In Turcia cu masina
![]() ![]() ![]() |
In Turcia cu masina
gabriel_TMF |
![]()
|
||
![]() membru cu bun simt Group: Members Posts: 81 Joined: 16 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,4
2005 laureate
- B 47 TMF
|
|||
giovi_buru |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 19 April 07 ![]() |
eu initial as vrea in Antalia, Belek...dar chiar nu stiu ce sa aleg, avand in vedere ca oferta este destul de mare si parerile sunt impartite in ce priveste notiunile de all inclusive in Turcia. In Grecia acum imi este mai usor sa aleg pt ca am fost un an in urma si imi fac imediat o opinie, dar aici as vrea sa fie si bine si ceva pana in 600-700E cazarea si masa...mai e si copilul
|
--------------------
Toyota
corolla
2008, D4D 1,4, 90cp
- gl-xx-xxx
|
|
gabriel_TMF |
![]()
|
![]() membru cu bun simt Group: Members Posts: 81 Joined: 16 August 05 ![]() |
All inclusiv in Turcia este OK. Din punctul asta de vedere nu ai de ce sa-ti faci probleme. Ma refer aici strict la mancare, oferta este atat de bogata si de variata incat chiar daca esti cu un "bebe" este imposibil sa nu gasesti ceva sa-i placa si lui. Totusi Antalia este cam departe pentru un drum cu masina si copil asa mic. La 700 Eur cred ca gasesti un hotel all inclusive de 3-4 * in Belek. Mai depinde acum si de perioada in care vrei sa mergi, tarifele fiind diferentiate in functie de luna pe care ti-ai ales-o pentru sejur. Totusi daca vrei sa-ti faci o idee despre preturi si conditii, vezi si tu ofertele de la jeka sau patriot, de exemplu.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,4
2005 laureate
- B 47 TMF
|
|
giovi_buru |
![]()
|
am vazut ofertele de la patriot si jeka (de 2 zile le tot studiez). Am observat ca in Antalya preturile sunt putin mai mari decat in Kusadasi! Care este diferenta intre ele in afara de distanta! Pana in Kussadasi cu masina am 1300km ceea ce intr-o zi cu cateva ore de somn undeva cred ca se rezolva. Daca nu sa trec prin Istanbul si la dus si la intors pt ceva shoping.
Multumesc pt sfat |
--------------------
Toyota
corolla
2008, D4D 1,4, 90cp
- gl-xx-xxx
|
|
Lucman |
![]()
|
![]() Cogito ergo doleo Group: Members Posts: 664 Joined: 26 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca vreti o statiune linistita si frumoasa incercati Oludeniz. Este intre Marmaris si Antalia, cam la mijlocul distantei.
Datorita faptului ca nu exista charter din Romania staiunea este perfecta ![]() In statiune va recomand hotelul Montana Pine Resort. Este pe munte la vreo 3 km de plaja, dar exista autocarul hotelului. Cel putin noua ne-a placut foarte mult, deoarece in hotelurile din statiune era o viermuiala de nedescris. Aici abia iti vedeai vecinii. 4* 5 piscine, cazarea in vilisoare, multa verdeata si multa liniste. Haleu a fost stupefiant de bogat si de indestulator, desi am luat numai demipensiune. Daca vreti cu avionul e aeroport la Dalaiman parca la 80 km de hotel, dar au autocar pentru aeroport. Noi am fost cu masina si nu am regretat distanta mare, deoarece pe o raza de 100 km ai o gramada de locuri de vizitat, unele mai frumoase ca altele. |
--------------------
Renault
1.5 DCi 80CP
Fidji Bianchi Super Grizzly
|
|
giovi_buru |
![]()
|
Lucman, m-am uitat pe site si hotelul este super, nu stiu daca intra-adevar demipensiunea isi va spune cuvantul in sensul ca te vei satura! Au acolo si all inclusive? Daca mergi la plaja la laguna si mai bei o bericica e ok? Nu ai probleme cu politistii? Totusi e concediu!
![]() |
--------------------
Toyota
corolla
2008, D4D 1,4, 90cp
- gl-xx-xxx
|
|
vali79m |
![]()
|
![]() No. 620 Group: Members Posts: 509 Joined: 5 April 05 From: Titan-Salajan ![]() |
Sal la toti.Stie cineva unde pot sa inchiriez o vila in zona antalyei, marmaris, bodrum.
Plecam cam multi si vrem sa avem linistea "noastra.Multam |
--------------------
Clio
Symbol
2005 dci-80 cp
|
|
vali79m |
![]()
|
![]() No. 620 Group: Members Posts: 509 Joined: 5 April 05 From: Titan-Salajan ![]() |
Chiar nu stie nimeni?
|
--------------------
Clio
Symbol
2005 dci-80 cp
|
|
Lucman |
![]()
|
![]() Cogito ergo doleo Group: Members Posts: 664 Joined: 26 August 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Lucman @ 14 Mar 2008, 08:23) Daca vreti o statiune linistita si frumoasa incercati Oludeniz. Este intre Marmaris si Antalia, cam la mijlocul distantei. Datorita faptului ca nu exista charter din Romania staiunea este perfecta ![]() In statiune va recomand hotelul Montana Pine Resort. Este pe munte la vreo 3 km de plaja, dar exista autocarul hotelului. Cel putin noua ne-a placut foarte mult, deoarece in hotelurile din statiune era o viermuiala de nedescris. Aici abia iti vedeai vecinii. 4* 5 piscine, cazarea in vilisoare, multa verdeata si multa liniste. Haleu a fost stupefiant de bogat si de indestulator, desi am luat numai demipensiune. Daca vreti cu avionul e aeroport la Dalaiman parca la 80 km de hotel, dar au autocar pentru aeroport. Noi am fost cu masina si nu am regretat distanta mare, deoarece pe o raza de 100 km ai o gramada de locuri de vizitat, unele mai frumoase ca altele. Demipensiunea este mai mult decat OK. La pranz nu aveam nevoie decat de inghetata ![]() Oricum, pentru aprovizionare cu haleala si alte cele exista un supermarket la 5 minute de hotel. |
--------------------
Renault
1.5 DCi 80CP
|
|
Vali48 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 1 December 05 From: Constanta ![]() |
QUOTE(vali79m @ 24 Mar 2008, 22:57) Sal la toti.Stie cineva unde pot sa inchiriez o vila in zona antalyei, marmaris, bodrum. Plecam cam multi si vrem sa avem linistea "noastra.Multam http://www.villarenters.com/search_results...a0-4a088542a79e |
--------------------
Subaru
Forester 2.5XT
2006 Forester 2.5XT 4EAT 230 HP
Once Subaru, allways Subaru |
|
Dan98 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 28 November 04 From: Constanta ![]() |
Mai există benzină/motorină ieftină în zona "duty free" dintre Bulgaria și Turcia ?
Mulțumesc. |
--------------------
Mercedes-Benz
W211
2003
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.328 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Vara trecuta exista....si nu cred sa o fi scos..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Dan98 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 28 November 04 From: Constanta ![]() |
Pentru Turcia trebuie procură în caz că mașinile nu sunt pe numele noastre ? Sunt pe persoană fizică , dar plecăm două mașini și niciuna nu este pe numele nostru.
|
--------------------
Mercedes-Benz
W211
2003
|
|
GabyT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
OBLIGATORIU !
Chiar am ramas surprins de controlul tuturor actelor legate de masina (procura tradusa in turca si apostilata, carte verde talon), control ce s-a efectuat atat la intrare, cat si la iesirea din Turcia in comparatie cu restul Europei. Mai multe detali gasesti aici : http://www.daciaclub.ro/In-Turcia-cu-masin...ml#entry1100867 This post has been edited by GabyT: 15 Apr 2008, 14:04 |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala / 2003 Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006 MIO C520 |
|
david79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 888 Joined: 19 March 05 ![]() |
eu plec maine seara la turci suntem 2 masini
ptr cele 2 masini pe care le am pe firma , am facut traducere in turca, engleza si romana cu apostila cu tot.... dar nu au o data anume le-am facut sa le mai folosesc si alta data, sper sa nu am probleme stiti ceva despre detectoarele de rada la turci? sa il bag in bagaje? ma gandeam sa nu il iau deloc dar la bulgari nu prea merge fara |
--------------------
Toyota
corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ;
2008 / 2011
|
|
Dan98 |
![]()
|
Noi plecăm 3 mașini de fapt pe 28. Mâine merg să mă interesez de împuternicire , traducere și apostilă...
Cartea verde cât mai costă pentru Turcia |
--------------------
Mercedes-Benz
W211
2003
|
|
hog |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 17 April 08 ![]() |
Salut baieti !
am citit mult din experienta voatra peste hotare in special catre turcia pentru ca asta ma intereseaza in acest moment, multe de retinut. Foarte utile informatiile. thx! Sa trec la subiect. Eu voi pleca pe 01 mai sau 02 mai catre ANKARA sunt singur, ma rog cu familia. Merge cineva spre Edirne ? |
--------------------
vectra
vectra
1996
- b69FPU
|
|
laurian |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 466 Joined: 15 August 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Logan
MCV 1.6 16V
2006
- B39xxx Asus 636 ; SPVM700;
Intek H520 +KL40+President ML145 |
|
lorenzolamas |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 21 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Frati romani eu cred ca nu e nevoie de nicio carte verde speciala pt Turcia deoarece o avem pe cea data de RCA (asigurarea obligatorie).M-am uitat pe ea si e trecuta si Turcia,dar asiguratorii ne iau banul cu placere daca mergem sa le dam,ei nu zic ba !
La fel si cu asigurarea de sanatate,nu-i necesara pt Turcia,asa ca luati aminte !!! Eu plec pe 15.06 la Oren,hotel de doua stele,dar e dragut cu Hb si costa doar 13 Euro pe zi,plaja e super si f aproape de hotel. Toate cele bune. |
--------------------
dacia logan/MCV
1.4/0,9
1997/2014
- b-73-vlc/B-600-DPS
|
|
laurian |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 466 Joined: 15 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu am avut Turcia pe cartea verde, asa ca a trebuit sa fac.
Depinde de firma de asifgurari. |
--------------------
Logan
MCV 1.6 16V
2006
- B39xxx Asus 636 ; SPVM700;
Intek H520 +KL40+President ML145 |
|
Lucman |
![]()
|
Aveti grija sa nu va imbolnaviti prin Turcia. Acolo intai platesti si apoi iti decontezi in tara cu asiguratorul.
|
--------------------
Renault
1.5 DCi 80CP
|
|
Dan98 |
![]()
|
Am rezolvat cu procura. Cost la notariat: 50 RON , am lăsat-o la tradus astăzi , 155 RON traducerea + apostilă.
A mai rămas să trec pe la Consulatul Turciei , cel local , am auzit că ar mai trebui o ștampilă pe ea, o să trec preventiv. RCA am la Ardaf , deși nu este tăiată nicio țară , trebuie să extind Cartea Verde pentru Turcia. Merg luni să aflu costurile. Mi s-a spus 10 EUR telefonic. |
--------------------
Mercedes-Benz
W211
2003
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Brainie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
calcaneu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 4 July 05 ![]() |
Un ghid bun despre Istanbul, in format digital, are cineva ? Mersi !
|
--------------------
Renault Megane Break
1.9 dTI
2001
|
|
Dan98 |
![]()
|
|
--------------------
Mercedes-Benz
W211
2003
|
|
david79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 888 Joined: 19 March 05 ![]() |
salut
tocmai am venit de la istanbul impresii : merita din plin, am facut si grecia in sept 2006 , acum turcia - partea europeana. cel mai mare dezavantaj se numeste Bulgaria. pacat de peisaje... in rest sunt varza ...... am iesit din romania joi pe 17.04 la ora 4 din vama de la giurgiu, bulgaria am traversat-o pe ruta Russe-V.Tarnovo-NovaZagora-Svilengrad. apoi in turcia ff. simplu Edirne - Istanbul. la ora 10.30 ieseam din vama la turci despre traversarea bulgariei as vrea sa spun ca e mare greseala sa mergeti prin V.Tarnovo-NovaZagora. drumul e praf, am dat cu scutul de pietre, nu am cuvinte... in al doilea rand harta bulgariei, ultima care are 4,5 mb e o gluma, nu prea are treaba cu realitatea. sunt radare la bulgari, pusi la ciupeala ieftina, toate in banda x. noi fata de bulgari avem drumuri... la turci, atentie mare la vama cu imputernicirile pentru masini. eu aveam si in turca, dar cea in engleza era in fata si la ea s-a uitat. trebuie sa aveti si in turca, si sunt valabile doar cu apostila. asigurarea am extins-o in romania si cartea verde ptr turcia si casco. la vama am dat asigurarea veche fara extindere si era buna. turcia nu era taiata, asa ca voi avea o discutie destul de serioasa cu agentul de asigurari. drumul la turci e belea, asfalt, autostrada boboc... mergi intins pana la istanbul, am mers cam cu 140, am vazut radare dar erau doar pentru pilotii adevarati. harta turciei pt mio ff. bine facuta, ff, exacta, o bere ptr ioana ![]() grija mare cu circulatia in istanbul acolo toti se baga, toti conduc destul de repede, dai un claxon si te lasa, trebuie sa ai atentie distributiva mai mare ca la noi, trbuie sa lasi si tu sa se bage. poti sa mai intorci pe un interzis, sa mai faci o romanesca, nu-i problema politita te vede ca esti turist si te lasa in pace, asta pana ajungi la hotel, pentru ca in istanbul e bine sa gasesti un loc de parcare, preferabil pazita cu plata si acolo lasi masina pana pleci. strazile sunt ff inguste, gen lipscani, am vazut chiar si autocare bagate pe acolo, la milimetru. folosesc locurile de parcare la maxim, lipesc masinile una de alta, la noi in bucuresti e risipa ![]() e superb orasul , chiar nu am cuvinte, niciodata nu vezi destul, e bine de parcurs pe jos, si cu tramvaiul. neaparat de vazut moscheea albastra, palatul topkapi, sf sofia, si grand bazaar. atentie in grand bazaar, trebuie sa negociati la sange, fara mila, in afata de fise de tramvai si intrarile la muzeu se poate cumpara cu euro, exemplu de negociere: a cerut 150 euro am luat cu 80, a cerut 40 de euro am luat cu 20, de la 2000 de euro am ajuns la 200. paritatea e de 2 lire/1 euro si atentie ca cele mai bune preturi nu sunt totusi in grand bazaar si in magazinasele din zona, atentie si la aur, nu e de calitate. cam asta ar fi, aveti grija ca bulgarii la intoarcere se uita in bagaje, ciupela ieftina gen 5 euro dezinfectia, dar de fapt costa 2 euro. nu am cuvinte despre bulgari, parca traiesc doar din magarii suntem cu muult inainte lor cam asta ar fi, daca aveti intrebari, va raspund, |
--------------------
Toyota
corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ;
2008 / 2011
|
|
kriiss888 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 19 December 03 From: Bucuresti ![]() |
o sa plec si eu la Istanbul duminica viitoare. Inteleg ca ai trecut Bulgaria cam in 6 ore si jumatate (4-10.30) ; ai mers intins , ai facut pauze ?
cam cat ai stat in vama turca ? Mai zi cate ceva despre circulatia in Istanbul ; de asta imi e frica cel mai mult ...multa lume spune ca e mai nasol decat in Buc ! si eu trebuie sa ajung pana in centrul vechi - Sultanahmet .. This post has been edited by kriiss888: 21 Apr 2008, 13:04 |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 2006
|
|
calcaneu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 4 July 05 ![]() |
@david 79 : "atentie ca cele mai bune preturi nu sunt totusi in grand bazaar si in magazinasele din zona"
Deci unde sunt preturile cele mai bune ? Ai vrut sa spui "ci in magazinasele din zona" ? Mersi! eu plec vineri ![]() |
--------------------
Renault Megane Break
1.9 dTI
2001
|
|
GabyT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(david79 @ 21 Apr 2008, 12:02) ... in al doilea rand harta bulgariei, ultima care are 4,5 mb e o gluma, nu prea are treaba cu realitatea... harta turciei pt mio ff. bine facuta, ff, exacta, o bere ptr ioana ![]() ... Vezi ca ultima harta a Bulgariei (Bulgaria_eng_2008.1_080228.fbl) a "crescut" cu aprox. 2 MB fata de anterioara (Bulgaria_eng_2007.10_071106.fbl) ajungand la 6,5 MB si ar trebui sa fie mai exacta ![]() Eu am traversat Bulgaria anul trecut cu Bulgaria_2007.07_070815.fbl (4,2 MB) si mi s-a parut destul de slaba, insa tot mai buna decat nimic in conditiile in care bulgarii stau mult mai prost decat noi la capitolul indicatoare. Ce varianta de harta a Turciei ai utilizat ? Eu am utilizat Turkey_2007.07_070815.fbl (37,862 MB) si nu mi s-a parut extraordinara (in compartie cu cele din vest e drept; in comparatie cu cea a Bulgariei, a fost mulT mai buna); ultima este Turkey_2008[1].01_080227.fbl (40,145 MB). This post has been edited by GabyT: 21 Apr 2008, 14:31 |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala / 2003 Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006 MIO C520 |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 18:11 |