Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Bieletele de directie sau jentile?, Trepidatii volan intre 90-110km/h

matei m
post 25 Feb 2007, 14:28
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut....am cumparat recent o laguna 1.9 dci 2004....i-am facut un test complet la un service renault....a luat nota 9...sunt f multumit ...mi-au gasit doar putin joc in bieletele de directie si scurgeri minore de ulei pe la garnitura de baie si frana de mana mai slaba....Dupa ce am circulat 2 sapt in buc....un prieten mi-a adus de afara 4 jenti magneziu(aveam cele originale de tabla)....le-am montat la o vulcanizare,le-am echilibrat...a luat f putin plumbi cca 10 grame si am plecat la o plimbare pe autostrada soarelui....problema este ca intre 90 si 110 km/h volanul iti rupe mana cu acel joc stg-dreapta dupa care la viteza mai mare se stabilizeaza.Intrebarea este:sunt de vina jentile sau bieletele de directie?Cu jentile vechi n-am de unde sa stiu daca avea aceleasi simptome.....am circulat doar prin bucuresti si n-am atins 90km/h (frica radarelor) deci n-am de unde sa stiu.Astept opinii......apropos daca stiti cumva cat costa o bieleta de directie....ms

--------------------
renault laguna2 2004 expression
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bh07xyk
post 25 Feb 2007, 20:23
Post #2

C

From: Oradea

Sigur nu e din bielete. Ale mele erau varza cand le-am schimbat si nici vorba de ce descrii tu. Anvelopele cum sunt?

--------------------
Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2003 Progression
ex Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique , 120, 17", 2002
Manuale reparatii Laguna in pagina personala.
+
b_gabi
post 25 Feb 2007, 21:02
Post #3

Membru autentic

Roțile în mod sigur! Ia fă o probă și schimbă roțile din față cu cele din spate (bănuiesc că nu ai senzori la ele mai ales că le-ai schimbat) și vezi dacă mai face! Mai este un topic despre prețuri pe undeva pe aici.
Baftă!

--------------------
renault laguna 2 2001 Privilege 1,8 I 16V - AG 70 BUB
+
gabi.badea
post 26 Feb 2007, 18:43
Post #4

Membru incepator

From: Bucuresti

Dupa simptome pare ca jentile sunt strambe sau prost echilibrate sau anvelopele sunt foarte proaste.
Personal cred ca este o problema de echilibrare. Incearca sa mergi sa iti echilibreze din nou rotile la o vulcanizare mai serioasa.

--------------------
Renault Laguna II 2.0 T 2005 Dinamyque
+
matei m
post 3 Mar 2007, 09:31
Post #5

Membru incepator

anvelopele sunt dunlop sport, arata destul de bine,cred ca aveti dreptate.....am sa merg la sama service pt echilibrat si eventual geometrie....vulcanizarile astea de cartiere nu sunt de incredere.......mersi baieti

--------------------
+
alex0875
post 9 Mar 2007, 01:49
Post #6

Membru

From: Bucuresti

Stai linistit masina nu are nimc. Multumiri celui care a facut autostrada si nu numai. Aceleasi simptome le au masinile pe mai multe drumuri nationale si o sa le intalnesti si la viteza de 50 km/h constanta.Daca nu esti convins de profesionalismul celor care fac sosele in RO treci pe podul de la Urziceni spre Buzau (pod care a fost construit si nu refacut) si o sa vezi ce senzatii ai la 80/h.

--------------------
Renault Laguna 2002/Estate Initiale
Laguna II 1.8 16V Estate Initiale Gri Eclipse 11/2002 Cutie Automata, Full Piele, Full Electric
+
ghetau dan
post 9 Mar 2007, 09:14
Post #7

D.O.C.T.O.R. cu 50%warn si ban

Group: Banned

@matei m:poti pune pentru o proba anvelopele cu care a venit masina...asa elimini o problema...Totusi insista si reechilibreaza rotile la un alt service.
Eu am facut o echilibrare la megane si nu puteam trece de 100...la intoarcere am luat o groapa pe dreapta de s-a deformat cauciucul."Dom'le,din cauza gropii vibreaza volanul" ...la test a iesit deficit 75 grame pe stinga si 5 pe dreapta (cauciucul lovit)!!!!!! Asa ca...

--------------------
Subaru Legacy 3.0R 2007
+
cj98czh
post 9 Mar 2007, 10:37
Post #8

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

In mod sigur nu ti-au echilibrat jentele noi bine, du-te la un alt atelier si vezi dupa aceea...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
matei m
post 10 Mar 2007, 10:37
Post #9

Membru incepator

multumesc pt sfaturi.....luni m-am programat la"sama service roti" sper sa o rezolv acolo

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 15:59
Dacia