distanta intre prezoane?
![]() ![]() ![]() |
distanta intre prezoane?
corne04 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 203 Joined: 19 April 10 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna II
2002
- AR-19-CNN
|
|||
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.886 Joined: 4 February 09 ![]() |
Nici eu n-am auzit de 225/50/16 pentru Laguna. Echivalenta pentru 205/60/16 ar fi pentru aceeasi janta si o latime de 225mm o valoare de 55.
Nici eu nu am omologare in carte pentru 225/45/17, de fapt nu am pentru nici o alta janta in afara de 16". Mi se pare o aberatie ca 1,9dci de 107cp sa aiba 225/45/17 si un 2.0T sa nu aiba... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
corne04 |
![]()
|
in primul rand...nu stiu de ce vorbesti de 205/60/16 cand eu am zis ca am 205/55/16...daca tot vorbesti de echivalente...mai sapa si o sa vezi ca e bine cum am zis eu...cat despre jantele de 17...sunt 1.9 dci-uri care au jante pe 17 din fabrica...a mea are de tabla, dar nu cred ca motorizarea ma impiedica sa ii schimb "accesoriile" cum cred eu de cuviinta. Si nu in ultimul rand, cred ca nici pe tine nu te impiedica nimic sa iti pui ce jante vor muschii tai pe al tau 2.0T
![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
2002
- AR-19-CNN
|
|
audiofilu' |
![]()
|
205/60/16=225/55/16 asta am spus deoarece am avut 205/60/16 din fabrica. Acum am 205/55/16 de iarna deoarece de vara am echivalenta pe 17 si anume 225/45/17. La depositele de anvelope am gasit mult mai des 225/55/16 fata de 225/50/16 dar echivalenta este corecta, nu am zis ca nu este.
Vorbim daca e legal sau nu, ca asa punem si de 20"daca incap. Am intimpinat dificultati (ca sa nu spun refuz) la RAR cind m-am dus cu 225/45/17 puse pe jante originale Renault si cu reviste/articole care arata negru pe alb ca 2.0T vine afara si cu 225/45/17 asa ca... folosesc doar ce e in carte (deocamdata). |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
corne04 |
![]()
|
am inteles...eu pur si simplu vroiam un compromis...sa pun anvelope mai late pe jante de 16. Mersi
|
--------------------
Renault
Laguna II
2002
- AR-19-CNN
|
|
ovidy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 29 September 08 ![]() |
Ai intrebat si ti s-a raspuns: se poate dar nu e legal, plus minusurile aferente anvelopelor mai late( consum, indicatie kilometraj, pret anvelopa garantat mai mare). Alegerea iti apartine daca faci sau nu compromisul. Eu unul as vrea sa stiu ce varianta ai ales si daca esti multumit de rezultat.
|
--------------------
Renault
Laguna II
2001 1.8 16V + GPL
- GJ-16-MSW
|
|
corne04 |
![]()
|
pai la primavara o sa fac ceva, ori jante de 17, ori jante de 16 cu anvelope mai late pe spate...depinde de ce jante gasesc (ma refer la stare, pret si model) si de cei de la RAR. O sa postez solutia aleasa. Oricum, kilometrajul nu va fi dat peste cap de anvelopele mai late, deoarece 225/50 e cam totuna cu 205/55, iar consumul nu cred ca va creste cu mai mult de 0.1 sau 0.2 %. Singurul inconvenient ar fi pretul. Ca sa nu mai lungesc postul, multumesc inca o data celor ce mi-au raspuns si abia astept sa va impartasesc rezultatele.
|
--------------------
Renault
Laguna II
2002
- AR-19-CNN
|
|
renodood |
![]()
|
![]() Sofer dement Group: Members Posts: 1.988 Joined: 23 November 08 From: Bucuresti ![]() |
De notat ca jantele de 17 iti vor tabaci fundul mai mult decat cele de 16, si vei simti gropile/denivelarile mai puternic, dar vei avea si o stabilitate/senzatie mai placuta la condus, Laguna fiind practic o masina de confort, cu binecunoscuta senzatie de 'barca' cand e echipata cu jante de 16 si amortizoare standard.
225/45/17 arata foarte bine pe masina, dar numai daca si jantele sunt alese cu gust... |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
|
|
corne04 |
![]()
|
pai...vreau modelul luxor de la renault
![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
2002
- AR-19-CNN
|
|
claus69 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 74 Joined: 5 March 11 ![]() |
As dori sa achizitionez de la oz model titan cu urmatoarele caracteristici 7.50 x 16 5x108/114.4 ET40 Titan crystal titanium ma puteti ajuta sa imi spuneti daca se potrivesc? stiu ca dimensiuna intre prezoane este 5X108 la laguna 2 dar mai trebuie sa iau si alt ceva in considerare ?
|
--------------------
Renault
laguna 2
2004 , 2.0 16V
- TM 12 YYM
|
|
ovidy |
![]()
|
Intrebi acelasi lucru in doua topicuri oarecum diferite. Nu trebuie sa te repeti, cei ce urmaresc topicurile si au un raspuns ti-l vor da. Eu ti-am dat un raspuns in topicul "Tipuri de jante pt laguna 2 ph1 si ph2", nu ma mai repet.
|
--------------------
Renault
Laguna II
2001 1.8 16V + GPL
- GJ-16-MSW
|
|
claus69 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 74 Joined: 5 March 11 ![]() |
ms de raspuns
![]() |
--------------------
Renault
laguna 2
2004 , 2.0 16V
- TM 12 YYM
|
|
PuscasMarin |
![]()
|
![]() Membru cotizant Group: Members Posts: 398 Joined: 26 February 08 From: Brasov ![]() |
Salutare,
Ce tip de prezoane imi trebuie pt. jantele de aliaj si de unde le pot achizitiona ?? Acum folosesc prezoane normale pe jantele tabla cat si pe cele de aliaj, iar baietii de la vulcanizare imi tot recomanda sa le schimb cand trec pe aliaj. Multam ! |
--------------------
Renault
Laguna Expression Grandtour 1.9 dci
2004 F9Q670
|
|
ovidy |
![]()
|
Nu cred sa trebuiasca prezoane speciale pt jante de aliaj, doar sa aibe marimea corespunzatare, posibil cele pt jante de tabla sa fie mai scurte. Ar trebui sa prinda cateva filete in butuc, poti sa bagi prezonul cu janta data jos si iti dai seama daca iese suficient in partea cealalta. Nici prea lungi sa nu fie, o sa loveasca in discuri si n-ai facut nimic.
Cat despre prezoane speciale, asteptam alte pareri. This post has been edited by ovidy: 24 Feb 2012, 21:28 |
--------------------
Renault
Laguna II
2001 1.8 16V + GPL
- GJ-16-MSW
|
|
alybv |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 20 January 11 ![]() |
Vreau sa-mi iau si eu jante noi pt laguna mea dar ma baga tare in ceata chestia cu "et",nu imi dau seama ce inseamna.
Jantele de pe masina sunt cele originale r17 cu anvelope 225/45. Ce et au jantele originale? ca sa stiu ce sa aleg. |
--------------------
Renault
Laguna ll
2004 dinamique
|
|
Gabryel.GLN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.839 Joined: 14 December 09 From: Constanța ![]() |
ET=Se mai numeste si offset, o dimensiune si dimensiune foarte importanta si mereu imprimata pe orice janta. Spre deosebire de alti parametrii, cum ar fi distanta intre prezoane sau diametrul jantei, factorul de echilibru este mai putin cunoscut si luat in considerare. Insa este poate cel mai important in alegerea unui nou set de roti. Factorul de echilibru influenteaza faptul cum arata o roata montata pe masina, cat patrunde in spatiul rotii si daca anvelopa va atinge sau nu elementele caroseriei, contraaripi sau suspensie. Factorul de echilibru se se masoara intre linia centrala imaginara ce strabate janta lateral pe mijloc si suprafata de montare a jantei, acolo unde face contact cu fuzeta. Aceasta distanta se masoara in milimetrii si este intodeauna inscriptionata pe janta, alaturi de "ET", ceea ce inseamna "Einpress Tieffe", factor de echilibru in germana. Nu de putine ori se intampla ca atunci cand franam la viteze mari, volanul sa vibreze (ET nepotrivit pentru suspensia masinii), rotile sa atinga in contraaripi sau spoilere, volanul sa mearga foarte greu si usor si instabil, sau suspensia sa reactioneze gresit, toate acestea putand fi cauzate de alegerea unei jante cu un factor de echilibru eronat.
Jantele originale au ET 50, dar poti pune linistit >35. |
--------------------
Renault
Espace V INITIALE PARIS
2016/1.6 dci 160CP
|
|
audiofilu' |
![]()
|
QUOTE(Gabryello @ 31 Mar 2014, 21:57) Nu de putine ori se intampla ca atunci cand franam la viteze mari, volanul sa vibreze (ET nepotrivit pentru suspensia masinii)... Acest simptom apare si in cazul unor discuri ovalizate sau cu defecte de noi, vrei sa detaliezi care e cauza acestui comportament mentionat in citat? In cazul jantelor de origine Renault mai e valabila aceasta afirmatie? O Laguna poate folosi fara probleme orice janta originala? |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
Gabryel.GLN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.839 Joined: 14 December 09 From: Constanța ![]() |
Aaa am uitat sa zic ca am copiat de aici
|
--------------------
Renault
Espace V INITIALE PARIS
2016/1.6 dci 160CP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 21:36 |