Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Garantia masinii !, intrebare intrebatoare !

geo_paun
post 23 Jan 2007, 14:15
Post #1

Membru incepator

Group: Members

daca cumpar un megane 2 euro 4 cu face lift sedan din 2006 din strainatate si am pe el pana in 30 000 km si zice ca are garantie la noi in tara pot sa o repar in garantie daca apare ceva doamne fereste?

sau cam cum sta treaba cu garantia? astia de la noi din tara mai dau garantie la masini luate din afara daca ele sunt in garantie la cei de la care o cumpar? sau masina dupa ce a fost vanduta pierde garantia si la ei si la noi ?

cum sta treaba cei care stiti?

--------------------
Dacia Logan 1.6 Ambition - VL 65 GEO
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ghetau dan
post 23 Jan 2007, 14:22
Post #2

D.O.C.T.O.R. cu 50%warn si ban

Group: Banned

In mod normal ar trebui sa beneficiezi de garantie in limita duratei/km specificate la cumparare.Daca pleci cu masina in strainatate,beneficiezi de garantie daca doamne fereste se intimpla ceva...scrie in caietul de garantie ce si cum.

--------------------
Subaru Legacy 3.0R 2007
+
traffictours
post 23 Jan 2007, 14:23
Post #3

Membru autentic

Group: Validating Reno
From: Bucuresti

Garantia e valabila in toata UE cel putin, dar ai nostri cam stramba din nas daca ai luat masina din exterior. Eu am cumparat in 2000 un Ford Transit de persoane nou din Belgia si Ford Constanta nu au vrut sa-mi asigure garantia deloc, au spus ca trebuie sa platesc si sa-mi ramburseze Ford Belgia, acum odata intrati in UE s-ar pute sa fie mai simplu, ramane de vazut...
In 2004 can am cumparat un Passat din Franta(VW Suffren di Paris), masina avea 1,5 ani si cand am intrebat de continuarea garantiei in RO, au zis ca nu se poate, ei acorda doar garantie europeana(a vrut sa zica CE) si mi-a facut o reducere de 200 de euro numai pt. asta. Au fost corecti totusi, pt. ca noi finalizasem tranzactia, practic.

--------------------
BMW - -
+
geo_paun
post 24 Jan 2007, 12:04
Post #4

Membru incepator

dar este cineva cu masina sau cunoastepti pe cineva caruia i-au reparat-o pe garantie?

m-ar tenta sa-mi iau masina din spatiul UE in garantie cam 1 an

si cei care au masina cumparata noua ce include garantia asta daca tot vorbim de ea?

This post has been edited by geo_paun: 24 Jan 2007, 12:08

--------------------
+
ghetau dan
post 24 Jan 2007, 14:16
Post #5

D.O.C.T.O.R. cu 50%warn si ban

Group: Banned

E destul de delicata treaba cu garantia,chiar la masinile noi...daca nu esti c***s,risti sa fii dus de nas cind nu ar fi cazul.Fiecare masina are specificat in carnetul de garantie ce anume intra.Trebuie studiata cu atentie problema,astfel poti lua teapa...

--------------------
Subaru Legacy 3.0R 2007
+
Laurentziu83
post 24 Jan 2007, 16:27
Post #6

Membru autentic

Aici trebuie vorbit cu uzina producatoare, eventual cerut in scris tarile in care se asigura garantie.
In caietul de garantie scrie ca "se asigura garantia corespunzatoare tarii primei inmatriculari", asadar daca eu cumpar un Renault din Franta, apoi circul in Ro cu el, ar trebui sa beneficiez de garantie chiar daca schimb filtrul de motorina la 15 mii de km, distributia la 90 de mii de km, sa mi se schimbe la trenul de rulare si dupa 20 de mii de km. Eu asa vad lucrurile, iar daca baietii stramba din nas, le arat caietul de garantie si ii amenint cu sesizare internationala, eventual dati si in judecata.

This post has been edited by Laurentziu83: 24 Jan 2007, 16:27

--------------------
. . .
+
traffictours
post 24 Jan 2007, 17:34
Post #7

Membru autentic

Group: Validating Reno

Din cate stiu eu, producatorii europeni(cam toti) asigura garantie in toata CE. Problema e ca ai nostri fac figuri la garantie si cand cumperi de la ei direct, iti inchipui cum ar face sa vii cu masina in garantie cumparata din afara. In timp se vor reglementa lucrurile, acum orice service cu dotari din Europa(care e interesat sa se extinda si in RO) poate sa devina dealer Renault in Romania de exemplu, o sa apara concurenta, o sa fie Renault Paul, chiar Renault Vasile, asa cum e in Europa de Vest, dar pana atunci mai e!

--------------------
BMW - -
+
geo_paun
post 24 Jan 2007, 17:50
Post #8

Membru incepator

In caietul de garantie scrie ca "se asigura garantia corespunzatoare tarii primei inmatriculari" ???

pai asta inseamna ca nu se acorda peste tot ci doar in tara in care e inmatriculata masina !

si o chestie ca nu as fi primul proprietar ci al 2-lea !

nu avem pe nimeni pe forum de lucreaza la renault sa ma lamureasca?

--------------------
+
mister
post 24 Jan 2007, 19:51
Post #9

Nu cumpara masini frantuzesti si parfumuri nemtesti, ci invers.

cand scrie ca se acorda garantia corespunzatoare tarii primei inmatriculari, se refera la termenii si conditiile garantiei din acea tara.

--------------------
Renault Megane Sedan Lux Privilege 2006 - 1,5 dci 100 CP
Orice, oriunde, oricand, dar nu oricum.
+
geo_paun
post 25 Jan 2007, 18:26
Post #10

Membru incepator

adica se primeste sau nu garantie ?

mai are garantie?

--------------------
+
geo_paun
post 28 Jan 2007, 17:37
Post #11

Membru incepator

stie careva?

--------------------
+
Laurentziu83
post 28 Jan 2007, 19:13
Post #12

Membru autentic

Adica ofera garantie in toate tarile mentionate in carnet, cu conditia efectuarii reviziilor dupa metoda stabilita in tara primei inmatriculari.
Adica iti cumperi un Clio dci din Ro, daca te muti in Franta, pentru a beneficia de garantie, va trebui sa faci reviziile la 10 mii de km, chiar daca viitorul tau vecin din Franta, care va merge pe aceleasi drumuri cu tine si va alimenta de la aceeasi benzinarie, va schimba filtrul la 30 de mii sau cat e in Franta.
Capisci?
Bine, situatia este complet defavorizanta in acest caz, dar daca nu te vei muta in Franta, ci in Rusia, Ucraina (sau alta tara mai nenorocita decat Ro), unde pot sa-ti impuna sa schimbi filtrul la 5000 de km, se vor schimba ecuatiile.

This post has been edited by Laurentziu83: 28 Jan 2007, 19:16

--------------------
. . .
+
geo_paun
post 29 Jan 2007, 18:43
Post #13

Membru incepator

merci pt informatie

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 16:53
Dacia