Becuri de rezerva obligatorii ?, sau politistii cauta nod in papura ?
![]() ![]() ![]() |
Becuri de rezerva obligatorii ?, sau politistii cauta nod in papura ?
os |
![]()
|
||
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
|
||
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|||
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu conteaza, dom'le, daca pulitistu le cere, inghetam pe loc si ii dam o spaga sa ne ierte si pe urma ne vaitam pe net ca toti politistii sunt corupti...
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Duyu |
![]()
|
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e ș t i ![]() |
Daca la vara doresc sa plec cu masina intr-o excursie in Grecia, trebuie sa am trusa, vesta, stingator, becuri si sigurante?
![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricație: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Daca asta cer elenii asta trebuie sa ai....
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Duyu |
![]()
|
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e ș t i ![]() |
pai asta intreb....cer sau nu cer?
![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricație: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Pai...cred ca tot ei stiu si raspunsu' da cel mai bine da si tu o sarma la ambasada sau
![]() |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Duyu |
![]()
|
pai pe Google nu am gasit
![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
sau pune intrebarea la sectiunea de calatorii a forumului.... evident dupa ce ai citit lungul topic cu informatii si experiente personale despre Grecia...
![]() avand in vedere experientele mele personale iti pot zice ca in majoritatea tarilor europene e necesar sa ai la tine set de becuri si sigurante... iar daca nu e obligatoriu, macar e recomandat... de asemenea, vesta reflectorizanta... deci iti recomand, daca vrei sa faci calatorii i afara tarii cu masina, sa te dotezi totusi cu aceste accesorii...ca nu strica sa le ai... sa nu uit... iarna (noiembrie-aprilie), incapand din Ungaria catre vest, e obligatoriu sa ai la tine lanturi de zapada si lopata si saculet cu nisip... in bulgaria si grecia nu stiu ca am fost doar vara. |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.188 Joined: 29 May 06 ![]() |
QUOTE(AL @ 14 Dec 2006, 12:27) sa nu uit... iarna (noiembrie-aprilie), incapand din Ungaria catre vest, e obligatoriu sa ai la tine lanturi de zapada si lopata si saculet cu nisip... in bulgaria si grecia nu stiu ca am fost doar vara. Desi este off-topic. Lanturile si lopata hai ca nu e asa mare problema, dar nu prea inteleg cu sacul de nisip. Cam cat de mare trebuie sa fie sacul de nisip? |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Hmmm asta cu "de la Ungaria spre vest" lopata, lanturile, si nicipul n-am auzit-o pina acum (si va rog sa ma credeti ca am acces la informatii).
In unele tari sunt obligatorii anvelope de iarna pe timp de iarna (recomandate sunt ele peste tot). Pe *unele* tonsoane de drum lanturile sunt obligatorii in *unele* sezoane. Se mia iau si masuri temporare (de exemplu asta iarna in Ungaria) era obligatoriu sa ai in dotare lanturi. De lopeti si nisip n-am auzit niciodata. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
vsebas |
![]()
|
![]() spawn Group: Members Posts: 297 Joined: 29 July 05 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster 1.5 dci, / ex Logan 1.6 MPI 2005 Ambition
/ 2012, Laureate
- TM People are simply not predictable
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Trusa de becuri exact ca cea pe care am primit-o cand am cumparat masina am vazut in Constanta la Billa,Metro etc si nu costa nici pe departe atat.Doar ca nu avea abtibildul acela cu sigla "Automobile Dacia" pe ea.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Set becuri (5 becuri si 3 sigurante) in Carrefour CT 7,9RON...
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
gibonu |
![]()
|
QUOTE(vsebas @ 15 Jan 2007, 23:02) Daca te rog, pui te rog o poza cu faimoasa trusa de becuri pe care ai dat 120 RON la dealeru' Dacia ? PLS N-am cu ce sa fac poza, pentru ca eu nu am aparat digital, am un Zenit TTL si n-am nici scanner. Puteti sa faci misto de mine cat vreti, nu ma deranjeaza. Revenind la trusa, este o cutie de plastic, cu niste burete in ea, in care sunt infipte cate un bec si cate o siguranta. Asta-i tot. Daca te ajuta cu ceva, are acelasi format cu cea pe care o primeai odata cu SuperNova, doar becurile si sigurnatele cred ca difera. Asadar, du-te la un posesor de SuperNova si roaga-l sa-ti arate trusa lui de becuri. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
vsebas |
![]()
|
![]() spawn Group: Members Posts: 297 Joined: 29 July 05 From: Timisoara ![]() |
Ok, nu am avut intentia sa fac misto.
Am sa pun eu poze cu trusa pe care am cumparat-o ( 25RON) si apoi te rog sa imi spui ce difera. Ma intereseaza in special becul de semnalizare fata care in trusa de la Dacia e posibil sa fie galben si nu transparent cum am eu in trusa. LE : iata si pozele This post has been edited by vsebas: 16 Jan 2007, 18:45 Attached thumbnail(s) tr_bec_1.jpg ( Size: 78.78k ) Number of downloads: 359 tr_bec_2.jpg ( Size: 132.06k ) Number of downloads: 313 |
--------------------
Dacia
/ 2012, Laureate
|
|
gibonu |
![]()
|
Nici o problema. Puteai sa faci si misto ca nu ma suparam.
Pune poza cu trusa ta si facem comparatie, cu cea mai mare placere. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
gibonu |
![]()
|
Cam necalare pozele, adica neclare rau de tot. O sa ma uit si iti spun care e diferenta.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
Bujor Stefan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 17 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Trusa de becuri pentru Logan Laureate si Ambition ar trebui aiba urmatoarele dupa capul meu:
- bec far H4 - bec proiector ceata (aici nu stiu modelul) - bec pozitie - bec semnalizare fata portocaliu - bec semnalizare lateral portocaliu - bec combinat stop/pozitie spate - bec semnalizare/ceata/mers inapoi - bec iluminare numar (cred ca e acelasi model cu cel de pozitie fata) This post has been edited by Bujor Stefan: 17 Jan 2007, 10:36 |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Ambition 1,6
- B
|
|
gibonu |
![]()
|
QUOTE(vsebas @ 16 Jan 2007, 18:33) Ok, nu am avut intentia sa fac misto. Am sa pun eu poze cu trusa pe care am cumparat-o ( 25RON) si apoi te rog sa imi spui ce difera. Ma intereseaza in special becul de semnalizare fata care in trusa de la Dacia e posibil sa fie galben si nu transparent cum am eu in trusa. Trusa mea de 120 lei contine urmatoarele (iti insir ce scrie pe ea): Trusa cu becuri si sigurante Dacia Logan cod reper 6001 548 170 H 4 60 / 55W P43t-38 WY5W W2, 1x9,5d W5W 5W W2, 1x9,5d C5W 5W SV 8,5 P21W 21W Ba15s PY21W 21W BAU 15s PY21W 21/5W BAY 15d Sig. plate: 5A, 20A Sig. MINI: 7,5A, 15A, 20A Sig. MAXI: 25, 40, 50, 60A Daca mai ai nelamuriri sunt pe aici. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
vsebas |
![]()
|
Mai am nelamuriri. Trusa ta are sau nu becuri galbene pentru semnalizare fata si lateral ? Codurile nu imi spun nimic pe moment ( nu am manualul in fata).
This post has been edited by vsebas: 18 Jan 2007, 15:41 |
--------------------
Dacia
/ 2012, Laureate
|
|
gibonu |
![]()
|
Ba da, sunt si 2 becurie galbene, unul mai mare si unul mai mic. Sau fa rost de un manual si vezi exact ce are trusa in ea si de ce am dat eu 120 lei.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
cj666 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 358 Joined: 29 July 05 From: Cluj ![]() |
In Romania nu stiu daca trusa de becuri e obligatorie, dar in UE este. Pentru Megane mi-am cumparat in vara de la reprezentata o trusa, care contine cite un bec din fiecare. A costat 80 RON (mai ieftina ca la DACIA!). Problema e ca daca se arde ceva, mai ales in fata, n-am nici o sansa sa schimb becul pe drum. La Megane ca sa poti schimba un bec e nevoie de rampa!
|
--------------------
Renault
Koleos
2009, Dinamique 175 cp VW Golf 7, 1.2 TSI
|
|
gomez99 |
![]()
|
Fan TICO Group: Members Posts: 154 Joined: 26 October 05 From: Bucuresti ![]() |
@vsbas
desi poza e cam neclara, eu zic ca am cumparat aceeasi trusa de la o benzinarie de linga Rm. Sarata cu 13.3 RON. Parca zicea cineva pe un alt topic ca trebuie sa scrie pe ea "trusa de becuri"? De ce, ca nu eticheta sau cutia e omologata, ci continutul. In principiu daca eu am cele becuri si sigurante intr-o alta cutie care le protejeaza e OK. Si asa, ca amuzament, sta cineva sa verifice daca becurile sint arse? This post has been edited by gomez99: 24 Jan 2007, 14:49 |
--------------------
Logan
Ambition 1.6
2005 Daewoo Tico AC 1999
Nu intreba ce poate face Dacia pt tine, intreaba ce poti face tu pt Dacia |
|
adrloc |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 116 Joined: 21 March 05 ![]() |
am vazut si eu trusa aia la carrefour si costa sun 10 ron dar singura problema pt care nu am luat-o e ca becul halogen nu e H4 ci H5
|
--------------------
dacia logan
1.4 mpi preference
- B 43 ***
|
|
Stefan_B |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 390 Joined: 16 July 02 ![]() |
Ideea e foarte clara din punctul meu de vedere:
In RO, se poate sa te controleze la trusa - daca nu o ai, iei amenda. Peste tot, e SIGUR ca daca mergi ca mitocanul (scuze, dar asa este) cu un bec de far stanga ars sau fara pozitie pe stanga, iti iei amenda mare. In unele cazuri iti iei si puncte, iar asigurarea te va costa mai mult la anul. De ce? Pentru ca te pui, si pui pe altii in pericol. Si asta e normal sa fie pedepsit. Nu am vazut pana acum control pentru becuri in DE. Atat doar, ca daca nu ai vesta si iti schimbi cauciucul cand trece politia, ti-o iei. Nu am vazut nici o masina fara ambele faruri noaptea. Si in plus, pentru cei de se cred destepti cu o scuza de genul "nu stiu sa schimb becul/nu ma murdaresc pe mani" raspunsul politistului e: Atunci nu poti merge cu masina ![]() Sincer, discutia mi se pare deplasata pentru niste amarate de componente de cca 20Ron... |
-------------------- |
|
mister |
![]()
|
![]() Nu cumpara masini frantuzesti si parfumuri nemtesti, ci invers. Group: Members Posts: 474 Joined: 13 July 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cj666 @ 22 Jan 2007, 09:58) In Romania nu stiu daca trusa de becuri e obligatorie, dar in UE este. Pentru Megane mi-am cumparat in vara de la reprezentata o trusa, care contine cite un bec din fiecare. A costat 80 RON (mai ieftina ca la DACIA!). Problema e ca daca se arde ceva, mai ales in fata, n-am nici o sansa sa schimb becul pe drum. La Megane ca sa poti schimba un bec e nevoie de rampa![COLOR=red] off: la megane 2.2 au remediat acest neajuns. in spatele farului, in pasajul de roata, se gaseste un capac de vizitare. |
--------------------
Renault Megane Sedan
Lux Privilege
2006
- 1,5 dci 100 CP Orice, oriunde, oricand, dar nu oricum.
|
|
gibonu |
![]()
|
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
gibonu |
![]()
|
Cand s-a initiat topicul asta, am dat un e-mail la politia rutiera in care ii intrebam daca sunt obligatorii sau nu.
Nu mi s-a raspuns pana azi, cand am fost sunat pe mobil de un ofiter care mi-a comunicat raspunsul la intrebarea mea, si anume ca nu este obligatoriu sa ai becuri de rezerva. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
am de toate:
![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
sorin |
![]()
|
pilot de renault Group: Members Posts: 883 Joined: 15 November 04 From: Lebbeke,Belgia ![]() |
|
--------------------
MEGANE 2 1,9dCi
--ESTATE
--octombrie 2004
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 05:24 |