bucse punte spate megane II, SE POT SCHIMBA ???
![]() ![]() ![]() |
bucse punte spate megane II, SE POT SCHIMBA ???
ric26ct |
![]()
|
![]() ric26ct Group: Members Posts: 461 Joined: 19 February 10 From: Constanta ![]() |
|
--------------------
renault
megane 2
2005, 1,5 dci 101 cp, confort-expression Skoda Octavia 1,9 tdi
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Le-ai specificat ca nu esti din judet si ca vi din CT pentru treaba asta? Viziteaza topicul Star Service Tulcea de la reprezentante/service si ai sa vezi ca majoritatea constantenilor ce vor neaparat reprezentanta se duc acolo, unii vin mult mai multimiti dar sunt si dezamagiti.
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
- CT-XX-LEA Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
ric26ct |
![]()
|
![]() ric26ct Group: Members Posts: 461 Joined: 19 February 10 From: Constanta ![]() |
Nu am specificat, am sa ma uit pe net sper sa fie asa , oricu maine ma duc sa vad cat costa cu tot cu montaj si la iulius service , care tot tu mi l-ai recomandat.
|
--------------------
renault
megane 2
|
|
mahon66 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 5 July 10 ![]() |
salut,
- Istoria scurta sunt proaspat proprietar de Megane, as zice ca e Megane 1 dupa M1 din talon, dar nu sunt sigur ![]() Masina e din 2005 si are pe bune 38000 km, eu am facut cca 9000km anul asta cu ea.Am avut Bora despre care mai invatasem ceva dar degeaba ca la Megane nu ma ajuta... - Problema Pe poleiul din zilele astea, un nene a facut patinaj artistic cu Dacia lui si am gasit masina plesnita in parcare - a se vede pozele. A fost lovita in lateral dreapta spate (aripa+ bara) si a impins-o in bordura, gheata de pe jos a "ajutat" si pe lange celelalte daune, roata stanga spate arata nasol! Desi nu eram la masina, nenea a fost cinstit si a declarat duda, s-a dus la politie si a declarat accidentul - la fel si eu, deci am actele ok. Am Casco dar inteleg ca e mai bine sa o repar pe RCA-ul vinovatului care e facut la aceiasi firma la care am eu RCA si CASCO. - Acum urmeaza intrebarile: 1.Dupa cum arata roata, e nevoie sa schimb puntea spate toata sau se schimba doar mecanismul de la roata ? 2.Cat costa puntea toata cu tot cu manopera? 3. Daca schimb doar mecanismul de la roata, si de fapt puntea e afectata, e posibil sa am probleme cu siguranta la drum lung? 4. Avand in vedere ca sunt afectate bara, aripa, stopul, contra aripa si puntea, cam la ce suma ajunge reparatia? 5.Cum ma sfatuiti sa abordez discutia cu evaluatorul? Va multumesc anticipat! roata.jpg ( Size: 381.78k ) Number of downloads: 3091 general.jpg ( Size: 315.92k ) Number of downloads: 2605 roata.jpg ( Size: 381.78k ) Number of downloads: 3091 |
--------------------
Renault
Megane
2005/sedan
|
|
dumitrescuandrei |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 619 Joined: 16 December 08 From: Curtea de Arges ![]() |
aripa se inlocuieste, bara la fel.dupa cum arata roata trebuie sa schimbi si puntea
![]() |
--------------------
Renault Fan
.
. Muuulte Renouri/Dacii
|
|
LeoCata |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 3 December 07 ![]() |
asa cred si eu trebuie sa schimbi puntea la aipa daca sunt meseriasi si au scule necesare nu te sfatuiesc sa schimbi aripa parerea mea
3 Dec 2010, 20:39: si inca un sfat sa nu iei punte din dezmembrari This post has been edited by LeoCata: 3 Dec 2010, 20:39 |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
2007
- ceva cu BN
|
|
tzsombi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 22 September 06 ![]() |
mahon66
evaluatorul noteaza daunele vizibile! Restul daunelor se constata la service. Recomand service-ul renault mai bine insista ca masina ta sa fie reparata intr-un service renault! ei vor constata daca trebuie schimbata puntea sau nu. |
--------------------
Renault
Megane
2004
|
|
mahon66 |
![]()
|
va multumesc pt info
azi sper sa reusesc sa o duc la service. Pentru ca am nevoie repede de masina ma gandeam sa o duc la Auto Marcu's fiindca au Luni program de constatari Astra, insa am citit despre ei pe forum ca nu sunt foarte profi asa ca o duc la Serus pe centura la Chiajna. Problema e ca la Renault pe centura nu vine evaluator de la Astra, aveti idee cum sa procedez sa nu plimb masina pe platforma dupa evaluator si apoi la service? Tot de pe forum am intles ca stau uneori masinile si 1-2 luni pentru probleme mai simple decat a mea, imi e tare frica sa nu ma tina 1-2 luni fara masina. Aveti idee daca si la Serus s intampla d-astea? Inca ceva, daca RCA-urile vinovatului si al meu sunt la Astra, ar trebui sa mearga mai repede treaba cu decontarile, care practic nu exista nu ? Adica nu are rost sa imi folosesc CASCO ca sa ma incarce la anul maxim nu ? Multam'! |
--------------------
Renault
Megane
2005/sedan
|
|
VyRuZ |
![]()
|
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
Nu folosi Casco-ul. Cât despre RCA, nu are importanță unde este al tău făcut, pentru că RCA-ul lui dă bani service-ului care-ți repară mașina.
This post has been edited by VyRuZ: 5 Dec 2010, 18:07 |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW,
09/2007
- B-***-**F If it ain't broke, don't fix it.
|
|
mahon66 |
![]()
|
update:
am depus Luni pe 6.12 dosarul la Astra. "Miercuri sau Joi se face constatarea la service-ul indicat de dvs". Vineri pe 10.12 ma suna agentul constatator ca trebuie sa fiu in maxim 1 ora la service, abia ajunsesem la birou ca trebuie sa imi fac datorii la sefi sa plec la service. Ajung la timp la service, agentul intarzie 30min. Face constatarea in 10min, noteaza cele identificate si promite (de buna voie) ca Sambata trimite constatarea pe email catre mine si catre service. Azi e Luni, deci a trecut 1 saptamana si nici veste de la agent. Cei de la service au desfacut masina si au refacut evaluarea pt ca sunt mai multe stricate. Au trimis catre agent fotografiile, maine stau pe telefon sa obtin accept de la Astra.... (intr-o zi am sunat de vre-o 20-30 ori sa dau de cineva de la centrul de daune...) Pe scurt: a trecut o saptamana de la depunerea dosarului si evaluarea daunelor nu e gata, oare reusesc sa o repar pana la Craciun? revin cu detalii, telenovela pare sa fie una lunga |
--------------------
Renault
Megane
2005/sedan
|
|
ric26ct |
![]()
|
Zi mersi ca nu esti cu dauna la Carpatica, asa mai ai o sansa!!!
Erarhia railor platnici e asa: Carpatica Euroins Astra Numai bine!!! |
--------------------
renault
megane 2
|
|
sq2 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 27 November 09 ![]() |
macar stim la ce sa n une facem asigurari de acuma...
|
--------------------
Renault
Megane
2008 Renault Megane Sedan 2.2, 1.5 Dci, 82Cp, 2007
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
OFF: La cine!... nu la ce...
![]() ON: @mahon66 trebuie sa-i barai la cap,ca altfel te vor tine o vesnicie cu masina in service... ![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
mahon66 |
![]()
|
update_1
(ma abtin sa nu ii zic altfel) constatatorul trebuia sa trimita Sambata constatarea pe email, nu a trimis inca nimic. sunat Luni - telefonul inchis dat SMS Luni - fara raspuns sunat Marti nu raspunde sunat Miercuri dimineata, reveniti dupa 15.00 cu apel sunat la 15.30, "da lasa-ma dracului sa imi fac treaba, ca ma tii la telefon, cum vrei sa te ajut?" si sa revin dupa 16.00- 16.30 ca o rezolvam azi oi reveni cu apel ce sa fac... aveti idee cum a putea "misca" altfel treaba? Incerc sa nu imi pierd rabdarea dar e greu... |
--------------------
Renault
Megane
2005/sedan
|
|
ric26ct |
![]()
|
Vb cu un avocat. Macar asa, sa se duca sa se prezinte doar si sa vezi ce repede merge treaba dupa. Toate procesele deschise in instanta sunt castigate de reclamanti, sigur se va speria cand va vedea ca se impute treaba.
Succes!! |
--------------------
renault
megane 2
|
|
99AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.134 Joined: 26 June 05 ![]() |
Am schimbat bucsele punte spate cu unele swag,ce sa zic....masina sta perfect acum pe drum-am scapat si de scartzaitul ce se instalase pe spate la cea mai mica groapa,greierii din spate au amutit total,ce sa mai zic decat ca totul este ok acum.
|
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
1.6 dci
- CT 99 xxx Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Costuri?
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
99AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.134 Joined: 26 June 05 ![]() |
202 ron bucsele swag si 140 manopera.
|
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
1.6 dci
- CT 99 xxx Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
|
|
BuciX |
![]()
|
![]() Mega...ne Group: Members Posts: 55 Joined: 11 October 09 From: Targu-Mures ![]() |
Eu mi-am gasit cu 250 ron set bucse de origine codul 7701479190 si 200 ron set febi... manopera cam 100 lei cred...
|
--------------------
Renault
Megane II
2003 1.9 dCi
|
|
cristixxxlog |
![]()
|
![]() .. Group: Members Posts: 440 Joined: 4 August 08 From: BUCURESTI ![]() |
revin cu niste informatii noi, posibil de ajutor pt problema scartaitului de bucsi punte spate.
de cateva saptamani mi-a revenit scartaitul groaznic al puntii spate (teoretic al puntii, practic....). m-am dus frumos la lukoil si am luat tubul de spray cu vaselina pentru a "hrani" bucsile spate. am dscarcat un tub intreg si am plecat la drum, foarte optimist ca nu o sa mai aud nimic. gresit, scartaitul parca se amplificase. dupa o zi de chinuiala si nervi am ajuns la concluzia ca trebuie schimbate bucsile... total gresit!!!!! dintr-un mare noroc mi-a dat seama de unde vine scartaitul puntii spate. am tras de hayon mai tare uitand ca e masina incuiata si un scartait infernal s-a produs...complet socat am mai tras odata, de data asta mai incet...apoi mai tare, apoi mai incet...de fiecare data acelasi scartait pe care il auzeam si de la volan.... am balansat masina cu hayonul deschis si nici urma de zgomot. cu el inchis facea ca toti dracii....asa ca am dat farama de vaselina ramasa in mecanismul de inchidere al hayonului si surpriza: 0 zgomote. balansat masina cu portbagaj inchis: nimic....mers la drum prin toate hartoapele, urcat - coborat borduri => 0 zgomote... asa ca daca tot mai gasiti vreun scartait venind din spate hraniti putin broasca de la portbagaj...s-ar putea sa aveti o surpriza. placuta de data asta.... |
--------------------
Nissan
Murano Z51 - 2.5 dci
2011
- B-XXX-LGF
|
|
irinel75 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 284 Joined: 17 June 02 From: VASLUI ![]() |
salutare , dupa inlocuirea bucselor punte spate , e necesar a se face geometria rotilor ? asa am citit mai sus ....as vrea sa le schimb eu singur ...Va multumesc
|
--------------------
RENAULT
MEGANE 2
2006
- VS-58-KNX MEGANE SEDAN 2 / 1.5 dci 102CP
|
|
moreinffo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 21 April 09 ![]() |
nu
|
--------------------
RENAULT
MEGANE 1.6 16V
B99W_G
|
|
irinel75 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 284 Joined: 17 June 02 From: VASLUI ![]() |
Am schimbat bucsele pe spate deoarece la denivelari mai mari cind se balansa masina vertical aveam un zgomot ca un calmpanit de arc.. surpriza si dupa schimbarea bucselor acel zgomot tot i-l am ce sa fie oare ?? avem vreo bara de torsiune ceva ???
va multumesc pentru raspuns |
--------------------
RENAULT
MEGANE 2
2006
- VS-58-KNX MEGANE SEDAN 2 / 1.5 dci 102CP
|
|
marian24gam |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 1 May 09 ![]() |
Salutare , nu a schimbat nimeni de aici personal bucsile de la puntea spate ?
Am luat si eu bucsile (Febi) si ma gandeam ca daca s-au facut atatea tutoriale pentru diferite probleme, ar fi bine cine a schimbat singur sa posteze aici mai invatam si noi cate ceva ![]() |
--------------------
renault
megane sedane 2
2003 1.9 dci
- br-24-gam
|
|
nonic |
![]()
|
![]() Together we can do more Group: Members Posts: 3.964 Joined: 22 May 09 From: Ploiesti ![]() |
Nu este complicata inlocuirea bucselor, ai nevoie un surub de 6 daca nu ma insel lung de vreo 25-30 cm si de 2 tubulare pentru a confectiona o presa, nu am bucsele la indemana sa le masor sa iti spun dimensiunile. Trebuie ridicata masina pe un elevator sau pusa pe un canal si ridicara, trebuie desfacuta puntea din cele 2 suruburi unde sunt bucsele.
Cu presa confectionata se scot pe rand cele 2 bucse (ies foarte usor), bucsele noi se ung cu putina vaselina pe exterior si se intorduc in locasul lor dupa care incepi sa strangi cu presa. Atentie! sa nu folosesti pistol pentru strangerea bucsei pentru ca poate sa intre la inceput putin stramba si nu mai ai ce sa ii faci. Eu le-am schimbat in service Renault pentru ca am pus bucse de origine, inlocuirea lor nu a durat mai mult de o ora, la reprezentanta aveau o presa asemanatoare cu cea descrisa de mine mai sus ( doar ca nu foloseau chei tubulare ![]() Asa aratau bucsele mele ![]() Attached thumbnail(s) 1.jpg ( Size: 114.71k ) Number of downloads: 1807 2.jpg ( Size: 129.37k ) Number of downloads: 1806 3.jpg ( Size: 121.08k ) Number of downloads: 851 4.jpg ( Size: 114.64k ) Number of downloads: 791 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5 dci
2004 Privilege Sedan
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Costuri si ce simptome aveai?
This post has been edited by Catalinmodena: 27 Nov 2011, 20:53 |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
nonic |
![]()
|
![]() Together we can do more Group: Members Posts: 3.964 Joined: 22 May 09 From: Ploiesti ![]() |
470 lei bucse plus manopera.
Simptome: la trecerea peste un canal putin ingropat in asfalt sau denivelari ceva mai accentuate fugea de spate ( o balansare stanga-dreapta). |
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5 dci
2004 Privilege Sedan
|
|
Mirzea Dan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 6 September 11 ![]() |
Unde le-ai schimbat nonic? La ce service?
|
--------------------
Renault
Megane
2004
- bz 14 mib
|
|
marian24gam |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 1 May 09 ![]() |
Multumesc nonic ,bine de stiut chestia cu surubul si tubularele.
Si simptomele sunt cele pe care le-ai scris mai sus si la mine. |
--------------------
renault
megane sedane 2
2003 1.9 dci
- br-24-gam
|
|
nonic |
![]()
|
@Mirzea Dan, la service Renault in Targoviste.
@marian24gam, cu placere... chestii ingineresti, trebuie sa adaptezi orice lucru care poate sa iti fie de ajutor ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5 dci
2004 Privilege Sedan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 09:34 |