Vibratii viteza symbol diesel
![]() ![]() ![]() |
Vibratii viteza symbol diesel
Studebaker |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 138 Joined: 30 December 06 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio Symbol 1,5 dci
2005 Expression Am avut candva stramosul lui Clio: Dacia 1100.
|
|||
sorinrs |
![]()
|
![]() Kalakitza Group: Members Posts: 259 Joined: 24 October 06 ![]() |
Asa e,am simtit si eu asta .
Dupa 150 km/h se aseaza mai bine si nu mai resimti vibratiile si dansul. ![]() |
--------------------
Renault
Clio
2005 Symbol dci 65 cp
- B-xx-SRS
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Dute la o vulcanizare si cere sa-ti echilibreze rotile. Daca o sa-ti zica ca ai jantele strambe, adica fuleaza (cum am patit eu), atunci trebuie schimbate cu altele noi sau rotite fata-spate (de pe spate se simt mai greu vibratiile).
N-are nici o legatura motorul diesel cu vibratiile. Dimpotriva, acestea se atenueaza pe masura ce turatia creste. |
--------------------
.
.
.
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Nu e normal sa vibreze in felul asta, symbolul meu nu are nici un comportament diferit la viteza maxima fata de 120 km/h (exceptand zgomotul).
|
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
chris_t |
![]()
|
![]() trepadus clasic Group: Members Posts: 309 Joined: 19 August 04 From: Baia Mare ![]() |
Nici eu nu am probleme, chiar daca pe Clio actual am doar 65cp. E o problema la tine, problema pe care eu am avut-o la Clio'ul de 80cp dupa revizia de 45k, cand mi-au schimbat bucsi si alte tampenii, fara sa echilibreze ok rotile. Cred ca de acolo apar vibratiile respective.
Bafta! |
--------------------
Renault
Megane Estate
2017 ZEN
|
|
cata70 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 537 Joined: 1 September 05 ![]() |
Pentru ca tot este in garantie mergi la service si spune-le problema! Chiar daca nu mergi de regula cu viteza la care apar vibratiile nu vad de ce nu trebuie sa le ceri sa remedieze(mai ales ca e vorba de siguranta ta ) Nu cred ca are legatura tipul motorului cu problema ce ai relatat-o,mai degraba tine de trenul de rulare al masinii...
|
--------------------
Toyota
Avensis
2013
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.792 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca este in garantie cei de la service vor rezolva problema.
Eu dupa ce am ridicat masina de la Serus in august am avut aceiasi problema - la viteze de peste 120 vibra volanul si nu statea pe sosea ( tragea intr-o parte) Am lasat masina cateva ore la ei si problema rezolvata - nu stiu daca a fost unghiul de fuga sau rotile nu au fost echilibrate. In fine, ideea este ca dupa ce am luat-o de la ei am iesit pe autostarda si la 120/130/150/170 nu se simtea nimic ![]() This post has been edited by hellcat: 31 Dec 2006, 16:11 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
Studebaker |
![]()
|
Am uitat sa mentionez faptul ca la revizia de 15000 de km i-am pus sa imi verifice directia. Dar nu le-am zis de vibratii ci de faptul ca ...o cam pierdeam (directia) desi nu batea vantul. Au descoperit ca la vulcanizare imi bagasera 3 atm in roti. Pana cum nu am facut nici o pana, nici nu am demontat capacele de la roti. Poate ca dupa 140 pe ora scap de vibratii....dar nu pot sa incerc asta in Romania. Vibratiile le-am simtit si cand masina era noua deci nu cred ca ar fi de la deformarea rotilor...Totusi parca ar trage o idee spre dreapta....de fapt si volanul a stat de la inceput spre dreapta (adica nu simetric). O fi unghiul prost reglat ...dar pt. asta as putea merge oriunde nu neaparat la service-urile de reprezentata....sau doar ei au datele computerizate pt. masina asta?
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1,5 dci
|
|
Ro! |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 23 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu am mers cu 155km/h (ce-i drept, doar de 2 ori) si nu am simtit nici o vibratie la volan sau la masina, chiar se asezase superOK la drum.
In rest la 130 km/h chiar ma roaga sa-i mai dau ![]() Recomandarea mea este sa mergi la service, sa-ti verifice pe banc computerizat tot ce tine de directie, motorul nu ar trebui sa-ti dea vibratii la viteza. Daca ar aparea vibratii de la motor, ar fi sesizabile si la turatie mare cu viteza mai mica. |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.5 DCI 80cp
|
|
Studebaker |
![]()
|
Dar la peste 3000 de ture nu e zgomotos motorul ?
M-am programat si maine ma duc in service. Nu ma duc acolo de unde am luat masina si unde e mare aglomeratie. Merg la un service renault deschis anul trecut si care nu au asa multe masini (cel de pe str.spataru preda, Bucuresti) |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1,5 dci
|
|
verde |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.131 Joined: 5 September 06 From: Pitesti ![]() |
Pe Bucuresti Pitesti pe portiunea refacuta mai nou pana la 160, nu se simt trepidatii sau alte deranjamente. La 160 am sesizat o tendinta f.usoara de raspuns intarziat la volan.Parca tinde sa pluteasca desi masina nu se ridica deloc,mai repede cred ca e vorba de o aderenta mai slaba(goodyear gt2).Si daca nu sesizam chestia aia nici nu stiam cu cat merg si cred ca -i mai dadeam talpa.Fara zgomot sau alte chestii.5 persoane la bord, 4700k pana in prezent.Superancantat.La multi ani la toata lumea.
|
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
sweetboyady |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 26 March 06 ![]() |
Eu merg constant 140-150Km/h,insa nu am nici cea mai mica pb.E adevarat,masina e noua,am facut abia 7.000 km,insa nu se simt vibratii in mers!
![]() |
-------------------- |
|
sagetator |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 759 Joined: 8 September 05 From: O R A D E A ![]() |
Acu' cateva zile, i-am dat 175km/h (pe ceas) si totul a fost neasteptat de.... OK. Mai putin nevasta, care incepea sa faca crize.
![]() Nici o vibratie de care pomenesti tu. Precizez ca masina are in jur de 15500 km. |
--------------------
Clio Symbol
Fidji dCi 82 CP gri
eclipse Megane IV Intens dCi 110cp manuala, gris titanium... o frumusețe.
|
|
j.d |
![]()
|
![]() ...internationally known Group: Members Posts: 2.002 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu am Megane, si desi are doar 300 km, am simtit o usoara (foarte usoara) vibratie in volan pe la 100-110km/h...si eu am impresia ca nu sta volanul chiar simetric, dar am pus-o pe seama inclinatiei drumului. Cred ca cel mai bine ar fi sa ma duc la service sa o verifice...
This post has been edited by j.d: 4 Jan 2007, 01:32 |
--------------------
powered
by
TFSI Ex-owner 2007 Megane Sedan...un pic mai altfel
|
|
Studebaker |
![]()
|
Am fost in service Reanult, dar nici vorba de reparatii gratuite. Mi-au indreptat volanul, care statea stramb de cand am luat masina si mi-au corectat unghiul ca tragea usor. M-a costat 85 lei. Mi-au zis ca vibratiile sunt de la roti, dar prefer ca imi echilibrez rotile la un service obisuit ca poate nu o sa ma coste 1 milion cat m-ar fi costat aici. Cu exceptia reviziei de 15 mii k, este prima oara cand o duc in service...am oroare de serice-uri......dupa ce ca te jupoaie de bani, pot sa faca si prostii la masina. Deci totul e sa nu se strice.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1,5 dci
|
|
SorinN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 26 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca se distreaza astia din service-uri cu clienti ca tine... Cum ai putut sa platesti geometria avand masina in garantie? Garantia la trenul de rulare o ai de 20.000 km. Daca nu ai niciun fel de lovitura - jante strambe sau ceva asemanator, orice interventie se face pe garantie. Daca-mi cereau bani in garantie pe geometrie, iesea un scandal monstru...
Tremuratul volanului e de la echilibrarea rotilor. Cand am trecut la rotile de iarna, la vulcanizare am cerut verificarea rotilor de vara pe care le-am scos de pe masina... Cele de pe spate erau perfect echilibrate desi am mers un an cu ele, ambele au dat eroare 0 - 0. Cele de pe fata insa au trebuit reechilibrate. Cu cele de iarna am mers cu 170 km/ h pe ceas si nu s-a simtit niciun fel de vibratie. |
-------------------- Ex Clio Bicorp 1.2 16V, 2002
Actual Ford Focus TDCI 115 CP 2003 |
|
crn |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 191 Joined: 1 September 05 ![]() |
Si eu am constatat aceasta problema si nu am motor Diesel. Ce este ciudat este ca se intimpla fix la 140km/h nu mai putin, nu mai mult... de ex. la 150-160 nu se mai simte.
Problema este ca la revizie mi-au echilibrat rotile pe fata si tot se mai simte (parca mai putin sau doar mi se pare mie). Nu trepideaza caroseria ci numai volanul si parca trepidatia este fata-spate nu stinga-dreapta. |
--------------------
Renault
Symbol
2005 Renault Clio Symbol Fidji 1.4 16v (98CP), 2005
|
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
pana la 40000km (impliniti sapt. trecuta) nu am avut vibratii decat dupa ce aveam jantele patrate. Dupa indreptarea lor la vulcanizare (cu ciocanu evident) nu am mai avut nici un fel de problema... Daca vb de motorul 1.5dCi 65cp nu stiu exact cum ati ajuns voi la 170 cu ea cand eu la 160 singur in masina nu mai aveam aer. Mi se pare putin instabila la viteze mari poate ca din cauza cauciucurilor de mana a 2-a (GoodYear GT2) si a greutati de 1050 KG.
|
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Va rog ramaneti la partea despre vibratii nu la discutii despre viteze "maxime" (ce nu sunt legale) pe drumurile publice.
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
Studebaker |
![]()
|
Cineva a scris ca imi faceau geometria gratis pana la 20.000 km. dar eu am 25.500 km.
Acum imi sta volanul simetric , nu mai trage, dar vibratii usoare apar si la 100 pe ora( astea nu le aveam inainte, merg spre rau ?!!! ![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1,5 dci
|
|
pablo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.015 Joined: 10 December 04 From: ORADEA ![]() |
Mergi la un atelier unde sa-ti echilibreze rotile.Asa am patit si eu azi vara,pe autostrada la 130 - 140 imi tremura volanul in mina de nu-l mai puteam tine.
Asta cu toate ca masina (Clio 2) era incaltata cu jenti si pneuri originale si nu avea decit cca 9.500 km.Nu avea jentile lovite iar pneurile Continental. Am echilibrat rotile de pe fata (cred ca la primavara urmeaza si cele de pe spate) si totul a revenit la normal. Bafta |
-------------------- Renault Megane II Sedan Confort Expresion 1,6 16V (dec 2004,clima,jenti AL,ESP,etc)
Renault Clio Extreme 1,5 dCi 80 CP (iul 2005,tempomat) |
|
Studebaker |
![]()
|
Le-am echilibrat. Nu erau cine stie ce deformate. M-a costat 15 ron fata de 90 ron cat m-ar fi costat la service renault...acum astept sa vad daca se imbunatateste.....cum nu mai am de facut drumuri in afara orasului...treb sa am rabdare..as iesi pe autostrada soarelui ,dar cine stie cat timp va trebui sa merg pana sa pot intoarce...
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1,5 dci
|
|
Studebaker |
![]()
|
Azi am testat masina pe Bucuresti Giurgiu. Am simtit "ceva" doar in volan dar la 150 km./h dar ceva-ul asta nu se compara cu vibratiile in volan si caroserie pe care le simteam la 135-140 inainte de echilibrare. Mai mult nu am bagat , desi pedala mai aveam destula dar nu e cazul.....daca batea o pala de vant si imi strica directia ?! Acuma ca stiu ca pot sa prind fara probleme 150 m-am linistit..Mai mult nu o sa bag nici pe autostrazile de afara. Pt. cei interesati, in pofida celor afirmate de cei de la service: masina a fost in neregula de cand am luat-o de noua, de atunci nu erau in regula rotile (neechilibrate)si volanul statea stramb (exact cat sa imi bata lumina albastra de la faza mare in ochi
![]() P.S. Am trecut odata cu masina prin niste noroaie teribile. Pamantul depus pe interiorul jentilor facea sa am vibratii si la 100 km /h !!! |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1,5 dci
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 04:16 |