Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Achizitie Laguna II DCI. Vreau sfaturi !

bh07xyk
post 13 Jan 2007, 18:38
Post #31

C

Group: Members
From: Oradea

Km sunt prea putini, "SERVICE COMPLET LA 64000KM" trebuie vazut cum e documentat si mai ales cand s-a intamplat. Eu banuiesc 2004. Cine a adus-o a dat pe ea sub 6000 acolo, iar greu de crezut kilometrii...

@andu911
"Intrebare: din cate Laguna2 sunt pe forum, a cazut vreo turbina de Laguna pana acum ? Ca la Inter-Cooler chiar nu stiu ce cade ? E un radiator, care in cel mai rau caz se fisureaza din diverse motive...pietricele la viteza, lovituri, etc...."

Uite aici http://www.parkers.co.uk/advice/forum/topi...?TOPIC_ID=17190
la pagina 5 cu turbouri duse io m-am plictisit...

Exemplu mai apropiat e a mea care a avut turbina schimbata la 50ooo si la 80ooo. Radiatorul de intercooler la 50ooo. ECU la 80ooo. Toate pe garantie.
Edit: Radiatorul de intercooler din primele serii se infunda cu mizerii si ulei de pe galeriile ce duc la el. Se umfla si se fisureaza. Astea mai noi (2004 ->) au alt tip radiator care are si niste chingi exterioare anti-umflare... S-a mai pomenit in alte topicuri.

Acum merge superb, nici o problema serioasa. EGR curatat si garnitura damper sunt chestii minore. Ideea e ca Laguna 2 dCi primele serii pana in 2003 a avut probleme imense de fiabilitate, de aceea pretul scazut la care se gaseste in vest. Acum merita luate daca problemele au fost rezolvate in garantie. Daca ai turbo si radiator intercooler original din 2001 te poti astepta la orice, mai ales daca optezi pentru intervale de schimb ulei lungi..

Deci, Catalin Marinarul, problemele mari sunt astea la cele din 2001. Un istoric la repr. reno pe baza seriei de sasiu (VIN) e la fel de important ca un test CLIP.

This post has been edited by bh07xyk: 13 Jan 2007, 18:44

--------------------
Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2003 Progression
ex Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique , 120, 17", 2002
Manuale reparatii Laguna in pagina personala.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C a t a l i n
post 13 Jan 2007, 19:04
Post #32

Multumesc mult pentru raspunsul prompt si complet...
Si alte pareri sunt bine venite biggrin.gif

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
andu911
post 13 Jan 2007, 20:20
Post #33

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

bh07xyk ai dreptate, dar diferenta dintre a mea si a ta e ca tu ai turbo cu geometrie variabila si eu cu fixa. Diferenta dintre cele doua e de fiabilitate si putere.
A mea e model vechi, geometrie fixa...se face de multi ani, nu e o noutate pt nimeni, i-au trecut bolile copilariei.
A ta in schimb, in 2002 era ceva nou, era un test, nu se cunostea fiabilitate, nu se cunosteau problemele, pe parcurs le-au rezolvat.

Avantajul tau e ca ai 13 cp in plus fata de mine, dezavantajul tau e ca nu e bine sa mergi subturat. La mine nu exista contraindicatii la mersul subturat, merg cum vreau.

Probail si din cauza asta a mea are 150.000 cu turbina originala.

Si nu va panicati, ca si la VAG cadeau/cad turbine cu geomtrie variabila.....

This post has been edited by andu911: 13 Jan 2007, 20:27

--------------------
- - -
+
rmg
post 21 Jan 2007, 23:55
Post #34

Membru autentic

From: Bucuresti

A cumparat cineva masini de la casele de licitatii din Belgia?
@nicukla: parca pe tine te-am vazut postand despre licitatiile din Belgia, poate poti sa ma ajuti cu mai multe info. Am vazut ca te pricepi si la cumparat masini si la povestit! wink.gif

am vazut ca dupa ce licitezi si esti declarat castigator, trebuie sa virezi banii in contul casei de licitatii. plus ca vad ca trebuie sa te inregistrezi ca firma ca sa poti licita. Ma intereseaza sa-mi dea si mie orice detalii are despre aceste case de licitatii.
Ca sa poti cumpara acum masini pe firma ar trebui sa ai un certificat de inmatriculare european?? Am inteles bine? stie cineva despre ce e vorba?
Daca e cazul, dati-mi pe PM, sa nu incarcam forumul cu info.

--------------------
Renault Laguna II 1.9dCI break 2002 Initiale
Ex: Renault Laguna 2002, 1.9dci Dynamique
Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu!
+
mhoria
post 22 Jan 2007, 01:53
Post #35

Membru incepator

@rmg....masina mea e cumparata de la case de licitatii din belgia.am un prieten acolo care mi-a cumparat-o printr-un coleg care a licitat...detalii prera multe nu pot sa iti dau acum ca nu prea m-au interesat, mai mult pretul si starea masinii. masina a fost luata cu 6700 euro la 100k km. are 2 ani si nici cel mai mic defect...ma pregatesc pt schimb kit distributie si atat. merge perfect, atat ca e authentic dar nu ma deranjeaza. o sa ma interesez sa aflu mai pe larg despre licitatii, cert e ca se cumpara masini f bune

--------------------
Renault Laguna dCi 2004 Authentic
+
rmg
post 22 Jan 2007, 10:02
Post #36

Membru autentic

Mercic de raspuns! Ideea era sa stiu conditiile de cumparare printr-o astfel de casa de licitatii. Poate poti obtine mai multe info de la tovarasul tau?
Am vazut ca pe net pun cam toate defectele vizuale pe care le are masina, dotari, km, carte service, etc. La preturi par ceva mai mici decat in alta parte.

Ma bate gandul sa schimb ce am pe ceva mai nou, daca se poate cu ESP (am si eu un fix!!).

--------------------
Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu!
+
bh07xyk
post 22 Jan 2007, 22:07
Post #37

C

Daca te referi la carsontheweb.be , toate conditiile sunt afisate la ei pe site. Le-am verificat eu, vroiam sa iau de la ei pana am gasit-o pe astea in Hu cu o zi inainte de a licita in Belgia. Am iesit mai scump asa dar am vazut-o "pe live" inainte de a o cumpara.

Pe scurt: tre sa fie pe firma, plata virament bancar la castigarea licitatiei. Daca ai certif de TVA european (la registrul comertului sau la finante se elibereaza, inca nu fusei dupa al meu. Mergi cu CUIul si o cerere si gata) nu iti factureaza belgianu TVA.

Daca pretul de castigare a licitatiei e mai mic decat pretul cerut se mai poate negocia... Nu prea mai e cazul ca au inrodus un pret minim obligatoriu declarat de vanzator un ultimul an.

Pretul lor nu include numerele temporare de Belgia (300 EUR).

A, sa nu uit, e un comision al lor pe fiecare cumparare. Cred 250 Eur era cand m-am interesat eu anul trecut.

Orice alte detalii le primesti prin telefon. Era acolo un tip Peter, engleza f bine, obisnuit sa trateze cu romani.

This post has been edited by bh07xyk: 22 Jan 2007, 22:09

--------------------
Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2003 Progression
ex Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique , 120, 17", 2002
Manuale reparatii Laguna in pagina personala.
+
traffictours
post 23 Jan 2007, 09:47
Post #38

Membru autentic

Group: Validating Reno

In general, la licitatii masinile au f. multi km, pretul e putin mai mic decat pe piata de acolo, dar mai e un comision de aprox. 10-14% din pret(functia de casa de licitatii), masinile nu sunt prea ingrijite(sunt masini de firme, in general fara prea multe optiuni), ai o fisa in care ti se spun deficientele vizibile sau aparute in urma ultimului control tehnic, dar nu poti sa faci proba de drum(eu la proba de drum am observat deseori deficiente ca: zgomote, scartaituri pe care cateodata le-a rezolvat vanzatorul si cateodata a mai lasat la pret ca sa le rezolv eu. Este punctul meu de vedere, eu sunt pretentios si am preferat sa cumpar de la dealer(de second hand), pe undeva tot acolose ajunge, ce cumperi mai ieftin de la licitatie completezi dupa aia. Ar mai fi unele exceptii, dar daca se gasesc cativa doritori care incep sa se concureze trebuie atentie mare ca de multe ori te incingi si dai cat nu face!

--------------------
BMW - -
+
bvirgil
post 13 Mar 2007, 23:45
Post #39

Membru

Saptamana viitoare ma duc la Paris si ma gandesc la o Laguna, benzina sau diesel. Ce preturi pot sa dau acolo pe ea, ca sa spun c-am facut un targ bun?Vreau ceva pana la 150 k.

Puteti sa-mi recomandati vreun garage de incredere?

--------------------
Renault Laguna III Carminat 1.5 dci 2010
Laguna III Carminat, 1.5 dci
+
danmegane
post 15 Mar 2007, 10:13
Post #40

om cu 3 facultati: educatie fizica si sport

salut virgil!
Eu am fost de cateva ori la Paris si am adus masini.
Mai ieftine le gasesti in nord-vest si ceva mai ingrijite(fara zgarieturi) ai vazut cum parcheaza????
Acum depinde anul, dotarile, motorul(99% ei au laguna diesel)
Voi pleca si eu in curand tot pentru o laguna cred..mai vorbim. Drum bun!

--------------------
renault clio II 2005 1,5 dci-65 c.p.
Megan bicorp 2005 expression 1,5dci
Modus expression 2005 1,5dci

+
ghetau dan
post 15 Mar 2007, 10:18
Post #41

D.O.C.T.O.R. cu 50%warn si ban

Group: Banned

http://www.reno.ro/index.php?showtopic=44184&hl=preturi
Pentru ce mai e functia search daca nimeni nu o foloseste?

--------------------
Subaru Legacy 3.0R 2007
+
blling_blling2005
post 15 Mar 2007, 13:55
Post #42

Membru incepator

va salut sunt nou pe forum,vreau sa imi i au si eu o laguna 2 1.9dci din romania dar poate o gasesc recent adusa , nu stiu cu ce dotari cam pe la 8500euro spune ti mi si mie dc sa merita sau ma orientez la altceva???

--------------------
dacia nova 1998 - bz-04-zpd
+
traffictours
post 15 Mar 2007, 14:12
Post #43

Membru autentic

Group: Validating Reno

Se merita, dar numai sa nu aiba f. multi km, mai bine renunti la ceva optiuni in favoarea km(numai ca la 8500 de euro va fi greu sa gasesti, mai trebuie sa pui ceva)

--------------------
BMW - -
+
rmg
post 15 Mar 2007, 15:44
Post #44

Membru autentic

Arunca o privire la bursa, vezi ca am postat acolo un anunt.

--------------------
+
blling_blling2005
post 15 Mar 2007, 16:26
Post #45

Membru incepator

nu stiu ce sa aleg intre laguna 2 1.9 dci si opel vectra b 2.2 dti an 2001.dc ati fii in locul meu ce ati alege?

--------------------
dacia nova 1998 - bz-04-zpd
+
rmg
post 15 Mar 2007, 21:32
Post #46

Membru autentic

Tu ce crezi?! Mai ales ca te afli pe un forum Renault...

Daca vrei sa afli ceva date comparative, fa tu primul pas: daca ai vazut vreunul din cele 2 modele, ce ti-a placut, ce nu ti-a placut, review-uri despre cele 2 modele. Abia apoi sa venim si noi cu alte comentarii/argumente in favoarea unui model.

Asa, o intrebare aruncata la misto, vei primi raspunsuri pe masura sau deloc!

Bafta!

--------------------
+
bvirgil
post 18 Mar 2007, 14:52
Post #47

Membru

Marti am plecat la Paris, cica imi iau o Laguna.

Cine imi poate recomanda garage-uri unde pot gasi ceva ieftin si bun??

M-am gandit si la varianta pe benzina. Merita 6000 de euro acolo pt un 1.6 16 v sunb 100k?

Multumiri

--------------------
Renault Laguna III Carminat 1.5 dci 2010
Laguna III Carminat, 1.5 dci
+
@dutch
post 18 Mar 2007, 16:33
Post #48

Membru incepator

From: ...back to home

Eu laguna mea am luato de aici >

BULLIT ADT
98 BIS RUE ARDOIN
93400 SAINT-OUEN

TEL. 01 40 10 86 97
daca te descurci cu franteza biggrin.gif

Tot in zona aia mai este o "garage" buna dar mie mi sa parut ca sunt putin mai scumpi.
Eu am avut avantajul ca mi sa scazut din pretul masinii o taxa (egal TVA in RO) 19,5 % pentru ca masina mergea la export in tara care nu face parte din EU adica Serbia ceea ce pentru tine nu este valabil dar trebuie sa stii ca toate preturile sunt negociabile si niciodata sa nu accepti primul pret.
Cine a cumparat masini de occasion din franta stie treaba asta.

BAFTA !

--------------------
Renault laguna 2.0 16v /2004
+
allecs_lungu
post 26 Nov 2009, 21:16
Post #49

Membru incepator

Salut, sunt nou pe aici si as dori sa-mi achizitionez si eu o laguna 2.Si mar interesa ce niveluri de echipare sunt, sa aibe: piele ,xenon ,senzori parcare si mai toate nebuniile posibile.

--------------------
dacia 1310 1989
+
traiann
post 29 Nov 2009, 01:55
Post #50

Membru incepator

From: Timisoara

Salut, sper sa nu fac un off topic. Sunt interesat sa-mi schimb Laguna I cu sora ei mai tanara. Sunt curios care motor pentru Laguna II e mai avantajos: 1.6, 1.8 sau 1.9. Ma refer la raportul consum/performante. Imi poate spune cineva consumul pentru cele 3 tipuri de motorizare? Stiu ca ma pot chinui sa caut informatii separate pentru fiecare in parte dar poate e cineva bun samaritean si imi da sfaturi "intr-un foc" ca sa spun asa. Eu tind spre 1.8 dar ma tem de un consum prea mare. E o temere fondata sau nu? Multumesc anticipat

Cu stima.

--------------------
Renault Laguna I 1998/1.6 16V - TM 29 NTS
+
sserban22
post 29 Nov 2009, 10:26
Post #51

Membru autentic

Eu sint pt 1.9dci, consumul este in jur de 5%, in afara, si vreo 8-8.7% in oras , fct de trafic . Se pot scoate si consumuri mai mici depinde de oras, etc. Eu initial am vrut o benzinara, dupa ce am vazut vreo 2, si nu mi-au placut ,ca nu trageau, am dat peste actuala care e diesel si de care sint multumit , in special pt consumul in afara orasului.

--------------------
Megane sedan 1.6 sce 2016
+
byby
post 29 Nov 2009, 13:12
Post #52

Membru autentic

From: IASI

QUOTE(allecs_lungu @ 26 Nov 2009, 21:16)
Salut, sunt nou pe aici si as dori sa-mi achizitionez si eu o laguna 2.Si mar interesa ce niveluri de echipare sunt, sa aibe: piele ,xenon ,senzori parcare si mai toate nebuniile posibile.
*

Daca vrei o Laguna buna, ti-o dau pe a mea la un pret bun. O masina cu istoric real, cumparata din Romania, dotare "Privilege" - deci tot ceea ce doresti ( xenon, piele, senzori, magazie CD, jante aliaj 16", etc). Vreau sa o vand pt ca am masina de serviciu, si sta in parcare degeaba de mai bine de 4 luni.
Daca vrei mai multe informatii si fotografii, ti le pot da.

This post has been edited by byby: 29 Nov 2009, 13:13

--------------------
Renault Laguna 2003 1,9 dci Privilege
+
Hadrianvs
post 6 Jun 2010, 20:08
Post #53

Fericit FOST proprietar de reno

Salut, cum ma gandesc sa trec pe Laguna 2 FACELIFT( am inteles ca au mult mai putine probleme), ca sa nu mai deschid un alt topic voi posta aici intrebarea mea:
Ca motorizare ce sa aleg: 1,9dCi 130CP FAP Dynamique sau 2,0dCi 175CP Initiale?
O idee deja mi-am facut-o( favorita a doua), as vrea sa stiu care, odata cumparata, mi-ar face mai putine probleme??

This post has been edited by Hadrianvs: 6 Jun 2010, 20:09

--------------------
EX Renault Laguna II GrandTour Privilége 1,9dCi / 120HP/2002 - BY 228 CS
Hyundai i20 Classic Pack2
+
adrian64
post 7 Jun 2010, 11:36
Post #54

Membru incepator

From: timisoara

Alege 2.0 dCI cu motor EURO 4. Am L2.2 cu motorul 2.0 dCI din 2007 si nu am avut nici o problema, nici cu el si nici cu masina. Am schimbat doar uleiul si filtrele .

--------------------
Renault Laguna 2.2 luxury 2007/2.0 dci 150cp - TM 17 TMW
+
gAnY
post 7 Jun 2010, 21:59
Post #55

Membru autentic

From: Paris

Pe mine m-a costat 5300 € laguna 1.9 dci prima inmatriculare in 2004 117 mii km.. in paris, din câte am observat eu aici vorbiti de preturi mari:|

Incercati www.leboncoin.Fr.. eu acolo am gasit-o pe a mea.

--------------------
Renault Laguna III 2.0 dCI 180 GT 4Control 2008
Renault Laguna II 1.9 dCI 120
+
todhiere
post 9 Jul 2012, 00:36
Post #56

Membru autentic

Salut, tuturor, vreau sa reinnoiesc acest topic. Sunt un forumist dedicat, posesor de o masina mai veche, Ford Mondeo din 1995, si vreau sa cheltui 4000 de euro pe o masina.

Laguna mi-a atras atentia cam de un an, am un prieten cu Laguna 2 1.9 dci, si a facut 60.000 de km. intr-un an jumate. M-au impresionat, confortul, dotarile, tinuta de drum, consumul, fiabilitatea, ce mai, masina perfecta.

Pot sa spun ca aspectul Lagunei 2 nu ma deranjeaza, mi se pare elegant, dar nu e preferatul meu. Insa factorii precizati mai sus ma fac sa inclin spre aceasta masina. As vreau sa iau un facelift, sa zicem ca m-as intinde pana la 4.500 euro, neaparat pe motorina. Am gasit unul in orasul meu, zicea ca e si inmatriculat, dinamique cu piele din 2007, la 4000 de euro, dar se vanduse pana m-am decis eu. E posibil sa mai tintesc dupa asa ceva, sau a fost un pret de moment acela?

Precizez ca stau in Oradea, ar fi de preferat o masina din Salaj, Cluj, Arad sau Timis, judetele limitrofe cu mine, sa ma pot deplasa pt. a vedea o masina. As vrea minim 2003, preferabil inmatriculata.

De la voi vreau sa cer niste sfaturi pt. un cumparator novice, si daca nu e prea mult, niste oferte de pe forum. Am cautat in bazar dar e cam aglomerat forumul, nu am gasit nimic concret. Va salut cu respect, si sper sa intru cat de curand in randurile proprietarilor de Laguna.

--------------------
Renault Laguna 2004 dynamique 6 speed 1.9 dci 120 caluti
Renault... Jean Renault
+
Steve From Oradea
post 9 Jul 2012, 07:15
Post #57

Membru autentic

Salut. Si eu sunt din Oradea, daca vrei putem sa ne intalnim candva si iti povestesc despre Laguna smile.gif

--------------------
Renault Laguna II Dynamique 1.9dCi - 140CP 2003 - BH
+
todhiere
post 9 Jul 2012, 08:14
Post #58

Membru autentic

Hei perfect, nu strica sfaturi in plus, daca ai timp cateva min. seara sa zicem. Nu pot sa dau pm asa ca iti las nr. meu aici: 0740185070.

Cand ai chef da un sms sau ceva, si te sun eu. Ms

--------------------
Renault Laguna 2004 dynamique 6 speed 1.9 dci 120 caluti
Renault... Jean Renault
+
Constantyn
post 10 Jul 2012, 07:26
Post #59

Membru

From: Bacau

dry.gif

This post has been edited by Constantyn: 10 Jul 2012, 16:28

--------------------
Renault Laguna 2 2007 Dynamic
+
cristixxxlog
post 16 Jul 2012, 16:57
Post #60

..

From: BUCURESTI

QUOTE(todhiere @ 9 Jul 2012, 00:36)
Salut, tuturor, vreau sa reinnoiesc acest topic. Sunt un forumist dedicat, posesor de o masina mai veche, Ford Mondeo din 1995, si vreau sa cheltui 4000 de euro pe o masina.

Laguna mi-a atras atentia cam de un an, am un prieten cu Laguna 2 1.9 dci, si a facut 60.000 de km. intr-un an jumate. M-au impresionat, confortul, dotarile, tinuta de drum, consumul, fiabilitatea, ce mai, masina perfecta.

Pot sa spun ca aspectul Lagunei 2 nu ma deranjeaza, mi se pare elegant, dar nu e preferatul meu. Insa factorii precizati mai sus ma fac sa inclin spre aceasta masina. As vreau sa iau un facelift, sa zicem ca m-as intinde pana la 4.500 euro, neaparat pe motorina. Am gasit unul in orasul meu, zicea ca e si inmatriculat, dinamique cu piele din 2007, la 4000 de euro, dar se vanduse pana m-am decis eu. E posibil sa  mai tintesc dupa asa ceva, sau a fost un pret de moment acela?

Precizez ca stau in Oradea, ar fi de preferat o masina din Salaj, Cluj, Arad sau Timis, judetele limitrofe cu mine, sa ma pot deplasa pt. a vedea o masina. As vrea minim 2003, preferabil inmatriculata.

De la voi vreau sa cer niste sfaturi pt. un cumparator novice, si daca nu e prea mult, niste oferte de pe forum. Am cautat in bazar dar e cam aglomerat forumul, nu am gasit nimic concret. Va salut cu respect, si sper sa intru cat de curand in randurile proprietarilor de Laguna.
*

Eu cand am luat-o acum vreo 3 luni am dat 4750 euro (facelift 2005, 1.9 dci, 119.000 km reali, revizie+distributie schimbata de 1000 km, model de baza-autentique, stare excelenta). Mai era una cam in aceleasi conditii la 5000. in rest, peste 5500 dotate ceva mai bine, cu km reali si undeva la 100-120.000 km.

greu sa gasesti in 4500 cum vrei tu facelift. non-facelift gasesti destule. poate au mai scazut insa preturile intre timp...

Grija mare la tepe. Eu am vazut vreo 2, jurai ca sunt perfecte, aratau beton pe-afara insa in rest...D-zeu cu mila!

--------------------
Nissan Murano Z51 - 2.5 dci 2011 - B-XXX-LGF
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th May 2025 - 23:43
Dacia