul de veche, poti sa iti iei adio de la casco sau ceva de genul.
Userul Alexium a spus ca nu il deranjeaza acest lucru si l-a costat scump...cureaua de distributie rupta. (si userul Alexium tot asa are un Twingo de prin 98 parca...)

La vechimea aia sa ai in vedere si probleme cu tabla - adica rugina etc.

Bani dati aiurea parerea mea...

Daca consideri ca faci mare economie acuma, cand iei o masina alergata si obosita, fii fara grija ca o sa mai bagi nai in ea. Bani pe care poti sa ii bagi DIRECT intr-una buna si ok din start.

La set motor ai in vedere asa:
Uleiul, antigelul, garnitura de chiulasa, pistoane, segmenti etc.

Asta daca schimbi DOAR setul, daca mai ai surprize si pe la cuzineti, ii mai pui si pe aia, poate mai e cazul si de o rectificare de vibrochen

Distributia, sansele sunt de 80% daca dai jos chiulasa si demontezi distributia, sa fie necesar sa o schimbi...

Deja de ajungi frumos cu banii...

This post has been edited by bubu782001: 20 Jul 2010, 13:13

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
dj_tzk
post 20 Jul 2010, 13:11
Post #3

Membru

From: Iasi

Buburuza mea este din 96 si nu am un gram de rugina ... si am 126000 km , iar motorul merge f f foarte bine . Am fost si am facut RAR-ul si mi-au iesit noxele exact ca la catalog . In al 2 lea rand ... am dat 200 de euro pe masina , iar la banii astia nu stiu ce masina ai fi cumparat wink.gif . La orice masina trebuie sa ii schimbi consumabilele ... distributie , ulei ... etc . Oricum ... 200 de mii de km este mult pentru un motor pe benzina . Daca era diesel era bun motorul la km astia smile.gif) .

This post has been edited by dj_tzk: 20 Jul 2010, 13:12

--------------------
Renault Twingo 1996
Renault Twingo 96 54 cp
Ford Focus 1.9 TDI 2002 90 cp
Peugeot 107 1.0 2008 68 cp
+
bubu782001
post 20 Jul 2010, 13:22
Post #4

Membru autentic

Rugina daca masina a fost ingrijita este posibil sa nu aiba - depinde de norocul tau.

Din 1996 cu doar 126 de mii km....parere mea ca sunt BASME, insa daca tu crezi asa ceva...problema ta.

Daca vrei PM iti arat/explic cum se schimba km la Twingo - FOARTE USOR biggrin.gif

Vezi ca sub segmenti se mai pune staniol, sau tabla de cutie de bere, la fel se pun si sub cuzineti - sunt cazuri si pe forum radmasa.gif . Si "are o compresieee de rupe" smile.gif . Grija mare ca s-au inmultit tepele de cand cu criza asta...

Chitara lui Slash smile.gif pe bune, nu cumpara o masina cu atatia km. Inainte mai uita-te pe forum si citeste ce zic baietii cu motoarele alergate...

This post has been edited by bubu782001: 20 Jul 2010, 13:28

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
dj_tzk
post 20 Jul 2010, 14:06
Post #5

Membru

bubu imi cer scuze ... am uitat ca numai masina ta este buna tongue.gif ... buburuza mea a hibernat 2 ani de zile in garaj ... este luata de la persoana fizica ( de la om de acasa ) din germania ... nu din parcuri auto ... iti garantez ca nu este " smenuita " . Am cumparat personal masina de acolo ... nu este luata din tara .

This post has been edited by dj_tzk: 20 Jul 2010, 14:07

--------------------
Renault Twingo 1996
Renault Twingo 96 54 cp
+
slashguitar
post 20 Jul 2010, 14:44
Post #6

Membru incepator

multumesc pt raspunsurile prompte
la 1500 eur (banii de care dispun) cam toate au intre 150-200k. asta pe care am gasit-o are anul ceva mai bun si euro 3 (inmatriculare 200 euro) si arata bine (fara rugina+ABS,servo,4 airbaguri)
daca mai are cineva atatia km va rog sa imi spuneti cum se comporta

--------------------
- - -
+
dj_tzk
post 20 Jul 2010, 14:54
Post #7

Membru

slashguitar de unde este adusa masina ? Daca nu are RAR-ul facut te ajunge mai mult de 200 euro . Daca il are facut ... te ajunge cam 250 - 300 euro .

--------------------
Renault Twingo 1996
Renault Twingo 96 54 cp
+
slashguitar
post 20 Jul 2010, 15:02
Post #8

Membru incepator

e din germania adusa si are numere rosii (deci cred ca ara RAR-ul facut)
230 de euro e taxa(pe autovit.ro)

--------------------
- - -
+
MIHAELY
post 20 Jul 2010, 15:10
Post #9

membru asociatiarenault

From: BC.

Eu spun... sa mai cauti astazi am vazut prin oras 3-4 buc de la "96 pana la 2001 toate sub 1600 EURO...
Bafta

--------------------
renault twingo/megane II nov. 2001 initiale paris/2003dinamyque 2.0 16v
+
TM31BDY
post 20 Jul 2010, 15:31
Post #10

Membru

Eu am din 99, are 140000 de km,mere ca unsa fara probleme si am dat 1300 pe ea tongue.gif,acum 2 luni.Si am mai bagat vreo 200-300 in ea pentru schimbat distributia and stuff,deci nu se merita .

--------------------
Renault Megane II - Tm 47 BDY 2007
+
bubu782001
post 20 Jul 2010, 18:41
Post #11

Membru autentic

La banii aia cu putin noroc gasesti si in 16v. Pe bune.

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
slashguitar
post 20 Jul 2010, 22:41
Post #12

Membru incepator

pot verifica daca a fost modificat kilometrajul(daca am cablu si soft) sau trebe dusa la reno la reprezentanta?

p.s. nu am vazut la noi nimic in 16v la banii astia :|

--------------------
- - -
+
CRY 79
post 20 Jul 2010, 22:53
Post #13

Membru autentic

From: Sibiu

Daca nu vrei sa intelegi ce spun colegii si tii mortis sa iei masina aia , da-i bataie in continuare, daca ai indoieli, las-o. Intelege odata ca nu se merita.

--------------------
Renault Trafic - SB 10 KXF Iunie 2005, 74 Kw si multi cai frumosi
With under cover face.
+
bubu782001
post 20 Jul 2010, 23:03
Post #14

Membru autentic

Nu se poate verifica. Eu iti scriu tie un chip de memorie eeprom. Stii ce a avut inainte scris in ea ? Poti afla? Imposibil...dpdvd tehnic.

Sau pe intelesul tuturor: Inchipuieti ca ai o memorie cu 8 locatii (8 celule de meorie, 8 biti, 1 octet). In ea avem 11001001 - si asta reprezinta o valoare. O scriem cu 00111010. Este evident ca acuma apare ALTFEL continutul ei implicit o alta valoare. Ok cum poti afla ce a fost inainte ? Ce implicatie crezi ca are soft-ul si cablul de date aici ?

Acesta a fost un exemplu - in realitate nu este asa de mica acea memorie, e mai mare...si este integrata intr-un microcontroler.
Mai mult nu spun ca ma baga moderatorii la categoria infractori. radmasa.gif

Deci doar Dumnezeu VA STII SIGUR cati km a avut masina aia. Daca ai pile pe la biserica...poate merge. Altfel crede-ma ca nu ai cum. icon_mrgreen.gif

Apropo de ce nu vrei sa intelegi ca nu merita pocnitoarea aia? Serios acuma...
Chiar vrei sa te vezi peste 2-3 saptamani pe forum plangand ca nu merge si ca trebie sa bagi bani in ea gramada ?

Incearca sa realizezi ca NU SUNT DELOC IEFTINE la piese aceste masinute. Marele lor avantaj ca sunt fiabile - nu prea pica ele, insa la numarul ala de km...sansele sunt foarte mari sa pice ceva.

O masina veche nu poti sa ii faci CASCO - ai pocnit-o si pe urma plangi la cat te costa sa o faci...(inclusiv piesele SH - vanzatorii stiu ca este vorba de Renault si ca Renault are piese scumpe..deci nici ei nu se lasa...)

Scuza-ma insa initial am crezut ca faci misto de noi...adica vrei sa iti cumperi masina si te interesezi cat costa un set motor ? radmasa.gif Nu e prea logic...chiar te pretezi sa iei ultimile trompete de masini aruncate de altii, ca sa le repari ? Personal prefer sa stau oricat fara masina decat sa ajung sa fac asta...

Chitara lui Slash
pe bune...NU TE GRABI. Asteapta...ne mai uitam si noi si gasim pana la urma ceva. Ai rabdare si tu...
Intreab-l pe userul Tamango ca si el ca tine a facut - insa a asteptat pana la momentul oportun.

This post has been edited by bubu782001: 20 Jul 2010, 23:29

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
renotgo
post 21 Jul 2010, 09:41
Post #15

Membru autentic

From: Onesti

Eu am cumparat masina cand avea 150000 km ,adusa din Gemania ...Masina arata si arata chiar impecabil dupa ce-am parcurs 125000 km in tara . Motorul l-am nenorocit neschimband cureaua ...asa ca ...dupa 264000 km de "frecus" uzura era minima ,asta am decis-o dupa ce l-am dezmembrat si inlocuit cu un alt motor .In concluzie ,la 1500 euro ...daca masina arata bine si un priceput stie unde s-o controleze ,merita din plin "investitia" .O masina bine intretinuta duce muulti km fara probleme ! Repet , masina mea este un exemplu si pe asta ma bazez ! Apropos ,masina are telescoapele pe fata originale ,toate arcurile ,tobe ,catalizator ,sonde si multe altele fara a fi schimbate pana acum .
slashguitar ,fa ce crezi ca-i mai bine , dar ..vezi ce faci ...! smile.gif

--------------------
Laguna 3 Inițiale Paris 2.0 DCI . 2008
+
bubu782001
post 21 Jul 2010, 10:04
Post #16

Membru autentic

rentgo, la tine a fost un caz fericit. Preturile au mai cazut in ziua de astazi, de aceea spuneam ca in banii aia poate opta pentru ceva cu mai putini km.

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
twingooo
post 21 Jul 2010, 18:17
Post #17

Membru de partid din Republica Ceha

From: Ceska Republika, Praha 4

de ce proliferati topicurile de genul asta? consultanta in cazane, dupa care posteaza 1400 de probleme care mai de care, doar din cauza faptului ca "acum am luat-o, deh" dand o deosebita dovada de nu ma intereseaza sfaturile voastre, mai bine dati-mi rezolvari la probleme. eu zic sa se inchida ca viitorul coleg are suficienta informatie pe forum

--------------------
Renault Espace 2.0 dci 2007, Privilege
mens sana in corpore barosano!
+
slashguitar
post 21 Jul 2010, 23:45
Post #18

Membru incepator

multumesc tuturor pt raspunsuri...o sa mai astept un pic sa vad ce gasesc

--------------------
- - -
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 17:26
Dacia