Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

40 Pages « < 6 7 8 9 10 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

In Turcia cu masina

gabriel_TMF
post 13 Mar 2008, 09:46
Post #211

membru cu bun simt

Group: Members

pai unde vrei sa mergi, ca turcia e mare?

13 Mar 2008, 09:53:
eu deja mi-am rezervat bilete, de fapt le-am si platit, pentru kustur club in kusadassi. plecam pe 29 iunie pana in 10 iulie. laugh.gif

This post has been edited by gabriel_TMF: 13 Mar 2008, 09:53

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,4 2005 laureate - B 47 TMF
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
giovi_buru
post 13 Mar 2008, 15:43
Post #212

Membru incepator

eu initial as vrea in Antalia, Belek...dar chiar nu stiu ce sa aleg, avand in vedere ca oferta este destul de mare si parerile sunt impartite in ce priveste notiunile de all inclusive in Turcia. In Grecia acum imi este mai usor sa aleg pt ca am fost un an in urma si imi fac imediat o opinie, dar aici as vrea sa fie si bine si ceva pana in 600-700E cazarea si masa...mai e si copilul

--------------------
Toyota corolla 2008, D4D 1,4, 90cp - gl-xx-xxx
+
gabriel_TMF
post 13 Mar 2008, 22:43
Post #213

membru cu bun simt

All inclusiv in Turcia este OK. Din punctul asta de vedere nu ai de ce sa-ti faci probleme. Ma refer aici strict la mancare, oferta este atat de bogata si de variata incat chiar daca esti cu un "bebe" este imposibil sa nu gasesti ceva sa-i placa si lui. Totusi Antalia este cam departe pentru un drum cu masina si copil asa mic. La 700 Eur cred ca gasesti un hotel all inclusive de 3-4 * in Belek. Mai depinde acum si de perioada in care vrei sa mergi, tarifele fiind diferentiate in functie de luna pe care ti-ai ales-o pentru sejur. Totusi daca vrei sa-ti faci o idee despre preturi si conditii, vezi si tu ofertele de la jeka sau patriot, de exemplu.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,4 2005 laureate - B 47 TMF
+
giovi_buru
post 14 Mar 2008, 07:54
Post #214

Membru incepator

am vazut ofertele de la patriot si jeka (de 2 zile le tot studiez). Am observat ca in Antalya preturile sunt putin mai mari decat in Kusadasi! Care este diferenta intre ele in afara de distanta! Pana in Kussadasi cu masina am 1300km ceea ce intr-o zi cu cateva ore de somn undeva cred ca se rezolva. Daca nu sa trec prin Istanbul si la dus si la intors pt ceva shoping.
Multumesc pt sfat

--------------------
+
Lucman
post 14 Mar 2008, 08:23
Post #215

Cogito ergo doleo

From: Bucuresti

Daca vreti o statiune linistita si frumoasa incercati Oludeniz. Este intre Marmaris si Antalia, cam la mijlocul distantei.
Datorita faptului ca nu exista charter din Romania staiunea este perfecta smile.gif
In statiune va recomand hotelul Montana Pine Resort. Este pe munte la vreo 3 km de plaja, dar exista autocarul hotelului.
Cel putin noua ne-a placut foarte mult, deoarece in hotelurile din statiune era o viermuiala de nedescris. Aici abia iti vedeai vecinii.
4* 5 piscine, cazarea in vilisoare, multa verdeata si multa liniste.
Haleu a fost stupefiant de bogat si de indestulator, desi am luat numai demipensiune.
Daca vreti cu avionul e aeroport la Dalaiman parca la 80 km de hotel, dar au autocar pentru aeroport.
Noi am fost cu masina si nu am regretat distanta mare, deoarece pe o raza de 100 km ai o gramada de locuri de vizitat, unele mai frumoase ca altele.

--------------------
Renault 1.5 DCi 80CP Fidji
Bianchi Super Grizzly
+
giovi_buru
post 15 Mar 2008, 15:18
Post #216

Membru incepator

Lucman, m-am uitat pe site si hotelul este super, nu stiu daca intra-adevar demipensiunea isi va spune cuvantul in sensul ca te vei satura! Au acolo si all inclusive? Daca mergi la plaja la laguna si mai bei o bericica e ok? Nu ai probleme cu politistii? Totusi e concediu! icon_mrgreen.gif Multumesc

--------------------
+
vali79m
post 24 Mar 2008, 22:57
Post #217

No. 620

From: Titan-Salajan

Sal la toti.Stie cineva unde pot sa inchiriez o vila in zona antalyei, marmaris, bodrum.
Plecam cam multi si vrem sa avem linistea "noastra.Multam

--------------------
Clio Symbol 2005 dci-80 cp
+
vali79m
post 29 Mar 2008, 21:00
Post #218

No. 620

From: Titan-Salajan

Chiar nu stie nimeni?

--------------------
Clio Symbol 2005 dci-80 cp
+
Lucman
post 31 Mar 2008, 06:59
Post #219

Cogito ergo doleo

QUOTE(Lucman @ 14 Mar 2008, 08:23)
Daca vreti o statiune linistita si frumoasa incercati Oludeniz. Este intre Marmaris si Antalia, cam la mijlocul distantei.
Datorita faptului ca nu exista charter din Romania staiunea este perfecta smile.gif
In statiune va recomand hotelul Montana Pine Resort. Este pe munte la vreo 3 km de plaja, dar exista autocarul hotelului.
Cel putin noua ne-a placut foarte mult, deoarece in hotelurile din statiune era o viermuiala de nedescris. Aici abia iti vedeai vecinii.
4* 5 piscine, cazarea in vilisoare, multa verdeata si multa liniste.
Haleu a fost stupefiant de bogat si de indestulator, desi am luat numai demipensiune.
Daca vreti cu avionul e aeroport la Dalaiman parca la 80 km de hotel, dar au autocar pentru aeroport.
Noi am fost cu masina si nu am regretat distanta mare, deoarece pe o raza de 100 km ai o gramada de locuri de vizitat, unele mai frumoase ca altele.
*

Demipensiunea este mai mult decat OK. La pranz nu aveam nevoie decat de inghetata smile.gif. Nu au FB din cate stiu eu. Berea pe plaja e destul de scumpicica din cate tin eu minte, dar nu de neatins. Toate preturile insa sunt si in lire sterline, deoarece este o statiune unde predomina turistii din UK.
Oricum, pentru aprovizionare cu haleala si alte cele exista un supermarket la 5 minute de hotel.

--------------------
Bianchi Super Grizzly
+
Vali48
post 31 Mar 2008, 07:19
Post #220

Membru

From: Constanta

QUOTE(vali79m @ 24 Mar 2008, 22:57)
Sal la toti.Stie cineva unde pot sa inchiriez o vila in zona antalyei, marmaris, bodrum.
Plecam cam multi si vrem sa avem linistea "noastra.Multam
*

http://www.villarenters.com/search_results...a0-4a088542a79e

--------------------
Subaru Forester 2.5XT 2006
Forester 2.5XT 4EAT 230 HP
Once Subaru, allways Subaru
+
Dan98
post 2 Apr 2008, 02:16
Post #221

Membru incepator

Mai există benzină/motorină ieftină în zona "duty free" dintre Bulgaria și Turcia ?

Mulțumesc.

--------------------
Mercedes-Benz W211 2003
+
cj98czh
post 2 Apr 2008, 07:49
Post #222

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Vara trecuta exista....si nu cred sa o fi scos..

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
Dan98
post 14 Apr 2008, 22:17
Post #223

Membru incepator

Pentru Turcia trebuie procură în caz că mașinile nu sunt pe numele noastre ? Sunt pe persoană fizică , dar plecăm două mașini și niciuna nu este pe numele nostru.

--------------------
Mercedes-Benz W211 2003
+
GabyT
post 15 Apr 2008, 14:04
Post #224

Membru autentic

OBLIGATORIU !

Chiar am ramas surprins de controlul tuturor actelor legate de masina (procura tradusa in turca si apostilata, carte verde talon), control ce s-a efectuat atat la intrare, cat si la iesirea din Turcia in comparatie cu restul Europei.

Mai multe detali gasesti aici : http://www.daciaclub.ro/In-Turcia-cu-masin...ml#entry1100867

This post has been edited by GabyT: 15 Apr 2008, 14:04

--------------------
Dacia Solenza Scala / 2003
Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006
MIO C520
+
david79
post 15 Apr 2008, 15:28
Post #225

Membru autentic

eu plec maine seara la turci suntem 2 masini
ptr cele 2 masini pe care le am pe firma , am facut traducere in turca, engleza si romana cu apostila cu tot.... dar nu au o data anume le-am facut sa le mai folosesc si alta data, sper sa nu am probleme

stiti ceva despre detectoarele de rada la turci? sa il bag in bagaje? ma gandeam sa nu il iau deloc dar la bulgari nu prea merge fara

--------------------
Toyota corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ; 2008 / 2011
+
Dan98
post 16 Apr 2008, 00:59
Post #226

Membru incepator

Noi plecăm 3 mașini de fapt pe 28. Mâine merg să mă interesez de împuternicire , traducere și apostilă...

Cartea verde cât mai costă pentru Turcia

--------------------
Mercedes-Benz W211 2003
+
hog
post 17 Apr 2008, 15:51
Post #227

Membru incepator

Salut baieti !

am citit mult din experienta voatra peste hotare in special catre turcia pentru ca asta ma intereseaza in acest moment, multe de retinut. Foarte utile informatiile. thx!
Sa trec la subiect. Eu voi pleca pe 01 mai sau 02 mai catre ANKARA
sunt singur, ma rog cu familia. Merge cineva spre Edirne ?

--------------------
vectra vectra 1996 - b69FPU
+
laurian
post 17 Apr 2008, 16:53
Post #228

Membru autentic

QUOTE(Dan98 @ 16 Apr 2008, 00:59)
Cartea verde cât mai costă pentru Turcia
*

Am dat 60 de dolari, la Generali, unde am atat CASCO, cat si cea prin lege.
Casco extins, 15 euro.
Valoare asigurare 12000 euro.

--------------------
Logan MCV 1.6 16V 2006 - B39xxx
Asus 636 ; SPVM700;
Intek H520 +KL40+President ML145
+
lorenzolamas
post 18 Apr 2008, 09:27
Post #229

Membru incepator

Frati romani eu cred ca nu e nevoie de nicio carte verde speciala pt Turcia deoarece o avem pe cea data de RCA (asigurarea obligatorie).M-am uitat pe ea si e trecuta si Turcia,dar asiguratorii ne iau banul cu placere daca mergem sa le dam,ei nu zic ba !
La fel si cu asigurarea de sanatate,nu-i necesara pt Turcia,asa ca luati aminte !!!
Eu plec pe 15.06 la Oren,hotel de doua stele,dar e dragut cu Hb si costa doar 13 Euro pe zi,plaja e super si f aproape de hotel.
Toate cele bune.

--------------------
dacia logan/MCV 1.4/0,9 1997/2014 - b-73-vlc/B-600-DPS
+
laurian
post 18 Apr 2008, 10:49
Post #230

Membru autentic

Eu nu am avut Turcia pe cartea verde, asa ca a trebuit sa fac.
Depinde de firma de asifgurari.

--------------------
Logan MCV 1.6 16V 2006 - B39xxx
Asus 636 ; SPVM700;
Intek H520 +KL40+President ML145
+
Lucman
post 18 Apr 2008, 12:44
Post #231

Cogito ergo doleo

Aveti grija sa nu va imbolnaviti prin Turcia. Acolo intai platesti si apoi iti decontezi in tara cu asiguratorul.

--------------------
Bianchi Super Grizzly
+
Dan98
post 18 Apr 2008, 19:03
Post #232

Membru incepator

Am rezolvat cu procura. Cost la notariat: 50 RON , am lăsat-o la tradus astăzi , 155 RON traducerea + apostilă.

A mai rămas să trec pe la Consulatul Turciei , cel local , am auzit că ar mai trebui o ștampilă pe ea, o să trec preventiv.

RCA am la Ardaf , deși nu este tăiată nicio țară , trebuie să extind Cartea Verde pentru Turcia. Merg luni să aflu costurile. Mi s-a spus 10 EUR telefonic.

--------------------
Mercedes-Benz W211 2003
+
adi_ar
post 18 Apr 2008, 19:26
Post #233

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

QUOTE(Lucman @ 18 Apr 2008, 12:44)
Aveti grija sa nu va imbolnaviti prin Turcia. Acolo intai platesti si apoi iti decontezi in tara cu asiguratorul.
*

Da' unde-i altfel ?
Nu cred ca cineva a reusit sa se imbolnevasca in locul potrivit pentru a primi asistenta grauita ! sad.gif

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
Brainie
post 19 Apr 2008, 10:31
Post #234

Membru autentic

QUOTE(Dan98 @ 18 Apr 2008, 20:03)
RCA am la Ardaf , deși nu este tăiată nicio țară , trebuie să extind Cartea Verde pentru Turcia. Merg luni să aflu costurile. Mi s-a spus 10 EUR telefonic.
*

Fii mai clar: deci Turcia nu e tăiată, dar totuși polița nu e valabilă ? Cum așa ? De unde rezultă ?

--------------------
Ex Dacia 1310 Li ; Ex Logan ABS+ 1.6 MPI 2007
+
calcaneu
post 19 Apr 2008, 14:31
Post #235

Membru

Un ghid bun despre Istanbul, in format digital, are cineva ? Mersi !

--------------------
Renault Megane Break 1.9 dTI 2001
+
Dan98
post 20 Apr 2008, 16:23
Post #236

Membru incepator

QUOTE(Brainie @ 19 Apr 2008, 10:31)
Fii mai clar: deci Turcia nu e tăiată, dar totuși polița nu e valabilă ? Cum așa ? De unde rezultă ?
*

Au spus că este vina agentului care mi-a făcut polița. Deși atunci mi s-a spus că o să fie valabilă peste tot.

--------------------
Mercedes-Benz W211 2003
+
david79
post 21 Apr 2008, 12:02
Post #237

Membru autentic

salut
tocmai am venit de la istanbul
impresii :
merita din plin, am facut si grecia in sept 2006 , acum turcia - partea europeana.
cel mai mare dezavantaj se numeste Bulgaria. pacat de peisaje... in rest sunt varza ......
am iesit din romania joi pe 17.04 la ora 4 din vama de la giurgiu, bulgaria am traversat-o pe ruta Russe-V.Tarnovo-NovaZagora-Svilengrad. apoi in turcia ff. simplu Edirne - Istanbul. la ora 10.30 ieseam din vama la turci
despre traversarea bulgariei as vrea sa spun ca e mare greseala sa mergeti prin V.Tarnovo-NovaZagora. drumul e praf, am dat cu scutul de pietre, nu am cuvinte...
in al doilea rand harta bulgariei, ultima care are 4,5 mb e o gluma, nu prea are treaba cu realitatea. sunt radare la bulgari, pusi la ciupeala ieftina, toate in banda x. noi fata de bulgari avem drumuri...
la turci, atentie mare la vama cu imputernicirile pentru masini. eu aveam si in turca, dar cea in engleza era in fata si la ea s-a uitat. trebuie sa aveti si in turca, si sunt valabile doar cu apostila. asigurarea am extins-o in romania si cartea verde ptr turcia si casco. la vama am dat asigurarea veche fara extindere si era buna. turcia nu era taiata, asa ca voi avea o discutie destul de serioasa cu agentul de asigurari.
drumul la turci e belea, asfalt, autostrada boboc... mergi intins pana la istanbul, am mers cam cu 140, am vazut radare dar erau doar pentru pilotii adevarati.
harta turciei pt mio ff. bine facuta, ff, exacta, o bere ptr ioana biggrin.gif .
grija mare cu circulatia in istanbul acolo toti se baga, toti conduc destul de repede, dai un claxon si te lasa, trebuie sa ai atentie distributiva mai mare ca la noi, trbuie sa lasi si tu sa se bage. poti sa mai intorci pe un interzis, sa mai faci o romanesca, nu-i problema politita te vede ca esti turist si te lasa in pace, asta pana ajungi la hotel, pentru ca in istanbul e bine sa gasesti un loc de parcare, preferabil pazita cu plata si acolo lasi masina pana pleci. strazile sunt ff inguste, gen lipscani, am vazut chiar si autocare bagate pe acolo, la milimetru. folosesc locurile de parcare la maxim, lipesc masinile una de alta, la noi in bucuresti e risipa blink.gif .
e superb orasul , chiar nu am cuvinte, niciodata nu vezi destul, e bine de parcurs pe jos, si cu tramvaiul. neaparat de vazut moscheea albastra, palatul topkapi, sf sofia, si grand bazaar.
atentie in grand bazaar, trebuie sa negociati la sange, fara mila, in afata de fise de tramvai si intrarile la muzeu se poate cumpara cu euro, exemplu de negociere: a cerut 150 euro am luat cu 80, a cerut 40 de euro am luat cu 20, de la 2000 de euro am ajuns la 200. paritatea e de 2 lire/1 euro si atentie ca cele mai bune preturi nu sunt totusi in grand bazaar si in magazinasele din zona, atentie si la aur, nu e de calitate.
cam asta ar fi, aveti grija ca bulgarii la intoarcere se uita in bagaje, ciupela ieftina gen 5 euro dezinfectia, dar de fapt costa 2 euro. nu am cuvinte despre bulgari, parca traiesc doar din magarii suntem cu muult inainte lor
cam asta ar fi, daca aveti intrebari, va raspund,

--------------------
Toyota corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ; 2008 / 2011
+
kriiss888
post 21 Apr 2008, 13:02
Post #238

Membru

o sa plec si eu la Istanbul duminica viitoare. Inteleg ca ai trecut Bulgaria cam in 6 ore si jumatate (4-10.30) ; ai mers intins , ai facut pauze ?
cam cat ai stat in vama turca ?
Mai zi cate ceva despre circulatia in Istanbul ; de asta imi e frica cel mai mult ...multa lume spune ca e mai nasol decat in Buc ! si eu trebuie sa ajung pana in centrul vechi - Sultanahmet ..

This post has been edited by kriiss888: 21 Apr 2008, 13:04

--------------------
Dacia Logan Laureate Plus 2006
+
calcaneu
post 21 Apr 2008, 13:58
Post #239

Membru

@david 79 : "atentie ca cele mai bune preturi nu sunt totusi in grand bazaar si in magazinasele din zona"
Deci unde sunt preturile cele mai bune ? Ai vrut sa spui "ci in magazinasele din zona" ?
Mersi! eu plec vineri wink.gif

--------------------
Renault Megane Break 1.9 dTI 2001
+
GabyT
post 21 Apr 2008, 14:29
Post #240

Membru autentic

QUOTE(david79 @ 21 Apr 2008, 12:02)
...
in al doilea rand harta bulgariei, ultima care are 4,5 mb e o gluma, nu prea are treaba cu realitatea...

harta turciei pt mio ff. bine facuta, ff, exacta, o bere ptr ioana  biggrin.gif .
...

*

Vezi ca ultima harta a Bulgariei (Bulgaria_eng_2008.1_080228.fbl) a "crescut" cu aprox. 2 MB fata de anterioara (Bulgaria_eng_2007.10_071106.fbl) ajungand la 6,5 MB si ar trebui sa fie mai exacta blush.gif
Eu am traversat Bulgaria anul trecut cu Bulgaria_2007.07_070815.fbl (4,2 MB) si mi s-a parut destul de slaba, insa tot mai buna decat nimic in conditiile in care bulgarii stau mult mai prost decat noi la capitolul indicatoare.

Ce varianta de harta a Turciei ai utilizat ?
Eu am utilizat Turkey_2007.07_070815.fbl (37,862 MB) si nu mi s-a parut extraordinara (in compartie cu cele din vest e drept; in comparatie cu cea a Bulgariei, a fost mulT mai buna); ultima este Turkey_2008[1].01_080227.fbl (40,145 MB).

This post has been edited by GabyT: 21 Apr 2008, 14:31

--------------------
Dacia Solenza Scala / 2003
Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006
MIO C520
+
40 Pages « < 6 7 8 9 10 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

4 User(s) are reading this topic (4 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 18:11
Dacia