Merita Reno-ul?, Regretati careva alegerea facuta?, pentru toate tipurile indiferent de an
![]() ![]() ![]() |
Merita Reno-ul?, Regretati careva alegerea facuta?, pentru toate tipurile indiferent de an
made |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 195 Joined: 13 April 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
ex Renault
Megane 2 Sedan
2005 Expression
|
|||
mister |
![]()
|
![]() Nu cumpara masini frantuzesti si parfumuri nemtesti, ci invers. Group: Members Posts: 474 Joined: 13 July 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ro_megane @ 4 Apr 2007, 13:52) @mister La 7 luni aveam vreo 14.500 de km si schimbasem deja un kit de amortizoare, poate facusem si un "curatat corp clapeta - test Clip"... se intampla prin vara lui 2006, cand tu inca probabil nu-ti luasei Megane.... Mai ai timp sa te gandesti si sa reflectezi... Deci, mai intai aplica sfatul persoanei tale (per a contrario) si pe urma recomanda experienta ta. ... si s-o stapanesti sanatos... 1 milion de km fara evenimente ... e doar o iluzie... Regards, @ ro_megane Sincer imi pare rau pentru tine. Faci parte din a doua categorie si anume a celor "care are ghinion". Eu masina am luat-o pentru familie. Am considerat ca este alegerea ideala si pana acum nu m-am inselat. Am sansa sa sofez diferite autovehicule. De la Matiz pana la TIR-uri. Fiecare are particularitatea ei. Depilda ce poti spune de un C1, 1100 cmc, benzina care-i consuma 9,4% in oras. Ce spui de un C4 caruia i-am inlocuit in nici 20.000 km: etriere spate, kit ambreiaj (rulment, placa, disc, volanta), amortizoare hayon, joja rupta? Si la ambele, multe resoftari de parca le trimit pe luna. Ce poti spune de Opel Astra care in 65.000 km s-au facut doar reviziile si s-au schimbat de 2 ori placutele de frana? Si lista poate continua. Raspunsul meu il gasesti sub avatar. Dar de la a avea reale probleme cu masina pana la a presupune ca o sa ai probleme, e cale lunga. Uita-te ce scrie si Alex colegul nostru. Are 90.000 km si nu are nicio problema. Stiu. Face parte din categoria norocosilor. |
--------------------
Renault Megane Sedan
Lux Privilege
- 1,5 dci 100 CP
2006 Orice, oriunde, oricand, dar nu oricum.
|
|
crn |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 191 Joined: 1 September 05 ![]() |
Nu regret. Este o masina "corecta" pentru pretul ei. consider ca raportul calitate - pret este optim.
|
--------------------
Renault
Symbol
2005 Renault Clio Symbol Fidji 1.4 16v (98CP), 2005
|
|
mar1an |
![]() ![]()
|
![]() Membru Lagunar Group: Members Posts: 51 Joined: 16 March 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu regret deloc:
am avut renault 10 Major,prima masina vreo 4 ani ;Renault 18 Break alti3 ani;Renault 18TLX 4 ani si acum o Laguna Nevada din 1997(o am de 2 ani) pe unde am fost cu aceste masinute ,in lungul si latul tarii de la malul marii pina in virful muntilor.Intotdeauna au crapat ca au mai fost si d'astea in fata casei nu m-au lasat niciodata in drum. |
--------------------
Renault
Laguna Nevada
1997;1,8
|
|
Turkish |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 339 Joined: 11 November 05 ![]() |
@ mister
mai in gluma mai in serios poti spune despre citroen ca e tot o masina frantzuzeasca ![]() iar despre Astra ca probabil renumele de fiabilitate pe care il are, ma refer la cel clasic, e indreptatit - eu am unul cu 9-k in familie la care a f schimbat un furtun de la circuitul de racire. atat realitatea e descrisa in procentele din topic. 85% din oameni nu regreta alegerea facuta. |
--------------------
Honda
Accord
2.4, 2007
|
|
mister |
![]()
|
![]() Nu cumpara masini frantuzesti si parfumuri nemtesti, ci invers. Group: Members Posts: 474 Joined: 13 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Turkish, crede-ma ca nu am cu nicio marca nimic. Atata timp cat nu-mi creaza probleme reale este marca ideala si viabila. Dar sa ajung la ipoteze si sa clasific o marca auto ca fiind necompetitiva.....lasa-ma sa fiu nepartinitor. Nu inseamna ca sunt autentic si detin adevarul suprem
![]() PS: Am avut probleme (mai mici sau mai mari )si cu marci recunoscute pe plan mondial. |
--------------------
Renault Megane Sedan
Lux Privilege
- 1,5 dci 100 CP
2006 Orice, oriunde, oricand, dar nu oricum.
|
|
ro_megane |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 22 January 07 ![]() |
Inainte de toate de toate "Hristos a inviat!"
@mister QUOTE(mister @ 4 Apr 2007, 16:33) Sincer imi pare rau pentru tine. Faci parte din a doua categorie si anume a celor "care are ghinion". ... Dar de la a avea reale probleme cu masina pana la a presupune ca o sa ai probleme, e cale lunga. ... Iti multumesc pentru compatimire, dar nu doresc asa ceva... In achizitionarea unui bun mobil sau imobil, de scurta sau de indelungata folosinta, notiunea de a avea ghinion dobanditorul este exclusa. Nu dai bani pe ceva ca sa ai ghinion.. ![]() Diferenta dintre a avea reale probleme si pana la a le presupune, consta in faptul ca intai presupui, daca se finalizeaza cu schimbare de piesa inseamna ca e reala, daca nu ai ramas cu o presupunere. Pentru exemplificare, acum am 33.500km si am schimbat: 1. flanse amortizor (de 2 ori), 2. motoras recirculare aer, 3. lampi spate, 4. fulie defazoare, 5. caseta de directie, 6. coloana de directie, 7. claxon. si nu e doar o iluzie... ![]() Regards, |
--------------------
Renault
Megane Sedan Expresion
2005 1,6 16v
|
|
sorin |
![]()
|
pilot de renault Group: Members Posts: 883 Joined: 15 November 04 From: Lebbeke,Belgia ![]() |
Daca nici asta nu e ghinion?!?
![]() |
--------------------
MEGANE 2 1,9dCi
--ESTATE
--octombrie 2004
|
|
touche |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 849 Joined: 14 February 07 From: Constanta ![]() |
Nu regret ca am luat Renault as mai face inca o odata aceesi "greseala"
|
--------------------
renault
megane 2.2
2006; 1,5 dci ;80 CP luxe privilege
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Azi masinuta mea a implinit un an si 16.949 km. Avand in vedere ca n-a vazut service-ul decat de 2 ori (o data pentru inlocuirea manerelor si o data pentru revizie) si ca merge ca in pima zi... ce pot sa spun? Merita Reno-ul, nu regret niciun moment alegerea facuta iar urmatoarea mea masina sper sa fie o Laguna 3 phase 2
![]() |
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
- VS15CMA
2013 / 2.0 CDTI / 165CP "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
Pearl Jam |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 135 Joined: 1 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Sunt la primul Renault iar urmatoarea masina ar fi Audi A4, daca mi as permite...
Daca nu, ceea ce e mult mai probabil, urmatoarea va fi tot un Renault, dar ceva mai mare decat Clio III pe care il am in prezent. De exemplu, Megane... Oricum sunt extrem de multumit. ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 4 Intense
2020 1.4 TCE
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Pana acum am schimbat:
- 2 seturi flanse - 3 bobine inductie - ambele bielete - 2 baterii - fulie defazoare + pompa apa - rulment placa presiune ambreiaj - motorasul care comuta pe recirculare aer (remediat problema in regie proprie) - fir capac portbagaj intrerupt (refacut traseul in service) - probleme la surubul de la coloana (strans de cateva ori) - reetansat capac motor pt ca pierdea ulei, fiind urme vizibile de ulei pe blocul motor (nu stiu cum se numeste respectivul corp, e pe deasupra) - bazait motoras senzor habitaclu (remediat problema regie proprie) - schimbat tapon motor (e pe dedesubt, nu stiu sa explic exact care) - pedalier care scartie (remediat problema in regie proprie) - manere interioare usi cojite, bec lampa centru stop ars, greieri, sigurante (never mind) In plus: - caseta de directie nu se prezinta f bine... are ceva joc (ramane de vazut) - si coloana e in aceeasi situatie... stiti voi de ce... nu am reusit sa o schimb in garantie (ramane de vazut) Kilometri parcursi: 62 000 In caz ca are vreo importanta: trec cu viteza 1 prin gropi, reviziile le-am facut intotdeuna anticipat fata de carnetul de service iar la fiecare revizie schimb uleiul si absolut toate filtrele, benzina pun numai Mol 98, dupa aparitia unei defectiuni merg imediat cu ea in service (cand e cazul), circul numai eu cu ea, si totusi... au picat Verdict: REGRET alegerea facuta |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
DSG 2008 Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
touche |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 849 Joined: 14 February 07 From: Constanta ![]() |
cred ca si eu ca regreti la cate ai schimbat, eu o vindeam de mult
|
--------------------
renault
megane 2.2
2006; 1,5 dci ;80 CP luxe privilege
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
nu am vandut-o pt ca in ciuda la atatea probleme legate de fiabilitate totusi e o masina care inca imi place si in care ma simt bine...
dar nu se stie cand se umple paharul... iar accord-urile arata tare bine si am auzit numai lucruri bune despre ele.. ![]() ![]() |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
DSG 2008 Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
Floppy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 400 Joined: 28 September 05 From: BRASOV ![]() |
Eu zic ca merita.
Sunt si recidivist. Am avut Symbol 1.4 8v (noiembrie 2001 - iulie 2005), am facut 70.000 km cu el si am avut o singura problema cu pompa de apa pe la 60.000 km. Era sa uit, am schimbat 2 becuri (fata) si am spart eu un proiector de ceata (dar nu cred ca astea sunt defecte). In rest nimic. In iulie 2005 mi-am luat Clio Extreme 1.5 dCi 80 CP. Mai e un pic si face 2 ani si marti ma duc la revizia de 45.000 km. Am schimbat stergatoarele, 2 becuri (fata) si am crapat un proiector (dar inca ii merge becul). Placutele de frana nici nu le-am schimbat inca... Sigur ca sunt si lucruri care nu-mi plac (tot bordul negru si tapiteria inchisa la culoare, de exemplu), dar per total sunt multumit. Deja ma bate gandul sa-mi iau Megane Estate... Nu stiu cat e vorba de noroc, de mai buna sau mai putin buna utilizare din partea soferilor, dar cred ca ambele conteaza foarte mult. Ca la orice lucru conteaza SI cum ai grija de el... Si ar mai fi ceva. S-a mai spus pe aici ca si alte marci au probleme, recheama loturi intregi de masini in service pentru remedierea problemelor, etc. Eu zic ca e important si ce fel de echipare si ce generatie de masina iei. Mai pe romaneste, una e sa iei un model nou aparut si intr-o echipare "de baza" si alta e sa iei acelasi model dupa face-lift si in versiune full. Sunt curios cat de curand o sa apara problemele la Clio III (model nou) si cate din problemele de la Megane II.1 au fost rezolvate si nu mai apar la Megane II.2, de exemplu... Eu am luat Symbol II, dotat complet (la vremea respectiva) si n-am avut probleme cu el. Apoi, am luat Clio Extreme (dotat si el complet) cu motorul dCi, DUPA ce au fost rezolvate (posibilele) probleme cu pilitura de care amintea CristiB. Si chiar nu am avut probleme cu el. La fel daca imi iau Estate, o sa-mi iau din asta "nou" (face-lift), echipare Privilege, si sunt convins ca nu o sa mai sufere de toate "bolile copilariei" lui Megane II.1 Sigur ca Renault-ul meu nu e cea mai tare masina din parcare, dar isi face treaba foarte bine, consuma putin, etc. si asta la un pret foarte bun. In concluzie, ca am divagat, eu sunt multumit si nu regret (chiar daca e posibil ca pe viitor sa iau si alta marca...) This post has been edited by Floppy: 30 Jun 2007, 21:42 |
--------------------
Renault
Clio 1.5 dCi
- PH10RXB
2005 Extreme I love my car!!!
|
|
Duyu |
![]()
|
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e º t i ![]() |
Nu regret. Daca as avea acum din nou posibilitatea sa-mi cumpar masina de ~ 10k euro as alege tot Symbol.
![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricaþie: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|
sqryn |
![]()
|
![]() Clio rulezzz Group: Members Posts: 736 Joined: 2 February 06 From: München ![]() |
Am facut cu ea 20k km in un an si jumatate, masinuta are acum 140k km. In afara de eternele consumabile nu am schimbat nimic la ea. Merge frumos, si sper sa ma mai tina tot asa macar 2-3 ani. Ma gandeam sa o schimb dar se pare ca voi mai astepta un pic, e pacat sa renunt la ea. Urmatoarea achizitie va fi probabil o Laguna sh sau un Megane (ma tenteaza versiunea Manager).
Cel mai mult vad ca se vorbeste despre preturile de la revizii si piese in general dar am mai citit si pagini de pe alte forumuri si am vazut ca preturile al revizii (astra, c4, fiat grande punto) se invart pe undeva prin jurul acelorasi valori si cam la aceeasi nr de km. (10-15k). Din punct de vedere al masinii nu am ce reprosa, multe din probleme apar din cauza drumurilor pe care suntem nevoiti sa mergem. Cred ca si la un tanc ar aparea greierasi ![]() |
--------------------
RENAULT
Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v
- B-xx-xxx
Alize/1999 Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005 |
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
Nici io nu regret Megane(te)le...
Saptamana trecuta a implinit 50 k km, si, de exemplu, in ultimul an am schimbat de 2 ori uleiu' si filtrele (deh. mult mai multi km acumulati - UE sa traiasca... ![]() In rest, apa, paie si bataie! La banii ei, ii merita. Nu chiar pana la ultima centima, dar ii merita! Parerea mea! Parol! Regards! |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
tudor. |
![]()
|
![]() satisfied renault owner Group: Members Posts: 132 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Am votat ca nu regret.
Am avut pana acum 3 Renaulturi in familie. Un Megane 1 1.6e, a mers pana la 240.000 fara probleme prea mari(eu am facut doar 10.000 cu el), un Megane 2.1 1.6 16v, care si-a facut treaba onorabil pana cand am avut accident cu el(incredibil de sigura masina), devenind dauna totala la 37.000. Anul asta, din nevoia unei a doua masini, mi-am luat inca un Renault dupa o pauza de 2 ani de la marca, un Clio III care e cam tinerel ca sa aiba probleme. This post has been edited by tudor.: 11 Nov 2007, 19:45 |
--------------------
Renault/Volvo/BMW
Clio III/S40/X5
2007 Dynamique dci 85/2009 1.6D/2011 xDrive35i
|
|
bear_mc |
![]()
|
![]() Half-Life 2 Fan Group: Members Posts: 678 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Masinuta din semnatura are 50.000 si ceva de km. Revizii si benzina (si o vopsire de plafon si capota din cauza grindinei
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane II
- B-43-ZHY (sau 42)
2005 Confort Expression+clima+jante+vopsea metalizata
(masina lu'tata) for( int i=0, i<68730, i++) |
|
ionutmarius |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 3 August 05 ![]() |
maisna din semnatura 19k km
pana acum -schimbat flansele,cele vechi stranse de 3-4ori -amortizoarele fata sau spate (nu mai tin minte) odata -nu stiu ce garnitura la recircularea aerului -greierasii anihilati in nr mare prin folosirea unui silicon,mai apar pe drumuri f proaste si acu trebuie schimbat un bec de la semnalizator per total mi se pare o masina dotata,motor ok,consum bun in schimb cam fragila pt drumurile din ro (si se merge f finut cu ea) |
--------------------
renault
megane
2005 renault megane 2005 1.6 16v 115cp
bmw 320d 2004 ...150 magari de rasa |
|
Unduro |
![]()
|
![]() Membru Accidentat Group: Members Posts: 93 Joined: 17 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu regret !
Masina din semnatura 47000 fara sa schimb nimic,doar reviziile.Din pacate mi-a facut unu' o bucurie si mi-a transformat-o in dauna totala. urmatoarea : tot Megane ar trebui (dupa spusele lor) sa o ridic saptamana asta ![]() LE: ahh mi-am amintit ca am schimbat motorasul de la busonul de alimentare pe garantie fara probleme. This post has been edited by Unduro: 13 Nov 2007, 18:37 |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dCI 105cp
Privilege, Noir Nacre, Noiembrie 2007 ex : Megane II 1.5dCI 85cp 2005 Influence
|
|
the tiger |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 18 September 07 From: timisoara ![]() |
M-am indragostit de renault in 95 cand am avut primul meu renault. Era un fuego din 82 . il comparam cu multe masini nemtesti din perioada aceea si pentru mine nu se compara cu celelalte .Si atunci exista mitul masinilor germane (mai ales golful2 era foarte apreciat).fuego-ul meu le dadea clasa desi era mai vechi. Acum am o laguna 2 si nu regret ca am ramas in familia renault chiar daca cu asta am avut mai multe probleme (zic eu minore).
|
--------------------
renault
laguna
- TM 35 REN
2002
|
|
corvinarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 684 Joined: 24 November 06 ![]() |
cred ca intrebarea din titlul topicului este gresita... ar fi trebuit sa sune cam asa: merita reno sh sau reno nou? si raspunsurile ar fi fost favorabile spre merita sh. nou in nici un caz...
13 Nov 2007, 20:27: si sa justific putin, la sh esti dispus sa faci anumite concesii, pe care la nou nu le accepti... This post has been edited by corvinarh: 13 Nov 2007, 19:27 |
--------------------
mercedes
C 220 CDI
2008
|
|
cata70 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 537 Joined: 1 September 05 ![]() |
Poti sa detaliezi de ce nu merita nou ?
''si sa justific putin, la sh esti dispus sa faci anumite concesii, pe care la nou nu le accepti...'' Scuza-ma, dar nu am inteles cine le face si in ce consta acestea !... |
--------------------
Toyota
Avensis
2013
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Nu are cum sa justifice. El generalizeaza de la doua experiente personale.
Exista un topic la Megane unde lumea e intrebata de gradul de multumire la Megane 2 facelift. Si sunt aproape 90% de multumiti. Deci e clar ca merita. |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Am si eu o experienta directa cu second hand versus nou, ambele Renault. Nu stiu cum s-ar putea justifica avantajul unui second hand...
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Raspunsul o sa-l dau vinerea viitoare cand ma duc la revizie. Are 3 ani si 38 k km si inca nu am schimbat nimic.
DOAMNE AJUTA! ![]() |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
herculane |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.237 Joined: 30 April 07 ![]() |
am avut clio 2 bicorp 5 ani aproape - fara probleme
am din vara clio 3 - tot fara probleme ambele au fost luate noi din RO deci recomand clio ![]() |
--------------------
Renault
Clio III Exception 1.6 16v 2007 / Ford
- xxxxx
Mondeo Titanium 2.0 16v 2008
|
|
dumid |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu regret deloc. Cel putin pana acum nu am nimic de reprosat. De fiecare cand o conduc simt aceeasi placere ca in prima zi!
|
--------------------
5461
1997
2012
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th August 2025 - 09:03 |