Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

imi vine sa inebunesc, nu pot sa cred

kiel
post 12 Dec 2006, 02:10
Post #1

Arkan

Group: Members

Stiu ca ce voi scrie nu are nici o legatura cu forumul dar numai pot de nervi!! Ma intorceam acasa pe la 23:00 si deodata ma loveste o dacie in spate(masina are doar1/2 saptamani si 1050 km). Am crezut ca inebunesc. Cand cobor vreo 4 pusti. Soferul era baut. In dorinta de a le demonstra ce tare e la volan mergea ca nebunu. Dupa discutii si parlamentarii aflu ca masina era vanduta fara act de vanzare-cumparare; ma duc la politie unde ofiterul de serviciu zice ca nu e nimeni la rutiera. In momentul ala am luat foc. Masina mea avea bara din spate zgariata si bandoul spart iar dacia praf (capota, aripi, faruri radiator, bara). In drum spre locul accidentului m-am intalnit cu un echipaj de la rutiera care au venit si au facut PV. Imi e frica ca aia de la asigurari sa inceapa sa strimbe din nas cand am sa le spun ca vreau bara si bandou nou(RCA este la Astra). As vrea un sfat de la voi!! Cat de seriosi sunt astia de la Astra?!!! Va multumesc!! Inca odata scuze de topic dar simt ca inebunesc!

This post has been edited by kiel: 12 Dec 2006, 03:21

--------------------
Renault Megane 2.2 airbag lateral spate, climatronic - XX 2X TXX 2006 lux privilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
r&d
post 12 Dec 2006, 08:25
Post #2

Membru autentic

Faci pe CASCO si ei se descurca. Daca mergi pe RCA te complici inutil.

--------------------
Volvo S40 2.0T4 200cp 2001
Renault Laguna 2 Privilege 1.8 16V 120cp 2001 (Verkauft/Sold)
+
sebi
post 12 Dec 2006, 09:30
Post #3

Membru autentic

Sunt total de acord cu R&D, te complici daca o faci pe RCA, o faci pe casco si nu ai nici o problema (asta daca bara spate este sparta, crapata etc, daca bara este doar zgariata nu iti vor schimba bara nici cei de la casco) sad.gif

--------------------
EX Owner: Renault Megane -2005- All black - Prea multe modificari pt a le pune intr-o semnatura :)

Audi A8 4.2tdi Quattro 2006
+
RamsesII
post 12 Dec 2006, 09:31
Post #4

Membru autentic

Asculta-l pe r&d. Nu pierzi nimic la Casco si in plus se vor misca si mai repede (teoretic). Bara si bandoul se vor inlocui, normal, din moment ce sunt sparte, nu au cum sa fie reparate altfel. Nici nu te gandi la RCA-ul aluia pt ca spui ca era beat iar RCA nu despagubeste nimic in cazurile astea (evident daca politia a apucat sa dea de soferul vinovat si sa-i ia alcoolemia, ca asta n-ai mai spus).

PS. Vad ca sebi a fost un pic mai rapid. Intradevar, daca bara e doar zgariata, nu se inlocuieste. Dar se acopera zgarieturile si n-o sa se observe nimic. Bafta.

This post has been edited by RamsesII: 12 Dec 2006, 09:33

--------------------
Renault Megane / Skoda Octavia II
Estate 1.5 Dci 80CP / 1.9 TDI 105 CP
+
Bacu
post 12 Dec 2006, 09:36
Post #5

Membru Privilegiat

From: Luxembourg

nu pierzi decat vreo 10 milioane crestere de prima anul viitor plus reducerea pe care ai fi obtinut-o daca nu ai fi stricat casco, care este tot pe acolo...

--------------------
Honda CRV 2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
+
kiel
post 12 Dec 2006, 10:00
Post #6

Arkan

Va multumessc! In PV soferul a fost trecut ca nu era baut. Acum dimineata m-am uitat mai bine si am observat ca bandoul este spart iar bara zgariata adanc. Sa o schimbe sau sa o repare pe asta?

--------------------
Renault Megane 2.2 airbag lateral spate, climatronic - XX 2X TXX 2006 lux privilege
+
r&d
post 12 Dec 2006, 10:02
Post #7

Membru autentic

1000RON crestere de prima??? hai sa nu mai vorbim aiurea.
Chiar daca ai pierde reducerea (desi aici nu e cazul), CASCO este pentru a-ti rezolva problemele aparute, nu pentru a plati niste bani de care sa nu te folosesti, doar pentru o falsa impresie de reducere.

--------------------
+
RamsesII
post 12 Dec 2006, 10:13
Post #8

Membru autentic

La regres nu pierde nimic, nu mai speriati omul smile.gif

kiel, bandoul sigur o sa fie inlocuit, ca doar n-o sa-l lipeasca cu super glue smile.gif Cat despre bara, totul depinde de agentul constatator de la asigurari. Banuiesc ca aici depinde de insistenta ta, stiu cazuri cand oamenii au fost insistenti si au obtinut inlocuire in loc de reparatie... dar, daca as fi eu in locul tau, nu mi-as face prea multe griji pentru bara... cum iti spuneam, n-o sa se observe nimic.

--------------------
Renault Megane / Skoda Octavia II
Estate 1.5 Dci 80CP / 1.9 TDI 105 CP
+
Bacu
post 12 Dec 2006, 10:23
Post #9

Membru Privilegiat

am o colega de servici, are un opel astra clasic, la care a platit 20 milioane prima casco in primul an, a intrat unu in spatele ei, dar ea a preferat sa o faca pe casco. in al doilea an a platit 31 de milioane prima.

tu la ce te referi cand spui falsa impresie de reducere? de ce sa nu faci pe rca-ul celui vinovat??

--------------------
+
kiel
post 12 Dec 2006, 10:27
Post #10

Arkan

Pe mine acum ma intereseaza ca masina sa iasa cat mai bine asa ca nu are importanta daca o fac pe RCA sau pe CASCO ( ambele sunt la aceeasi firma - Astra)

--------------------
+
Solon
post 12 Dec 2006, 10:29
Post #11

Membru autentic

From: Bucuresti

Eu am cam avut probleme cu Astra asigurari, dar eu zic ca cu "vorba buna", ca sa nu zic altceva ca mai iau un warn pentru instigare, o rezolvi.Pana la urma le explici celor de la asigurari ca masina e noua si cred ca o sa se inmoaie.
Animalul care te-a lovit era beat,zici? Atunci RCA-ul pica si trebuie sa-l dai in judecata pe parte fizica si dureaza vreo 2 ani.
Foloseste Casco-ul cu incredere.

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
Bacu
post 12 Dec 2006, 10:37
Post #12

Membru Privilegiat

Si eu am avut o problema si am facut-o pe RCA-ul celui vinovat, la serus. Stai linistit ca o sa iasa ca noua, iti schimba absolut tot ce e nevoie, nu stau sa discute sau sa negocieze cu tine nici cei de la politie, nici de la asigurari, nici de la service. Chestia cu Casco in loc de RCA, "ca sa nu te doara capul", e vrajeala.

O sa iti atasez diseara o poza dinainte si una dupa reparatie.

This post has been edited by Bacu: 12 Dec 2006, 10:45

--------------------
+
AlexC
post 12 Dec 2006, 10:56
Post #13

Vrum Vruuum

Nu te supara ca spun asta, dar daca i-ai lasat pe inconstientii aia 4 sa scape fara carnet suspendat si amenda usturatoare (baut la volan), meriti sa iti faci masina pe banii tai.

Daca in loc de bara din spate a masinii tale se opreau direct intr-un grup de copii sau intr-o statie de autobuz? In cazuri d-astea faci scandal la politie pana dimineata dar nu ii lasi sa scape. Daca e vreunul la sectie care comenteaza apeleaza cu incredere 112 si iti garantez ca in 10 minute vine un echipaj cu fiola.

Saptamana viitoare baietii vor fi din nou pe strada, isi vor spune "daca cu fraierul ala a mers fara amenda penala nu avem nici un stres, hai sa facem cerculete pe zapada..."

Du-te la Astra si expune-le problema, mai ales ca ei au si RCA si CASCO, deci oricum de la ei ies banii...

--------------------
Renault Laguna III Privilege 2.0dci CVA 150CP
Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
+
Tudor
post 12 Dec 2006, 12:39
Post #14

Moderator

Bacu: hai sa lamurim un pic calculele, cu niste cifre orientative, ca ne speriem degeaba:
masina lui kiel: suma asigurata: 17.000 euro
cota de asigurare primul an: 6%
prima anunala (an1): 1020 euro
costul reparatiilor: aprox 500 euro
rata daunei: 500/1020 = 49% majoritatea asiguratorilor, la o astfel de rata a daunei, anuleaza in anul 2 reducerea sau cel mult o inlocuiesc cu o majorare de 5%. (colega ta, desi lovita tot in spate, banuiesc ca a avut mult mai mari pagube)
anul 2: suma asigurata: 90% * 17000 = 15300 euro
cota de prima anuala: 6,5% la care adaugam o majorare de 5% => 6,9%
prima anuala: 1055 euro
diferenta platita in plus: 35 euro. Reducerea pierduta De la 125 ron la 1000 ron diferenta e mare. Hai sa nu mai aruncam cifre catastrofale, fara sa cunoastem detaliile.

In plus, sunt sanse mari ca Astra sa nu ii considere dauna pe casco, pentru ca are posibilitatea sa faca regres.

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
Radu Ganescu
post 12 Dec 2006, 12:57
Post #15

Membru

Salutare,
Sfatul meu, dupa ce am trecut si eu prin astfel de momente, este sa te interesezi ce service lucreaza cu decontare directa cu cei de la ASTRA. Eu mi-am reparat masina pe RCA-ul celui care m-a lovit la un astfel de service (imi pare rau ca nu am acum datele dar daca te intereseaza sa-mi spui) fara probleme si fara sa fie nevoie sa alerg dupa recuperarea banilor.

--------------------
Renault Megane II 2005 Sedan
+
Bacu
post 12 Dec 2006, 13:09
Post #16

Membru Privilegiat

colega a avut o dauna destul de mare, 110 milioane... am inteles ca daca nu platea diferenta respectiva, i-ar fi scazut din suma asigurata valoarea daunei, sau asa ceva...

dar repet: de ce sa te complici cu casco? rca ce are?

--------------------
+
mauru007
post 12 Dec 2006, 13:14
Post #17

sir

QUOTE(Bacu @ 12 Dec 2006, 10:37)
Chestia cu Casco in loc de RCA, "ca sa nu te doara capul", e vrajeala.

*

Ai reparat de multe ori pe casco de sustii asa ceva?Am avut si eu un eveniment minor si am avut de ales intre rca-ul vinovatului si casco. Am incercat sa fac constatarea la agentul RCA, asteptau deja vreo 20 persoane, un birou mic cu 5 scaune, mai frig inauntru ca afara agentul constatator lucra f. "repede" cam 2 persoane la 3 ore. Am renuntat si am mers la casco. Sala de asteptare mult mai mare, cu scaune suficiente, cald si bine, automate de cafea, sucuri etc. doar 2 persoane inainte, asteptare mult mai placuta, confortabila etc. Le-am dat Rca-ul vinovatului si isi vor recupera banii, pe mine nu ma costa nimic in plus la polita. Agentul mult mai rapid in desfasurarea procedurilor de constatare, mult mai amabil, mi-a recomadat un service unde isi reparase si el masina, reparatia impecabila totul bine si frumos. Daca stateam pe Rca cred ca nici acum nu terminam.
p.s. pe mine chiar ma luase durerea de cap cand am vazut cat dureaza deschiderea dosarului pe RCA.
Pt. initiatorul topicului Capul sus, bine ca nu ai patit nimic tabla se face. Alta data nu mai lasa un sofer baut sa scape de sanctiunile legale.

This post has been edited by mauru007: 12 Dec 2006, 13:17

--------------------
Ford Focus - vl 2002/Ghia
Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan
+
Danezu
post 12 Dec 2006, 13:23
Post #18

un fost proprietar de megan.....

kiel@

Stai linistit ca nu esti singurul ghinionist,pe mine m-a lovit un handicapat la 2 zile dupa ce am luat masina mad.gif
La fel mi-a spart bara din spate si mi-a zgariat bandoul.Am rezolvat totul pe RCA-ul aluia,fara nici o problema! Schimbat bara spate+bandou!

Bafta!

--------------------
Saab 9-3 2.2 TiD Vector
+
Bacu
post 12 Dec 2006, 13:52
Post #19

Membru Privilegiat

@ mauru.

:-) iti dai seama ca ce spui tu acolo, cu cozile de la rca si casco, e un caz izolat, care s-a intamplat doar in cazul tau... in mod normal acelasi agent face si constatari rca si casco, hai sa fim seriosi. aia cu automatul de cafea mi-a placut, are efect garantat!! :-)))

--------------------
+
Tudor
post 12 Dec 2006, 14:00
Post #20

Moderator

Hai sa "se termine" cearta. Va rog! Omul are oricum de mers la Astra. Merge el acolo si ii cere inspectorului sa il despagubeasca. Inspectorul Astra o sa-i poata spune, mai bine decat oricine de aici ce se intampla daca repara pe casco, ce se intampla daca repara pe RCA. Omul analizeaza si alege in cunostinta de cauza.

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
Cornel001
post 12 Dec 2006, 15:26
Post #21

membru belit

Daca pe bara e zgariata doar vopseaua, doar o revopseste, ca nu are de ce s-o inlocuiasca, @kiel nu pierde nimic.
Daca e mai adanca va trebui sa o inlocuiasca, mai ales fiind masina noua.
Eu zic sa nu va stresati, chiar daca scapati pe viitor de alte evenimente in trafic, sunt destul de mari sansele sa o gasiti atinsa in parcare, de la portiere "azvarlite" sau manevre nereusite.
A mea are 1 an aproape si cate a patit, si din cauza altora cat si a mea.

--------------------
Lodgy 6.0 MPI 2035
It's now safe to turn off Romania
+
ache2
post 13 Dec 2006, 09:16
Post #22

Membru autentic

From: Berceni, PH

eu am avut mari neplaceri cu agentia ASTRA din Ploiesti !
de atunci recomand tuturor sa fuga de societatea asta de asigurari !
mi-a zgiriat masina un handicapat care avea polita la astra !
in primul rind am avut un circ extraordinar pina s-a primit dosarul !
am astepta aproape 2 luni sa-mi fie propus pt plata ! mi s-a cerut spaga pe fata 251.gif !
abia dupa ce am promis ca voi da (nu aveam de gind oricum), mi s-a trimis la solutionare !
si cind am fost chemat sa primesc banii am avut surpriza sa vad ca am primit cu 10% mai putini bani decit era trecut pe deviz !
daca stiam ca e asa imi reparam singur masina si scapam de balamuc !

asadar: feriti-va de ASTRA si nu incheiati polite la societatea asta pt ca se poarta execrabil cu nefericitii care ajung sa apeleze la ei !

@ kiel: din cite stiu eu, daca RCA-ul si CASCO-ul sunt la aceeasi societate si se apeleaza la CASCO este ca si cum ai fi vinovat tu, adica vei plati prima integrala, fara a putea beneficia de reducere !

This post has been edited by ache2: 13 Dec 2006, 11:57

--------------------
FIAS / Baikal Clona BROWNING / IJ 18 MN - PH-07-LUD, PH-10-CJF calibru 12 / 223Rem
+
dizzy
post 13 Dec 2006, 09:33
Post #23

Work smart not hard!

Eu am avut o experienta mai placuta cu cei de la Astra, de care am mai scris.
Chiar a refuzat spaga propusa pe fata.
Sfatul meu, mergi pe RCA-ul vinovatului, unge rotitele si iese bine.

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan - B zzz SXX 2005
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
Solon
post 13 Dec 2006, 13:17
Post #24

Membru autentic

Pai daca refuza spaga, cum unge rotile? wink.gif

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
Ovis
post 13 Dec 2006, 14:10
Post #25

Membru autentic

From: Timisoara

QUOTE(Bacu)
colega a avut o dauna destul de mare, 110 milioane... am inteles ca daca nu platea diferenta respectiva, i-ar fi scazut din suma asigurata valoarea daunei, sau asa ceva...

In momentul in care te folosesti de casco, societatea iti scade suma asigurata cu exact suma folosita de tine, in cazul asta cu 110 mil. Ca sa revii la suma initiala, trebuie sa platesti clauza de reintregire, (e optionala) adica prima de asigurare pe banii folositi, in cazul asta 6% (sau cat o fi) din 110 mil, deci 6,6 mil.

--------------------
Renault Megane II.2 Estate Expression 2006 - 1600cc 110 CP, 15500km
+
r&d
post 13 Dec 2006, 15:02
Post #26

Membru autentic

6.6 milioane daca perioada ramasa pana la expirarea contractului de asigurare este de 12 luni. Daca de la momentul platii si pana la finalul perioadei asigurate a ramas de ex. 3 luni platesti 25% din valoarea asta. Adica sub 200RON.

Din experienta mea, pe CASCO se face cel mai usor, mai bine si cu mai putine batai de cap.
La CLIO m-a lovit unul cu RCA la Asirom. 3 luni am umblat sa-mi scot banii, si din ~120 mil am luat inapoi doar ~80 mil de la asigurari. Plus de asta masina mi-a fost eliberata din service doar dupa ce banii au intrat in cont, nu dupa acceptul de plata. Si asta conteaza mut.

Cu fosta Laguna m-a lovit un taxi cu asigurare la alta firma serioasa, Carpatica. Nici nu am stat pe ganduri, am mers la Allianz unde aveam CASCO si am deschis dosar. Masina a fost facuta, am luat-o si nu a trebuit sa ma mai milogesc la cei de la Carpatica sa dea banii sa-mi pot lua masina.

This post has been edited by r&d: 13 Dec 2006, 15:08

--------------------
+
kiel
post 13 Dec 2006, 17:54
Post #27

Arkan

Incep sa va povestesc ce am mai facut. Am fost la asigurator (RCA) care a constatat si facut poze ( bara si bandou sparte); m-am dus la service dealer Reanault care a constatat urmatoarele: bara, bandou, lampa numar si capacul de jos de la potbagaj (nu stiu cum se numeste) dupa care m-am intors la asigurator pentru inca o runda de poze. Pretul reparatiei este in jur de 40 milioane. Ca chestie hazlie amintesc faptul ca domnul politist a gresit data de pe procesul verbal. In loc de xx.12.2006 el a trecut xx.10.2006 fapt pentru care a fost nevoie sa mai fac un drum la politie unsure.gif POLITIA ROMANA....Acum astept sa vina piesele.............. sad.gif sa vedem ce se va mai intampla. Multumesc celor care m-au ajutat cu sfaturi dau o bere cu urmatoarea ocazie. biggrin.gif

This post has been edited by kiel: 13 Dec 2006, 20:58

--------------------
+
Bujor Stefan
post 15 Dec 2006, 10:56
Post #28

Membru autentic

Astia de la politie sunt cretini, gata m-am lamurit.
Am incercat sa le ofer tot felul de circumstante atenuante dar nu se poate sa greseasca in halul asta.
Asa am patit si eu cu greselile facute de un politist in PV de constatare.
Intai a trecut la masina mea ca era lovita in spate (ea era lovita in fata) - 1 drum in plus la politie pt modificare, apoi la constatatorul CASCO am vazut ca am si janta zgariata - 1 drum la politie dar politistul nu era, am sunat si am intrebat cand este - 1 drum in la politie (el era pe teren, colegii lui idioti mi-au zis ca e la munca), inca un drum la politie, ma vad cu desteptul respectiv si-mi spune ca a trecut prea mult timp de la accident si ca deja e o modificare in PV si ca bla bla bla bla si sa mai fac alt PV.
Concluzie: au castigat, o fac alta data pe CASCO, am pierdut prea mult timp si bani cu toti cretinii de la politie.

--------------------
Dacia Logan - B 2006 Ambition 1,6
+
kiel
post 15 Dec 2006, 12:32
Post #29

Arkan

capacul de jos de la potbagaj - planseu portbagaj

This post has been edited by kiel: 15 Dec 2006, 12:34

--------------------
+
Bacu
post 15 Dec 2006, 16:58
Post #30

Membru Privilegiat

QUOTE(Bujor Stefan @ 15 Dec 2006, 10:56)
Astia de la politie sunt cretini, gata m-am lamurit.
....Concluzie: au castigat, o fac alta data pe CASCO, am pierdut prea mult timp si bani cu toti cretinii de la politie.
*

??? si ce crezi ca daca o faci pe casco nu treci pe la politie, sau ce???

eu raman la parerea mea ca chestia cu "casco te scuteste de probleme" este vrajeala...

--------------------
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th August 2025 - 00:43
Dacia