Fluierat (suierat) directie, La viraje maxime (dreapta/stanga), vitez
![]() ![]() ![]() |
Fluierat (suierat) directie, La viraje maxime (dreapta/stanga), vitez
lucian_lex |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 21 November 07 ![]() |
|
||
--------------------
renault megane
manager
2007
|
|||
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Am senzatia ca, cam toate fac asa! Eu am garaj dinala granitul in spatele blocului si cand fac manevre sa o bag si brachez spre maxim sau maxim suiera si in stand pe loc!
|
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
QUOTE(turbo20010 @ 13 Jan 2007, 11:31) Salut. Am facut pana acum 20000 km si am constatat de putina vreme urmatorul fenomen : Cand iau un viraj la stanga sau la dreapta (valoanul la maxim sau aproape) se aude un fel de fluierat. Nu se intampla intotdeauna, dar in special cand afara este umezeala. Acest fluierat (sau scartait) se transmite si la volan. E prea mult spus o vibratie in volan... Mai degraba un fel de rezonanta. Alte precizari : nu influenteaza directia, nu cloncane, nu trepideaza. Viteza este minima (5 - 10 km, ca atunci cand pleci dupa loc si iei un viraj de cel putin 90, sau dau cu spatele si iau maxim volan). Poate ma insel, dar se aseamana un pic (respectand proportiile) cu zgomotul de la camioane cand vireaza la maxim. Intrebarea este : e ceva grav ? Mie imi pare ca nu ar fi ceva uns... Sa ma duc in service ? Abia am facut revizia de circa 2000 Km si nu mi-au spus nimic (e adevarat, nici eu nu le-am spus, deoarece atunci nu se manifesta). Astept o parere. Cipman, ce zici ? P.S. In rest, nici un fel de problema. Recunosc, n-am avut posibilitatea sa citesc tot topicul (deh, limitari tehnologice... ![]() Si presupun ca e din cauza uleiului care devine mai vascos gratie temepraturii... This post has been edited by Adila16: 14 Jan 2008, 19:49 |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004
- / aka Kurulina ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
driv8r |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 5 January 08 ![]() |
Adila16, la megan 2.2 directia este asistata electric. Iar suieratul , fluieratul , etc de la virarea stanga -dreapta la viteze de 5-10km/h dispare in timp (la masinile noi) sau la schimbarea placutelor de frana
|
--------------------
renault
megane
2007 2.2 1,5 dci expression
|
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
Multam de precizari, colega.
![]() Sa-mi fie cu iertare, dar parca am citit undeva ca si la M2.1 directia este servoasistata electric. ![]() Iar la bracarea intr-un unghi oarecare (nu neaparat maxim) a directiei, pompa este oprita de computer dupa cateva secunde (1, 2...n-am cronometrat ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
|
|
lucian_lex |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 21 November 07 ![]() |
buna, acest zgomot descris de mine mai sus este de la directia asistata electric fapt confirmat si de serviceul renault din tm, explicatia celor de la service a fost ca pe coloana de directie se afla un motoras care produce acel zgomot. Am probat impreuna cu seful mecanic cu masina pe loc rotind repede stanga dreapta de volan pt. a auzi acel zgomot care s-a si auzit, mai mult am fost in doua masini noi din reprezentanta care scoteau acelasi zgomot in ac. conditii. Zgomotul este amplificat in functie de temperatura de afara.
Concluzie stati linistiti este un zgomot normal! |
--------------------
renault megane
manager
2007
|
|
Adila16 |
![]()
|
Q.E.D.
![]() |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
|
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
Salutare! Si la mine fluiera/suiera dar nu e fluieratura de curea. Directia este perfecta. Daca invart volanul mai tare se aude si fluieratul mai tare. Precizez ca asta pe loc sau la parcari cand masina se afla in miscare foarte mica, nici nu stiu daca sunt maxim 5km/h. Si daca invart volanul o singura data la 360grade tot se aude cum v-am spus in functie de viteza cu care se invarte volanul se aude si el mai tare sau mai incet, dar doar daca se ofera o oarecare atentie. Pana la urma, de la ce sa fie? Sa ma ingrijorez? Sau sa urmez sfatul celorlalti si sa trec sunetul la "asa face masina" ?
P.S. Masina este un megane2 din 2005 1.4 16v hatchback |
--------------------
Renault
Megane III
2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
- N-am...
|
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
Gasesti raspunsul in topic. Mai exact, mesajele 23, 26, 28, 66.
|
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
Bifeaza |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 7 September 07 From: Bucharest ![]() |
Si eu cu aceeasi problema..ma apropii de revizia de 10000..o sa interb oricum la service sa vad ce spun si ei..
Numia bine,Victor. |
--------------------
Renault
Megane Manager sedan 2.2 dci 105 145000km
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 10:10 |