Pregatirea unei berline/break pentru muzica, electric + fonic
![]() ![]() ![]() |
Pregatirea unei berline/break pentru muzica, electric + fonic
eXtenSion |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
|
||
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|||
C8V5S |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 18 May 06 ![]() |
E ok la ce te-ai gandit tu, in ceea ce priveste bateria, daca intentionezi sa o schimbi pe cea a masini si sa nu-ti iei una aditionala, ti-ar fi de ajuns o baterie Kinetik hc1400 care costa ~12mil iar condensatorul nu mai este necesar deoarece bateria poate suporta caderi de tensiune de pana la 1500A. Cele mai bune marci de baterii deep cycle sunt kinetik si optima, speciale pt sisteme audio dar care inlocuiesc fara probleme si bateria masinii.
Despre insonorizare, iti pot spune ca poti folosii cu succes o varianta mai ieftina si la fel de buna ca dynamat-ul, si anume stinger expert roadkill. Ai grija ,masina fiind dacie, sa nu folosesti burete sau alte materiale care retin umezeala pt ca te vei trezii cu rugina. Pasii pe care ar trebui sa-i urmezi ar fi: insonorizatul masinii, alegere HU, alegere amplificatoare, dimensionarea cablurilor (grosimea in functie de puterea amplifurilor), ultimul lucru fiind alegerea difuzoarelor. In legatura cu alternatorul nu te pot ajuta, cert este ca trebuie sa aiba puterea de incarcare mai mare decat a bateria, altfel sistemul tau audio va trage curent direct din alternator ceea ce nu e bine. Acel deep cycle pe care ti l-am recomandat are 60Ah. Bafta! |
--------------------
Dacia
SLZ
- -
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
stinger roadkill nu e sub nici o forma la fel de bun ca dynamat. Puse pe o placa metalica si lasate la soare, roadkill incepe sa se "scurga", dynamat se contracta, pastrand forma initiala. Daca vrei sa faci treaba buna, foloseste dynamat, daca vrei sa faci o oarecare insonorizare poti folosi si aluband in loc de roadkill.
|
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
C8V5S |
![]()
|
Roadkill ca efect de insonorizare este aproape la fel de bun ca dynamat xtreme. despre treaba cu placa metalica, soare etc nu ma pronunt dar nu am auzit pana acum sa se intample cu stinger. Pe de alta parte, mi se pare deplasat sa incluzi insonorizantele stinger( sau caliber) la categoria "oarecare insonorizare" si sa le compari cu alubandul....
|
--------------------
Dacia
SLZ
- -
|
|
Fratzica |
![]()
|
nu am spus asta in necunostinta de cauza
![]() |
--------------------
Kia
Sportage
|
|
eXtenSion |
![]()
|
Referitor la insonorizare, ar ajunge un strat de Stinger Road Kill Carpet sau ar fi mai bine Stinger Liquid Roadkill.
[a NU se considera RECLAMA] Nu am bani de Dynamat. This post has been edited by eXtenSion: 20 Jan 2007, 15:12 |
--------------------
facebook
groups
|
|
shokaliptiku |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 297 Joined: 3 April 06 ![]() |
sal ... sunt f curios cum ai sa inaintezi in proiectul tau !
vezi ca Stinger Road Kill Carpet este folosit pt suprafete plane ... iar Stinger Liquid Roadkill este folosit in locurile greu accesibile ... unde nu poti pune Road Kill Carpet ! oricum cu Road Kill Carpet nu faci mare branza pe parte de vibratii pt ca este material fonoabsorbant nu insonorizant ... sper ca mai inteles ! |
--------------------
dacia
logan
(Oo=oO) p88rs2 + Spl Dynamics + stp + odyssey
LOCUL I -> 4tuning festival 140.6 dB LOCUL II -> ESPL EMMA craiova 2008 LOCUL II -> SQ 3CH EMMA craiova 2008 IM : shokaliptiku |
|
C8V5S |
![]()
|
Road kill carpet este pt podeaua masinii...scria si in descriere...
|
--------------------
Dacia
SLZ
- -
|
|
shokaliptiku |
![]()
|
C8V5S
continua .. cu ce am gresit ?! ![]() |
--------------------
dacia
logan
LOCUL I -> 4tuning festival 140.6 dB LOCUL II -> ESPL EMMA craiova 2008 LOCUL II -> SQ 3CH EMMA craiova 2008 IM : shokaliptiku |
|
eXtenSion |
![]()
|
Da, la asta ma gandeam si eu.. Deci trebuie sa iau tone de lichid.
![]() Acuma sa facem rost de bani.. ![]() |
--------------------
facebook
groups
|
|
shokaliptiku |
![]()
|
uf ... nu ami inteles !
lichidul este de folosintza in locuri in care nu ajungi cum trebe sa lipesti banda ! deci la incheieturile usilor sau in alte zone gen ... zimi ce anume vrei sa insonorizezi .. si iti zic exact ceti trebe ! dar hai sa fim coopernati .. cu intrebari si rapunsuri cursive ... nu cu raspunsuri dupa II zile ! ![]() numa bine ! |
--------------------
dacia
logan
|
C8V5S |
![]()
|
Pentru insonorizarea usilor se foloseste Stinger exper roadkill sau dynamat original/xtreme. Daca vrei sa folosesti pentru usi doar roadkill liquid, nu vei atinge performantelei celui tip banda, pe suprafete mari de tabla este mai buna banda.
@shokaliptiku cred ca am citit eu aiurea ce ai scris, sorry ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ
- -
|
|
shokaliptiku |
![]()
|
nici o problema prietene ... sa videm ce rez cu insonorizarea daciei !
![]() |
--------------------
dacia
logan
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
shokaliptiku |
![]()
|
pt ca la trecerea unuei tensiuni printrun cablu se formeaza in jurul acestuia camo magnetic .. si influenteaza semnalul ! vei auzi in difuri cum accelerezi ! sper ca mai inteles !
oricum + e bine de tras pe mijloc ... ca sa vii cu semnalul de la statie prin parti ... pe partea dr pt difurile din dr si pe stanga pt difurile din st ! |
--------------------
dacia
logan
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Am intrebat pt ca am impresia (de fapt sunt sigur) ca eu le-am tras p-aceeasi parte. Nici urma de turatie-n difuzoare...
![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
shokaliptiku |
![]()
|
ce ai tras pe aceeasi parte !?
cablul de curent cu : cel de semnal de la HU la amp !? cel de semnal de la amp la HU ?! si ce amplifici !? sub sau difuri !? |
--------------------
dacia
logan
|
Buyaka |
![]()
|
![]() Membru pasionat Group: Members Posts: 507 Joined: 23 July 04 From: Bucuresti ![]() |
...intreb si eu, de ce trebuie sa dau cu silicon pe bord???
...si inca ceva, unde se gaseste Dynamat la noi? A vazut cineva prin Bucuresti? This post has been edited by Buyaka: 25 Jan 2007, 14:39 |
--------------------
Dacia Berlina '96
Opel Frontera '97
'96; 4x4 '97
- B
|
|
Muttley |
![]()
|
QUOTE(shokaliptiku @ 25 Jan 2007, 14:18) ce ai tras pe aceeasi parte !? cablul de curent cu : cel de semnal de la HU la amp !? cel de semnal de la amp la HU ?! si ce amplifici !? sub sau difuri !? Se afla in partea dreapta a masinii cablul de alimentare (+) al amplificatorului. Precizez ca e un cablu siliconat de 2.5 diametru. Pe langa el se afla cablurile de semnal (cablurile RCA) de la HU la amp. HU-ul VDO Dayton 2703, amplificatorul e un Pioneer 2x55 (cred ca 2X25 RMS) legat la 2 difuzoare Pioneer TS (nu mai retin modelul exact) de 350 / 90 RMS. Nici urma de distorsiuni. Deci? |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
shokaliptiku |
![]()
|
Muttley din ce am montat pe masini ( nu multe la numar ) .. mi sau intamplat urmatoarele : dc cablul de semnal de la amp la difuri este langa cablul de curent ( gros ) se aud bazaituri .. un sunet care isi mareste intensitatea atunci knd motorul creste in ture !
de distorsiuni ... nu am inteles ideea ... cablu de semnal tras pe langa cablu de curent nu rezulta distorsiuni ! Buyaka siliconul protejeaza bordul de razele soarelui ... ca sa nu crape dc ma intelegi ... oricum eu nui vad rostul ... nu face decat sa stranga f mult praf ! dynamat gasesti aici : http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii_in...e/Insonorizare/ te sfatuiesc sa alegi cu incredere si stinger ul ... este putin sub dynamat ... dar si pretul este sub .. si isi face bine treaba ! numa bine ! |
--------------------
dacia
logan
|
Muttley |
![]()
|
Offfff... Bazaituri atunci. Fie-mi iertat ca le-am confundat.
Pt claritate sporita a exprimari: desi am adoptat montajul interzis, nu se aud BAZAITURI... In fine, cand mi-oi mai baga nasu' p-acolo am sa mut unul dintre cabluri. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
shokaliptiku |
![]()
|
stai ca am ramas in urma tare !
![]() ai cumva probleme din cauza montajului ?! |
--------------------
dacia
logan
|
Muttley |
![]()
|
QUOTE(Muttley @ 25 Jan 2007, 14:16) QUOTE(Muttley @ 25 Jan 2007, 14:54) QUOTE(Muttley @ 25 Jan 2007, 15:03) Nu stiu ce nu e clar... Deci NU am probleme din cauza montajului desi voi spuneti ca ar trebui sa am. Hai s-o lasam asa... |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
Zaheiu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 371 Joined: 3 November 05 ![]() |
Conteaza calitatea cablului de semnal (RCA). Daca e bine ecranat si statia nu e un monstru nu conteaza ca sunt de aceiasi parte.
|
--------------------
Dacia
Nova chioara
- vl02jcr
|
|
eXtenSion |
![]()
|
Scuze ca raspund cu intarziere, dar sunt retardat.
![]() Oricum, am inteles cum ca ar trebui cu amandoua. Pentru ca lichidul sa absoarba vibratile tablei, iar folia sa nu permita reflectarea undelor sonore,nu? La buzunar nu prea suna bine asta.. Asa ca prefer sa dau cu lichid.. |
--------------------
facebook
groups
|
|
shokaliptiku |
![]()
|
nope ... ambele is pt eliminarea vibratiilor !
Materialul insonorizant EXPERT RoadKill utilizeaza tehnologii avansate de atenuare a vibratiilor rezistente la temperaturi de pana la 200 grade Celsius datorita foliilor multi-strat de aluminiu. Compozitia unica adeziv-atenuator da rezultate excelente, fara a se dezlipi in timp de pe panoul pe care a fost aplicata. Caracteristicile super-adezive si de maleabilitate ale materialului ofera o suprafata maxima de contact, critica pentru o insonorizare de calitate. Material fonoabsorbant lichid sub forma de spray imbunatateste performantele oricarui sistem audio auto , insonorizare eficienta pentru suprafete neregulate si zone greu accesibile . |
--------------------
dacia
logan
|
eXtenSion |
![]()
|
Stai putin, deci eu am disponibile cele doua materiale pe care le-am mentionat mai sus.
Despre carpet ai spus asta : "Road Kill Carpet nu faci mare branza pe parte de vibratii pt ca este material fonoabsorbant nu insonorizant "., Deci, ramanand disponibile DOAR astea doua, mai bine dau cu lichid si eventual mai tarziu pun si "mocheta",nu? |
--------------------
facebook
groups
|
|
shokaliptiku |
![]()
|
hmm ... pe tine te intereseaza eliminarea vibratiilor !
pt asa ceva ai nevoie de asa ceva : Stinger Expert Roadkill BulkPack ... "Materialul insonorizant EXPERT RoadKill utilizeaza tehnologii avansate de atenuare a vibratiilor rezistente la temperaturi de pana la 200 grade Celsius datorita foliilor multi-strat de aluminiu. Compozitia unica adeziv-atenuator da rezultate excelente, fara a se dezlipi in timp de pe panoul pe care a fost aplicata. Caracteristicile super-adezive si de maleabilitate ale materialului ofera o suprafata maxima de contact, critica pentru o insonorizare de calitate. Kitul Bulk (RKX36B) contine 9 folii de 18"x36" (45 x 90 cm) de material insonorizant Expert Roadkill. " dc ai nevoie de explicatii ... aici sunt sis gata sa ti le dau ! numa bine ! |
--------------------
dacia
logan
|
Fratzica |
![]()
|
extension iti recomand sa folosesti pasta brax (800 mii cutia - ajunge pt 2 usi) sau vopsea cauciucata aplicata cu pistolul de vopsit, sau pasta d-aia de antifonare, ce se da pe dacii. Stai linistit ca vei obtine acelasi efect ca cel cu stinger & Co. Doar dynamatu e mai bun.
In doua saptamani ma apuc impreuna cu un prieten sa antifonam un seat toledo folosind ce ti-am zis mai sus, o sa va impartasesc impresiile ![]() |
--------------------
Kia
Sportage
|
|
shokaliptiku |
![]()
|
eXtenSion mai sunt subiecte pe care tear interesa sa le dezbatem !?
![]() |
--------------------
dacia
logan
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 15:52 |