Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Probleme cu ECU

silviu_78
post 11 Nov 2010, 23:07
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut!Poate cineva sa ma ajute cu un ECU de twingo 1,2 16 V an 2004?Momentan sunt in Londra.Din pacate au inceput sa apara problemele la bolid,asa ca trebuie remediate imediat!Am fost la diagnosticare la main dealer(renault),unde mi-au transmis un pret bomba:900 £. sad.gif .Rugamintea mea este sa imi dati cateva informatii referitoare la acest ECU(calculatorul de injectie).Va multumesc anticipat!

--------------------
renault twingo 2004 1.2 16 V
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cmandrei
post 12 Nov 2010, 11:09
Post #2

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

Pai si second nu gasesti ?

--------------------
ex. Renault Clio Symbol 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) - RO
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
bubu782001
post 12 Nov 2010, 15:25
Post #3

Membru autentic

Este un ECU produs de Magneti Marelli. Se cheama IAW 5NR2.

Are 2 mufe cu multi pini...si cam atat.

Incearca sa cureti mufele sa reverifici conexiunile poate scapi mai usor.

Daca nu..EBAY.

Sub 150 - 200 euro nu cred ca o sa gasesti. Si asta ECU fiind codat. Daca vrei sa il decodezi (remove immo sau clean immo), tot mai dai un 50 euro (daca nu si mai bine). Necodat (adica virgin) preturile sunt pe la 300 - 500 euro. De exemplu aici (dai mai in josul paginii ca licitatia sa terminat) http://cgi.ebay.co.uk/1681-RENAULT-CLIO-1-...M-/390211365108
Apropo tot ce te intereseaza pe tine este acel 5NR2 (5NR2 NU 5NR) - 5NR (fara 2) este din prima generatie si nu prea merge la tine (difera modelul de potentiometru de acceleratie la aceste doua tipuri de ECU).

Ce este DUPA 5NR (C1, C2, C5, T1, T2, etc). Nu conteaza asa de mult, este denumirea ECU-ului in functie de destinatie: C1, C2, C5 - pentru Clio, T1, T2 fiind destinate pentru Twingo etc. Practic motoarele sunt IDENTICE (diferenta fiind tampoanele de la motor).

Cam asta este tot ce as putea sa-ti zic. Daca mai ai si alte intrebari, te pot ajuta.

Toata stima.

This post has been edited by bubu782001: 12 Nov 2010, 15:29

Attached thumbnail(s)
661390_1.jpg ( Size: 71.39k ) Number of downloads: 506

--------------------
Renault Clio 3 2007 - -
+
silviu_78
post 13 Nov 2010, 19:36
Post #4

Membru incepator

Bubule iti multumesc mult de tot pentru informatii!M-am mai linistit putin,ca ma luase paranoia!Cred ca cea mai buna varianta este sa incerc mai intai sa curat mufele pe acolo,si daca tot la fel se comporta,sa incerc sa gasesc unul...as prefera nou(inclus garantie).Ideea e ca nu cred ca ajung prea curand acasa(cel mai sigur in mai,dar pana atunci...nu se stie),si as vrea sa remediez problema de aici,de unde sunt acum.Pot folosi WD40?Sau e ceva special pentru asa ceva?Mie cei de la Renault mi-au spus ca pot pleca in Romania cu masina in starea in care e acum,dar eu nu prea as incerc aventura asta! smile.gif .
Mii de multumiri!

--------------------
+
sckhreech
post 13 Nov 2010, 22:19
Post #5

TWINGAR

From: Bucuresti

cel mai bine ar fi sa folosesti un spray de contacte electrice. Il gasesti la orice magazin de piese auto si nu costa foarte bult , cativa zeci de lei.
Bafta

--------------------
Twingo C064 1995 - DE BUCURESTI
Renault Twingo 1.2 16v Expression 2003
+
bubu782001
post 13 Nov 2010, 23:45
Post #6

Membru autentic

Asa este, cumpara spray de contacte nu folosi WD40 la asa ceva.
Apropo, un ECU ca asta nou (de la Renault) te va costa peste 1000 euro - enorm dupa parerea mea (la banii astia gasesti motor perfect functional si cu putini km)...
Cu un 600 -700 euro gasesti nou la magazine pe net (insa nu stii cat e de nou sa reconditionat sa "arate optic bine"). La fel si in acest caz - la banii astia (700 euro gasesti motorul cu totul).
Pe e alta parte tu cred ca esti printr putinii norocosi care au avut aceasta neplacuta experienta, insa tin sa iti spun ca aceste ECU-uri sunt foarte fiabile si nu ai de ce sa-ti faci griji daca iei unul SH (il probezi pe loc - de preferinta sa il iei decodat).

--------------------
Renault Clio 3 2007 - -
+
silviu_78
post 15 Nov 2010, 15:19
Post #7

Membru incepator

Multumesc foarte mult pentru informatii!Am sa incerc varianta asta!Intre timp,am aruncat o privire pe ebay si am gasit asta http://cgi.ebay.co.uk/2003-Renault-Clio-1-...a0bd2f2dc.Chiar acum am sa il sun pe proprietar sa-i cer codul exact de pe piesa(ma rog sa fie ce imi trebuie mie!).
Din nou,multe multumiri!

--------------------
+
bubu782001
post 15 Nov 2010, 20:01
Post #8

Membru autentic

PS pe cel vechi nu il vinzi? Ma ocup eu de el (intentionez sa fac niste teste) - nu ma intereseaza functionalitatea lui cat partea de immo de pe el.

Discutam si spui si tu un pret. Eventual da-mi o adresa de contact sa putem discuta.

10x

--------------------
Renault Clio 3 2007 - -
+
silviu_78
post 2 Dec 2010, 23:08
Post #9

Membru incepator

Salut!Nu am mai avut timp sa vizitez forum-ul,dar nici problema cu ECU nu am rezolvat-o.Maine ma duc la mecanic sa vedem ce putem face,mai exact sa curete contactele si sa schimbe 2 senzori,dupa care voi rula o perioada de timp cu ea,pentru proba.El spera sa fie suficienta operatia asta,cunoscand costurile unui ECU,chiar si pe ebay.In caz contrar,cum ai zis si tu...ebay.
In caz ca va fi nevoie sa il schimb neaparat,ti-l voi trimite pe cel vechi prin curierat(nu uita,sunt la Londra),iar de pret,nu iti face griji,ca ne intelegem noi...
Din nou,multumiri pentru informatiile furnizate!
Ma poti contacta pe mail (silviudraghita@hotmail.com) sau pe yahoo messenger (draghita_silviu).

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 16:28
Dacia