cruise control pe clio symbol, am montat cruise pe clio symbol
![]() ![]() ![]() |
cruise control pe clio symbol, am montat cruise pe clio symbol
bastus |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 6 June 08 From: Pitesti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol
2008/fidji/1,5dci/85cp
- AG88JYL
|
|||
sopedo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 28 March 08 ![]() |
Foarte complicata treaba bastus. idea era ca eu am benzina 1.4 si am si eu mufa aia alba cu trei fire..acum intrebarea este la mine la ce o folosi daca eu nupot sa pun CC!
|
--------------------
Renault
clio symbol fidji
2007
|
|
bastus |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 6 June 08 From: Pitesti ![]() |
nu stiu ce sa zic, nu m-a mai interesat ce fac releele alea.
|
--------------------
Renault
Symbol
2008/fidji/1,5dci/85cp
- AG88JYL
|
|
oanadenisa |
![]()
|
RENAULT Group: Members Posts: 939 Joined: 19 April 09 From: Focsani ![]() |
sal
am un clio din 2003 benzina intrebarea e pot pune CC mentionez ca nu am mufa aia alba . astept raspunsurile celor care au montat asa ceva pe benzinare |
--------------------
Renault
Clio 1.4 8v /GPL
expresion 2003
- VN RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
geoman |
![]()
|
![]() George Group: Members Posts: 399 Joined: 28 October 07 From: Iasi ![]() |
QUOTE(hellcat @ 26 Oct 2010, 13:17) De ce nu cititi primul post al topicului? 1.5 dCi nu e tot una cu 1.4 benzina. La benzinare controlul acceleratiei e pe cablu (symbol), deci ce se modifica la dCi-uri nu e valabil. Din cate m-am documentat sunt si unele benzinare clio2 ph2 care au potentiometru pe acceleratie. De exemplu symbolul de 1.2 l din 2009 , cel cu injectie sim32, are pe potentiometru. Depinde de calculatorul de injectie. Daca are injectie Sirius 34 ar trebui sa se poata. This post has been edited by geoman: 31 Oct 2010, 10:33 |
--------------------
renault
megane sedan 2 1.5dci 80 cp, 1.9 dci E4 FAP
2004, 2006
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Pe cele 3 pagini NU s-a discutat despre posibilitatea montarii de cc pe "noul symbol" care oricum nu a mai fost echipat cu motorul 1.4 8v.
Da, 1.2 16v are clapeta potentiometru si nu acceleratie pe cablu, dar discutam despre altceva. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
janos |
![]()
|
![]() User Group: Members Posts: 613 Joined: 24 January 11 From: Tg Mures ![]() |
Pentru Symbol 2009 iunie, Typ motor D4F728 se poate monta asa ceva avand in vedere noul calculator si actionarea acceleratiei?
Pret? se poate si PM. Multumesc. |
--------------------
CMF-C/D
Renault–Nissan–Mitsubishi Alliance
2015
- MS 2 cifre 3 litere Life is a bitch. Arguing with the mods is allowed, winning an argument against the mods will get you banned.
|
|
Alex Z |
![]() ![]()
|
![]() diesel flower power Group: Validating Posts: 178 Joined: 4 July 09 From: Ploiesti==>>>Brasov ![]() |
Inspirat de ce am citit pe forum , m-am hotarat sa imi montez is eu tempomat, am un symbol din 2009 1.5 dci 85 cp,
As fi interesat sa realizez varianta cu butoanele pe volan. Stie cineva cum se demonteaza airbag-ul si mai ales de unde aflu ce versiune de ECU am. Am demontat panoul reglaj faruri si am gasit celebra mufa alba dar in cazul meu nu are decat 3 fire ca in poza. Ahhh era sa uit, am vazut tutorialul de pe forumul francez, acolo se monta cumva varianta care iti permite decuplarea tempomatului prin apasarea pedalei de frana? Attached thumbnail(s) DSC07066.JPG ( Size: 2.61mb ) Number of downloads: 2350 |
--------------------
RENAULT
Symbol 1.5dci 85cp
2009
- PH 85 ZAR
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.897 Joined: 24 July 06 ![]() |
In primul rand este OBLIGATORIU sa iti pui decuplarea tempomatului pe pedala de frana (care in mod normal este si trebuie doar tras un fir din injectie la contactorul ala) SI pe pedala de ambreiaj.
NU odata mi sa intamplat in trafic (si asta sunt sigur ca mai multi au patit-o) sa apara eroare pe injectie - " contactor frana defect". Deci nu va limitati doar la contactorul de frana si atat. Pur si simplu un contact imperfect, switch-ul de proasta calitate samd. Si pe pedala de ambreiaj se pune un contact din ala pentru a avea un plus de siguranta. Sistemul asta trebuie decuplat prin simpla apasare a unei pedale: de frana sau de...ambreiaj. Deci nu va jucati cu improvizatii la partea asta de control. Ca puneti voi butoanele "R,O, + si -" unde doriti...asta e partea a 2-a... . Ca nu conectati si limitatorul de viteza - la fel, partea a 2-a, insa este obligatoriu sa puneti contactorul pe ambreiaj. In caz ca nu aveti ce va trebuie, construiti-va o piesa metalica (din tabla ceva mai groasa) in forma de L (sau H) - depinde de cum aveti acolo amplasamentul pedalei, pe care o sa montati acel contactor. Tabla aceea (care este suportul contactorului) va trebui sa o fixati in asa fel incat pedala de ambreiaj sa apese pe acel contactor. Practic cand pedala este relaxata contactorul este apasat - exact ca la frana, cand apasati pedala contactorul se destinde si face contact. Este cam pe invers...dar asa este sistemul. Acuma, motorizarile 1.4 8v si 1.6 8v, nu va mai chinuiti ca nu merge prin metoda asta (sunt metode insa mult mai complicate si mai scumpe...). Singurele motorizari la care este posibil acest bricolaj sunt 1.4 16v, 1.5dCi, 1.2 16v, INSA si aici verificati inainte cu o diagnoza - sw-ul va indica optiunile de tempomat daca sunt active sau nu (totul tine de versiunea de soft din calculator, respectiv generatia de ECU - versiunea de hardware). Pentru scheme si alte info, nu ezitati sa ma contactati (de preferinta PM). This post has been edited by bubu782001: 21 Feb 2011, 17:12 |
--------------------
Renault
Clio 3
2007
- -
|
|
pfarcutiu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 20 March 08 ![]() |
Sie eu am mufa alba cu cele 3 fire. Stie cineva daca po sa i-mi pun CC sau nu?????? Renault symbol 2008 oct.
|
--------------------
renault,
clio symbol,megane
2009 expression ,2007 expresion
- ar76med
|
|
pfarcutiu |
![]()
|
Chiar nu stie nimeni??
![]() |
--------------------
renault,
clio symbol,megane
- ar76med
|
|
pfarcutiu |
![]()
|
Mai e cineva pe topicul acesta'???
![]() |
--------------------
renault,
clio symbol,megane
- ar76med
|
|
pfarcutiu |
![]()
|
Chiar am nevoie de tempomat nu stie nimeni?
![]() |
--------------------
renault,
clio symbol,megane
- ar76med
|
|
Alex Z |
![]() ![]()
|
![]() diesel flower power Group: Validating Posts: 178 Joined: 4 July 09 From: Ploiesti==>>>Brasov ![]() |
Am mai studiat problema, am vazut ca exista Clio 2 cu cruise control pe diesel de 65cp.
Din cate am inteles se pot lua butoanele de pe volan de la laguna 2 care are un volan asemanator. Ca si utilizare mufa alba pe care am gasit-o are 3 pozitii. 1. Cruise control- Pe display apare SET 2.OFF 3. Limitator de viteza, e o functie care limiteaza viteza la o valoare. Inca nu am reusit sa dau airbag-ul jos pentru a vedea daca mai exista mufe.Cand am sa incerc am sa revin cu poze. 28 Jul 2011, 22:44: Am mai gasit ceva aici , merita citit http://theclioteam.blogspot.com/2011/02/cr...o-bicorp-2.html This post has been edited by Alex Z: 28 Jul 2011, 22:44 |
--------------------
RENAULT
Symbol 1.5dci 85cp
2009
- PH 85 ZAR
|
|
pfarcutiu |
![]()
|
Asteptam cu nerabdare!
![]() |
--------------------
renault,
clio symbol,megane
- ar76med
|
|
fantastic |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 5 March 10 From: bucuresti ![]() |
as fi interesat de cruise control pe symbolul meu
|
--------------------
renault 1,5 dci
Symbol
Best 2009
|
|
pfarcutiu |
![]()
|
Nimeni nimic??
|
--------------------
renault,
clio symbol,megane
- ar76med
|
|
brawnie |
![]()
|
![]() Renault-ist Group: Members Posts: 204 Joined: 4 August 08 From: Baia Mare/Cluj ![]() |
QUOTE(Alex Z @ 28 Jul 2011, 22:42) Am mai studiat problema, am vazut ca exista Clio 2 cu cruise control pe diesel de 65cp. Din cate am inteles se pot lua butoanele de pe volan de la laguna 2 care are un volan asemanator. La diesel se poate monta CC cu sau fara CB, cu sau fara mufa ..... eu am 1,5 Dci 65 CP din 2005 hatch, fara mufa, fara CB am montat CC de mai bine de un an si functioneaza fara probleme atat tempomatul cat si limitatorul de viteza... Firele s-au tras din mufa care intra in calculator...cred (nu ma pricep prea tare mi l-a pus cineva, l-am vazut umbland undeva pe la motor ![]() Cat despre butoane....s-a tot discutat cel mai bine iese cu volan de clio2 Hatch decupat si butoanele comandate la mama lor. Este insa o problema...initial asa mi-am dorit si eu....am demontat diverse plasticuri de la volan, dat jos airbagul....etc si am constatat ca imi trebuie alta pamblica pentru contactele rotative.....asa ca am abandonat ideea de a pune butoanele pe volan. This post has been edited by brawnie: 25 Aug 2011, 13:55 |
--------------------
Renault
Kangoo/Kia C'eed/MeganeIII
2004/2008/2011
- IS 98 WRC
|
|
Alex Z |
![]()
|
Ai dreptate , panglica rotativa de serie vine doar cu contacte pentru airbag si pentru claxon, momentan studiez si eu problema, pozitionarea butoanelor in alata parte mi se pare o solutie extrema, ar mai fi varianta au alta maneta de comanda cum se foloseste la alte masini gen VWAudi Grup.
Pretul pieselor comandante din reprezentanta ajunge la 1600ron, dar exista si dezmembrari. Cand am sa mai fac ceva progrese am sa revin. |
--------------------
RENAULT
Symbol 1.5dci 85cp
2009
- PH 85 ZAR
|
|
pfarcutiu |
![]()
|
Ok asteptam!!
|
--------------------
renault,
clio symbol,megane
- ar76med
|
|
S4b1n |
![]()
|
![]() Membru Symbolist Group: Members Posts: 937 Joined: 27 February 10 From: Craiova/Bucuresti ![]() |
De ceva vreme ma mananca sa-mi montez si eu tempomat pe masina.
M-am tot interesat si s-ar putea sa gasesc airbag cu decupaje + butoane cc + contactor rotativ undeva la 800 de lei. Ce parere aveti de pret? Volanul am inteles ca e compatibil, ca butoanele pot fi fixate si in al meu, nu? La asta se mai adauga si butonul si plasticul de langa reglajul farurilor + senzor pentru ambreiaj calcat (pentru frana nu cred ca mai trebuie, trebuie luat doar tensiune de pe stopuri?). Ar fi ok, ca pret? |
--------------------
Renault Symbol
1.5 dCi 62 kW
2007
- ~ 155000 km
|
|
Alex Z |
![]()
|
Ti-as recomanda sa iti montezi si senzorul pe frana, din cate am mai auzit eu ca partea de cruise control facuta de Delphi nu ar fi foarte fiabila, de aceea trebuie sa iti iei in considerare ca contactul care este pentru frana poate are ceva uzura si poate cel care se monteaza separat e mai ok.
Ca si pret pentru toata treaba cred ca e super, m-am interesat la renault iar daca e sa iei toate piesele noi dupa cod ajungi la ceva de genu 1600 ron |
--------------------
RENAULT
Symbol 1.5dci 85cp
2009
- PH 85 ZAR
|
|
S4b1n |
![]()
|
![]() Membru Symbolist Group: Members Posts: 937 Joined: 27 February 10 From: Craiova/Bucuresti ![]() |
M-am uitat mai bine la volan si imi trebuie si alt volan. Deci mai trebuie sa mai sap dupa volane. La Serus doar contactorul rotativ era vreo 650 de lei
![]() |
--------------------
Renault Symbol
1.5 dCi 62 kW
2007
- ~ 155000 km
|
|
rqjgtf |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 8 March 11 ![]() |
Sunt nou posesor de cruise. Toate bune si frumoase pana cand apas doar frana. In acel moment imi dispare pictograma din bord si nu mai pot activa cruise control pana nu apas din nou pe butonul de selectie cruise/limitare sau scot si bag cartela.
A mai patit cineva asa ceva? Este normal? |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.9DCI Authentique
2003
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.897 Joined: 24 July 06 ![]() |
Dap este normal. Cand apesi frana sau pedala de ambreiaj (daca ai pus contactor si acolo), in mod normal cc-ul trebuie sa se dezactiveze si uita viteza memorata. Numai daca apesi pe butonul O se dezactiveaza cc-ul insa retine viteza, iar daca apesi pe butonul R cc-ul se reactiveza si urca la viteza memorata (asta daca ai minim 30km/h) .
Scrie si in manualul de folosire asta. Attached File(s) ![]() |
--------------------
Renault
Clio 3
2007
- -
|
|
ticris68 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 30 March 07 ![]() |
Nu este asa! Cand apesi frana sau ambreiaj, cc se dezactiveaza dar memoreaza viteza! Apasand R(resume) se revine la viteza initiala.
Cand apesi O(cancel) cc se dezactiveaza si uita viteza. |
--------------------
Renault
Symbol
2006/1.5dci,60kw
|
|
janos |
![]()
|
![]() User Group: Members Posts: 613 Joined: 24 January 11 From: Tg Mures ![]() |
Am citit toate cele 3 pagini insa nu am gasit raspunsul pentru problema mea pentru ca m-am blocat la schema electrica. Deoarece pe net nu gasesc info despre clculatorul acestui tip de motor in speta D4F728 nu pot sa avansez cu proiectul.
Datele citite de pe ECU: Continental SIM32 S120204120A cod Renault: 8200672654 (8200672644). Are cineva ceva scheme, diagrame? Multumesc. |
--------------------
CMF-C/D
2015
- MS 2 cifre 3 litere Life is a bitch. Arguing with the mods is allowed, winning an argument against the mods will get you banned.
|
|
janos |
![]()
|
Mai am un pic si ma inec ca tiganu' la mal ... astfel acum caut un VIN de Clio 2 care sa fie dotat cu CC din fabrica la motorizarea de 1.2 (16 V) pentru a-mi rezolva problema. (asta pentru ca nu am gasit nici un VISU cu modelul in cauza). Accept raspunsul fie pe PM, fie aici. Stima.
|
--------------------
CMF-C/D
2015
|
|
adrian2011 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 693 Joined: 30 August 11 From: Isle of Man ![]() |
sa ne ti la curent daca reusesti sa montezi cc pe noul symbol
|
--------------------
Renault
Symbol
2011 Collection 1.2 16V
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 08:12 |