Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

ABUZURILE POLITISTILOR!, pentru cei care s-au simtit abuzati....

euroactiv
post 16 Jan 2007, 01:44
Post #31

Membru incepator

Group: Members

george , sunt martor in proces daca ai nevoie. am vazut tot ce s-a intamplat . ma gasesti la 0726007736 Bogdan

--------------------
dacia solenza - B 99 EVO 2004 confort
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
rttt_gia
post 16 Jan 2007, 07:15
Post #32

ExRenoAR

From: Bucuresti

Am o curiozitate: te opreste Garcea si te intreaba de Stingator... abuziv smile.gif Daca ii spun ca abia am stins un incendiu si ca l-am aruncat dupa!?!?!? la intrebari de cls 3-a se raspunde pe masura: "unde ti-e vesta?" - "la spalat"

--------------------
Kia Cee'd 1.6 L
+
euroactiv
post 16 Jan 2007, 11:23
Post #33

Membru incepator

leagea spune ca trebuie sa le avem nu si sa le aratam. masina e proprietate personala nu au voie sa te perchezitioneze decat cu mandat.
daca ma intreaba daca am spun da. si atat.

--------------------
dacia solenza - B 99 EVO 2004 confort
+
ovidiusoft
post 16 Jan 2007, 11:59
Post #34

Membru de sub patura

@euroactiv - ia spune tu asa si refuza sa-i arati ca ai si sa ne scrii si noua ce se intampla smile.gif.

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
rttt_gia
post 16 Jan 2007, 15:11
Post #35

ExRenoAR

Deci vb serios la faza cu stinsul unui incendiu, ce se intampla? ce ar putea sa se intample? pana la urma ramane cuvantul tau vs cuvantul lui -> WINNER: Garcea
bafta

--------------------
Kia Cee'd 1.6 L
+
Retype
post 16 Jan 2007, 17:48
Post #36

Himera

astea se considera interpretarea legii, si pe undeva se specifica, virgula, ca asa ceva e nepermis

--------------------
Dacia Logan 2006/ Audi 6.0 quattro 2006/ Mio a701 cu MioMap
+
Pegasus
post 16 Jan 2007, 18:18
Post #37

Membru incepator

In urma cu ceva timp chiar am incercat sa-l ajut pe un amarat sa-si stinga focul de sub capota, si in final i-am lasat omului spray-ul de instinctor acolo(era din ala mic de 650 gr, care stinge cel mult mucurile din scrumiera). Daca ma oprea garcea si ma intreba de instinctor si nu ma credea cred ca ii spuneam vre-o doua usturatoare. Doar nu o sa purtam cate 2 din fiecare obiect, unul pentru folosire in caz de Doamne fereste si unul de model sa-l prezentam la garcea.

--------------------
Clio Symbol - Fidji 1.5dci(80cp)
Clio Symbol Fidji 1.5 dci/80cp, rosu vif, iunie 2005
+
rttt_gia
post 16 Jan 2007, 19:18
Post #38

ExRenoAR

Exact asta vroiam sa spun. Lumea ar putea spune ca na.. eu caut scuze... dar se poate intampla

--------------------
Kia Cee'd 1.6 L
+
diaconuliviu
post 17 Jan 2007, 10:16
Post #39

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

In noul cod se spune ca acele constatari de accident se fac de catre agentii de politie rutiera.
Bun, in cazul unui accident aflat intre Sibiu si Brasov, cine se deplaseaza si unde? Adica trebuie sa parcurgi inapoi 50 km pentru asta? Pentru ca inteleg ca acei "rurali" nu fac parte din politia rutiera.
Sau, in cazul intelegerii amiabile, pe acelasi traseu, in weekend, exista in localitati reprezentanti ai asiguratorilor? sau iarasi trebuie sa astept ziua de luni si sa-mi stric traseul pentru a merge in oras mare unde au sedii?

--------------------
Opel Corsa - xx 2001
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
SwatKat
post 17 Jan 2007, 10:36
Post #40

Membru autentic

From: eterna si fascinanta RO

Din cate am inteles, in orasele unde exista numai rurali, acestia (sau doar unii din ei) au delegare de competente de rutieri...

--------------------
Skoda O3 FL 1.4TSI DSG 2017
Ex -M2.2, 1.5/100
+
cconiac
post 17 Jan 2007, 10:40
Post #41

Membru drept

From: Iasi

Da, politistul rural este polivalent. Un fel de sheriff local gun3.gif

--------------------
KIA Cee'd 1.4 2008 / Clio II Symbol 1.4 2005 - . .
Better late than sorry.
+
Como
post 17 Jan 2007, 10:47
Post #42

Membru autentic

QUOTE(diaconuliviu @ 17 Jan 2007, 10:16)
Bun, in cazul unui accident aflat intre Sibiu si Brasov, cine se deplaseaza si unde? Adica trebuie sa parcurgi inapoi 50 km pentru asta? Pentru ca inteleg ca acei "rurali" nu fac parte din politia rutiera.
*

Te duci la postul de politie din localitatea pe a carei raza s-a produs incidentul, in cadrul politiei rurale exista o persoana cu atributii de politist rutier.

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
+
diaconuliviu
post 17 Jan 2007, 14:51
Post #43

Membru autentic

OK, multumesc. Deci nu trebuie sa parcurgi distanta pina la primul oras unde e politie rutiera.

--------------------
Opel Corsa - xx 2001
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
FlorinG
post 17 Jan 2007, 19:37
Post #44

Membru autentic

N-am citit tot topicul si poate sa repet o alta constatare! Am trecut prima linie de tren de la Semanatoarea venind dinspre Cora pe str Garii Catelu si a inceput sa sune sirena ca pleaca trenul din Halta 23 August; M-a oprit nenea militianu si fara prea multe discutii ... am patit-o ! Neavind nici un martor ce pot face? Mentionez ca am platit si amenda... asta constituie o recunoastere a faptei?

--------------------
Reno*Opel Clio 1.5dCi 80CP, 2006 Opel Astra Clasic III, 2013
Să vrei și nu te poti schimba!
PNA Mio C520 EEU+T
+
ramm
post 17 Jan 2007, 21:38
Post #45

Membru autentic

Daca platesti nu inseamna ca recunosti, iar de martori faci tu rost.

--------------------
Honda Civic 2007
Honda Del Sol Vti
+
diaconuliviu
post 18 Jan 2007, 07:37
Post #46

Membru autentic

Unii spun ca tocmai asta se intimpla: daca platesti, recunosti. E discutabil.

--------------------
Opel Corsa - xx 2001
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
rttt_gia
post 18 Jan 2007, 12:30
Post #47

ExRenoAR

Nu stiu daca ati vazut aseara pe OTV, a filmat un tip cu telefonul o discutie intre el si politist. Filmarea a avut loc la gara de nord, iar tipului i se luase permisul pt neacordare de prioritate, iar el sustine ca nu era nimeni angajat in traversare...
Politistul destul de calm si analfabet i-a spus ca trebuie conteste procesul in instanta.

--------------------
Kia Cee'd 1.6 L
+
dil
post 18 Jan 2007, 13:24
Post #48

Membru verde

Group: Moderatori
From: Corbeanca, Ilfov

Am vazut si eu ceva din emisiunea respectiva. Nasol este ca din cauza unui analfabet trebuie sa umbli sa-ti recapeti permisul. Pe langa cazul amintit de rttt_gia, au mai fost si altele (politisti corupti, analfabeti sau care nu cunosc legea).

--------------------
- - - - -
Renault Captur 0.9 TCe XMOD (2015)
ex Daewoo Matiz 2004 (2012-2015)
ex Renault Clio Symbol 1.5dci 80CP 2006 Fidji (2006-2011)
+
diaconuliviu
post 18 Jan 2007, 13:49
Post #49

Membru autentic

Pai in emisiunea de pe TVR 1 de marti seara cu Liviu Mihaiu, acel general de la rutiera habar nu avea de cod, ii soptea unu' din "audienta" raspunsurile.
Ce sa mai ceri de la subordonati?
Partea proasta ca la astfel de emisiuni se cam bat cimpii - vezi Calinescu cit si altii.
Ex: Cel ce sustinea suparat ca pe el nu-l intereseaza dotarile tractoarelor fiind posesor de B, cred ca ar trebui sa mai stea pe dreapta putin, pina va afla ca un posesor de categoria B are dreptul sa conduca Tr.
Cit despre a sti sau nu punctajele, moral e corect sa nu le stii ca sofer, dar de mare ajutor e sa le stii, mai ales acum cind pentru aceeasi fapta doi soferi is incadrati la "punctaje" diferite.

This post has been edited by diaconuliviu: 18 Jan 2007, 13:55

--------------------
Opel Corsa - xx 2001
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
dil
post 18 Jan 2007, 13:52
Post #50

Membru verde

Group: Moderatori
From: Corbeanca, Ilfov

Intradevar se mai bat campii, sau cum era la 0TV, se mai face si bascalie.

--------------------
- - - - -
Renault Captur 0.9 TCe XMOD (2015)
ex Daewoo Matiz 2004 (2012-2015)
ex Renault Clio Symbol 1.5dci 80CP 2006 Fidji (2006-2011)
+
rttt_gia
post 18 Jan 2007, 14:40
Post #51

ExRenoAR

Eu chiar credeam nu exista Garcea in adevaratul sens al cuvantului. Stiam ca sunt ingusti la minte, insa nu analfabeti.
bafta

--------------------
Kia Cee'd 1.6 L
+
FlorinG
post 18 Jan 2007, 20:13
Post #52

Membru autentic

QUOTE(rttt_gia @ 18 Jan 2007, 15:40)
Eu chiar credeam nu exista Garcea in adevaratul sens al cuvantului. Stiam ca sunt ingusti la minte, insa nu analfabeti.
bafta
*

El există în toate meseriile inclusiv în asta! Problema este că numai cei din afară văd!
wink.gif

--------------------
Reno*Opel Clio 1.5dCi 80CP, 2006 Opel Astra Clasic III, 2013
Să vrei și nu te poti schimba!
PNA Mio C520 EEU+T
+
cj666
post 22 Jan 2007, 09:26
Post #53

Membru autentic

From: Cluj

Apropos, l-am auzit cu urechile mele pe seful politistilor de la circulatie din Cluj, la o misiune la tv, ca nu au voie sa te opreasca daca n-ai facut nimic, nuam asa ca au ei chef. Pot sa te opreasca doar daca ai facut ceva sau au o actiune-filtru organizata. Si atunci trebuie sa se prezinte si sa-ti spuna ce-ai facut. Si sa-ti raspunda politicos blink.gif la toate intrebarile. Evident, tu trebuie sa stai in masina, cu miinile pe volan (cum dracu ii dai atunci actele?).

--------------------
Renault Koleos 2009, Dinamique 175 cp
VW Golf 7, 1.2 TSI
+
diaconuliviu
post 23 Jan 2007, 08:02
Post #54

Membru autentic

Il ASTEPTI cu miinile pe volan, cam cum vezi in filmele "americanesti". Moment in care daca nu ai centura nu mai poti aduce scuza "acum am scos-o", tocmai pt ca trebuia sa sezi cu minutele pe volan, deci nu aveai cind o decupla.

--------------------
Opel Corsa - xx 2001
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
argon
post 23 Jan 2007, 08:06
Post #55

Mesaj semiautomat

Ieri, in drum spre casa, un Logan de politie, cu un sigur militian , cel de la volan, nu-mi acorda prioritate intr-o intersectie unde aveam, l-am vazut ca vrea sa se bage, dar nu am oprit nici de'a dracu sa-l las, nu era misiune, fara avertizari optice si acustice, pana la urma am fost obligat sa opresc ca intra in mine, si nu aveam chef de umblat prin service-uri, martori aveam, inclusiv o femeie pe care era sa o ia pe capota dupa ce a accelerat nervos pe trecerea de pietoni.

Intreb si eu..ce sunt astia , Dumnezeu? la astia nu le ia nimeni permisul?! mad.gif de acum cand vad un militian la orizont scot telefonul si il pregatesc pe filmare just in case.

--------------------
Renault Laguna - 2.0 DCI 16v 180 2007
Fara turbo, viata e pustiu.
+
george_moga
post 23 Jan 2007, 09:14
Post #56

Membru autentic

QUOTE(FlorinG @ 17 Jan 2007, 20:37)
N-am citit tot topicul si poate sa repet o alta constatare! Am trecut prima linie de tren de la Semanatoarea venind dinspre Cora pe str Garii Catelu si a inceput sa sune sirena ca pleaca trenul din Halta 23 August; M-a oprit nenea militianu si fara prea multe discutii ...  am patit-o ! Neavind nici un martor ce pot face? Mentionez ca am platit si amenda... asta constituie o recunoastere a faptei?
*

Da-l in judecata ..nu sta pe ganduri.....martori sunt destui..am fost si eu acolo.
Apropos si eu si Ramm suntem in procese cu ei...de fapt asteptam "convocarile" la tribunal..
Si eu la fel ca tine am platit amenda(jumatate)...dar sa stii ca asta nu inseamna ca am recunoscut vina.
Daca vrei iti arat contestatia mea(ultima).
Numai bine ...si DA-I BATAIE....ARDE-I PE TARANI.

gun3.gif frustrat.gif (MILITIAN)

--------------------
ex Dacia / Renault ex LOGAN/ Laguna 2004 LAUREATE/2002 EXPRESSION
+
ramm
post 23 Jan 2007, 13:01
Post #57

Membru autentic

Yeap, evident ca trebuie sa depui contestatie, doar nu o sa ajungem sa stam la mila lor..inca astept invitatia la party-ul de la tribunal smile.gif nici nu am platit amenda..sa le fie de bine..

This post has been edited by ramm: 23 Jan 2007, 13:02

--------------------
Honda Civic 2007
Honda Del Sol Vti
+
icsu
post 5 Feb 2007, 18:53
Post #58

Membru autentic

Ce drepturi aveti in fata organului de prevenire si control rutier

1. Trebuie sa se prezinte (ai dreptul sa-I ceri legitimatia, sa ti-o arate. Pe care este inscris numarul sau… E foarte folositor acesta…).
2. Sa-ti spuna motivul opririi(care este motivul: filtru organizat si cauta ei, sa zicem, alcool, benzina sau dude).
3. Daca este filtru, ai dreptul sa ceri ordinul de serviciu in care trebuie sa se regaseasca data si intre ce ore au voie sa faca filtru, strazile pe care actioneaza si numele persoanelor care participa din echipaj.
4. Actele se cer pe un motiv(legea nu mai permite sa se opreasca masini si apoi sa se caute motive de amenda).
5. Deci, la oprire, se comunica soferului motivul si nu poti fi sanctionat decat pe acel motiv(asta daca nu cumva ai portbagajul plin cu arme si doua cadavre legate la spate). Hm… Logic!
6. La amenda ai doua locuri unde semnezi: unul prin care recunosti fapta si al doilea ca iei la cunostinta de amenda. Sooo… puteti sa semnati ca luati la cunostinta de amenda… Dar sa nu recunasteti fapta, si sa-l convocati la Tribunal sub asistenta juridica pe dumnealui.
7. CEL MAI IMPORTANT: ori de cate ori aveti un necaz cu politia, fie noapte, fie zi, puteti sa sunati la 112(Apel National de Urgenta) si sa spuneti ca sunteti <abuzat> de echipajul cutare. In maximum 10 minute( in Capitala) apare un echipaj de la "Capitala" si astia nu se uita ca sunt colegi de-ai lor, vor face imediat un raport. Care poate fi totusi util la Tribunal…
8. Fiti intelegatori cu politaiul… Totusi, sta pe strada de atata timp (asta daca nu incepe sa abereze), sunt, mai nou. Politistii de pe radqare nu mai au voie sa dea filmul inapoi. Deci, daca va opresc si stiti ca nu ati comis-o prea rau, le cereti ferm sa va arate:
A. Legitimatia care atesta ca au dreptul de a lucra pe masina de radar… Sa aiba vizele la zi.
B. Copie dupa certificatul metrologic al aparatului radar cu modelul si seria aparatului.
C. Legitimatia care atesta faptul ca are dreptul de a conduce masina Ministerului de Interne… Sa fie vizata.
D. Daca mai fac scandal, le cereti sa va arate "ordinul de serviciu"… Este un fel de foaie de parcurs in care scrie unde au voie sa isi desfasoare activitatea respectiva.
Aceste acte trebuie sa fie intotdeauna asupra agentului de pe radar… Dar faptul ca-I mai intrebi de ele de cele mai multe ori duce la un… simplu <Avertisment>… Pentru tine, pentru ca… Ghiciti?
De multe ori, aceste acte nu prea se gasesc la "Nea ECHIPAJ-ul"…

Am primit respectivele de la un prieten avocat. Totusi daca Garcea ma opreste si imi spune ca este o verificare de rutina, eu ce sa-l mai intreb ?? "Verificarea de rutina" acopera cam multe zic eu...dar e legal ?

Ps: unii domni politisti inca se mai "crede" pe vremea comunismului, de aceea nici eu nu pot sa-i inghit...de aceea prefer sa fiu pregatit si sa imi stiu drepturile.

--------------------
renault clio symbol 1.4/2002
+
Smiley
post 5 Feb 2007, 21:01
Post #59

Membru autentic

cred ca am dezvoltat o alergie la "articolul" asta.
da-ti un search dupa "Aceste acte trebuie sa fie intotdeauna asupra agentului de pe radar", pe forum, sunt 6 topicuri in care a fost postat.
da-ti un search pe google, tot dupa "Aceste acte trebuie sa fie intotdeauna asupra agentului de pe radar", sunt vreo 70 de forumuri si bloguri unde a fost postat. cine stie pe cate site-uri neindexate o mai fi......

--------------------
+
eugeniuz2004
post 5 Feb 2007, 21:47
Post #60

Membru autentic

From: Iasi

dar este scris undeva? In vreun act normativ ce avem voie sa cerem politistului?

ca e posibil aceste lucruri insirate aici sa fie asa, inventate de cineva.

--------------------
Kia Cee'd - IS-96-AEU 2008 SW BEST
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th August 2025 - 17:44
Dacia