Cehia si Slovacia, ...conditii de drum
![]() ![]() ![]() |
Cehia si Slovacia, ...conditii de drum
Gaby |
![]()
|
||
![]() neica nimeni Group: Members Posts: 125 Joined: 24 May 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Toyota Avensis
2,0 D4D
2007 "Everything in life is location... "
(Mel Brooks) |
|||
bogdan10 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 126 Joined: 11 July 06 ![]() |
QUOTE(cataline @ 28 Mar 2007, 11:11) Vin si eu cu o intrebare. Daca vin din Croatia (mai exact zona Opatija) si ma duc pana la Postojna si apoi inapoi, mai trebuie sa iau vigneta? Platesti taxa de 2 euro la traversarea viaductului Mirna (in Croatia). In rest nu mai erau alte taxe de platit acum 2 ani. |
--------------------
DACIA
LOGAN
2005 1.6 MPI AMBITION
- 1-B-101
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Merci baieti! Cautam ceva nepretentios, precum ETAP in Viena la 66 de euro camera, dar cu parcare. Mala Strana nu are locuri in perioada in care ma duc eu, dar da link-uri catre altele.
|
--------------------
-
-
-
|
|
twingooo |
![]()
|
![]() Membru de partid din Republica Ceha Group: Members Posts: 747 Joined: 13 October 06 From: Ceska Republika, Praha 4 ![]() |
tip:www.booking.com
|
--------------------
Renault
Espace 2.0 dci
2007, Privilege mens sana in corpore barosano!
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
a stat cineva la hotel amphone din brno? ma intereseaza in principal cum e cu parcarea. am vazut pe site ca e subterana. iti poti parca singur masina sau o parcheaza angajatii parcarii (am patit in atena sa dea cu masina in perete, noroc ca a lovit decat cu plasticul )
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
raspund tot eu: desi pe site-ul hotelului zice ca parcarea e subterana, de fapt e o curte pazita in spatele hotelului. nu e mare cred ca incap 7 masini maxim. hotelul are 3 stele, dar arata cam de doua. indiferent de camera micul dejun e inclus si este bufet suedez.
o camera tripla a costat 1990CZK (include si parcarea 100CZK). benzina am luat de la un omv si costa 25.5CZK/litru carrera 95. 1 euro~25CZK. vigneta 12E/7 zile (cam scumpa), cea pt slovacia e mult mai ieftina 4.9E/7zile. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
adydta |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 20 January 09 ![]() |
poate sa-mi dea si mie cineva mai multe detalii despre drumul pana in cehia?as vrea sa stiu cum sta treba prin ungaria cu vigneta.trebuie platita doar dacca intri pe autostrazi sa e ca la noi iti trebuie si pe nationale?
cam cat timp faci pana la praga? |
--------------------
daewoo
matiz
2007
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Bine-ai venit pe forum!
In Ungaria vigneta (vituala) se plateste numai pentru autostrada. Cat faci pana in Cehia depinde ... de unde ... pana unde? |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
adydta |
![]()
|
vreu sa ma duc cateva zile pana la praga.sa vizitez orasu.eu sunt din targoviste si as vrea sa plec undeva pe la 2 noaptea in speranta k nu o sa fac mai mult de 18 h pe drum.orice informatie imi este de ajutor tinand cont k e prima oara cand plec afara.multumesc anticipat
|
--------------------
daewoo
matiz
2007
|
|
Gaby |
![]()
|
![]() neica nimeni Group: Members Posts: 125 Joined: 24 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Daca e prima data cand iesi, ar fi mai bine sa faci drumul cu o oprire. Nu stii niciodata ce surprize iti apar in drum ...
This post has been edited by Gaby: 23 Jan 2009, 12:42 |
--------------------
Toyota Avensis
2,0 D4D
(Mel Brooks) |
|
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
Oricum ti-as recomanda ca portiunea Brno-Praga sa o faci pe lumina, e o zona in care in anotimpul asta e in mod traditional vreme proasta (lapovite/ninsori, gheata), si e si foarte circulata, si cehii sunt cam soferi-kamikaze... Autostrada trece acolo prin niste paduri, sunt si multe portiune de rampa/panta, pe masura ce te apropii de Praga circulatia e tot mai densa...
Pe portiunea pe care o cunosc eu din traseu, poti calcula cam asa (usor optimist, pe vreme rea faci mai mult): Deva-granita cam 3-3,5h; traversarea Ungariei cam 4 h, traversarea Slovaciei cel mult 1 h; granita Sk/Cz-Praga cam 2,5h. Repet, sunt valori aproximative care pot varia multisor in functie de starea drumurilor, de numarul si durata opririlor, de blocajele pe care le poti intalni). Eu de exemplu la ultimul drum in ianuarie am pierdut cam 1,5 h intr-un blocaj la cateva zeci de km de Praga, din cauza unui accident... Plin pe portiunea amintita de dobitoci care merg cu 140-150 chiar daca pe carosabil e gheata, si urmarea e previzibila: se tamponeaza sau rastoarna si blocheaza autostrada, si pana vin si ii iau cu farasul stai si injuri, sau mergi zeci de km in stop-and-go, cu 50 cm pe minut... |
--------------------
Renault
Megane II
2003 1,4 16V 98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Targoviste-Praga ~1300 Km din care aproape jumatate prin Romania!!!
De spus ar fi multe, este un drum lung dar as indrazni sa intreb de ce nu alegi o "tinta" mai accesibila? Neaparat trebuie sa fie Praga sau este un sejour itinerant si pana la Praga mai ai de gand sa vezi si altele (Budapesta, Wiena)? |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
adydta |
![]()
|
la intaorcere as vrea sa trec si prin viena si eventual bratislava.stiu k e un drum lung dar oricum nu voi conduce doar eu,pe autostrazi sau zone mai linistite o sa conduca sotia(zonele unde o sa ne permita traficu).
|
--------------------
daewoo
matiz
2007
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Daca cineva are preturi actuale ale taxei de autostrada si ale preturilor carburantului in cele doua tari, il rog sa le posteze aici. Multumesc anticipat.
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Pentru ambele tari te costa vigneta 15 euro, eu am cumparat ambele vignete din fosta vama dintre Austria si Slovacia, sunt acolo niste gherete.
![]() |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Multam' pentru raspuns. Daca cineva stie si preturile benzinei...
|
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
Gaby |
![]()
|
QUOTE(Jack Daniel's @ 4 Jun 2009, 19:04) Pentru ambele tari te costa vigneta 15 euro, eu am cumparat ambele vignete din fosta vama dintre Austria si Slovacia, sunt acolo niste gherete. ![]() Vezi ca cei care vand vignete au pauza de pranz ![]() La 15 E, vigneta de SK e pe o saptamana, cea de CZ pe 4 zile. This post has been edited by Gaby: 5 Jun 2009, 08:05 |
--------------------
Toyota Avensis
2,0 D4D
(Mel Brooks) |
|
Amedeus |
![]()
|
Stau doar 3 zile.
![]() Sper sa ajung la granita Ungaria-Slovacia pe la ora 10-11, (9-10 ora lor) deci sper sa nu intampin problema expusa de tine. This post has been edited by Amedeus: 5 Jun 2009, 10:25 |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
Amedeus |
![]()
|
Revin cu informatii:
Slovacia: Tempo Plus 95 -- 1,16 € (benzinarie Slovnaft) Cehia: OMV Carrera 95 -- 31,50 CZK (1,2 €) Motorina era in jur de 28-29 CZK. Cel mai bun curs de schimb am reusit sa-l gasesc la 1€=26 CZK. In general se platea 24-25 coroane pe un euro. Recomand sa platiti cumparaturile sau masa la restaurant in coroane nu in euro (castigati 10%) Autostrada: Slovacia: 7 zile -- 4,90 € Cehia: 7 zile -- 10,38 € ______________________ Total= 15,28 € This post has been edited by Amedeus: 15 Jun 2009, 20:26 |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
d_crisu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 3 March 09 ![]() |
Eu plec din Bucuresti si as vrea sa fac drumul pana la Praga in 2 sau 3 zile ca nu am sofer la schimb. Poate spune cineva cam pe unde e bine sa faci popas, ceva hoteluri si restaurante unde sa mananci pe drum si o ruta ok?
Am intrat pe via michelin si ma baga pe la Oradea, apoi Ungaria, Slovacia, Cehia. E ok? |
--------------------
dacia 1310
break
1997
- TR 02 AET
|
|
ursul-alb |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 16 October 04 From: Iasi ![]() |
La primele probleme, gasesti lamuriri tot pe forumul asta. Daca ai mai condus ceva pana acum, faci lejer Bucuresti-Praga inttr-o singura zi, plecand devreme. La a doua, tu ce crezi? te uiti nitel pe o harta? Nu ti se pare ca ar fi cea mai scurta? Daca vrei poti merge si prin Bulgaria-Serbia-Muntenegru-Bosnia-Slovenia-Italia-Austria-Germania-Cehia, dar nu e la fel de scurt, nu?
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 egee
- IS XX xxx
|
|
acilutim |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 15 December 08 From: Bucuresti ![]() |
cine imi poate spune care este valoarea actuala a vinietei pentru ungaria, slovacia, polonia si cehia? va rog frumos sa-mi raspundeti concret, nu sa ma trimiteti pe cine stie ce linkuri pentru ca nu sunt actualizate! va multumesc anticipat.
|
--------------------
renault
megane 3
2010 1.4 TCE 96kw
- Bucuresti
|
|
adi_ar |
![]()
|
Ar fi suficient sa citesti posturile anterioare.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
acilutim |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 15 December 08 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
renault
megane 3
2010 1.4 TCE 96kw
- Bucuresti
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
QUOTE(acilutim @ 3 Apr 2010, 02:04) cine imi poate spune care este valoarea actuala a vinietei pentru ungaria, slovacia, polonia si cehia? va rog frumos sa-mi raspundeti concret, nu sa ma trimiteti pe cine stie ce linkuri pentru ca nu sunt actualizate! va multumesc anticipat. QUOTE(Amedeus @ 15 Jun 2009, 19:33) Revin cu informatii: Slovacia: Tempo Plus 95 -- 1,16 € (benzinarie Slovnaft) Cehia: OMV Carrera 95 -- 31,50 CZK (1,2 €) Motorina era in jur de 28-29 CZK. Cel mai bun curs de schimb am reusit sa-l gasesc la 1€=26 CZK. In general se platea 24-25 coroane pe un euro. Recomand sa platiti cumparaturile sau masa la restaurant in coroane nu in euro (castigati 10%) Autostrada: Slovacia: 7 zile -- 4,90 € Cehia: 7 zile -- 10,38 € ______________________ Total= 15,28 € Data viitoate, fii mai amabil! ![]() This post has been edited by Jack Daniel's: 17 Apr 2010, 00:45 |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
J o h n n y |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 538 Joined: 12 April 05 From: Cluj ![]() |
E foarte posibil ca preturile sa se fi schimbat din iunie 2009, cel putin pretul la combustibil.....
|
--------------------
Ford Focus 2
TDCI
2005 Ghia 109 CP Simplicity is the ultimate sophistication!
|
|
adyslanic01 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 7 April 09 From: slanic moldova/bacau ![]() |
salut.imi puteti zice si mia daca in slovenia se poate intra cu buletinul??trebuie sa ajung pana in italia si din auzite unii zic ca nu te lasa sa intri altii zic ca te lasa.. multumesc
|
--------------------
dacia
logan
2008/preferance
- BC-05-EEH
|
|
adi_ar |
![]()
|
Slovenia este membra UE, cu moneda Euro.
Intrarea este permisa cu pasaportul sau Carte de Identitate. Cu buletin de identitate nu este permisa intrarea dar ceva ma face sa cred ca nu ai buletin ci ai formulat gresit. Intrebarea ar fi de ce ai postat aici? |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
adyslanic01 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 7 April 09 From: slanic moldova/bacau ![]() |
multumesc mult pentru raspuns si imi cer scuze pt-ca am postat aici dar dupa aia mi-am dat seama ca sunt adormit si nu am postat unde trebuia.inca o data imi cer scuze
|
--------------------
dacia
logan
2008/preferance
- BC-05-EEH
|
|
zugry |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 5 December 07 From: Galati, Romania ![]() |
http://en.wikipedia.org/wiki/Vignette_(road_tax)
taxe vigneta la zi pentru tarile UE merge cineva in septembrie la Praga cu masina? |
--------------------
Renault
Megane 3 Sport Tourer GT Line
1,5 dCi 110CP - aprilie 2015
- de Bucuresti... :) Renault rulez...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th April 2025 - 17:06 |