Laguna II 1.6 16 v, aprilie 2001. Euro 3 sau 4?
![]() ![]() ![]() |
Laguna II 1.6 16 v, aprilie 2001. Euro 3 sau 4?
@dutch |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 83 Joined: 24 August 06 From: ...back to home ![]() |
|
||
--------------------
Renault
laguna 2.0 16v
/2004
|
|||
bvirgil |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 9 November 06 From: Oradea ![]() |
M-am uitat la seria de pe motor, e codul K4M...deci tre sa ma impac cu ideea ca e Eur 3???
![]() BH07xyk, tu ai facut manevra cu numere rosii mai mult decat o singura data? Si functioneaza pe bune? Ar fi fain...oricum nu ma gandeam la Casco...ca sa-mi ramana si ceva bani de benzina ![]() |
--------------------
Renault
Laguna III Carminat 1.5 dci
2010 Laguna III Carminat, 1.5 dci
|
|
bvirgil |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 9 November 06 From: Oradea ![]() |
Dutch,
Conform tabelului lui traffictours, motorul de 2.0 benzina ar fi Euro 4. Desi eu as fi vrut sa fie asta de 1.6... ![]() |
--------------------
Renault
|
|
@dutch |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 83 Joined: 24 August 06 From: ...back to home ![]() |
QUOTE(bvirgil @ 20 Apr 2007, 15:03) @bvirgil eu am fost sigur ca ai euro3 pentru ca la noi (serbia) au multi masina ta si cum la noi sa cere ca masina sa aibe minimum euro 3 ca sa poti inmatricula masina cunosc deja cam toate tipurile te lagune ![]() Lista am puso numai pentru ca sa te conving si pe tine ![]() |
--------------------
Renault
laguna 2.0 16v
/2004
|
|
bh07xyk |
![]()
|
![]() C Group: Members Posts: 976 Joined: 10 March 06 From: Oradea ![]() |
Uita-te si tu pe strada cate numere rosii sunt. Asa e legea. Si exact cum tin ei de taxa tin si eu de banii mei. Daca nu se scoate taxa o platesc in ultima zi a ultimei amanari posibile.
|
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
2003 Progression ex Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique , 120, 17", 2002
Manuale reparatii Laguna in pagina personala. |
|
bvirgil |
![]()
|
BHO7, stiu ca se pot lua numere rosii pe 1 luna. Intrebarea e daca pot lua pe urma de cate ori vreau numere rosii sau numai o data. Tu de cate ori le-ai schimbat numerele rosii pe Alfa? Daca se poate numai 1 data, nu prea are rost ca intr-o luna nu se va schimba nimic.
dutch, lista aia cu motorizari MINIM Euro 3 o putem gasi pe site-ul RAR. Aia garanteaza ca masina e minim Euro 3 dar poate sa fie si Euro 4. Daca e pe lista aia nu inseamna ca motorul nu e Euro 4 ci ca e sigur ca-i Euro 3. Pe mine ma intereseaza sa stiu sigur in ce categorie intra motorul meu... |
--------------------
Renault
|
|
bh07xyk |
![]()
|
Prima luna imi expira in 2 mai. Atunci le reinnoiesc prima data. Stiu personal om care a reinnoit deja. Mai mult de atat te horarasti cum vrei, nu stiu de ce vrei tu sa le dai banii repede. Pentru cei 80 RON pe luna?
|
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
|
traffictours |
![]()
|
Membru autentic Group: Validating Reno Posts: 1.013 Joined: 9 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Am deschis mai demult un topic Motoare euro 4 Renault(eram si eu nelamurit atunci si am prevazut nelamuririle altora). Tocmai in acest scop l-am deschis, sa dezbatem problema. Postati acolo ca sa ramana informatiile centralizate, sa fie mai usor accesate.
This post has been edited by traffictours: 20 Apr 2007, 14:28 |
--------------------
BMW
-
-
|
|
bvirgil |
![]()
|
BH07, cei 80 de ron sunt (conform unui amic) bani dati pe numerele rosii, + RCA pe 1 luna, plus nu stiu ce formulare si taxe. Tu stii mai bine daca deja le-ai luat. Cat e?
|
--------------------
Renault
|
|
bvirgil |
![]()
|
Traffictours, mie imi joaca feste functia cautare. Imi da ceva eroare. Da-mi te rog un link pentru postul cu pricina, sa-mi pun acolo nelamuririle.
Merci |
--------------------
Renault
|
|
traffictours |
![]()
|
Membru autentic Group: Validating Reno Posts: 1.013 Joined: 9 January 07 From: Bucuresti ![]() |
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=66660&hl=
Asta e link-ul de care vorbeam anterior. This post has been edited by traffictours: 20 Apr 2007, 14:40 |
--------------------
BMW
-
-
|
|
bh07xyk |
![]()
|
Cam pe acolo ies toate. 80.
|
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
|
@dutch |
![]()
|
QUOTE(bvirgil @ 20 Apr 2007, 15:20) dutch, lista aia cu motorizari MINIM Euro 3 o putem gasi pe site-ul RAR. Aia garanteaza ca masina e minim Euro 3 dar poate sa fie si Euro 4. Daca e pe lista aia nu inseamna ca motorul nu e Euro 4 ci ca e sigur ca-i Euro 3. Pe mine ma intereseaza sa stiu sigur in ce categorie intra motorul meu... ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
laguna 2.0 16v
/2004
|
|
bvirgil |
![]()
|
Nu vreau sa conving pe nimeni ca masina mea e Euro 4. De fapt asteptam eu pe cineva sa ma convinga fie ca-i Euro 3 fie ca-i Euro 4...
Inca mai astept argumente pentru una sau alta din variante. P.S. Traffictours, am citit si am postat pe linkul indicat dar nu m-a convins deloc. Stiu, tabelul tau zce Euro 3 dar R&d yicea ca toate Lagunele pe benzina sunt Euro 4. Alte idei? |
--------------------
Renault
|
|
byl11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 377 Joined: 25 February 05 ![]() |
Toate sunt euro 3, inclusiv a mea care este acelasi an de fabricatie si motorizare ca a ta. pe acte mele din germania scrie clar Euro3, e posibil pa ale tale sa scrie D4 care e alta treaba decit euro4
|
--------------------
renault
Latitude
- dj11byl
2011/150cp/diesel
|
|
pixule |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 25 February 06 From: Zalau ![]() |
mai frate, 1.6 16v e conceptie 1998, din ala am si io, si codul k4m f 720 e euro 3 suta in mie. daca mai ai vro litera pe acolo, o fi altceva. ieftin ai luat-o la 4000, ce dotari are? si pana la urma urmei, taxa e 1144 eur pt motorul asta, nu inteleg care e tragedia, ca daca era taxa vamala tot atata plateai.nu intelegeti gresit, si io am dat 4040ron taxa inmatriculare si nu-s fericit deloc, dar eu numai euro3 mi-am permis. daca vrei euro 4, sa platesti mai putin la stat, pai intereseaza-te frate inainte de coduri si toate cele, sa le visezi noaptea in somn inainte de a da banii pe masina.
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1ph2 RXE
- SJ69LOL
1.6/16v/107 Cateodata ajungi la concluzia ca e mult mai bine sa fii prost.Desi la mine e cam tardiv acum sa ma mai gandesc la asta.Altii insa o pot face cu succes
|
|
bvirgil |
![]()
|
Multumesc pentru raspunsuri. Nu e o tragedie ca taxa e doar 1144 de euro dar asta nu inseamna ca accept cu seninatate sa platesc taxele stupide ale guvernantilor nostri.
Mi-au spus cativa ca masina ar fi Euro 4 si bineinteles ca m-as fi bucurat sa arunc mai putini bani pe taxe de inmatriculare. Si tocmai asta faceam, ma interesam de coduri, nu atat cat sa le visez noaptea, ci cat sa stiu daca profesionistii de la RAR imi incadreaza bine masina sau nu. Destul de limpede? |
--------------------
Renault
|
|
b_gabi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 566 Joined: 28 October 06 ![]() |
Referitor la numerele provizorii....la o camionetă pe care am cumpărat-o radiată și nu am fost atent la valabilitatea numerelor (mai erau valabile 2 zile la data când am cumpărat-o) cu mare efort (tot cunoștințele să trăiască) am reușit să mai iau altele și asta pt a putea merge la RAR să fac identificare altfel mergeam cu ea la ștangă. E bine de obținut informații sigure înainte să expire cele vechi. Iar asigurarea se poate face pe mai multe luni nu numai pe una (dacă vreți să păstrați mașina). Ea rămâne valabilă la înmatriculare!
|
--------------------
renault
laguna 2
- AG 70 BUB
2001 Privilege 1,8 I 16V
|
|
r&d |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 2 June 04 ![]() |
Masina mea din semnatura, inmatriculata in iulie 2001 in Germania avea in cartea de identitate Euro3 und D4 cu schlussel nummer 52. Motor de 1.8 F4P A7. La RAR am primit cod de omologare cu E4, adica masina e euro4. In Germania la fel au in carte si cele de 1.6. Pe atunci cand am luat-o nu era diferenta de taxe, doar ca trebuia minim eur0 3 ca sa o inmatriculezi.
Ok, dar povestea e mai complicata, fiindca pe Laguna1 ph2, motorul de 1.6, K4M era euro 3 (desi in germania era D4 cu 32, am adus 2 si am inmatriculat in Ro cand minim era euro3) iar motorul de 1.8 era doar EURO2 in ROmania, desi in Germania avea aceiasi omologare cu cel de 1.6, adica D4/32. Intrebare pentru cei cu Laguna 2 (BGO, KGO) cu motor K4M, ce cod de omologare aveti in Romania? In specia;l cei cu masini aduse din De... |
--------------------
Volvo
S40
2.0T4 200cp 2001 Renault Laguna 2 Privilege 1.8 16V 120cp 2001 (Verkauft/Sold)
|
|
bvirgil |
![]()
|
Alors, nu mai e nimeni pe forumul asta cu Laguna II 1.6 16 v, din 2001, cod motor K4M si caroserie BGO ca sa-mi spuna ce Euro i-au trecut astia la RAR? Preferabil din Germania, se pare ca alea ies la RAR Euro 4 iar cele aduse din Franta numai Euro 3...
Multzam |
--------------------
Renault
|
|
vick20 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 153 Joined: 13 January 07 ![]() |
QUOTE(bh07xyk @ 20 Apr 2007, 14:24) Prima luna imi expira in 2 mai. Atunci le reinnoiesc prima data. Stiu personal om care a reinnoit deja. Mai mult de atat te horarasti cum vrei, nu stiu de ce vrei tu sa le dai banii repede. Pentru cei 80 RON pe luna? cum ai facut....cum sa-ti iei numere rosii dupa ce ai avut deja timp de o luna???....mie mi-au zis la politie ca daca vreau, trebuie sa ma duc in audienta la gaboru cel mare si daca ala vrea, imi da, dar doar pe 10 zile....cum naiba de tu iti poti lua?...cunosti prin politie sau cum? ca eu stau deja de aproape 2 luni cu masina in parcare din cauza ca nu vreau sa-mi platesc taxa de hotie?! ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
1.9dCi vanduta
|
|
ViperRS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 712 Joined: 20 September 04 From: Cluj Napoca ![]() |
eu am inteles ca se pot scoate o luna numere rosii si o luna numere rosii de proba, informatia este neoficiala si inca neconfirmata. A nu se lua de buna.
|
--------------------
Dacia
1310
- cj Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
|
|
bvirgil |
![]()
|
VipeRS, se pare nu putem lua numere de proba, alea se dau in cazuri foarte rare doar pentru masini prototip, noemologate in Romania si alte bazaconii. Iar numerele rosii se pare ca se pot lua numai o data. Si-au luat astia masuri de precautie....
Chiar nimeni nu mai e pe forumul asta, sau nu cunoaste pe cineva cu o Laguna ca si a mea, adusa din Germania, sa-mi spuna in ce norma Euro au incadrat-o? Daca as gasi O laguna Euro 4...as putea sa le contest la astia de RAR decizia.... Astept ![]() |
--------------------
Renault
|
|
bh07xyk |
![]()
|
Eu va anunt in orice caz ce se intampla cand imi expira luna. Mie mi s-a spus foarte clar ca pot reinnoi, stiu om care a reinnoit, ramane de vazut.
K4M are versiuni Euro3 si Euro 4, vezi atasament. Attached File(s) ![]() |
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
|
@dutch |
![]()
|
|
--------------------
Renault
laguna 2.0 16v
/2004
|
|
ViperRS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 712 Joined: 20 September 04 From: Cluj Napoca ![]() |
eu numai din 30.04 o sa scot numere rosii ca atunci in expira numerele de franta. Scuze de offtopic dar este adevarat ca atunci cand ai numerele rosii nu este nevoie sa platesti rovigneta?
|
--------------------
Dacia
1310
- cj Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
|
|
bh07xyk |
![]()
|
Nu este nevoie dar nici nu poti. Eu am insistat sa-mi fac la un petrom si n-au vrut sub nici o forma pt ca nu am ertificat de inmatriculare. Asta ar fi motivul.
@dutch Ce anume sa ma informez legat de EURO 4? Sincer, personal sunt convins ca laguna lui bvirgil este Euro 3. Nu avea sens pentru Renault sa puna motor Euro4 pe o masina in 2001 cand nu era nevoie. Era o cheltuiala in plus. Am cautat de curiozitate si am gasit documentul despre Scenic care are doua versiuni ale aceluiasi motor respectand fiecare un set de norme. Deci treaba este totusi in coada de peste: nu toate K4Murile sunt Euro 3. Unele sunt Euro 4. |
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
|
bvirgil |
![]()
|
BH07xyk, multi constructori au adoptat normele Euro 4 inainte sa fie nevoie. Iar moroarele de 2 litri de pe Laguna din 2001 sunt clar Euro 4, de ce nu ar fi si cele de 1.6
Si asa cum spuneai, daca unele K4M sunt Euro 3 si altele Euro 4, cum le diferentiem??? |
--------------------
Renault
|
|
@dutch |
![]()
|
QUOTE(bh07xyk @ 22 Apr 2007, 19:23) @dutch Ce anume sa ma informez legat de EURO 4? Sincer, personal sunt convins ca laguna lui bvirgil este Euro 3. Nu avea sens pentru Renault sa puna motor Euro4 pe o masina in 2001 cand nu era nevoie. Era o cheltuiala in plus. Am cautat de curiozitate si am gasit documentul despre Scenic care are doua versiuni ale aceluiasi motor respectand fiecare un set de norme. Deci treaba este totusi in coada de peste: nu toate K4Murile sunt Euro 3. Unele sunt Euro 4. Uite ce spune producatorul : "Toutes ces motorisations essence respectent les normes de dépollution Euro 3 (Euro 2000) et satisfont aux incitations fiscales IF Euro 4 suivant les destinations." Asta nu inseamna ca masina asta este obligatoriu (standard) echipata cu motoare Euro 4 This post has been edited by @dutch: 23 Apr 2007, 02:29 |
--------------------
Renault
laguna 2.0 16v
/2004
|
|
traffictours |
![]()
|
Da-ne si noua link-ul unde scrie despre asta, in cazul asta nu e obligatoriu sa fie euro 4, probabil IF euro 4 e un fel de D4 de la nemti, o norma fiscala, care nu intotdeauna conduce la euro 4.
|
--------------------
BMW
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th August 2025 - 03:45 |