Reomologare 1,6 16V 110CP, Euro3 !? Se poate face?
![]() ![]() ![]() |
Reomologare 1,6 16V 110CP, Euro3 !? Se poate face?
mefmef |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 17 October 06 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.6 16V
|
|||
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Ii doare in cur pe aia de la Renault Romania de noi
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
mefmef |
![]()
|
Eu sper ca nu
![]() Poate doar au unii o imagine proasta despre ei... si ei de fapt sunt baieti buni. ![]() Dar cred ca ar merita incercat. |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.6 16V
|
|
Ovis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 10 April 03 From: Timisoara ![]() |
Daca nu va convine masina vinedeti-o si cumparati-va alta, nu tot strigati ca Renault isi bate joc de noi. Cand ati cumparat masina (presupun ca) stiati exact ce cumparati, nu? Ce faceti voi e cersetorie in toata regula...
|
--------------------
Renault
Megane II.2 Estate Expression
2006 - 1600cc 110 CP, 15500km
|
|
etm |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 122 Joined: 26 August 05 ![]() |
Salut,
in mod normal, daca nu exista nicio diferenta intre cele 2 motoare, s-ar putea face o re-omologare (sau cel putin incerca), dar individuala. Cel putin asa vad eu si nu cred ca RRo sa plateasca o re-omologare pt toate masinile vandute in 2006 cu respectiva motorizare. Pt cei interesati, ar merita un tel la RAR... o intrebare nu strica!!! Bafta! |
--------------------
Renault
Megane Bicorp
2006, 1.5dCi 80 CP, PA
- B-XX-ERV
|
|
mefmef |
![]()
|
@Ovis, ai grija la limbaj si la ton.
Ai vazut undeva ca afirm eu ca nu sunt multumit de masina? Sau ca Renault Romania isi bate joc de cineva? Poate mai citesti odata, mai atent, primul meu post. Era o intrebare, in ideea ca cineva are mai multe amanunte/informatii, despre cum s-ar putea face reomologarea. Daca se poate. Si nu individual. Daca motorul e acelasi cu cel care se vinde acum, nu ti se pare normal sa se corecteze eroarea, daca a fost una? Daca motoul nu este acelasi sau sunt alte diferente la catalizator sau la altceva vroiam sa primesc informatii tot de la cei care le au. Ti-am zis, mie mi se par specificatiile identice. Dar, poate ma insel. Intentia mea nu a fost sa cersesc absolut nimic, nu stiu de unde a reiesit asta. ![]() Sper ca am fost destul de clar. PS: Am bolduit pt. cei care prefera sa citeasca printre randuri. LE: Ce pacat ca la postul 100, in loc sa-l sarbatoresc, a trebuit sa explic ceea ce scrisesem mai sus. ![]() This post has been edited by mefmef: 4 Apr 2007, 10:36 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.6 16V
|
|
Ovis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 10 April 03 From: Timisoara ![]() |
QUOTE @Ovis, ai grija la limbaj si la ton. Scuze, dar chiar sunt iritat de atitudinea asta tipic romaneasca prin care tot timpul cerem sa ni se dea si sa ni se faca. Hai sa punem mana si sa ne rezolvam noi insine problemele care ne privesc. In cazul asta al reomologarii, Reno chiar nu are nici o treaba. Eventual cel mult sa ne dea o hartie oficiala cum ca motorul si catalizatorul sunt Euro 4 (in cazul in care sunt, ca pana acum sunt doar presupuneri!) si cu acea hartie sa mergem la RAR...vorbesc pur ipotetic, pentru ca nu stiu cum se face. QUOTE Ai vazut undeva ca afirm eu ca nu sunt multumit de masina? In momentul in care vrei mai mult de la ceva inseamna ca esti nemultumit de acel ceva, nu? QUOTE Sau ca Renault Romania isi bate joc de cineva? asta a spus-o ssilviu, nu tu. Cu alte cuvinte ce-i drept, dar concluzia tot aia e. QUOTE Daca motorul e acelasi cu cel care se vinde acum, nu ti se pare normal sa se corecteze eroarea, daca a fost una? In primul rand nu cred ca a fost vorba de o eroare ci asa a fost strategia manageriala. Chiar crezi ca o firma asa mare ca Renault sa isi faca afacerile dupa ureche? Eu unul nu cred. QUOTE Ti-am zis, mie mi se par specificatiile identice. Dar, poate ma insel. Si mie mi se pare ca motoarele ar fi identice, si asta o spune si majoritatea. Nu stiu insa la catalizator cum sta treaba. Poate ne aude kata_voicu, sau altcineva care lucreaza in reteaua Renault si ne pot spune mai multe. QUOTE Pt cei interesati, ar merita un tel la RAR... o intrebare nu strica!!! Nu ar strica. |
--------------------
Renault
Megane II.2 Estate Expression
2006 - 1600cc 110 CP, 15500km
|
|
Cypher4laguna |
![]()
|
![]() Honda Driver Group: Members Posts: 931 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
eu stiu ca are mai multa platina sau aur in catalizator, e lucrat la timpii de injectie si emisiile de co2 si nox sunt mai mici. (personal nu cred ca se poate face upgrade-ul sau daca se poate e f.scump). De luat in calcul totusi ca 1,6 16v din 2005 avea la acelasi motor 115 CP
![]() |
--------------------
Honda
Civic & Jazz
ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
|
|
mefmef |
![]()
|
QUOTE Eventual cel mult sa ne dea o hartie oficiala cum ca motorul si catalizatorul sunt Euro 4 (in cazul in care sunt, ca pana acum sunt doar presupuneri!) si cu acea hartie sa mergem la RAR...vorbesc pur ipotetic, pentru ca nu stiu cum se face. Ok! Aici sunt de acord cu tine. Ceva in genul asta ziceam si eu. Dar de la asta pana la acuze de cersetorie este cale lunga. QUOTE In momentul in care vrei mai mult de la ceva inseamna ca esti nemultumit de acel ceva, nu? Nu neaparat! Si eu nu vreau ceva mai mult. ![]() QUOTE De luat in calcul totusi ca 1,6 16v din 2005 avea la acelasi motor 115 CP Exact la asta m-am gandit si eu. Motorul Euro 3 avea 115 CP. Asta are 110 CP. Pe face-lift nu sunt decat de 110CP. Am vazut ca la toate motoarele la care s-a trecut de la Euro 3 la Euro 4 sunt diferente de CP si cuplu. Aici nu vad diferente. Dar, repet, poate ca sunt totusi diferente intre cele doau motoare de 110 CP si atunci am lamurit discutia. De asta am si intrebat, poate cineva stie exact, documentat diferentele. Daca exista! This post has been edited by mefmef: 4 Apr 2007, 12:18 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.6 16V
|
|
traffictours |
![]()
|
Membru autentic Group: Validating Reno Posts: 1.013 Joined: 9 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Motoarele de laguna pe benzina sunt euro 4 de mult, de prin 2001, dar RAR-ul le omologa euro 3 pentru ca nu avea nici o importanta dpdv al taxelor. Acum, de anul acesta omologarea se face mai cu grija, iar daca se va introduce o taxa de mediu pentru cele inmatriculate deja, atunci cu siguranta o sa iasa un mare scandal, sau RAR-ul va face modificarile necesare acolo unde e cazul(sau ambele variante, in ordinea prezentarii).
|
--------------------
BMW
-
-
|
|
SANDRINO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 252 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Sustin ideea, desi nu cred ca se aplica si la DCI. Poate ca totusi o solutie ar fi sa "tipam" la Renault Franta. Pe cei de la RRO nu stiu cat ii intereseaza atata timp cat isi ating targetul de vanzari, iar de comentat de (si cu ) cei de la Vocea Clientului nu are sens sa comentez ca oricum de la ei nu afli nimic concret.
![]() ![]() |
--------------------
RENAULT
Kadjar
Intens 1.3 140 EDC GPF - 2019
- B
|
|
etm |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 122 Joined: 26 August 05 ![]() |
@Sandrino: la DCI-uri sigur nu se poate aplica, deoarece nu au aceleasi date tehnice (e.g. 1.5 dci EURO3 are 80CP, cel EURO4 are 85CP; 1.5 dci EURO3 are 100 CP, cel EURO4 are 105CP, 1.9 dci EURO3 are 120CP, cel EURO4 are 130CP). In cazul asta RAR le considera motoare diferite cu norme de poluare diferite.
Singura sansa ar fi la motoarele de 1.6 16v care, intr-adevar, au aceleasi caracteristici (ma refer la cele vandute in anul 2006 ca E3 care au tot 110CP ca si cele vandute in 2007 ca E4). Bafta! |
--------------------
Renault
Megane Bicorp
2006, 1.5dCi 80 CP, PA
- B-XX-ERV
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 12:18 |