Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

O mana de ajutor pentru un Chamade...

costicutz
post 12 Apr 2007, 11:12
Post #1

Membru incepator

Group: Members

fratilor am un renault 19 chamade din 90 .....54 kw...1721 cm...si de un an incoace imi tot face probleme....consum mare ...banzina 11-12 in oras (culmea...exterior imi ia 6)...am pus-o pe gaz si imi ia 14 in oras ..dar dat fiind faptul ca gazul e mai ieftin ..am trecut cu vederea.Mi s-a stricat si trapa electrica,...masina imi trancane la gropi si aproape la orice denivelare...servodirectia merge cam greu...am schimbat amortizoarele spate si am pus din astea pe gaz ....(vroiam sa intreb..care sunt mai bune pt romania...pe gaz sau pe ulei)...si la motor imi zbarnaie nu stiu ce...la o anumita turatie...adica intre 2500 - 3500 de rotatii..(cineva mi-a spus ca s-ar putea sa fie de la placuta de protectie care s-a desprins de pe galerie)...aa si era sa uit ...inca un lucru ...cablul de ambreaj e tare rau nu gluma..si se rupe in fiecare an...din cauza asta ...anu trecut am dat si peste o babutza...fericire in rate smile.gif....masina e intretinuta...si daca este miscata de doua ori pe saptamana din parcare....dati-va si voi cu parerea..si poate daca i se face mila cuiva ..sa imi dea si mie un manual de reparatii pt chamade...

ms anticipat

This post has been edited by costicutz: 12 Apr 2007, 11:14

Attached thumbnail(s)
IMAGE0009.JPG ( Size: 188.91k ) Number of downloads: 828

--------------------
renault 19 chamade - IS 05 CSU 1990
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
R19/16v
post 12 Apr 2007, 11:21
Post #2

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

Saraca tipa sa mai inlocuiesti cate ceva pe la ea. Torncanitul - pe fata - poate fi de la flansele amotizoarelor, pivoti, bucsi bascula sau bucsi bara stabilizatoare.
Pe spate poate troncani din cauza bucsilor de la punte.

Zbarnaitul poate fi intr-adevar de la o protectie termica. Tureaza si tu motorul pana cand incepe sa zbarnaie si uite-te care e cauza.

Du-te la un service si pune-i sa discute cu calculatorul. O sonda bolnava poate fi cauza unui consum mare.

Cablul de ambreiaj probabil ca se rupe din cauza placii de presiune care se cere si ea schimbata. Cand o schimbi pe aceasta, schimba si discul de ambreiaj si rulmentul de presiune.

Servodirectia merge greu, probabil, din cauza rulmentilor de la arcuri. Schimba-i si totul va merge mai lin, cred eu. Mai era un topic pe tema asta, cu poze si tot ce-ti trebuie. Cauta-l si pune-te pe treaba smile.gif

Succes!

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
costicutz
post 14 Apr 2007, 10:21
Post #3

Membru incepator

am fost cu ea la un service....mi-am pus mainile in cap ...trancaneala e de la caseta de directie ...si mai am si un joc micutz la ambele roti pe fata...tot de la caseta de directie...mi s-a spus ca aceasta nu se poate repara...ci trebuie schimbata...ma costa vre-o 18 milioane cu tot cu manopera...bani pe care nu ii am ....se merita sa iau una la mana a doua...sau sa mai astept..si sa merg asa.. ?in legatura cu consumul exagerat pe benzina ..ala de 11-12 in oras...am mers anul trecut si i-am facut un test ....pe calculator ..si singura eroare mi-a dat la sonda lambda..pe care am schimbato si nu a influientat cu nimic...totusi ...inca mai cer un manual de reparatii pt renault...ms anticipat

--------------------
+
Io_mi_s
post 14 Apr 2007, 11:54
Post #4

Membru autentic

From: Galati

Ai PM.

--------------------
Renault Megane 2.2 2006/Confort Privilege
+
R19/16v
post 14 Apr 2007, 20:30
Post #5

Oldschool Member

Gasesti caseta de directie facuta pe vapor mult mai ieftina dar mai buna decat ce ai tu acum pe masina.

P.S. Io_mi_s daca ai ceva de spus, de ce nu spui pe forum, in vazul lumii, ca poate se mai intalneste si altcineva cu problemele lui Costicutz.

--------------------
+
Io_mi_s
post 14 Apr 2007, 20:49
Post #6

Membru autentic

From: Galati

Ai dreptate intru totul, R19/16v, dar nu pot fi de folos decat cu MRxxxx.dbf wink.gif .

This post has been edited by Io_mi_s: 14 Apr 2007, 21:18

--------------------
Renault Megane 2.2 2006/Confort Privilege
+
R19/16v
post 15 Apr 2007, 01:40
Post #7

Oldschool Member

nu-i problem' smile.gif zi asa smile.gif

--------------------
+
costicutz
post 16 Apr 2007, 17:52
Post #8

Membru incepator

se poate ca zbarnaiala deespre care vorbeam sa fie de la gaura aia de pe galerie ...este o gaura si apoi un tub(furtun) din carton si aluminu ...care duce la filtrul de aer....se poate sa fie de acolo ? ...adica daca furtunul nu e prins pe gaura respectiva(pe galerie)...sau poate de la cureaua de distributie ... daca nu a fost pusa bine.. ?

--------------------
+
R19/16v
post 17 Apr 2007, 20:15
Post #9

Oldschool Member

Localizeaza tu sunetul. Fara a vedea masina este imposibil de dat o solutie.

--------------------
+
dan_mar
post 1 May 2007, 11:28
Post #10

Membru cu portbagaj

From: HD

QUOTE(costicutz @ 12 Apr 2007, 11:12)
...cablul de ambreaj e tare rau nu gluma..si se rupe in fiecare an...
*

Cu ambreiajul am avut si eu o gramada de probleme, dar acum mai bine de 4 ani... se rupea odata la 2-3 luni si am ajuns sa-mi fac cablurile in garaj, ca oricum intinderea e din pedala ...
chiar o solutie nu stiu sa-ti dau, eu am schimbat cablul, pedala, placa+disc+rulment si acum nu mai apar probleme, dar a fost chiar un cosmar, deci stiu prin ce treci ...

Cat priveste troncanitul si eu am probleme in caseta de directie si cu bara de torsiune, ambele sunt acum in proces de inlocuire. Asa ca, as putea sa-ti dau un sfat: cumpara o masina identica cu cateva sute euro si ia tot ce trebuie de pe ea... eu zic ca scapi mai ieftin si pui si piese de calitate mai buna comparativ cu cele "de import" de pe la noi.

numai bine, bafta

--------------------
RENAULT 19 Chamade GTR 1990, C1J / JB1 1.4 57CP
RENAULT Megane I hatchback 1997 1.6 75CP 199.000 km
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th August 2025 - 01:49
Dacia