nr rosii - e nevoie de rovinieta?, - din alt topic -
![]() ![]() ![]() |
nr rosii - e nevoie de rovinieta?, - din alt topic -
PanDa |
![]()
|
||
![]() Membru in rezerva Group: Members Posts: 163 Joined: 18 December 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
LADA
Niva 4X4
2004
- B 70 PND DSN B13TTY (the Tweetee)
MCV 16V B74PND (DumBo) Decat sa-i calci mai bine-i sperii! |
|||
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Si daca rovignieta costa, sa zicem, 300 euro? Sau 3000 euro?
De la ce suma suntem dispusi sa citim si sa aplicam legea? This post has been edited by vijelie: 8 Jan 2007, 16:29 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Giurisici Fabian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.123 Joined: 17 January 06 ![]() |
cand am luat loganul cu numere rosii nu am avut nevoie de rovigneta.pana si dealerul(autocobalcescu) mi-a spus ca pe perioada inmatricularii temporare nu este nevoie de aceasta rovigneta.am luat si amenda pentru depasirea vitezei in localitate si pe nenea garcea cap de creta nu l-a interesat decit daca inmatricularea provizorie nu e expirata,atit.
This post has been edited by Giurisici Fabian: 8 Jan 2007, 16:49 |
--------------------
KIA
PROCEED GT
GT 2023
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Bine, avand in vedere faptul ca se mai percepe o astfel de taxa prin accizarea carburantilor, rovigneta asta e usor imorala, dar exact pe asta se si bazeaza guvernantii nostri: lasa ca 6 sute de mii nu e o suma mare, platim, sa nu se ia politia de noi. Curat mentalitate europeana, ca si legislatia, de altfel...
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
PetreD |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 25 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Pe vremea ministrului de finante Traian Remes, un om a murit stand la coada la plata impozitelor. Acum unii vor sa moara la benzinarie la plata rovignetei !! Romanii nu sunt europeni, dar statul este european si plin de respect pt cetateni !! Ce-mi vine la gura nu pot sa scriu ca nu-l mai spala toata apa din Dunare.
This post has been edited by PetreD: 9 Jan 2007, 01:49 |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.5 dci
2006
|
|
gustihor |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 2 November 06 ![]() |
Zilele trecute am fost pe la sectia DN ptr a ridica rovinete ptr masinile de la firma si am intrebat daca e necesara ptr masinile cu nr rosii. Raspunsul a fost NU. Ca sa verific am fost pe la benzinarii. Raspunsul a fost acelasi, in afara de OMV care mi-au spus ca daca vreau ei imi dau.
Concluzia: nu cumpar! Dupa asta am plecat la Cluj si Brasov de 2 ori, din fericire nu am fost oprit de nimeni. Partea interesanta ar fi: Cine te taxeaza daca nu ai rovinieata? Politia sau cei de la DN? |
--------------------
renault
megane
2006 Expression 1.5dci 100cp
- xxxxxx
|
|
vijelie |
![]()
|
Conform "Ordin nr 1433 din 30 septembrie 2002 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din_Romania" (modificat ulterior dar nu si in articolele care specifica CINE sta cu pulanul in mana in mijlocul drumului), treaba sta cam asa:
"... Art. 21. Controlul respectarii prevederilor prezentelor norme metodologice se executa pe reteaua de drumuri nationale si in punctele de control pentru trecerea frontierei de stat. Art. 22. Controlul achitarii T.U.R.D.N. se executa de catre: a) personalul imputernicit din cadrul Ministerului Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei, din agentiile de control si incasare ale Regiei Autonome "Administratia Nationala a Drumurilor din Romania", care functioneaza in punctele de control pentru trecerea frontierei de stat, impreuna cu organele politiei de frontiera; b ) ofiterii si subofiterii de politie care indruma, supravegheaza si controleaza circulatia rutiera pe reteaua de drumuri nationale din Romania. Art. 23. Conducatorii auto sunt obligati sa permita personalului prevazut la art. 22 verificarea documentelor care atesta incadrarea autovehiculului in clasa de emisii poluante si a valabilitatii rovinietei. ..." Adica toata lumea buna... |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
cris_2005 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 11 August 09 ![]() |
![]() Cata panarama, chiar de e veche. Sa o mai inviorez putin. vijelie, fa un exercitiu de imaginatie si adu un autotractor din afara, reinnnoieste-i autorizatia de inca 2 ori, o sa ai 90 de zile de circulat cu numere rosii. Si farama un pic drumurile nationale fara rovinieta si la control le zici ca nu e inmatriculata masina, nici carburant nu consuma macar. Regula: masina NOUA cu autorizatie provizorie-circula fara rovinieta -rabla adusa din afara, cu toate actele strainesti dar cu numere rosii romanesti-are nevoie de rovinieta. Cine nu e de acord cu mine, sa tina bani de amenda sdi de tarif de despagubire. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Benzina forever.............
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
"adu un autotractor din afara, reinnnoieste-i autorizatia de inca 2 ori, o sa ai 90 de zile de circulat cu numere rosii." tu ai idee cat costa acest lucru?
![]() This post has been edited by aleksanders: 23 Nov 2010, 15:12 |
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
cris_2005 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 11 August 09 ![]() |
Ce nu face omul pentru a demonstra ceva.
![]() Logica e: circuli pe drum national (deci nu in curtea ta privata) platesti. Primii la panarama si pomana, romanasii caraie si la un 28 de euro pe an, dar cand merg in Franta, pe 200 de km d eautostrada platesc fara cracnire 30 de euro. Apropo, pentru nestiutori, acciza din carburanti merge la bugetul de stat, nu la drumuri. Acolo Guvernul decide ce face, ca nu e cu destinatie speciala, e la oala mare. Pate plateste pensiile ca bugetul e deficitar, poate mai da la sanatate, poate-i mai da lui Nuti la ministerul retrodezvoltarii etc. This post has been edited by cris_2005: 23 Nov 2010, 15:17 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Benzina forever.............
|
|
Brainie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Am găsit și pe site-ul CNADNR confirmarea că pentru numere provizorii nu e necesară rovinieta.
http://cnadnr.ro/pagina.php?idg=167 Art. 13 al. 1 și 3 din Codul rutier (OUG 195/2002, modificată și completată ulterior) (referitor la ce înseamnă înmatricularea) și art. 1 al. 2 din OG 15/2002 (și asta modificată mai încolo) (referitor la cine plătește - înmatriculatele) lămuresc această chestiune. Prin folclor (inclusiv vânzători de mașini) se zice la fel: n-ar fi nevoie. Are cineva cunoștință de vreo modificare legislativă care să contrazică cele de mai sus ? |
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Dar se poate iesi din tara cu numere rosii? Daca da, cum se face huvinieta?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Din cate stiu eu nu se poate.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
vladut88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.973 Joined: 22 May 09 From: Beius judetul bihor ![]() |
Nu se poate cu nr rosii , ai nevoie de niste nr "mai speciale"
|
--------------------
dacia ARO
SOLENZA scala 10,4 diesel 1,9 DRA
2004 1994
- bh 10 twa I hate BMW
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Pe autorizatia de circulatie scrie clar ca numerele provizorii sunt valabile doar pe teritoriul Romania.
@+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
SandelBS |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 989 Joined: 5 December 09 ![]() |
|
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Din normele de aplicare ale OG 15/2002:
QUOTE Art. 1 [...](2) Tariful de utilizare se aplică utilizatorilor români și străini pentru toate vehiculele deținute de aceștia, înmatriculate temporar sau definitiv, care circulă pe rețeaua de drumuri naționale din România. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
klaus, am impresia ca masinile cu numere rosii NU sunt inmatriculate, nici macar temporar.
Inmatricularea temporara e altceva. Asadar as zice eu ca masinile cu numerele rosii nu intra in aceasta categorie. Numerele rosii reprezinta o autorizatie provizorie de circulatie - pentru vehicule neinmatriculate. Parerea mea... Intr-adevar si pe site la CNADNR - scrie ca nu e nevoie, la intrebari frecvente despre ro-vinieta. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
inmatricularea temporara e pentru cetateni cu domiciliul in strainatate si pentru societati comerciale care importa temporar o masina.
in general e folosita ca procedura de export a autovehicului, oricum e o procedura scumpa, actele necesare sunt aceleasi ca la inmatricularea definitiva. |
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 14:44 |