Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Boxe Clio bicorp / symbol, dimensiuni, pozitionare, acces

Spanky
post 31 Dec 2010, 19:30
Post #31

Membru incepator

Group: Members

O sa incerc,mersi.Fir-ar ei ai naibii de francezi..si la suruburi dai de belele.Apropo,a facut cineva de pe aici insonorizarea la usi? Citisem pe undeva ca ar merge cartoanele de oua.. blink.gif

--------------------
Renault Clio 2001/Hatchback
If I had no sense of humor, I would long ago have committed suicide. ~Mahatma Gandhi

User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Spanky
post 11 Jan 2011, 19:32
Post #32

Membru incepator

Salutare din nou.O mica intrebare:aveti idee unde se intalnesc firele de la boxele din usi cu cele de la tweetere? Ca separate nu sunt.Multumesc

--------------------
Renault Clio 2001/Hatchback
If I had no sense of humor, I would long ago have committed suicide. ~Mahatma Gandhi

+
PhilipMorris
post 20 Feb 2012, 15:18
Post #33

dependent de internet banking

From: Where the streets have no name

upgradat azi sistemul meu audio cu TS-G1002i.
Pioneer_TS_G1002i_10_CM_KOAKSIALE_2_VEJS_H_JTTALERE_120_W_Max_0.jpg ( Size: 55.66k ) Number of downloads: 821

Sunet sesizabil diferit si de mai buna calitate decat F$%K-urile de erau pe ea din fabrica. Se potrivesc perfect in incinta originala.
Am platit 99 de lei chiar daca apar nitel mai scumpe pe net.

--------------------
MK2 Black panther, sexiest hatchback ever TiVCT
Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
+
BannedHost
post 20 Feb 2012, 19:04
Post #34

Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva

From: Cluj-Napoca

Ce parere aveti despre astea:
http://www.jvc.ro/product.php?id=CS-V526E&catid=100039

sau ar merge mai bine niste sony-xplod ?

Cele stoc ce putere w au ?

This post has been edited by BannedHost: 20 Feb 2012, 19:06

--------------------
Renault Laguna 2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
+
z_fdd bacau
post 20 Feb 2012, 22:23
Post #35

Membru autentic

From: BC

cele stoc din ce stiu eu au 15 w. dar conteaza foarte mult cu ce le amplifici. daca cd player-ul baga distorsiuni mari se pot arde cu un amplificator cu 18 / 20w rms pe canal. un difuzor de 15w poate duce si 30 daca amplificatorul este de calitate, iar distorsiunile sunt cat se poate de reduse.

--------------------
Renault Symbol 2006 - 1.4 8v ||| Megane 2 - 2005 - 1.5dci 82 CP
+
BannedHost
post 20 Feb 2012, 22:29
Post #36

Momentan vreau sa le pun pe player-ul din fabrica, nu vreau sa ma complic si ma gandeam ca poate duce. Nu am gasit ce specificatii are player-ul cati w reali poate duce pe o iesire.

This post has been edited by BannedHost: 20 Feb 2012, 22:30

--------------------
+
z_fdd bacau
post 20 Feb 2012, 23:43
Post #37

Membru autentic

din cate stiu , puterea playerelor din fabrica folosite pe symboale e de 4*5 / 4*7 w. deci nu arzi in niciun caz difuzoarele originale de pe masina, cel mult o sa bagi distorsiuni mari smile.gif eu am 4*5w rms (e modelul de player din 2006 care citeste doar cd-uri audio).

difuzoarele pe care vrei tu sa le pui pe masina au 27w rms, o sa duca fara problema, dar nu stiu cat o sa simti tu diferenta, playerul fiind slab. un player cu 4*20 de w ar face diferenta si ar baga mai putine distorsiuni la volum mare.

nu doar playerul este punctul de plecare, ci si sensibilitatea difuzoarelor (acei decibeli). asa ca uita-te dupa cati mai multi decibeli / w.

problema la sistemele originale de pe reno nu sunt difuzoarele, care sunt destul de bine inchegate si scot binisor si bas, ci playerele, care baga distorsiuni mari, fiind de putere mica.

20 Feb 2012, 23:57:
nu stiu la ce pret ai gasit tu difuzoarele alea... iti mai dau si eu cateva linkuri cu unele care mi se par bunisoare si au cam aceleasi specificatii tehnice:
http://www.autosound.ro/difuzor-auto-kenwo...51c-p-1322.html
http://www.autosound.ro/difuzor-auto-magnat-p-457.html
http://www.altex.ro/boxe-auto-jvc-cs-v517-...-50w-4ohm-negru
http://www.altex.ro/boxe-auto-sal-bc130-2-...5-19000hz-negru
http://www.altex.ro/boxe-auto-blaupunkt-gt...0-20000hz-negru

ai mai multe variante, dar nu te arunca foarte departe, nu o sa vezi mare diferenta. e buzunarul tau, dar diferenta o sa o faca un player de putere mai mare. eu vreau sa-mi iau in zilele urmatoare un cd player kenwood cu putere de 4*30w rms (cea mai mare pe care am gasit-o pana acum la preturi decente - vreo 350 de lei). abia atunci se justifica investitia in difuzoare mai bune smile.gif

This post has been edited by z_fdd bacau: 20 Feb 2012, 23:57

--------------------
+
PhilipMorris
post 21 Feb 2012, 10:47
Post #38

Se merita pe deplin si sony-xplod, le-am vazut ieri si pe alea. Tot la 99 lei erau si ele.

--------------------
Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
+
z_fdd bacau
post 21 Feb 2012, 15:01
Post #39

Membru autentic

nu stiu de ce kenwood-urile si magnat-urile mi se par mai ''profi''... cei de la sony stau prost in ultima perioada inclusiv la capitolul design si amplificare cand vine vorba de player-e... la sony mi se pare ca platesti mai mult firma decat calitatea. dar e o parere personala, fiecare cum crede...

dar, cum am spus si mai sus, difuzoarele noi, puse pe playerul original nu o sa faca mare diferenta, amplificarea face totul. difuzoarele acelea de hartie de pe reno-uri sunt bunisoare, excursia membranei e bunisoara datorita marginii de poliuretan, asigura un bas destul de profund pentru diametrul lor, iar membranele de hartie/carton se spune ca redau sunetele mai bine decat noile membrane de plastic, aluminiu sau kevlar (sau din ce-or mai fi ele facute)... de aia difuzoarele old-school, profesionale, au, in general, membrana din hartie impregnata cu rasini.

de-aia va recomand sa tineti la buzunarul vostru si sa investiti intai intr-un player decent, care sa aiba 20w rms / canal, ca sa puteti exploata niste difuzoare scumpe. eu de aia am pastrat difuzoarele originale de pe masina si vreau sa investesc intr-un kenwood cu 30w / canal. abia apoi, daca nu sunt multumit de difuzoare, o sa ma gandesc sa iau altele... DAR FIECARE FACE DUPA BUGET SI DUPA PRIORITATILE LUI, eu doar imi exprim parerea ''proprie si personala'' biggrin.gif

--------------------
+
BannedHost
post 21 Feb 2012, 15:27
Post #40

Am vazut acele sal-uri la ~ 55 lei setul. Din cate am auzit la fata locului jvc-urile redau mai bine bas-ul decat sony-urile.

Jvc-urile le-am gasit la 113 lei, la domo

Player-ul nu vreau sa il schimb ca strica toata "fatada" eventual un amplificator pentru boxe, fata-spate si un subwoofer.

Boxele mele sunt din plastic, doar magnetul e cat de cat ok, si el e mic. Inca ceva, exista mufa adaptoare ? Sau trebuie sa o tai pe cea originala si sa ii pun papuci?

--------------------
+
z_fdd bacau
post 21 Feb 2012, 17:39
Post #41

Membru autentic

da, sincer sa fiu, intre sony si jvc as alege jvc. acum depinde mult si cum se adapteaza in masina ta... standurile in care sunt pune difuzoarele la domo sau alte magazine au incinta mai mare decat portiera ta...asa e posibil ca basul sa fie mai slab cand le pui pe masina, volumul portierei fiind mult mai mic.

chestia cu ''fatada'' e strict personala smile.gif) eu personal as schimba playerul fara ezitare, dar sa pun unul care arata decent, nu unul facut ca din topor, cum sunt unele sony-uri.

pentru subwoofer pasiv iti trebuie statie bunisoara, ceva cu vreo 50-60 de w pe canal, daca vrei sa se auda bine. asta inseamna alti bani si alta distractie... trebuie trase fire, trebuie duse fire spre portbagaj catre subwoofer (in ideea ca legi celelalte 3 difuzoare pe statie...) + inconvenientul spatiului pe care il mananca oala aia pusa in portbagaj... o alta varianta ar fi un subwoofer activ la care sa tragi semnal dintr-una din mufele difuzoarelor din spate si doar sa il alimentezi...

nu stiu ce difuzoare folosesc astia acum pe reno, dar ale mele sunt din hartie.

magnetul e mic...pentru ca nu sunt boxe de putere, sunt boxe full-range (redau toata gama de frecvente).

despre mufe, nu stiu, dar nu cred ca e greu sa iei 2 metri de cablu si sa tragi din mufele actuale (ca sa nu le tai) si sa legi noile difuzoare.

--------------------
+
BannedHost
post 21 Feb 2012, 22:46
Post #42

Mai am de la masina anterioara boxele: astea am facut cand le-am luat un "micro review".

Problema e ca sunt mari si nu incap in usi, dar in mare parte asa arata sony-urile in detaliu.

Jvc-urile au membrana din cauciuc, sony-ul din ceva material "textil" vopsit.

Cand voi avea bani de aruncat aiurea voi lua niste jvc-uri sa vad daca e vreo diferenta intre boxele originale si ele. Apoi dupa ce expira garantia poate voi face putina galagie prin masina cu boxe si amplificatoare.

This post has been edited by BannedHost: 21 Feb 2012, 22:49

--------------------
+
z_fdd bacau
post 21 Feb 2012, 23:02
Post #43

Membru autentic

da, bannedhost, alea de 17cm merg puse in spate, dar nu vad de ce ai mai pune cateva difuzoare pe langa cele 4 pe care le ai deja pe masina tongue.gif iti complici existenta sofereasca.

4 difuzoare bune si o amplificare decenta o sa-si faca treaba fara probleme. abia apoi, daca simti nevoia de bas puternic, poti pune un subwoofer activ, la vreo 250 de lei...

daca faci un calcul: 250 de lei un subwoofer activ + vreo 300 de lei un cd-player destul de potent (cam 4*20w) = 550 lei. iti trebuie ceva bani tongue.gif

recomandarea mea: in loc sa dai 100 de lei pe niste difuzoare pentru portiere si inca vreo 150 de lei pe niste difuzoare pentru spate, ia-ti un player de putere mai mare (gasesti jvc la 250 de lei, lg lac2900 sau chiar si sony - desi nu recomand din motive estetice...) si cred ca o sa fii mult mai multumit decat daca lasi playerul original si schimbi difuzoarele...

--------------------
+
BannedHost
post 21 Feb 2012, 23:18
Post #44

Pai nu ai inteles. Nu vreau sa mai adaug boxe, ajung cate sunt. Vreau doar sa scap de cele de plastic. Si daca schimb boxele si las playerul standard, banuiesc ca pot pune un amplificator pentru boxe si va fi ok. Stiu ca sunt costuri mai mari dar nu vreau sa pierd comanda de langa volan, afisajul de pe display si designe-ul. Poate cu timpul il voi schimba, dar momentan nu

This post has been edited by BannedHost: 21 Feb 2012, 23:19

--------------------
+
z_fdd bacau
post 21 Feb 2012, 23:45
Post #45

Membru autentic

despre comanda de langa volan, sunt playere care au interfata pentru asta (jvc, kenwood). despre afisaj...acum ce vrei, sa le ai pe toate? tongue.gif

da, o statie bunisoara de 4*40 gasesti facuta de SAL... 4*40w e arhisuficient pentru masina, dar atunci chiar o sa se puna problema sa schimbi difuzoarele.

ca sa te ajut:
http://www.autosound.ro/amplificator-auto-...4055-p-696.html
http://www.autosound.ro/amplificator-auto-...rsal-p-692.html
http://www.autosound.ro/amplificator-auto-...404-p-1288.html
http://www.autosound.ro/amplificator-auto-...our-p-1436.html

gasesti si pe alte site-uri, dar asta mi-era la indemana.

daca mai ai alte intrebari, iti stau la dispozitie cu ce ma pricep. bafta!

--------------------
+
PhilipMorris
post 23 Feb 2012, 18:23
Post #46

Boxele care le-am luat au + si -. Am scotocit un pic pe net si am vazut ca in unele cazuri chiar conteaza. Firele care duc la boxe sun colorate, dar nu reiese care este plusul si care minusul.

Asa ca le-am luat babeste. Le-am sucit, le-am invartit, si am descoperit care cum sunt.
O surpriza mare am avut atunci cand am facut si cu boxele spate aceleasi miscari de permutare. Am descoperit ca pusesem invers boxele de acum trei ani fara sa imi dau seama de asta.

Trebuie sa recunosc ca diferentele s-au vazut din clipa cand le-am probat. Boxele distorsionau la volum mare si nu aveau bas. Aparea un fenomen asa numit de "cancellation".

Bun, una peste cealalta, cred ca a meritat din plin sa imi iau boxe pe fata, ca le-am redescoperit si pe cele spate cu ocazia asta.
Care stiti ca ati schimbat boxele sau casul original cu altele de pe piata, aruncati un ochi daca nu ati fost siguri la montaj.
Spor

This post has been edited by PhilipMorris: 23 Feb 2012, 18:24

--------------------
+
z_fdd bacau
post 23 Feb 2012, 20:11
Post #47

Membru autentic

smile.gif normal ca are importanta polaritatea... nu se intampla nimic daca le pui invers (sa se arda sau alte porcarii), dar o sa se auda aiurea, mai ales daca una e pusa corect, alta e invers si tot asa smile.gif)

diferenta de sunet poate aparea si din player: in momentul in care dati volumul din ce in ce mai tare, intervin distorsiunile (de la amplificare). playerele originale au distorsiuni destul de mari, playerele decente au distorsiuni de 0,5% sau 1% (acel THD). de asemenea, basul distorsionat poate sa fie din excursia prea mare a membranei la un anumit volum..si daca ai pus difuzoare mai performante, rezista la ''efort'' mai mare, deci pot disparea din gajaieli smile.gif

--------------------
+
darkofeel
post 27 Feb 2012, 02:13
Post #48

Cel care le invata pe toate

From: Bucuresti

Salut baieti, am citit mai tot threadul si inca vad doar pasionati de boxe biggrin.gif Subwoofere nu v-ati pus pe clio-uri? Eu proiectului meu fac o investitie de aproape 3900 RON si am reusit sa achit HU+cabluri+incinta sw+difuzor SW unde m-au dus cam 2500 RON a mai ramas doar statia de cumparat:) daca vreti am sa postez dupa ce-mi vin produsele o idee a sistemului tongue.gif

--------------------
Renault Symbol Fidji 1.5 DCi 2005 - B 723 CTC
Omul are multe fete...dar un singur Suflet!
+
z_fdd bacau
post 27 Feb 2012, 06:49
Post #49

Membru autentic

si eu am o idee, dar ceva mai ieftina. am deja un subwoofer MNC de 10 '' pe care l-am facut acum cativa ani si il folosesc in casa. voiam sa imi iau in perioada asta un cd-player kenwood de 4*30w rms si mai prin primavara, cand mai da caldura, sa pun pe masina si statia auto pe care o am in sertar de ceva timp. e un majestic de 4*40w. o sa leg in punte subwooferul astfel incat sa intre vreo 70-80 de w in el. si cred ca o sa fie arhisuficient cu noul cd-player si subwooferul. dar mai dureaza putin... doar ca eu nu am 4000 de lei de investit in asta tongue.gif

--------------------
+
darkofeel
post 27 Feb 2012, 13:28
Post #50

Poate am supra evaluat putin pretul dar hai sa facem un calcul:

HU: Kenwood KDC-6051U - 910RON
Incinta + SW SPL Dynamics XTR300D4: 1180 RON
Cabluri: 340 RON
Amplificator SPL Dynamics ICE1500D: aprox 1200 RON

TOTAL: 3630 RON +- 100 RON (in caz de orice)

Am luat tot inafara de statie, trebuie sa mai strang bani pentru ea....

--------------------
+
z_fdd bacau
post 27 Feb 2012, 17:56
Post #51

Membru autentic

smile.gif) ai bani, frate... eu nu imi permit decat ce am spus... un player kenwood pe la 350 de lei, in rest am tot: subwooferul e facut de mine si zguduie bine, statia pusa in punte cu 2 canale scoate vreo 80 de w... si e suficient pentru mine. tu vrei sa faci discoteca, banuiesc tongue.gif

difuzorul arata ca cel din poza, doar ca e varianta sunflower, adica e din kevlar galben in loc de negru si e de doar 10 inch si 250w.
http://www.maniac-sound.com/index.php?tld=...t=04_01_Sub%20B

--------------------
+
darkofeel
post 27 Feb 2012, 22:49
Post #52

Este pura pasiune... Nu am bani, dar sunt foarte strangator si ambitios, 100 azi 100 maine si se strang banutii.

This post has been edited by darkofeel: 27 Feb 2012, 22:55

Attached thumbnail(s)
6051U.jpg ( Size: 35.1k ) Number of downloads: 637
CCA40_inside.jpg ( Size: 225.47k ) Number of downloads: 577
ice_1500d_1.jpg ( Size: 2.15mb ) Number of downloads: 546
ice_1500d_2.jpg ( Size: 1.72mb ) Number of downloads: 533
xtr_300d4_1.jpg ( Size: 2.4mb ) Number of downloads: 125
xtr_300d4_2.jpg ( Size: 2.08mb ) Number of downloads: 112

--------------------
+
mad_biker
post 28 Feb 2012, 00:21
Post #53

Membru autentic

From: Bacau

Daca tot ai cheltuit atatia bani pe sunet iti recomand calduros si un condensator macar de 1 farad. Boxele le-ai schimbat sau sunt cele originale? Tweetere ai?

--------------------
renault clio symbol 2002 1.4 8v
+
darkofeel
post 28 Feb 2012, 01:33
Post #54

Boxele nu le-am schimbat, dar le voi schimba dupa finalizarea acestui proiect...

Condensatorul este un fel de "frectie la picior de lemn" mai bine investesc intr-o baterie dedicata.

Am bateria destul de mare incat sa tina statia, nu-mi fac griji, si chiar daca nu ar tine cumpar una cu mai multi amperi.

Dar treaba cu condensatorul, doar daca ai o benzina si ai cumpara condensator tot ar fii un fel de leocoplast la ruptura de os... Daca ma intelegi.

--------------------
+
z_fdd bacau
post 28 Feb 2012, 19:18
Post #55

Membru autentic

da, si mie imi plac lucrurile de calitate, si eu sunt strangator.... dar sa strang atat doar pentru sistemul audio...ma cam inteapa inima smile.gif e o chestie interesanta ideea ta, nu zic, dar pentru mine ar ajunge ce am scris mai sus, iar diferenta de bani as baga-o in intretinerea masinii (gen suspensii, bucsaraie...). spor la treaba, e un proiect destul de ambitios!

--------------------
+
mad_biker
post 28 Feb 2012, 20:32
Post #56

Membru autentic

From: Bacau

Nu e frectie condensatorul. Eu am baterie de 70 Ah + condensator iar in momentul instalarii condensatorului s-a simtit o imbunatatire a calitatatii sunetului mai ales la volum ridicat. Doar daca iti mai pui inca o baterie "dedicata" pe langa cea existenta, iar pozitionarea ei trebuie sa fie cat mai aproape de amplificator, insa trebuie sa ai in vedere si cat e incarcarea maxima pe care o poate duce alternatorul ca sa nu-l suprasoliciti.

--------------------
renault clio symbol 2002 1.4 8v
+
kretzookz
post 28 Feb 2012, 21:18
Post #57

Membru incepator

zicea cineva mai sus de un sistem audio....uite cateva poze cu renault-ul meu clio 2 facelift (2004)

sistem Magnat (statie 400w+ subwoofer 400w) plus un MP3 player Sony Xplode (4x 45 w + iesire pt subwoofer) toate m-au costat in jur de 1200 lei (fara cabaje si alte accesorii)

sunt foarte multumit de el,atat doar ca vibreaza putin platforma.

>>>Scuzati claritatea... sunt facute cu telefonul<<<

This post has been edited by kretzookz: 28 Feb 2012, 21:19

Attached thumbnail(s)
IMG_0204.JPG ( Size: 1.23mb ) Number of downloads: 129
IMG_0203.JPG ( Size: 764.28k ) Number of downloads: 152
IMG_0206.JPG ( Size: 1.16mb ) Number of downloads: 162
IMG_0208.JPG ( Size: 1.35mb ) Number of downloads: 154

--------------------
renault clio 2 facelift 2001
KzO-Renault Clio 1.4 8v
+
darkofeel
post 4 Mar 2012, 13:14
Post #58

Cum dau si eu jos tweetere-le din bord?

--------------------
+
z_fdd bacau
post 4 Mar 2012, 18:42
Post #59

Membru autentic

nu stiu de ce am impresia ca trebuie sa dai tot bordul jos... pentru ca nu se desface nimic pe-acolo pe sus ca sa le poti scoate...

--------------------
+
darkofeel
post 4 Mar 2012, 22:37
Post #60

Pot da gurile de ventilatie jos, dar se poate ajunge la tweetere daca le dau jos?

This post has been edited by darkofeel: 4 Mar 2012, 22:37

--------------------
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 08:20
Dacia