Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Fluierat (suierat) directie, La viraje maxime (dreapta/stanga), vitez

lucian_lex
post 13 Jan 2008, 15:53
Post #61

Membru incepator

Group: Members

buna, si eu am aceeasi problema si anume la viteze foarte mici asociate cu virari mai ample se aude un sunet de genul unei unghi(scrojelite) frecata pe tabla de la scoala, mentionez ca acest zgomot l-am avut de cand am cumparato(acum 2 luni, are in prezent 1200km) alte simptome nu mai are(de genul celor inscrise pe forum).
Va rog daca mai sunt persoane cu aceasi problema sa scrie pentru a vedea daca este un sunet normal.

--------------------
renault megane manager 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
papa_mulo
post 13 Jan 2008, 16:53
Post #62

Membru autentic

From: Bucuresti

Am senzatia ca, cam toate fac asa! Eu am garaj dinala granitul in spatele blocului si cand fac manevre sa o bag si brachez spre maxim sau maxim suiera si in stand pe loc!

--------------------
Renault Megane Estate 2018 dci90
Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018
Clio 1.2 16v - 2014
---------
Foste:
R11 Spring 1.6D - 1987
Trafic dci115 - 2008
+
Adila16
post 14 Jan 2008, 19:45
Post #63

mecanic aero (sau aerian?)

QUOTE(turbo20010 @ 13 Jan 2007, 11:31)
Salut.
Am facut pana acum 20000 km si am constatat de putina vreme urmatorul fenomen :
Cand iau un viraj la stanga sau la dreapta (valoanul la maxim sau aproape) se aude un fel de fluierat. Nu se intampla intotdeauna, dar in special cand afara este umezeala.
Acest fluierat (sau scartait) se transmite si la volan. E prea mult spus o vibratie in volan... Mai degraba un fel de rezonanta.
Alte precizari : nu influenteaza directia, nu cloncane, nu trepideaza. Viteza este minima (5 - 10 km, ca atunci cand pleci dupa loc si iei un viraj de cel putin 90, sau dau cu spatele si iau maxim volan). Poate ma insel, dar se aseamana un pic (respectand proportiile) cu zgomotul de la camioane cand vireaza la maxim.

Intrebarea este : e ceva grav ? Mie imi pare ca nu ar fi ceva uns... Sa ma duc in service ? Abia am facut revizia de circa 2000 Km si nu mi-au spus nimic (e adevarat, nici eu nu le-am spus, deoarece atunci nu se manifesta).
Astept o parere.
Cipman, ce zici ?

P.S. In rest, nici un fel de problema.
*

Recunosc, n-am avut posibilitatea sa citesc tot topicul (deh, limitari tehnologice... blush.gif ; am cetit numai pana unde s-au adus in discutie flansele amortizoarelor...) si nu stiu daca s-a spus sau nu (daca da, imi cer scuze si ii rog pe administratori sa il stearga...): desrierea imi suna mai degraba a zgomotul facut de uleiul hidraulic care trece prin supapele de retur ale sistemului de directie (comparatia lui turbo20010 cu servodirectia camioanelor).

Si presupun ca e din cauza uleiului care devine mai vascos gratie temepraturii...

This post has been edited by Adila16: 14 Jan 2008, 19:49

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 - / aka Kurulina
...The more I get to know people, the more I like my dog...
+
driv8r
post 15 Jan 2008, 01:50
Post #64

Membru incepator

Adila16, la megan 2.2 directia este asistata electric. Iar suieratul , fluieratul , etc de la virarea stanga -dreapta la viteze de 5-10km/h dispare in timp (la masinile noi) sau la schimbarea placutelor de frana

--------------------
renault megane 2007 2.2 1,5 dci expression
+
Adila16
post 15 Jan 2008, 10:46
Post #65

Multam de precizari, colega.wink.gif

Sa-mi fie cu iertare, dar parca am citit undeva ca si la M2.1 directia este servoasistata electric.tongue.gif

Iar la bracarea intr-un unghi oarecare (nu neaparat maxim) a directiei, pompa este oprita de computer dupa cateva secunde (1, 2...n-am cronometrat blush.gif )...Dar pana atunci tot mai circula ulei prin conducte si supape. Deci, sursa de zgomot tot exista. Nu?... smile.gif

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 - / aka Kurulina
+
lucian_lex
post 15 Jan 2008, 13:09
Post #66

Membru incepator

buna, acest zgomot descris de mine mai sus este de la directia asistata electric fapt confirmat si de serviceul renault din tm, explicatia celor de la service a fost ca pe coloana de directie se afla un motoras care produce acel zgomot. Am probat impreuna cu seful mecanic cu masina pe loc rotind repede stanga dreapta de volan pt. a auzi acel zgomot care s-a si auzit, mai mult am fost in doua masini noi din reprezentanta care scoteau acelasi zgomot in ac. conditii. Zgomotul este amplificat in functie de temperatura de afara.
Concluzie stati linistiti este un zgomot normal!

--------------------
renault megane manager 2007
+
Adila16
post 15 Jan 2008, 14:45
Post #67

Q.E.D.

smile.gif

--------------------
+
Ryk
post 18 Feb 2008, 14:04
Post #68

Membru autentic

From: Bucuresti / Ploiesti

Salutare! Si la mine fluiera/suiera dar nu e fluieratura de curea. Directia este perfecta. Daca invart volanul mai tare se aude si fluieratul mai tare. Precizez ca asta pe loc sau la parcari cand masina se afla in miscare foarte mica, nici nu stiu daca sunt maxim 5km/h. Si daca invart volanul o singura data la 360grade tot se aude cum v-am spus in functie de viteza cu care se invarte volanul se aude si el mai tare sau mai incet, dar doar daca se ofera o oarecare atentie. Pana la urma, de la ce sa fie? Sa ma ingrijorez? Sau sa urmez sfatul celorlalti si sa trec sunetul la "asa face masina" ?
P.S. Masina este un megane2 din 2005 1.4 16v hatchback

--------------------
Renault Megane III 2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC - N-am...
+
cipman
post 18 Feb 2008, 14:18
Post #69

Membru autentic

Group: Moderatori

Gasesti raspunsul in topic. Mai exact, mesajele 23, 26, 28, 66.

--------------------
Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM
+
Bifeaza
post 19 Feb 2008, 14:14
Post #70

Membru incepator

From: Bucharest

Si eu cu aceeasi problema..ma apropii de revizia de 10000..o sa interb oricum la service sa vad ce spun si ei..
Numia bine,Victor.

--------------------
Renault Megane Manager sedan 2.2 dci 105 145000km 2007
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 10:10
Dacia